Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam danas bila na kontroli u Betaniji i nema više ciste!! Još samo da već jednom stigne to pozivno pismo! Rekla mi je dr da dodjem da me prime kad budem na 15.tableti kontraceptiva. Nadam se da će pismo da stigne do tad!

Ja sam danas bila na kontroli u Betaniji i nema više ciste!! Još samo da već jednom stigne to pozivno pismo! Rekla mi je dr da dodjem da me prime kad budem na 15.tableti kontraceptiva. Nadam se da će pismo da stigne do tad!

Super!!! Kod koje dr si bila? Na kojoj si tableti i koji ti je dc? Stiće, stiće, nego šta će. Zovi ih, i maltretiraj ih, tkao je meni dr rekla koja šalje ta pisma. Kaže da je to njihov posao na šalteru da nas obaveste i da se ne ustručavam!!

Kod dr Irene Bujas.U nedelju sam popila zadnju tabletu,sad čekam da dobijem pa krećem s drugom kutijom.Zovem ja od jutros, al ne javljaju se, sutra ću ići pravac socijalni.Meni je ta što šalje pisma rekla da šta hoću pa čekam samo mesec dana!?

P.S Sad sam dobila dr što šalje,i kaže da je juče tek stiglo iz Beograda, i da je poslato.a ja zvala 14.04. Bg i oni rekli da je su oni poslali za Ns 13.Svako svoju priču priča,Sad čekam poštara :)

Poslednja izmena:
Danap...svi smo se nadali boljitku...
sad izvini,ali jesi li o postupku Fonda ili svom ličnom trošku?
Znaj da naši ciklusi,bilo da imaš 20 ili 40 godina nisu isti iz meseca u mesec,tebi je ovaj sigurno bio lošiji.Zato nemoj nikog kriviti,a ponajmanje sebe.Priroda tako podesi.Mislim,i da ti je dao 5 menopura,ne bi sit.bila drugačija,jer ,kao što vidiš...nema folikula...takav ciklus.
Ako misliš da ne može uspeti,bolje prekini postupak,ali to je opet samo tvoja odluka.Lično,ne znam šta bih uradila...pokušaj da se ne opterećuješ mnogo.

Ovčice i padar, bravo za jajašca... da li znate kako napreduju?
eeeeeeeeeeee uskoro ćete dobiti vaše bebice! držim vam fige :heart::heart:

Danap kako si danas?

evo ja sutra idem na uz, ubijaju me jajnici, sva sam natečena...sumnjam da mi je ostalo par cisti od moje neuspele ali hiperstimulacije....

ljubim vas sve!

Matorka ni mene nisu u Betaniji gledali sa UZ,ali u Genezisu kad sam poćela sa stimulacijom gledala me je dr svaki drugi dan a samo dva puta sam vadila krv.
Kod mene su opet počele mučnine i povraćanja tako da sam u petak i juče primila infuzije sa Klometolom i Bedoksinom i pijem klometol tbl 2*1.Nadam se da će se bar malo smiriti jer sam smršala 3 kg i ovako sam mršavica,ništa ne zadržavam u sebe ni hranu ni vodu,pa su mi pojačali tereapiju.danas mi je malo bolje ima mučnine ali nisam grlila šolju što je super.U utorak idem na ekspertni UZ u NS.Stomak mi se već vidi iako sam u 11+ 4 nedelje.
Samo se ti opusti i misli pozitivno i biće to ok.

e moja jelenice ti se baš mučiš.... kako je bilo na ekspertnom? ljubim te...uskoro i ja krećem tvojim stopama ahahahahahaha ž+3

Ljubic je u Americi valjda do 22. Janicijevicka radi. Ne smem da razmisljam koliko je strucna jer bi poludela od razmisljanja.
Ubedila sam sebe i da je ona dobra:)
Tebi je radio Ljubic?

