Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Heart, vidim da ides mojim stopama i drago mi je zbog toga! I ja sam imala 6 blasti, vratili mi 3 a preostale 3 su prestale sa razvojem i bacili ih. Bila sam bas tuzna sto nemam nista za zamrzavanje, ali posle ..... primilo se ovo sto su vratili i mi srecni i presrecni!
Ja ti zelim veliku debelu beturinu, pa da ne lupamo vise glavu oko zamrzavanja i gluposti nego da smisljamo imena za bebe i uzivamo!!!

Mrvinice draga, izdrzi do sutra! To cekanje je ubedljivo najgore, gore i od svih stimulacija i aspiracija i cudesa koje smo prezivele. Doci ce i taj dan, pa cemo da se radujemo zajedno ovde.

Ma ziva nisam:eek::eek::eek:. Stegla knegla u grlu, i ne popusta. Sva sam ubedjena da nema nista od toga. A, uradila sve moguce i nemoguce pre postupka. Svaka analiza bila savrsena, :rtfm::rtfm::rtfm:sveeeeeeee. A, toliko sam pre postupka bila optimisticna, i veoma duboko verovala u uspeh. A, sta se to desilo samnom? Ne znam. Meni je pre aspiracije bilo dve ciste na jajnicima, i tokom stimulacije. I mozda zbog toga je bilo manje JC 13 kom. I samo se 6 oplodilo. I vraceno drugog dana kao embrioni. Bez UZ pracenja. A, citam da malterne svuda vracaju sa UZ- pracenjem. Da li sam se vec tad demoralisala, ili prilikom informacije mnogih u drugim klinikama da oni svoje bebe vide na monitoru, i razneze se. Je, em nisam nista videla, em, se nisam raznezila.:sad2::sad2::sad2::sad2::sad2: a, mozda bi sam osecaj bio drugaciji. A, jutros na donjem rublju tragovi braon- roze. Nije kao pre neki dan belo kao krec od utrogestana.:dash::dash::dash:Kao kad treba da dobijem. A vreme mu nije. Jer je meni ciklus na 28 dana, a poslednji je bio 10 sept.:besna::besna::besna::besna:

Mrvinice, proslog puta kad sam cekala da li sam ili nisam i da li je sve ok...ja sam kao najveca dileja terala muza da mi kupuje test vec od 5 dana :))) i tako do 10 dana kada su se pojaile 2 crte : )))....beta mi je vec 13 dana bila 929 jer su se sve bebice zakacile....tako da ako ce ti biti lakse, ja da sam na tom mestu...uradila bih jedan testic : )))...gde si radila VTO?

IvkaIvka imas dosta cura koje su i tamo i ovde, recimo ja, vodim td i prvom detetu a i sad u drugoj trudnoci, i moze se naci dosta korisnih saveta

pa da, to i kazem meni je super sajt, jedino sto ja nikako da dodjem ni do vto dnevnika (potrebno je da pocne stimulacija a ja sam vec dve nedelje na suprefaktu i nikako da se otkacim) a tek do trudnickog . . . :sad2::sad2::sad2:
zato su mi valjda i ove devojke nekako ovde draze i milije :heart::heart::heart:
blago tebi Milice i ja bih isto tako :heart::heart::heart: svuda bih pisala dnevnik o trudnoci :D:D:D, valjda ce i to da dodje na red :worth::worth::worth:

Mrvinice ne mogu da ti pomognem jos nisam bila na tvom mestu mogu samo da ti pravim drustvo :zag::zag::zag: i cekamo do sutra, veeeelikuuuu beeetu, videces da ce sve biti ok

Mrvinice draga, znam da ti nije, to i mene ceka, ali ako vec ne mozes da izdrzis uradi sutra ujutru, meni su u Jevremovoj rekli da je 10,11 dan najranije da se uradi beta hcg, kucni test nikako, sta god ti pokaze moze da bude i tacno i pogresno.

