Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hvala vam na savetima,mada sam se danas istraumirala nacisto,a toliko mi se sve bilo pozitivno,neznam sta da mislim.Pariz sto se tice velicine folikula mislim da to nije bitno,ni kod jedne pacijentkinje ne dostizu svi zeljenu velicinu u isto vreme, a kad narastu koliko treba neki od ovih hormona kojim se bockamo im neda da popucaju,tako da su na cekanju,

Dušo,sve što si napisala je istina,ali ti mene nisi shvatila- dr neće čekati ostale ako ti jedan odskoči.razlika od 2 mm je velika.Razumeš,ako jedan dođe na 19,a drugi su na 16,ti stopericu moraš primiti,ali ti od 16 ostaju nezreli...da li si me razumela šta sam ti ustvari rekla?Taj "neki hormon" kako ga nazivaš je pregnil-HCG.

hej devojke, ja samo da javim za moje paralelne aktivnosti... cekajuci rezultate antitela i jun u kome eventualno treba da vratimo smrzlice, i razmisljajuci o narednim koracima, ja sam se sa mm dogovorila da postoji i plan B! mozda se nasa beba vec negde rodila...i ceka nas....samo nas...
ovo nije forum za usvojenje, ali tek da kazem da smo skoro prikupili sve papire i da krecemo u bitku i na tom frontu...
necu ja odustati od pokusaja da budem i bioloska mama, ali plan mi je da za 5 godina za stolom sedi nas petoro, pa kako god! cija god budu nasa deca po genetskom materijalu, bice nasa po srcu!
idealno bi bilo da se oba plana pokazu kao ostvarljiva, gde bi nam onda bio kraj...;)
ljubim vas sve i navijam za majske i junske trudnice, mozda i ja budem jedna....
Mijaki........ :heart:

Dušo,sve što si napisala je istina,ali ti mene nisi shvatila- dr neće čekati ostale ako ti jedan odskoči.razlika od 2 mm je velika.Razumeš,ako jedan dođe na 19,a drugi su na 16,ti stopericu moraš primiti,ali ti od 16 ostaju nezreli...da li si me razumela šta sam ti ustvari rekla?Taj "neki hormon" kako ga nazivaš je pregnil-HCG.

razumem sta si htela da mi kazes,a pazi sada ovo: da li to znaci da kod zene koja ima u trenutku kad prima stopericu 10 folikula da su oni svi bas iste velicine???? .......ja sve u nadi da ce nesto kod mene da se promeni.....i nije mi jasno....meni u prirodnom ciklusu sazreva i puca 1 folikul,ovo kao da nisam primala stimulaciju i to imam dnevno 2 Gonala i 2 Menopura....

Danap skoro pa nisu svi iste velicine uvek ima jedan vodeci, meni je pre trigera najveci bio oko24mm a ostali od 20-23mm. Mozda ti stimulacija nije odgovarala. da li si bila radila kratki ili dugi protokol.
dugi sam radila 39 tableta Yasmin, Diferelin danas vec 16-i a od 11.aprila mi krenula stimulacija,ovo stanje koje sam napisala je bilo posle 4 dana stimulacije

Slusaj sad, znaci na ovo sam naisla po netu, slusajuci zene koje su prosle kroz vise vto i kroz razlicite postupke, mada je i par dr spomenulo nesto. Kontracepcija se pije, da bi se jajnici odmorili, znaci taj mesec ne dolazi do ovulacije do pravljenja folikula itd, da bi potom sledeci kad krenes sa stimulacijom, radili punom parom, vedri, cili i odmorni, ali sta se desava. Desava se da se jajnici previse uspavaju od pilula i da ne reaguju bas najbolje na stimulaciju. Drugarica koja je samnom radila ivf nikako nije reagovala, imala je jedan folikul, koji je prosto nestao posle 4-5 dana, nije ni porastao vise od 10mm, dr joj je prekinuo stimulaciju. A u prirodnom ciklusu je imala super folikule, radila je par meseci folikulometriju i pokazala rezultate. Ti imas dva folikula, mozes imati cak 4jc to uopste nije za bacanje, mozda ti prosto ne odgovara dug protokol. Samo jos da dodam nesto sto sam primetila, kad sam ja bila u postupku, pile smo samo po jednu kutiju kontraceptiva, nisu nas bas striktno stimovali, nas 4-5 je pocelo isti dan sa stimulacijom a nismo imale aspiraciju isti dan, mene je dr ostavio poslednju zato su mi i bili veliki folikuli.

