Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i nas, stigli sa UZ. U mami kucaju 3 srca :)
Mi smo jos u soku! Doktorka je prvo videla dve bebe i kada je pocela da ih meri, pojavila se i treca :) Jako smo srecni, ali i malo uplaseni jer nam je spomenula redukciju jednog ploda, jer se, navodno, trojke teze iznesu. Odluka je, svakako, na nama, ali je veoma teska i jos uvek zelim samo da mislim na to da sam danas videla moje bebe i da budem srecna. Ne znam da li znate nekog ko je bio u ovakvoj situaciji, ni sama ne znam sa kim da se posavetujem jos.
Veliki pozdrav od nas :)
Bravo!!! Ne znam za tebe ali ja ne bih mogla da se odreknem nijedne bebice znajući koliko smo se namučile da stignemo dovde. Ali ipak je na tebi odluka. Neka te posavetuje neko sa iskustvom, jer tu ipak može doći do komplikacija. U svakom slučaju - čestitamo i radujemo se s tobom. Ala će biti prljavih pelena :zcepanje: :hahaha: :zcepanje:

Evo i nas, stigli sa UZ. U mami kucaju 3 srca :)
Mi smo jos u soku! Doktorka je prvo videla dve bebe i kada je pocela da ih meri, pojavila se i treca :) Jako smo srecni, ali i malo uplaseni jer nam je spomenula redukciju jednog ploda, jer se, navodno, trojke teze iznesu. Odluka je, svakako, na nama, ali je veoma teska i jos uvek zelim samo da mislim na to da sam danas videla moje bebe i da budem srecna. Ne znam da li znate nekog ko je bio u ovakvoj situaciji, ni sama ne znam sa kim da se posavetujem jos.
Veliki pozdrav od nas :)

BRAVOOO!!! Navijam za sve bebe, :) ali odluka je jako teska, ne znam sta bih radila u toj situaciji. :confused:

Pošto pratim vaš forum iz prikrajka,moram nešto da napišem.Možda nekom bude značilo,kao što su meni značili vaši postovi za vreme postupaka.
Juče mi je potvrđena pozitivna beta.
I ja sam radila VTO u Gen., ali kod dr.Kop.Ona je žena zmaj.
Imam 38 godina,ovo mi je treća VTO(ICSI,sada je rađen i Hutching).Imamo i 4 pokušaja inseminacije.
Inače, ja sam rešila da mi ovo bude zadnji pokušaj. Eventualno bi na jesen pokušali još jednom, a zatim bi krenuli sa procesom usvajanja.
Ali desilo se.14-i jun mi je najlepši dan u životu-dan kada sam prvi put doživela pozitivnu betu.
Ja sam ležala do vađenja krvi.Moram priznati da se ni sada ne usuđujem ići na posao,iako je kancelarijski.

Srećno!

Poslednja izmena:
Pošto pratim vaš forum iz prikrajka,moram nešto da napišem.Možda nekom bude značilo,kao što su meni značili vaši postovi za vreme postupaka.
Imam 38 godina,ovo mi je treća VTO(ICSI,sada je rađen i Hutching).Imamo i 4 pokušaja inseminacije.
Inače, ja sam rešila da mi ovo bude zadnji pokušaj. Eventualno bi na jesen pokušali još jednom, a zatim bi krenuli sa procesom usvajanja.
Ali desilo se.14-i jun mi je najlepši dan u životu-dan kada sam prvi put doživela pozitivnu betu.
Ja sam ležala do vađenja krvi.Moram priznati da se ni sada ne usuđujem ići na posao,iako je kancelarijski.

Srećno!

Draga damin, dobro dosla i cestitam ti na pozitivnij beti, divno!!! Sad odmaraj i cekaj svoj prvi UZ , osecaj je prelep, videces i sama uskoro!
Sto se posla tice, najbolji savet ti moze dati tvoj doktor ali i tvoje telo salje signale kako treba da se ponasas i sta mu najvise prija. Meni najvise odgovara lezanje, sedenje mi je najgore, i setnja pomalo, ali svaka je od nas prica za sebe. Zelim ti puno srece i javi nam se!
Pozdrav

BRAVOOO!!! Navijam za sve bebe, :) ali odluka je jako teska, ne znam sta bih radila u toj situaciji. :confused:

Hvala ti Vesnicice. Za sad se trudim da se ne opterecujem mnogo sa tim, videcu na sledecem uz sta ce dr reci, Kako si ti, draga?