Ja sam se jutros prestravila kad sam otisla u WC, videla sam na papiru kad sam se obrisala malo krvi i nije mi bilo dobro, odmah sam pozvala Jevremovu, rekli su mi da pojacam utrogestan na 4x2 i da mirujem, non stop idem u WC da vidim sta se desava, cas ima, cas nema nista, a i stomak me malo boli, razmisljam rano mi je da dobijem, u subotu je bio transfer:eek:

Mrvinice draga, znam da ti nije, to i mene ceka, ali ako vec ne mozes da izdrzis uradi sutra ujutru, meni su u Jevremovoj rekli da je 10,11 dan najranije da se uradi beta hcg, kucni test nikako, sta god ti pokaze moze da bude i tacno i pogresno.

Ja sam se jutros prestravila kad sam otisla u WC, videla sam na papiru kad sam se obrisala malo krvi i nije mi bilo dobro, odmah sam pozvala Jevremovu, rekli su mi da pojacam utrogestan na 4x2 i da mirujem, non stop idem u WC da vidim sta se desava, cas ima, cas nema nista, a i stomak me malo boli, razmisljam rano mi je da dobijem, u subotu je bio transfer:eek:

Ma sutra idem da vadim, bicu prva tamo. Joj ljudi meni sve gore, poludecu.... Oce li i mene Bog pogledeti, i obradovati. Ziva nisam! A, danas braon-roze na gacicama.:dash::dash::dash::dash: Svaki cas idem da proverim. I kad se brisem tacno kao pred ciklus. Vestaja ce doci na moja vrata. A, vreme joj nije.:evil::evil::evil: Kako cu podneti sutra dok budem cekala rezultat, pojma nemam.:besna::besna::besna::besna: Zigucka me desni jajnik, ma to je to, vestaja dolazi. Jer, sto bi mi to izlazilo?????????? Draga Heart, ja stvarno zelim da ti pruzim maksimalnu podrsku. I da ti kazem da nebrines. Ali, ja sam ti sad pola zene.:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

Mrvinice, mozda je od implantacije. Nemoj toliko da se nerviras, samo sebi cinis gore. Idi negde u setnju, soping...Mada tacno znam kako se osecas. I meni je to cekanje bilo najgore a tek tih par sati od vadjenja krvi do rezultata bete...
Zato jedva cekam sutra da nam javis lepe vesti:heart:

mali cicak jel mislis na VTO dnevnike ?
ako da, to je onda jedan super sajt, forumotion.com gde svako ko udje u postupak stimulacije moze da napravi svoj vto dnevnik, meni se dopada jedino sto ste mi vi devijke ovde bolje :zper::zper::zper:
Videla sad, procackala sam malo... Ali i meni najlepse ovde... Nije sto su moje devojke ali najbolje su... :-)))
Ma ziva nisam:eek::eek::eek:. Stegla knegla u grlu, i ne popusta. Sva sam ubedjena da nema nista od toga. A, uradila sve moguce i nemoguce pre postupka. Svaka analiza bila savrsena, :rtfm::rtfm::rtfm:sveeeeeeee. A, toliko sam pre postupka bila optimisticna, i veoma duboko verovala u uspeh. A, sta se to desilo samnom? Ne znam. Meni je pre aspiracije bilo dve ciste na jajnicima, i tokom stimulacije. I mozda zbog toga je bilo manje JC 13 kom. I samo se 6 oplodilo. I vraceno drugog dana kao embrioni. Bez UZ pracenja. A, citam da malterne svuda vracaju sa UZ- pracenjem. Da li sam se vec tad demoralisala, ili prilikom informacije mnogih u drugim klinikama da oni svoje bebe vide na monitoru, i razneze se. Je, em nisam nista videla, em, se nisam raznezila.:sad2::sad2::sad2::sad2::sad2: a, mozda bi sam osecaj bio drugaciji. A, jutros na donjem rublju tragovi braon- roze. Nije kao pre neki dan belo kao krec od utrogestana.:dash::dash::dash:Kao kad treba da dobijem. A vreme mu nije. Jer je meni ciklus na 28 dana, a poslednji je bio 10 sept.:besna::besna::besna::besna:

ma kakvo pracenje i gledanje embriona...
Ja sam legla na onaj sto, oni poceli da mi objasnjavaju i pokazuju, a ja bledo kao tele... Mislim se:''Daj ti meni mog bebana i da palim odavde.''
nit sam gledala embrion, nit sam se raznezavala... Jos mi i sliku dali... Ahaha...

