Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ellice glavu gore, veliki smo onoliko koliko puta ustanemo posle pada...
nemoj ocajavati, svaka od nas ceka neki svoj srecan put, a on se mora dogoditi...
ljubim vas sve
da li neko zna sta znaci malo deblji endometrijum, juce je bio 12 ili 13 dan stimulacije (svaki dan po 3 menopura i 2 gonala) i estradiol je bio nesto mnogo visok a endometrujim preko 14mm, jel to mnogo, jel to otezava implantaciju...
doktorka kaze da nema hiperstimulacije iako endometrijum divlja?
ljubim vas sve

evo drugari kratkog izvestaja iz praga...dosli smo u ponedeljak, sa namerom da iskoristimo dane do aspiracije u romanticnim setnjama...ali avaj, u utorak mm iskrene nogu, odosmo u njihov urgentni te tako da ne duzim, on ima onu imobilizaciju na nozi a ti mijaki sama setaj pragom.. e mislila sam da nismo toliki baksuzi ali eto, svasta se desava...:roll:
ali ja sam to protumacila kao dobar znak, jer ne moze vazda ici po zlu, mozda je to dobar znak da ce vto uspeti ovoga puta:think:
posto sam lose reagovala na stimulaciju doktorka je od ponedeljka povecala dozu sa 4 ampule na 5 ampula, sto je po prvi put da sam ovako nakljukana hormonima. konacno juce su folikuli (ima ih oko 7, 8) porasli, dva vodeca su vec bila oko 18 a ostali izmedju 15 i 16...ujednaceni. Jedino me je zabrinuo taj nalaz estradiola koji je oko 5000 (ako sam dobro zapamtila) i to sto je doktorka rekla da je endometrijum malo deblji nego sto bi trebalo ali da ne brinem jer je pravilan, vide se neka tri sloja i da nije toliko vazno sto je preko 14mm...
ja se plasim da zbog toga ne dodje do implantacije, ali kada pitam doktore, oni svi po pravilu kazu da nema pravila...pa tako i dr. Sonja
inace doktorka je super, prijatna, u klinici nema guzve i cekanja, embrioni se snimaju dok se dele pa lepo moze da se vidi kako se razvijaju, pokazivala mi je na nekom primeru...
ocekujem danas da na UZ bude sve ok i da veceras primim pregnyl i da u ponedeljak bude aspiracija, a transfer posle zavisi...od razvoja
inace jajnici me vec sada bole te mogu da zamislim kako ce biti sutra...
citam vas svako vece, ali ne mogu da se ulogujem preko telefona pa sam sada nasla neki internet caffe, da podelim sa vama ovu avanturu...jer na kraju krajeva ko bi me bolje razumeo od vas
hahaha, obisla sam sva mesta koja kazu da treba otici i pipnuti za srecu, samo jos kod vracara nisam bila, te se nadam da cu iz praga doneti jednog vaclava i jednu vltavu:hahaha:
ljubac za sve

jelena jel su mrvice kod mame??
javi se sta radite i kakve su slicice
uzivaj sa svojim mrvicama
ljubac
hej drugari, ako se dobro secam pazarka ima zakazan susret sa svojom princezom za 14 feb!!!! pazarkice, srecno!

Ok, pa i ja se zdravo hranim. Ne pušim, retko kad cugnem, kuvanje skoro svaki dan, voća dosta, povrća malo manje, ribu s vremena na vreme, medić svako jutro već 15-tak godina, samo folnak pijem...verovatno je to onda ok. Mislila sam da je možda potrebno nešto dodatno, ali ok.
Kako vi podnosite ovu borbu nakon nekoliko godina? Ja teško, došlo je do toga da samo o trudnoći razmišljam i da mi ništa više nije bitno, iako znam da je to pogrešno. Možda je to i jedini razlog što nema bebice, moje ogromeno opterećenje.
Mora doći i naš dan, jel tako??:zurka:

Tako je matorkice, svakom se posreci pre ili kasnije. Borba je teska, i ja sam samo o trudnoci razmisljala i samo o VTO pricala, cak sam dosla u tu fazu da su me nervirali ljudi iz okruzenja koji ne razumeju neke pojmove u vezi VTO. I tesko mi je padalo kada se neki ljudi iz porodice nisu interesovali kako mi je i kako prolazim kroz tu borbu. Isti ti se ni sada ne interesuju kako podnosim trudnocu. Tada sam videla ko su mi pravi prijatelji i stekla nove za ceo zivot.
Dobro se hranis, ne brini, ma bices uskoro prava zdrava trudnica! CMOK

Elice, zaista mi je zao, prosla sam kroz to, znam kako je. Veruj mi, glupo zvuci sada, bices jaca i spremnija za sledeci pokusaj! LJubim te!
Mijakice, izvestaj je bas romantican(osim ovog iskretanja noge),! Drzimo figice da se iz Praga vratis sa najromanticnijom i najuspesnijom VTO pricom, i sa bar 2 bebe u stomacicu, onako kako si i sama pozelela!
Jelena, kako je bilo?