- - - - - - - - - -

BRAVO!!!!!!!
Drzim fige da sve bude kako treba!!!

Hvala Silvie, i ja tebi cestitam od srca za malo lepo srce sto kuca u mami :)

Bravo!!! Ne znam za tebe ali ja ne bih mogla da se odreknem nijedne bebice znajući koliko smo se namučile da stignemo dovde. Ali ipak je na tebi odluka. Neka te posavetuje neko sa iskustvom, jer tu ipak može doći do komplikacija. U svakom slučaju - čestitamo i radujemo se s tobom. Ala će biti prljavih pelena :zcepanje: :hahaha: :zcepanje:

Konsultovala sam se sa nekim dr iz Bg sto takodje radi vto i, naravno, oni su ti svi u fazonu, rizik je veliki. Njima je to kao dobar dan, a za mene nocna mora. Trudim se da se ne opterecujem jos uvek sa tim, sredinom jula mi je drugi uz, pa cu videti sta ce tad dr reci. Samo zelim da sve bude dobro!
Kako si ti, kako provodis ovo vreme?

Hvala ti Vesnicice. Za sad se trudim da se ne opterecujem mnogo sa tim, videcu na sledecem uz sta ce dr reci, Kako si ti, draga?

Hvala na pitanju Klarita! Ja sam dobro, trenutno sam na GO od prosle godine, sad malo lencarim I spremam se za cetvrti pokusaj u septembru.
Ti odmaraj, uzivaj I nedaj se. Da lekarima je tvoj problem rutina, ali niko ne misli na emocije u takvoj situaciji. Medjutim stvarno se opusti imas jos citav mesec, pa ce to ipak sve doci na svoje. Pozdrav!!!

Pozdrav svim novim trudnicama! Uzivajte I ne zamarajte se u ovim vrelim danima! :bye:

Hvala na pitanju Klarita! Ja sam dobro, trenutno sam na GO od prosle godine, sad malo lencarim I spremam se za cetvrti pokusaj u septembru.
Ti odmaraj, uzivaj I nedaj se. Da lekarima je tvoj problem rutina, ali niko ne misli na emocije u takvoj situaciji. Medjutim stvarno se opusti imas jos citav mesec, pa ce to ipak sve doci na svoje. Pozdrav!!!

Pozdrav svim novim trudnicama! Uzivajte I ne zamarajte se u ovim vrelim danima! :bye:

Vesnicice, da li si odluicila gde ces raditi vto? I da li se, uopste, zna sta je razlog predhodnih neuspelih pokusaja? Nadam se da ce ovo biti poslednji pokusaj!!!
Ja bih svakom preporucila moju dr, ne samo zato sto je meni uspelo, nego zato sto sam cula od dosta zena da su pokusavale po nekoliko puta na raznim mestima i na kraju je kod nje uspelo. Naravno, sve zavisi koji vi problem imate. ne bih da te nagovaram i sta god da odlucis zelim ti da nam se uskoro pridruzis!!!!

Vesnicice, da li si odluicila gde ces raditi vto? I da li se, uopste, zna sta je razlog predhodnih neuspelih pokusaja? Nadam se da ce ovo biti poslednji pokusaj!!!
Ja bih svakom preporucila moju dr, ne samo zato sto je meni uspelo, nego zato sto sam cula od dosta zena da su pokusavale po nekoliko puta na raznim mestima i na kraju je kod nje uspelo. Naravno, sve zavisi koji vi problem imate. ne bih da te nagovaram i sta god da odlucis zelim ti da nam se uskoro pridruzis!!!!