Milice kod nas u Nisu smo nas 22 pocele sa Diferelinom 1.aprila znaci cela aprilska grupa sa dugog protokola,i u isto vreme sa stimulacijom 11.aprila,tako da sto kazes bas su nas nastimovali!!!!
Znas sta sam se jos iznenadila: nisam imala pojma da jedan folikul moze da sadrzi dve jajne celije????? Ja sam se smirila malo,mada juce je bilo...brrrr...cekam UZ u ponedeljak ,pa videcemo.
Draga hvala ti puno na svim savetima i odgovorima, znas i sama koliko to znaci!!! Poljubac za tebe i tvog bebana!!!!

Milice kod nas u Nisu smo nas 22 pocele sa Diferelinom 1.aprila znaci cela aprilska grupa sa dugog protokola,i u isto vreme sa stimulacijom 11.aprila,tako da sto kazes bas su nas nastimovali!!!!
Znas sta sam se jos iznenadila: nisam imala pojma da jedan folikul moze da sadrzi dve jajne celije????? Ja sam se smirila malo,mada juce je bilo...brrrr...cekam UZ u ponedeljak ,pa videcemo.
Draga hvala ti puno na svim savetima i odgovorima, znas i sama koliko to znaci!!! Poljubac za tebe i tvog bebana!!!!
danap....pa ti si moja nislika :) gde si radila vto i kod koga? zelim ti puno srece!!!!!

Kada se radi o trošku države, da li se u Genesisu uvek radi ivf ili i icsi? Mislila sam da zavisi od situacije u kojoj se pacijent pred postupak nalazi, ali meni su već napisali da ću raditi ivf!
Danap, Ovčice, Padar...sigurno dr znaju šta radi, mada mi svakako držimo pesnice!!!:ok:

danap....pa ti si moja nislika :) gde si radila vto i kod koga? zelim ti puno srece!!!!!

Hvala!!!!! Ja sam na pocetku,na Niskom GAK-u,pisala sam,traljavo je nesto,posle stimulacije od 4 dana(2 gonala i 2 menopura) UZ kaze po 1 folikul na oba jajnika i to jos mali,ziva nisam do ponedeljka,ponovo na uz,Dejan mi nastavio istu terapiju,a ti gde si radila i kada???? jesu li ovo sve bebice iz jednog pokusaja????? pozdravcic za sve!!!!!

Hvala!!!!! Ja sam na pocetku,na Niskom GAK-u,pisala sam,traljavo je nesto,posle stimulacije od 4 dana(2 gonala i 2 menopura) UZ kaze po 1 folikul na oba jajnika i to jos mali,ziva nisam do ponedeljka,ponovo na uz,Dejan mi nastavio istu terapiju,a ti gde si radila i kada???? jesu li ovo sve bebice iz jednog pokusaja????? pozdravcic za sve!!!!!
bice ok nesekiraj se,u ponedeljak ce da vide pa ce mozda pojacati terapiju.ja sam radila tacno pre 10 godina(bas sam u ovo vreme bila u postupku) u bg.privatno kod dr. Milacica:(.....(danas sam se bas setila njega i zapalila mu svecu)
i tvoj dr. je posle mene radio vto u bg.
strpi se do pon. sigurno ce biti sve ok!!!pozzz a da bebe iz "cetvorke" i iz prvog pokusaja su!!!!!!!!!!!!!!!!!

bice ok nesekiraj se,u ponedeljak ce da vide pa ce mozda pojacati terapiju.ja sam radila tacno pre 10 godina(bas sam u ovo vreme bila u postupku) u bg.privatno kod dr. Milacica:(.....(danas sam se bas setila njega i zapalila mu svecu)
i tvoj dr. je posle mene radio vto u bg.
strpi se do pon. sigurno ce biti sve ok!!!pozzz a da bebe iz "cetvorke" i iz prvog pokusaja su!!!!!!!!!!!!!!!!!

svaka ti cast na 4,da su zivi i zdravi(zdrave) neznam da li su deckici lil devojcice,pozdrav i tebi i hvala na utehama,javicu se ja svakako

