Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sofia,hvala na odgovoru,jeste 34 mi je bilo posle 2 sata,a vec 20 dana cekam rezultate hormona i sestra rece da ce biti gotovi u toku nedelje,a ogtt kaze doktor da ce videti da li da radim kad popricamo o ovim rezultatima.Hvala jos jednom i konsultovacu i ginekologa-endokrinologa.
Zbunjena,uzbudjena si i napeta a kako i ne bi bila!NE BRINI,BICE SVE U REDU!
Pozdrav svima,Zvezdice javi se da znamo sta radis i jesi li krenula sa postupkom?

Ja stvarno neznam zasto ti imas neki los trip, mislim ovo si jako dugo cekala i sad mislis da nesto nije uredu sa trudnocom, umesto da budes srecna i da nemas lose misli, moras da se opustis stres ti sad nikako nije potreban, bol u grudima uopste nije merodavan da li je sve ok sa trudnocom ili nije, verovatno ti je bol u grudima od progesterona. Meni je dr rekao da jos dva puta ponovim betu, kada je presla preko 10 hiljada onda mi je zakazao Uz

Sofia,hvala na odgovoru,jeste 34 mi je bilo posle 2 sata,a vec 20 dana cekam rezultate hormona i sestra rece da ce biti gotovi u toku nedelje,a ogtt kaze doktor da ce videti da li da radim kad popricamo o ovim rezultatima.Hvala jos jednom i konsultovacu i ginekologa-endokrinologa.
Zbunjena,uzbudjena si i napeta a kako i ne bi bila!NE BRINI,BICE SVE U REDU!
Pozdrav svima,Zvezdice javi se da znamo sta radis i jesi li krenula sa postupkom?

Draga, mislim da ti je insulin skroz korektan, tek malo izlazi iz ref. vred. koje su do 29. Tako da ne verujem da ces dobijati terapiju. Ali ja sam pristalica toga da strucnjak da zavrsnu rec, a ne mi laici : )

Zbunjena, mene grudi svo vreme skoro da i nisu bolele. Sada sam u 12. nedelji, sa trudnocom je hvala Bogu sve u redu, a one i dalje ne bole. Osetim ih tek malo, na dodir i to ne uvek. Milica je u pravu, opusti se i uzivaj! I zahvali se Bogu ako nemas simptome.... Meni su mucnine tek skoro krenule i veruj da uopste nije prijatno...
Nemoj traziti simptome. Npr prica o tamnim bradavicama i venama na grudima kao jedan od sigurnih pokazatelja trudnoce kod mene ne prolazi : ) I dalje nemam te "znake". OPUSTENO!!

Padar, nema ljutis, ne znam ko ti je ovo rekao, ali nije istina...
Moj insulin je nakon 2h bio 70, dobila sam Siofor 2x850. Sad sam u 12. nedelji trudnoce, i i dalje sam an terapiji, do 6. meseca. Moj endokrinolog je vec pominjana E. Stokic.

Pariz je u pravu, dr Stokic ce verovatno i na insulin od 40 nakon 2 sata da prepise terapiju, samo sumnjam da bi bas bila ovolika... U svakom slucaju, ona ce svaki insulin koji prelazi 29 tretirati kao IR. Pariz to verovatno zna, izmedju ostalog, zbog mene :kiss:
Moj dr koji mi vodi trudnocu, rekao je da obavezno slusam dr Stokic sto se terapije tice i da se ne igram sa tim. On se ne razume u taj deo price, ali je preporuka obavezne jednomesecne kontrole kod endokrinologa.

Meni je terapija uvedena odmah jer se po meni vidi da IR nisam dobila gojenjem;) Imam istoriju dijabetesa u porodici i najverovatnije je to razlog.
U svakom slucaju Zsuki, odaberi endokrinologa ( raspitaj se jos, dr Stokic ti je samo jedna od opcija) i pravac tamo. Treba svoj organizam srediti pre postupka, a ne nakon njega razmisljati o mogucim problemima... Ljubac devojke.:heart:

:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:
Kako je lepo kada se drugarice brinu o meni!!!! :heart:
Hvala ti Sofija!!! Naravno, otići ću kod endokrinologa. Nego mislila sam da završim i sa hemofilijama, pa da kada sve papiriće budem imala pri ruci odem kod specijalista raznih....
Zkazaću i kod Zadorija u Segedinu, da vidim šta on ima da kaže.... :super:
Ne sećam se, ali da li si ti zatrudnila preko domaće radinosti ahahahahha, ili IVF?

:bye::bye::bye::bye:

Zbunjena čestitamooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!

i teraj te crne misli iz glave, počni da planiraš svoj trudnički stil oblačenja!!!!

Ikiceeeeeee kako napreduju folikulčići :klap::klap:
Ja sam prilama gonal i u odnosu na ostale boce on je baš super, ništa ne boliška!

Milice poljubac za tebe!!!!

Melanija???????????? neke novosti?????

pozdravljam sve cure!!!
evo meni upravo odoše gosti, opet smo imali neki festival, igranje do zore, nespavanje, kuvanje..... :hvala:
nisam stigla da vas čitam, a ono divne vesti!!!!!