Hvala ti draga, mi smo vec zakazali septembar u Leskovcu kod Stojkovica. Prevagnulo je to jer su moje dve koleginice isle tamo, jedna ima decaka 20 meseci (iz drugog), a druga je trudna, nosi devojcicu I termin joj je avgust (iz prvog, a ovde je odbijena na komisiji u Fondu). Ona sto ima decaka, prvi put smo radile zajedno preko fonda I ona je iskoristila samo jednom I odustala od njih, a ja sam sva tri puta iskoristila I izgubila vreme, ali to se ne moze vratiti pa idemo dalje.
Kod nas je po njihovom muski sterilitet da se ne ponavljam, pisala sam na ovom forumu. Prvi put od 5 jc ni jedna se nije oplodila, drugi put izvadjeno 3 jc, dobijeno 5 embriona I nije uspelo, treci put 1 jc nije se oplodila. Sve je bilo "ICSI", a zapravo ja sam imala samo jedan ET iz tri puta. Ne znam pravi razlog I oni kazu desava se, tako da sam ja prilicno razocarana, jedino mi je nadu ulio Stojkovic kad smo bili kod njega na konsultacijama. Nista on nije obecavao, ali nekako mi je sto bi nas narod rekao odma legao I stekla sam poverenje u njega. Verovatno ima uticaja I to sto imam dva pozitivna primera iz mog neposrednog okruzenja, pa nekako je lakse I odmah se pozitivno razmislja. Ali dobro, vreme ce pokazati svoje da li smo napravili dobar izbor ili ne.

Uzivajte u najlepsem segment zivota zene!!! :bye:

Hvala ti draga, mi smo vec zakazali septembar u Leskovcu kod Stojkovica. Prevagnulo je to jer su moje dve koleginice isle tamo, jedna ima decaka 20 meseci (iz drugog), a druga je trudna, nosi devojcicu I termin joj je avgust (iz prvog, a ovde je odbijena na komisiji u Fondu). Ona sto ima decaka, prvi put smo radile zajedno preko fonda I ona je iskoristila samo jednom I odustala od njih, a ja sam sva tri puta iskoristila I izgubila vreme, ali to se ne moze vratiti pa idemo dalje.
Kod nas je po njihovom muski sterilitet da se ne ponavljam, pisala sam na ovom forumu. Prvi put od 5 jc ni jedna se nije oplodila, drugi put izvadjeno 3 jc, dobijeno 5 embriona I nije uspelo, treci put 1 jc nije se oplodila. Sve je bilo "ICSI", a zapravo ja sam imala samo jedan ET iz tri puta. Ne znam pravi razlog I oni kazu desava se, tako da sam ja prilicno razocarana, jedino mi je nadu ulio Stojkovic kad smo bili kod njega na konsultacijama. Nista on nije obecavao, ali nekako mi je sto bi nas narod rekao odma legao I stekla sam poverenje u njega. Verovatno ima uticaja I to sto imam dva pozitivna primera iz mog neposrednog okruzenja, pa nekako je lakse I odmah se pozitivno razmislja. Ali dobro, vreme ce pokazati svoje da li smo napravili dobar izbor ili ne.

Uzivajte u najlepsem segment zivota zene!!! :bye:

To poverenje u doktora koje osetimo kada razgovaramo sa njima je jako bitno, to nas nekako drzi u pozitivnim mislima, a najbitnije je biti pozitivan. Ovoga puta ce to uspeti, videces! Sad malo pripremaj organizam sa vitaminima. Ne znam da li ti je dr vec nesto prepisao. Ja sam mesec dana pred transfer pocela sa Femibionom, kazu da je dobar. Drzim fige i zeljno iscekujem najlepse vesti!

- - - - - - - - - -

Damin, dobro došla na forum i želim ti laku trudnoću.

Ja konačno izlazim iz bolnice, krvarenje je stalo, bebe su dobro, i terapija ležanje. Pozdrav

Draga Vasilije, neka je sve dobro, sad se pripazi jos vise. Gde si bila, u kojoj bolnici? u Grnesisu?