Ja sam u 19:30h stigla kući a ET je bio u 11h.Primala sam infuziju 6h zbog hiperstimulacije,otpade mi ruka.No to ništa sad nije bitno ubacili su li 3 embriona,dr je zadovoljna te je sigurna da će doći do trudnoće,mada sam sigurna da to kaže svima :zcepanje::.Dobila sam sličicu mojih beba,mm ništa nevidi mada ih ja primećujem.ET nije boleo,a dr je rekla da me jajnici i materica bole zbog hiperstimulacije.Sad su bebice kod mame i nadam se da će tako i ostati :heart:

Ja sam u 19:30h stigla kući a ET je bio u 11h.Primala sam infuziju 6h zbog hiperstimulacije,otpade mi ruka.No to ništa sad nije bitno ubacili su li 3 embriona,dr je zadovoljna te je sigurna da će doći do trudnoće,mada sam sigurna da to kaže svima :zcepanje::.Dobila sam sličicu mojih beba,mm ništa nevidi mada ih ja primećujem.ET nije boleo,a dr je rekla da me jajnici i materica bole zbog hiperstimulacije.Sad su bebice kod mame i nadam se da će tako i ostati :heart:

To to to:super: dobro zvuči. Pa, ti si se tamo baš naodmarala!! Da li si koju bebicu zamrzla? Ukoliko želimo da nam zamrznu, pa da ih vrate za koji mesec ukoliko ova ne uspe, jel se to dodatno naplaćuje??? Pretpostavljam, ali...:think:
Jel planiraš početi raditi za koji dan, ili ćeš sve vreme uživati kući sa svojim bebicama? Moram sve da vas ispitam da znam šta da ja radim kad dođe vreme za to! :heart:

To to to:super: dobro zvuči. Pa, ti si se tamo baš naodmarala!! Da li si koju bebicu zamrzla? Ukoliko želimo da nam zamrznu, pa da ih vrate za koji mesec ukoliko ova ne uspe, jel se to dodatno naplaćuje??? Pretpostavljam, ali...:think:
Jel planiraš početi raditi za koji dan, ili ćeš sve vreme uživati kući sa svojim bebicama? Moram sve da vas ispitam da znam šta da ja radim kad dođe vreme za to! :heart:

Ja sam na odmoru od 17.1. koristim i deo starog go i ceo novi tako daa neću raditi.Dr mi je rekla da strogo mirujem dve nedelje zbog jajnika.Nismo zamrzli embrione,Prvu godinu košta 400e plaća se na dan ET a svaka naredna godina 200e.Samo ti pitaj tu sam da pomognem koliko znam....:D

Nažalost ništa,ispod 1,pozdrav svima i nek ja buden zadnja sa lošim nalazom

Baš mi je žao,ali bićeš trudna sledeći put videćeš.Samo nemoj da se obeshrabriš,sad ti je kao nešto pametujem i savetujem ali znam da je to jače od tebe.To je normalno kod svih žena koje žele bebe,da se rastuže kad nema trudnoće i kad dobiješ,ali moraš biti jaka.Tuguj nekoliko dana onda ponovo misli pozitivno i nadaj se sledećem uspehu :zag: :heart:

Ja sam na odmoru od 17.1. koristim i deo starog go i ceo novi tako daa neću raditi.Dr mi je rekla da strogo mirujem dve nedelje zbog jajnika.Nismo zamrzli embrione,Prvu godinu košta 400e plaća se na dan ET a svaka naredna godina 200e.Samo ti pitaj tu sam da pomognem koliko znam....:D

Ja sam mislila da samo ne radim kad bude aspiracija i možda dan-dva posle ET-a. Tebije dr rekla da miruješ posle ET-a ili...? Znam da čuvanje embriona toliko košta, ali me interesuje da li ošta sam postupak kad ih vraćaju??
Jesi li bila u NS, ili si svaki dan dolazila iz ZR ovamo? Kad počneš sa stimulacijom koliko često dr kontroliše hormone i radi uz? Sve me strah da nešto ne promakne i ne previde nešto. Moja drugrica je išla svaki dan na uz, i onda me malo panika uhvatila jer ne bi rekla da u Genesisu rade često!

Ja sam mislila da samo ne radim kad bude aspiracija i možda dan-dva posle ET-a. Tebije dr rekla da miruješ posle ET-a ili...? Znam da čuvanje embriona toliko košta, ali me interesuje da li ošta sam postupak kad ih vraćaju??
Jesi li bila u NS, ili si svaki dan dolazila iz ZR ovamo? Kad počneš sa stimulacijom koliko često dr kontroliše hormone i radi uz? Sve me strah da nešto ne promakne i ne previde nešto. Moja drugrica je išla svaki dan na uz, i onda me malo panika uhvatila jer ne bi rekla da u Genesisu rade često!
Ja sam zbog mog posla uzela go,radim u Gerontološkom centru.Dr mi je rekla da moram da mirujem dve nedelje strogo zbog jajnika.Ne znam da li se posle zamrzavanja plaća i kako to ide.Ja sam svaki put putovala za NS.Meni dr posle stimulacije ni jednom nije kontrolisala hormone samo je radila UZ i to taj dan kad sam počela sa stimulacijom,pa još dva puta i odredila datum aspiracije.Hormoni su mi vađeni samo pre stimulacije;Tako je radila dr Crnogorac u mom slučaju možda druge dr rade drugačije ne znam ili to zavisi od pacijenta