Padar šta ti sve moraš da odradiš od analiza? da li ti je neko predložio pretrage ili si samouko krenula u pohode? kiss

Zbunjena čestitamooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!

i teraj te crne misli iz glave, počni da planiraš svoj trudnički stil oblačenja!!!!

Ikiceeeeeee kako napreduju folikulčići :klap::klap:
Ja sam prilama gonal i u odnosu na ostale boce on je baš super, ništa ne boliška!

Milice poljubac za tebe!!!!

Melanija???????????? neke novosti?????

pozdravljam sve cure!!!
evo meni upravo odoše gosti, opet smo imali neki festival, igranje do zore, nespavanje, kuvanje..... :hvala:
nisam stigla da vas čitam, a ono divne vesti!!!!!

Padar šta ti sve moraš da odradiš od analiza? da li ti je neko predložio pretrage ili si samouko krenula u pohode? kiss

Hej Sukice, ne znam kako napredju, sutra idem u Jevremovu da izvadim krv, a u sredu na ultrazvuk. Nadam se da ce biti dobro, primam malu dozu, pa ce mozda sve ici malo sporije, ali nema veze. Sutra se selim kod mame, da se malo podgojim i pripremim, hahaha! Cmok

Zsuki,ja sam odradila sve ono sa spiska rzzo i krvnu sliku i urin,holesterol mi je malo povecan.E sad sam prvi put radila hormone za dz.u klinickom centru i tu su mi dodali i vreme krvarenja i ATO ili TPO,ne znam tacno,cekam vec rezultate 20 dana.Gotov mi je fsh,lh,e2,progesteron,testosteron.Sad cekam prolaktin,hormone stitaste,e da i uradili su mi ponovo viruse,a ja se nisam bunila kad je gratis iako sam imala vazece od juna kada sam isla u Maribor.Tako da u principu nista van onog spiska rzzo.E sad cu se videti sa doktorom da prokomentarisemo rezultate i da eventualno kaze da li da radim jos nesto,ako ne treba mogu na komisiju za prvu drzavnu vto. Javljam ti ako mi doda jos nesto,mada ja iskreno nisam ni dobila kvalitetan embrion,vec je bio stao sa rastom kada su mi ga ubacili.Videcemo sta ce doca reci,i muzu mi sepoboljsao spermogram,tj.pokretljivost i to dosta,a pije samo cink i vit.c.Opet se plasim da me ne odbije komisija za vto.Tesi me samo ovaj postupak iz Maribora,da ce ici u moju korist!POZDRAV!:bye:

Crna ovcice, verujem ti i u potpunosti razumem kako se osecas, i sama sam prolazila kroz to, plakala, nervirala se, doslo mi je da ih sve oteram u p.m. i odustanem od svega. A onda sam lepo dosla kuci i smirila se i odlucila da moram biti pametnija od njih i ostvariti svoj cilj. Jeste to lako reci, a mnogo tesko uraditi, ali mi nismo obicne zene, nego smo posebne i mnooogo, mnooogo smo jake! Uvek pomisli na to kad neka budala kao ta tvoja doktorka pokusa da te maltretira. Skupi snage, pa sve iznova, probaj razne taktike pa ces uspeti, iako je zalosno sto moramo da probegavamo svakakvim lukavstvima da bi dobili nesto osnovo sto nam vec pripada, kao sto je na primer jedan uput! Ako je za neku utehu i mene je sestra pokusala juce da izbaci kad sam bila kod interniste, a rekla sam im da mi treba pregled zbog anestezije pri VTO, ali to su debili nad debilima. Kao da nam nije dosta ove nase muke, nego jos treba da trpimo i njihove gluposti! Sta reci, samo se smiri i polako, sve ce se to jednog dana nama isplatiti, videces! Cmok

Hvala na utehama. Itekako mi je dobro doslo!:)

Devojke, neka mi odgovori neka da li se u toku stimulacije moze uzimati neki antibiotik? Grlo me boli i pokusavam da ga izlecim cajevima, proplisom i td, al ako ne uspem ne znam da li smem da pocnem sa nekim antibiotikom! Hvala unapred!

Zbunjena,jesi li toliko zbunjena?:D
sve čestitke draga! neka ti je školska trudnoća!!

:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::zurka::zurka::zurka::zurka::zurka:

to sam i spomenula u prethodnom postu...dakle isto se plaća u helixu i na Torlaku.
Inače,jeste da na Drugostepenoj komisiji radiš UZ na licu mesta,a on spemogram,ali su mi ti nalazi bili potrebni i na Prvostepenoj...šta više,vratio me što nisam imala snimak UZ,jer nisam htela da ga radim,kad ću ga raditi na Drugostepenoj...ipak sam morala i to odraditi.

Hvala za info, stvarno bi bio bedak da sam otisla na prvostepenu bez ultrazvuka i spermograma. Mada potpuno je nelogicno da to mora da se radi ponovo na drugostepenoj. Zbunjena cestitam!!!!