Opusti se draga... Rezultat je takav kakav je, ne mozes ga promeniti a nervoza ne prija bebama... Citaj nesto, planiraj, skreni misli...

Prvu IUI sam i ja dozivljavala haos, suze, smeh...
A sad, dr. Dosla, rekla beta je 100, trudni ste, a kod mene dosla cela familija, vidim ja oni se ozarili, samo sto ne placu od srece a ja kao kamen...:confused::neutral:
sl.beta preko 1000, ja opet hladna ko led...
Cak se ni na jednom UZ nisam raznezila... Vise se ne smejem ni bebe kad vidim...
U trudnoci kao da sam odlepila... Od slinavice, koja je kmezila kad vidi mace, sad sam dosla kao stena...

Rasprdeh se ja...
Ali hocu da kazem, da osecaj nije uvek pravi...
Ja verujem da cete sve i jedna ovde postati majke... Kad tad... Ma sigurna sam...
:D

Mrvinice, mozda je od implantacije. Nemoj toliko da se nerviras, samo sebi cinis gore. Idi negde u setnju, soping...Mada tacno znam kako se osecas. I meni je to cekanje bilo najgore a tek tih par sati od vadjenja krvi do rezultata bete...
Zato jedva cekam sutra da nam javis lepe vesti:heart:

A, kako to od implatacije? Ne razumem bas najbolje. Moze malo opsirnije. Ko zna, neka mi napise. Mozda ce mi biti lakse.

Videla sad, procackala sam malo... Ali i meni najlepse ovde... Nije sto su moje devojke ali najbolje su... :-)))

ma kakvo pracenje i gledanje embriona...
Ja sam legla na onaj sto, oni poceli da mi objasnjavaju i pokazuju, a ja bledo kao tele... Mislim se:''Daj ti meni mog bebana i da palim odavde.''
nit sam gledala embrion, nit sam se raznezavala... Jos mi i sliku dali... Ahaha...

Opusti se draga... Rezultat je takav kakav je, ne mozes ga promeniti a nervoza ne prija bebama... Citaj nesto, planiraj, skreni misli...

Prvu IUI sam i ja dozivljavala haos, suze, smeh...
A sad, dr. Dosla, rekla beta je 100, trudni ste, a kod mene dosla cela familija, vidim ja oni se ozarili, samo sto ne placu od srece a ja kao kamen...:confused::neutral:
sl.beta preko 1000, ja opet hladna ko led...
Cak se ni na jednom UZ nisam raznezila... Vise se ne smejem ni bebe kad vidim...
U trudnoci kao da sam odlepila... Od slinavice, koja je kmezila kad vidi mace, sad sam dosla kao stena...

Rasprdeh se ja...
Ali hocu da kazem, da osecaj nije uvek pravi...
Ja verujem da cete sve i jedna ovde postati majke... Kad tad... Ma sigurna sam...
:D

Mali cicak, nasmeja me slatko. Ti kao kamen, ne neverujem. Jer bas suprotno mislim, da si veliki borac i emotivac. Ali, hvala na utasnim recima, znace. Ali ja sam i dalje ubedjena da nema nista.

Mrvinice, proslog puta kad sam cekala da li sam ili nisam i da li je sve ok...ja sam kao najveca dileja terala muza da mi kupuje test vec od 5 dana :))) i tako do 10 dana kada su se pojaile 2 crte : )))....beta mi je vec 13 dana bila 929 jer su se sve bebice zakacile....tako da ako ce ti biti lakse, ja da sam na tom mestu...uradila bih jedan testic : )))...gde si radila VTO?