Ja sam zbog mog posla uzela go,radim u Gerontološkom centru.Dr mi je rekla da moram da mirujem dve nedelje strogo zbog jajnika.Ne znam da li se posle zamrzavanja plaća i kako to ide.Ja sam svaki put putovala za NS.Meni dr posle stimulacije ni jednom nije kontrolisala hormone samo je radila UZ i to taj dan kad sam počela sa stimulacijom,pa još dva puta i odredila datum aspiracije.Hormoni su mi vađeni samo pre stimulacije;Tako je radila dr Crnogorac u mom slučaju možda druge dr rade drugačije ne znam ili to zavisi od pacijenta

Da li ti je kontrolisala e2? Tebi je ceo postupak vodila dr Crnogorac?

Matorka, ja sam bila pacijent dr Kopitovic. Hormone smo radili pred pocetak stimulacije. Estradiol sam vadila nakon 4. dana stimulacije. UZ se radi svaki drugi dan, a pred kraj sam imala kontrolu dan za danom. Ne brini se, sasvim dovoljno pregleda ces imati.
Postupak zamrznutih embriona ( koliko sam nacula) kosta oko 700 eura. Za sam zamrzla 8 komada, nekako mi bilo zao da propadnu...sad ih cuvam za drugo dete : ) Sto se tice lezanja nakon ET-a, dr kaze da je dovoljno 3-5 dana, ali bih ti ja preporucila da lezis duze i odmaras, ukoliko imas mogucnost. Vracanje na posao nakon tako kratke pauze ne utice bas dobro, zbog stresa i svega....
Jelena, i meni je moja dr rekla na dan ET-a da je sigirna da cu ostati trudna...i nije pogresila : ) Mazi tibu i sa srecom, vucem za nos! Sto se infuzije tice, nije cudo sto si je primala tako dugo, jer inace kada daju albumine nameste tako da tece jako spooooorooo. Ja sam lezala 3 sata i na kraju sam izludela i zamolila Tinu da malo ubrza... Ona mi rece tada da se albumini tako primaju, malo je ubrzala, ali sam i dalje lezala, pa imam osecaj vekovima...
Ellice, jako mi je zao draga... Ali nema odustajanja, za koji mesec ponovo u akciju i mora biti pogodak!
Mijaki, drzim fige da ishod bude najbolji moguci!

Cure, sve vas grlim! : *

nadam se da pazarka nece da se ljuti na mene :rumenko: ali ja prosto nemogu a da vam nejavi ono sto sam upravo saznala :):):):)
RODILA SE DARIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
toliko sam srecna kao da se neka moja sestra porodila,bas sam srecna :klap::klap:
pazarkice nek ti je ziva i zdrava i srecna devojcica DARIJA :heart:
:vatromet::vatromet::orkestar::orkestar::vatromet::vatromet::vatromet:
danas slavi ovaj forum, pazarka je to zasluzila za sve ove godine!!!!:heart:

PAZARKA, neka vam je Darja živa i zdrava 100 godina! Sve čestitke za rođenje ćerke!:vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet:
Mijaki,kako mi je drago da si se javila! :p
sve mi to dobro zvuči.Jako mi se sviđa što je Sonja izvukla situaciju niskog E2,tj.slabijeg odgovora.
Toliki E2 govori da folikuli imaju zrele jajne ćelije.Odlično!
sad ti je 14mm endo,i posle pregnila on ne raste,čak zna malo i da "popusti",tako su mi pričali,molim te ne sekiraj se oko nj.debljine,super mu je mera!
Jedva čekam tvoj izveštaj,šta si to sve od čarobnih mesta pipnula:lol:
Za muža-puža,šta da kažem...neko mu je poželeo da slomi nogu,i on poslušao,ali odradio malo drugačiju varijantu;) meni to miriše na dobro!
Sve što pišeš,meni se do sada sviđa:ok:
Stpirana,samo napred,uz tebe sam!!
Ikice ...šta reći kad neuspeh ipak preuzme kormilo...samo snage nam Bože,daj! Idemo dalje!

:vatromet::orkestar::vatromet:

JUPIIIIII, ZIVELE NASE DVE PRINCEZE PAZARKICA I DARIJA!

Eeee, a obecale smo pre 9 meseci kad je Pazarkica radila betu da cemo se napiti ko cuskije kad se porodi! Ko sme da konzumira alkohol neka trgne koju i za mene!
Paralijan, ljubim te, srce si sto si javila predivnu vest!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back