To se desilo u noći izmedju subote i nedelje, i zvala sam Genesis pošto se hvale dezurstvom od 24h. Pri tom sam sačekala jutro, ali bez obzira na to sestra je rekla da dr ne dolazi u bolnicu pre pola 10. S obzirom da sam već čekala od ponoci do 5 ujutro i da se krvarenje pojacavalo nije mi palo na pamet da čekam još 5 sati. I kakva je to reklama za bolnicu da je dežurna 24h, ako dr ne dolazi ni za hitne slucajeve, to je totalna glupost kojom su me razočarali. Otišla sam u bolnicu u mom gradu u kojoj i radim, gde sam znala da rade čestiti ljudi, nisam čekala 2min. na pregled, dežurna dr je dojurila iz porodilišta kad je čula o čemu se radi, da me pregleda. Ponovo sam malo prokrvarila kad sam došla kući, valjda zbog penjanja uz stepenice, jer nemamo lift, pa sam sad opet u horizontali, ali važno je da su moje bebe dobro, rastu i ne vidi se hematom iza posteljica, tako da je moguće da je samo nabujalo tkivo grlića od hormona, pa on krvari. A i pregledali su me danas spekulumom, i to može biti uzrok.

Pozdrav svima i čuvajte se.

To se desilo u noći izmedju subote i nedelje, i zvala sam Genesis pošto se hvale dezurstvom od 24h. Pri tom sam sačekala jutro, ali bez obzira na to sestra je rekla da dr ne dolazi u bolnicu pre pola 10. S obzirom da sam već čekala od ponoci do 5 ujutro i da se krvarenje pojacavalo nije mi palo na pamet da čekam još 5 sati. I kakva je to reklama za bolnicu da je dežurna 24h, ako dr ne dolazi ni za hitne slucajeve, to je totalna glupost kojom su me razočarali. Otišla sam u bolnicu u mom gradu u kojoj i radim, gde sam znala da rade čestiti ljudi, nisam čekala 2min. na pregled, dežurna dr je dojurila iz porodilišta kad je čula o čemu se radi, da me pregleda. Ponovo sam malo prokrvarila kad sam došla kući, valjda zbog penjanja uz stepenice, jer nemamo lift, pa sam sad opet u horizontali, ali važno je da su moje bebe dobro, rastu i ne vidi se hematom iza posteljica, tako da je moguće da je samo nabujalo tkivo grlića od hormona, pa on krvari. A i pregledali su me danas spekulumom, i to može biti uzrok.

Sad se cuvaj I samo slusaj savete lekara!!! Dobro je da se to sve tako zavrsilo I da je sve OK sa bebama. Cuvaj se!
Pozdrav!!! :bye:

Moze li mi neko reci koliko se otprilike ceka na odgovor fonda posle druge komisije? 18-tog smo prosli drugostepenu komisiju i rekli su nam da cekamo odgovor iz fonda... Posle koliko su vama stigli odgovori na kucnu adresu?

Lokice prvi put sam cekala oko mesec dana, mozda I manje, a drugi put nesto malo duze, ali termin mi je bio nakon 3 meseca od poziva. Cini mi se da sam odgovor dobila u septembru, a na redu sam bila u decembru odnosno januaru

Srećno!

Damin braaavooo!!! :vatromet: :orkestar: :vatromet: Cestitam ti od srca!!!

Draga Vasilije, malo sam iznenadjena postupkom Genesisa. Ja sam njihov pacijent od 2008. god i samo lepe reci imam za njih, ali ovo je bas zabrinjavajuce!!!
Ja znam da oni nemaju dezurnog doktora, samo medicinsko osoblje, mada mi i to nije bas najjasnije, al dobro, ali ne mogu da verujem da doktorka nije mogla da dodje ujutru s obzirom na situaciju. A ja ni ne idem kod drugog doktora, tj ovog u mom gradu, s obzirom na to da ne smem da se krecem,pa mi mama ili sestra idu po doznake. Crnogorac ce mi voditi trudnocu do porodjaja, pa u Betaniju na porodjaj. Tako sam se sa njom dogovorila, ali, sta sad to znaci?? Gde cu ja ako mi, ne daj boze, zatreba pomoc??? Zar placam tolike pare da bi mi oni rekli, do 10 ujutru ne radimo! A ovde kod nas u bolnici je takva situacija da oni kad vide da si vto, samo sto ne prevrnu ocima i ne oteraju te u pm. Mislim, malo preterujem, duznost im je da ti pomognu, i hoce, ali ipak svaka od nas ima vise poverenja u svog doktora i sigurnija je.