Jeste meni je Ljubic radio, al nije svima iz moje grupe radio on, nekima je i Janicijevicka. Svakako u mojoj grupi je bilo dosta trudnica, bez obzira na to ko je radio ET. Znaju svi oni da odrade, ne brini, bice sve to super! Drzim fige, samo se lepo odmori i pripremi za svoju decicu! CMOK

Hej devojke zvala me zena embriolog zove se Andrijana i mislim da je Crnogorka i kaze da se od 7 jajnih celija sve oplodile i da imamo 6 embriona ocenjenih najvisom ocenom i rekla mi da ce embriotransfer biti u petak hoce da ceka blastociste.Pitala me jel pristajem.Ja pristadoh,pa valjda je ona strucnjak.Pozdrav svima!

Pozdrav svima,

Izvinjavam se sto upadam usred druge teme, ali potreban mi je savet. Imam 34 godine. Posle dve i po godine pokusavanja da dobijemo dete, suprug i ja smo se odlucili na VTO u Visegradskoj (varijanta koju drzava finansira). Inace problem je smanjen broj i pokretljivsot spermatozoida. Verovatno je opste poznata prica o mukotrpnim pripremama i prikupljanju dokumentacije, pa cu to preskociti, uglavnom dobili smo pozitivnu ocenu komisije. Pre dve nedelje javila sam se izbranom lekaru, bez mnogo detalja rekao je da cemo pokusati sa duzim protokolom i dao mi microgynon, uz dogovor da se dodjem na UZ odredjenog datuma. Bukvalno 12 sati nakon prve tablete pojavili su se prve nuspojave- peckanje i bolovi u nogama i rukama, pucanje kapilara cak i u ocima, glavobolja, pritisak. Cetvrtog dana pocele su oticu ruke i noge i da bole vene. Osmog dana plakala sam od bolova u venama koje su izgledale kao da ce svakog trenutka eksplodirati, imala sam bolove u stomaku i plucima i neobjasnjiv kasalj. Onda sam prestala da ga uzimam i dan kasnije svi simptomi su se povukli. Na insistiranje ginekologa isla sam kod vaskularnog hirurga, cije je misljenje da je to reakcija na microgynon. Napominjem da nikad ranije nisam koristila oralnu kontracepciju, nikad nisam imala slicne probleme, iako u porodici imam istoriju kardiovaskularnih oboljenja. Da li se nekome slicno desilo? Plasim da zbog ovoga necu moci da odradim VTO :(

Hej devojke zvala me zena embriolog zove se Andrijana i mislim da je Crnogorka i kaze da se od 7 jajnih celija sve oplodile i da imamo 6 embriona ocenjenih najvisom ocenom i rekla mi da ce embriotransfer biti u petak hoce da ceka blastociste.Pitala me jel pristajem.Ja pristadoh,pa valjda je ona strucnjak.Pozdrav svima!

:super::super::super:
:klap::klap::klap:
superiška Padar!!!!!
ala će biti bebaaaaaaa hihi

Svaka čast,želim ti tri bebe za početak a posle........

Bila sam juče na E UZ i bebe su približne veličine,jedna ima vratni nabor 2,3 mm pa me je dr isprepadao,da nešto nije u redu sa bebom...akko bude trebalo on bi je vadio....Sad sa pričala sa jetrvom koja je ginekolog i rekla je da me je samo preplašio da me morfologija preko 3mm....i da se smirim....Ja sam celu noć sanjala dr kako meri bebice,užasno me boli glava........
Nebi da vas opterećujem sa tim SVE VAS PUNO LJUBIM!!!!!!!!

Bila sam juče na E UZ i bebe su približne veličine,jedna ima vratni nabor 2,3 mm pa me je dr isprepadao,da nešto nije u redu sa bebom...akko bude trebalo on bi je vadio....Sad sa pričala sa jetrvom koja je ginekolog i rekla je da me je samo preplašio da me morfologija preko 3mm....i da se smirim....Ja sam celu noć sanjala dr kako meri bebice,užasno me boli glava........
Nebi da vas opterećujem sa tim SVE VAS PUNO LJUBIM!!!!!!!!

Da si mi ovde, sad bi te nalupala, sekiraš se a da još i ne vidiš razlog!!! Svojom pozitivom čuvaš bebice, a ako imaš neku sumnju idi na još neki detlajniji pregled ili kod drugog dr da čuješ mišljenje.
I mi tebe mnogo, mnoooooooooogo :cmok2:
Mazi i pazi naše tri bebice!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back