Kada se radi o trošku države, da li se u Genesisu uvek radi ivf ili i icsi? Mislila sam da zavisi od situacije u kojoj se pacijent pred postupak nalazi, ali meni su već napisali da ću raditi ivf!
Danap, Ovčice, Padar...sigurno dr znaju šta radi, mada mi svakako držimo pesnice!!!:ok:

I meni su na uputu pisali IVF a rađen je ICSI zbog lošeg spermograma mm.To će oni odrediti kad budu radili aspiraciju i kad vide spermogram tvog muža

Danap,ja razumem tvoju brigu,ali ja ti ipak neke realne činjenice govorim...Naravno da ne moraju,šta više-retko gde budu svi folikuli iste veličine(meni su samo u 1. postupku,kad ništa nisam ni znala,svi bili iste veličine,i tad mislila da je to pravilo...ali,sledeća 2 puta nije bilo tako),ali opet,kako bih ti objasnila o čemu sam pričala,navešću svoj primer-koji,naravno nije pravilo,i ne treba se lošim ni voditi,ali da bih ti pojasnila- ja sam pred aspiraciju imala 8 folikula,približno iste veličine(sad,poslednji put),ali,na desnom su bili veći,jer mi je i desni jajnik veći,pa ima više mesta za njihov rast,a na levom za neka 2-3mm manji,ali isto 4 kom.,kao i na desnom.Na aspiraciji izvađeno 4 jajne ćelije.Češći slučaj je da iz 4 folikula bude 4 ćelije,a blago i čudo,kao kod naše Milice-po 2 ćelije,mada se dešava-eto.
Pretpostavka je-jer se to ne može znati,jer kad uvlači tečnost iz folikula,oni ne znaju iz kog jajnika su pokupili jajne ćelije...dakle,pretpostavka je moja,da iz levog jajnika,koji je imao isti broj folikula kao i desni,nisu izvukli jajne ćelije,jer su bili nezreli-ali morala je aspiracija biti odrađena,jer je desni diktirao...kapiraš?
No-imala si samo 1 UZ,on zapravo ne govori mnogo.Iskreno se nadam da ćeš sutra da nam javiš bolju situaciju,ali...ako bude nepromenjeno stanje po broju folikula-kao što rekoh,ako je vaše vreme sad-onda 1 ćelija donosi ostvarenje snova,a ja ti to od srca želim!
Matorka,gde god da radiš VTO,mada iskreno nikog ne poznajem ko je u Jevremovoj,npr. radio,a da su mu radili IVF,prilično su isključivi,i bude ICSI...uostalom-to određuje samo embriolog.Ako imaš malo ćelija ili loš nalaz muževljev,ne puste IVF,negoidu na ICSI...ali opet-prateći njih,i svoj slučaj kod njih,Genesis ide uglavnom na IVF...niej pravilo,naravno,no-to samo embriolog zna,i kako on kaže,tako će se i raditi.

Cure, hvala svima. :cmok2:
Shvatila sam da nema svrhe nervirati se oko pitanja oko stvari na koje ne mogu uticati i promeniti. Ne mogu ja promeniti sistem rada u Genesisu, niti bilo gde drugo. Na šta mogu uticati, trudiću se d autičem i ostvarim pozitivan rezultat.
Moje mišljenje je da se ceo postupak nedovoljno prati. Mislim da češće treba raditi UZ. Isto tako pola godine me niko nije pogledao na uz, i ulazim u postupak bez toga?!! Meni to baš nije normalno. Ja sad idem o trošku države, ali kako sam čitala neke komentare, što je najgore tako se radi i u nekim klinikama gde se plaća. Nadam se d aneću raditi treći put, kad ću morati i da plaćam, ali ako budem, dobro ću ispitati rad klinike gde bi radila vto.
Pari, kako napreduješ sa IR? Kad misliš u postupak i gde?
Jelena, kako se osećaš?
Ikice[/B], Milice :cmok2:

Hvala ti Pariz puno!!!!! Imam nade u sutra,znas razmisljala sam o svemui mislim da me ovih dana nisu boleli jajnici cak sta vise nisam ih ni osecala,tek danas su poceli da me zigaju,MOZDA SU SE IPAK PROBUDILI!!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back