Drago mi je da je sve ispalo dobro, i sa tobom i sa bebama, to je najbitnije. Kada ti je sad sledeci uz u Genesisu? Ja bih je na tvom mestu pitala za tvoju situaciju. E, sad mi je bas skocio pritisak.
Ti se sad cuvaj maksimalno, mazi bebe svoje, bice to sve dobro, borci su to veliki! Ja te pozdravljam puno!!!

Devjke, stvarno ste divne!
Ja sam htela samo da se pohvalim, a vi me primate u društvo.:)
Vasilije2013,samo kad su bebe ok ...

Da li ste posle bete, do UZ nastavljale sa terapijom?

Draga damin, ja sam jos uvek na istoj terapiji kao od transfera, tako mi je dr rekla. Pijem femibion, siofor, aspirin, jos dve nedelje prednizon, utrogestan i na 5. dan progesteron injekcije.E. sad, tebi ce tvoja dr reci da li treba nesto da menjas, dodas i sl.
Cuvaj se do UZ, a onda nam javi brojno stanje :D
Veliki pozdrav

Jedva čekam UZ.

Svim curama, koje su uspele,(da ne imenujem posebno) čestitam!
Sećam se , ranije kada sam čitala postove, plakala sam pri svakoj pozitivnoj beti...Naravno, od sreće.Zamišlala sam kakav je to osećaj...

Klarita, ja nekako mislim da neće biti samo jedna beba...Videćemo.

Jedva čekam UZ.

Svim curama, koje su uspele,(da ne imenujem posebno) čestitam!
Sećam se , ranije kada sam čitala postove, plakala sam pri svakoj pozitivnoj beti...Naravno, od sreće.Zamišlala sam kakav je to osećaj...

Klarita, ja nekako mislim da neće biti samo jedna beba...Videćemo.

Draga, kolika ti je bila beta, i na koji dan? Da li i je ponavljala? Nekad se moze naslutiti koliko bebica na osnovu bete.

Vasilije, mnogo mi je žao što moraš proživljavati tolike stresove. Ali raduje me to da su ti bebice u redu. Ne brini, veliki su to borci i očigledno jako žele da se rode :bye: čuvaj se, leškari i dozvoli tvom suprugu da te mazi, pazi, ugodjava ti... Ja nisam imala uopšte nikakvog krvarenja ni posle aspiracije a ni kasnije, ali ipak još uvek puno ležim. S vremena na vreme me boli stomak (čini mi se da je to bešika, to me boli još od aspiracije pa ne znam da li su mi možda na klinici nešto uradili pošto sam imala RVF matericu - ne znam da li ima nekakve veze) ali inače sam ok. Svi oko mene se mnogo brinu o meni a ja jedva čekam da prodje i ekspertni UZV pa da prestanem da brinem i počnem da uživam u trudnoći. Do sada baš nisam imala prilike pošto sam bila bolesna i bez apetita (koji mi se u zadnje vreme otvorio :super: ) Sve vas pozdravljam i radujem se zimi kada ćemo u naručju držati svoju dečicu.

Moze li mi neko reci koliko se otprilike ceka na odgovor fonda posle druge komisije? 18-tog smo prosli drugostepenu komisiju i rekli su nam da cekamo odgovor iz fonda... Posle koliko su vama stigli odgovori na kucnu adresu?

Mislim da je to individualno. Meni su posle 2 nedelje javili iz Genesisa, a pismo stiglo nedelju dana posle toga. Zelim ti da sto pre krenes sa postupkom!
Srecno!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back