Zdravo Nadalice. Pisala sam dosta o klinici u kojoj sam radila Specijalna Bolnica Beograd, I o celom timu imam samo reci hvale. Gde si ti radila VTO?

Mrvinice, ovo sam nasla na sajtu Bebac a imas dosta toga i na ostalim sajtovima.

Kad se pojavljuje implantacijsko krvarenje?

Implantacijsko krvarenje se javlja u vrlo ranom stadijumu trudnoće, kao posledica usađivanja oplođene jajne ćelije u matericu. Implantacijsko krvarenje se javlja 6-12 dana nakon začeća. Ovo krvarenje bi se vremenski moglo poklopiti s danom kad očekujete menstruaciju.

Znaci

Znaci implantacijskog krvarenja se razlikuju od trudnice do trudnice. Obično je vrlo slabo, znatno slabije od normalne menstruacije.

Boja

Boja implantacijskog krvarenja može varirati od svetlo crvene do smeđe. Svetlocrveno implantacijsko krvarenje znači da postoji aktivno područje krvarenja unutar materice i da se krv brzo sliva u vaginu. Može značiti da se implantacija upravo dogodila.

Eto, Mrvinice, mozda ti ovo moze pomoci, ali bolje je da ne razbijas glavu, jer pravila nema, nego izdrzi jos malo pa da zajedno slavimo:heart:

Držim palčeve i mislim na tebe puno :cmok2:

Hvala, na podrsci. mada nema drage moje nista od toga. Iscezla je i ona najmanja nada koja je postojala. Curka po malo i dalje. Ja sam se ugasila, uvenula.... Iscedilo me sve ovo. Toliko tesko podnosim. Toliko postadoh ranjiva, toliko krha me sve samo lomi.... Suze same teku, pri pomisli na gubitak, a ubedjena sam da je bitka ovog puta izgubljena. Izvinite, na ovakvom mom pisanju, u ovom trenutku drugacije ne umem. Ali svakako sam duzna da javim posle 17h, i tu konacnu recenicu. Veliki pozdrav za sve. Bez vas ovaj ceo postupak i nebi imao nekog smisla... Divne ste sve do jedne. Ljubi vas Vasa Mrvinicaaa.

Cao svima!Ja sam se najzad pomerila sa mrtve tacke!Danas sam u higijenskom odradila serologiju i sledece mi ide kolposkopija u ponedeljak.Nikad nisam radila pa ako moze par reci o tome..kako izgleda pregled,koliko traje...

Draga moja, to nije ništa posebno. Pregled grlića materice kolposkopom, traje 15tak minuta, ne boli samo je malo neprijatno kad uzima briseve. Odmah će ti reći stanje a nalaze PAPA ćeš čekati, zavisno gde radiš. Kod nas u bolnici se čeka mesec dana na rezultate.

Hvala, na podrsci. mada nema drage moje nista od toga. Iscezla je i ona najmanja nada koja je postojala. Curka po malo i dalje. Ja sam se ugasila, uvenula.... Iscedilo me sve ovo. Toliko tesko podnosim. Toliko postadoh ranjiva, toliko krha me sve samo lomi.... Suze same teku, pri pomisli na gubitak, a ubedjena sam da je bitka ovog puta izgubljena. Izvinite, na ovakvom mom pisanju, u ovom trenutku drugacije ne umem. Ali svakako sam duzna da javim posle 17h, i tu konacnu recenicu. Veliki pozdrav za sve. Bez vas ovaj ceo postupak i nebi imao nekog smisla... Divne ste sve do jedne. Ljubi vas Vasa Mrvinicaaa.

Mrvice moja, kakav god da je rezultat moraš ostati pozitivna! Mi smo svi tu da ti damo moralnu podršku. Neposustaj, još nisu gotovi rezultati. Veliki poljubac od mene

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back