Devojke, neka mi odgovori neka da li se u toku stimulacije moze uzimati neki antibiotik? Grlo me boli i pokusavam da ga izlecim cajevima, proplisom i td, al ako ne uspem ne znam da li smem da pocnem sa nekim antibiotikom! Hvala unapred!

Ikice,mislim da možeš,jer sam u prva 2 postupka,pila ciprocinal pred aspiraciju,do transfera..najbolje je da ih nazoveš i pitaš.

:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:
Kako je lepo kada se drugarice brinu o meni!!!! :heart:
Hvala ti Sofija!!! Naravno, otići ću kod endokrinologa. Nego mislila sam da završim i sa hemofilijama, pa da kada sve papiriće budem imala pri ruci odem kod specijalista raznih....
Zkazaću i kod Zadorija u Segedinu, da vidim šta on ima da kaže.... :super:
Ne sećam se, ali da li si ti zatrudnila preko domaće radinosti ahahahahha, ili IVF?

:bye::bye::bye::bye:
Bio je moj prvi ICSI, dr Kopitovic, klinika Genesis. : ) Muz je imao tumor testisa, radili smo sa zamrznutim spermicima, koje smo zarzli pre nego sto je primio hemoterapiju. Siofor sam pila 1,5 meseci pred stimulaciju. Vracena tri osmocelijska embriona, uhvatio se jedan, ali vredan : ))

Hej Sukice, ne znam kako napredju, sutra idem u Jevremovu da izvadim krv, a u sredu na ultrazvuk. Nadam se da ce biti dobro, primam malu dozu, pa ce mozda sve ici malo sporije, ali nema veze. Sutra se selim kod mame, da se malo podgojim i pripremim, hahaha! Cmok

Ikice, i ja sam primala bas malu dozu, 2 gonala kojima je ukljucen cetrorelix od 4 dana stimulacije. Stimulacija ukupno trajala 8 dana, a ja imala 25 jajnih celija.
3 osmocelijska embriona vracena i zamrznuto jos osam istih, kvalitetnih, za 2 i 3 dete : ) Opusteno, ne mora da znaci da ce ici sporo. Navijam! : *

Ikice, trebalo bi da mozes i ja sam u toku stimulacije imala iste probleme grlo me bolelo i temperatura me jos uhvatila, ali posto nisam bila sigurno, zovem ja u Maribor gde sam inace i radila postupak, da ih pitam, a oni mi kazu pa naravno da mozete zaboga niste trudni jos

Gde ste drage moje......................nisam se dugo javljala.....komisija...postupak....znate i same kako sve to ide.
Elem, bila sam na kratkom protokolu /bez kontraceptiva, bez dipherelina/. Na aspiraciji dobijeno 8 jajnih celija, sve oplodjene, vracena 3 embriona.
A ja u hiperstimulaciji.....neverovatno.....posle FSH zbog kojeg zamalo da me vrate jer su istrosene rezerve. Gledajuci po ostalim zenama, ja i nisam primala neku extra jaku terapiju /2 gonala i 2 menopura, posle smanjeno na 2 gonala i 1 menopur, a poslednja 2 dana mi uopste nisu ni davali terapiju/
I onda, od tranfera, svakog dana sam zbog uvecanih jajnika i slobodne tecnosti u douglasu isla na infuziju. Pijem surutku, jedem belanca i mladi sir.........fuj.
Konacno, danas se jajnici smanjili, tako da cu malo i ja da se odmorim od bolnice.
Do bete imam jos dosta..........
Ali vam javljam naravno.

Gde ste drage moje......................nisam se dugo javljala.....komisija...postupak....znate i same kako sve to ide.
Elem, bila sam na kratkom protokolu /bez kontraceptiva, bez dipherelina/. Na aspiraciji dobijeno 8 jajnih celija, sve oplodjene, vracena 3 embriona.
A ja u hiperstimulaciji.....neverovatno.....posle FSH zbog kojeg zamalo da me vrate jer su istrosene rezerve. Gledajuci po ostalim zenama, ja i nisam primala neku extra jaku terapiju /2 gonala i 2 menopura, posle smanjeno na 2 gonala i 1 menopur, a poslednja 2 dana mi uopste nisu ni davali terapiju/
I onda, od tranfera, svakog dana sam zbog uvecanih jajnika i slobodne tecnosti u douglasu isla na infuziju. Pijem surutku, jedem belanca i mladi sir.........fuj.
Konacno, danas se jajnici smanjili, tako da cu malo i ja da se odmorim od bolnice.
Do bete imam jos dosta..........
Ali vam javljam naravno.

Zvezdice!!!!! superiška :heart::heart::heart::heart:
a sad abrakadabra, hokuspokus neka se sve zalepe!!!!! :super::super:

Ikice i ja sam poslednji put bila bolesna, sinusi grlo, i dali su mi da pijem augmentin duo sa klavulanskom kiselinom. To ti je kod nas amoksicilin - klav.kis. Nazovi docu, pa pitaj koji antibiotik ti pedlažu....
Miruj i neka se stvaraju ti folikuli!!!!!!!!!!!!!!1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back