Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izgleda da ni ja neću dočekati betu,3.dan kako mi brljavi braonkasto a sad ima i malo sveže krvi,očajna sam.
Draga ellica,nemoj da brines i ja sam imala taj braonkast sekret, a moj decak ima sada 3 godine... Ne samo ja,desavalo se to i nekim drugim drugaricama... Nije to jos razlog za brigu i alarm,opusti se,razmisljaj pozitivno,pa da nam javis uskoro visoku betu.... pozzzzz

Cao drage moje, evo ja stigla sa pregleda pa da napisem sta ima novo. Porasli smo dosta, citavih 50mm i bas smo mnogo slatki. Kaze dr. da je beba super i da sve dobro izgleda. Dogovorile sm se da amniocentezu uradim za mesec dana. Rekla mi je da malo vise odmaram jer je videla manje kontrakcije materice. Rekla je se to mozda javilo jer sam putovala(do BG-a sam se vozila 3 sata). Nikakvu dodatnu terapiju nije prepisala, nastavljam sa utrogestanom i progesteronom depo.

Ja sad samo razmisljam o tim kontrakcijama, cak sam i plakala kad sam dosla kuci. Volela bih da sam drugacija i da se ne sekiram toliko zbog svega, ali takva sam, sta da radim. Resila sam da sve aktivnosti svedem na minimum, stenja jednom u par dana i to kratka i jedino kuvanje rucka svaki drugi dan moram da obavim jer nema ko drugi. Srecna sam sto je beba super, ali opet jako zabrinuta. Sve vas ljubim!:heart:

Cao drage moje, evo ja stigla sa pregleda pa da napisem sta ima novo. Porasli smo dosta, citavih 50mm i bas smo mnogo slatki. Kaze dr. da je beba super i da sve dobro izgleda. Dogovorile sm se da amniocentezu uradim za mesec dana. Rekla mi je da malo vise odmaram jer je videla manje kontrakcije materice. Rekla je se to mozda javilo jer sam putovala(do BG-a sam se vozila 3 sata). Nikakvu dodatnu terapiju nije prepisala, nastavljam sa utrogestanom i progesteronom depo.

Ja sad samo razmisljam o tim kontrakcijama, cak sam i plakala kad sam dosla kuci. Volela bih da sam drugacija i da se ne sekiram toliko zbog svega, ali takva sam, sta da radim. Resila sam da sve aktivnosti svedem na minimum, stenja jednom u par dana i to kratka i jedino kuvanje rucka svaki drugi dan moram da obavim jer nema ko drugi. Srecna sam sto je beba super, ali opet jako zabrinuta. Sve vas ljubim!:heart:

Ikice, evo da te utesim... Ja sam amnio radila u 17. nedelji i odmah nakon toga su pocele kontrakcije. Nisam se brinula posto sam svakako bila na terapiji gynipral + bensedin zbog AC. Medjutim, bilo je breme da prekinem sa terapijom, ali su se kontrakcije nastavile i to sve jace i ucestalije. Bila sam kod dr koja me je pregledala i rekla da nemam sta da brinem, grlic je zatvoren, a u pitanju su Braxton Hicks koje ima svaka druga trudnica - neke dobiju terapiju, a neke ne. Po mojoj dr nije uopste lose sto ih imam, to se telo vec priprema za porodjaj : ) Bitno je samo da nisu bolne. Ne znam koja si sada nedelja, ali sam sigurna da nije nista alarmantno. Pa nisi ni znala da ih imas dok ti dr nije rekla, a ja svoje stalno osetim, stomak mi bude kao kamen.
Opusti se, ako ti dr nije dala terapiju znaci da je sve pod kotrolom, a ti si trudnica i ne smes da se nerviras ! : *

Ikice, evo da te utesim... Ja sam amnio radila u 17. nedelji i odmah nakon toga su pocele kontrakcije. Nisam se brinula posto sam svakako bila na terapiji gynipral + bensedin zbog AC. Medjutim, bilo je breme da prekinem sa terapijom, ali su se kontrakcije nastavile i to sve jace i ucestalije. Bila sam kod dr koja me je pregledala i rekla da nemam sta da brinem, grlic je zatvoren, a u pitanju su Braxton Hicks koje ima svaka druga trudnica - neke dobiju terapiju, a neke ne. Po mojoj dr nije uopste lose sto ih imam, to se telo vec priprema za porodjaj : ) Bitno je samo da nisu bolne. Ne znam koja si sada nedelja, ali sam sigurna da nije nista alarmantno. Pa nisi ni znala da ih imas dok ti dr nije rekla, a ja svoje stalno osetim, stomak mi bude kao kamen.
Opusti se, ako ti dr nije dala terapiju znaci da je sve pod kotrolom, a ti si trudnica i ne smes da se nerviras ! : *

Hvala Sofia, puno hvala na odgovoru. Mislim da si potpuno u pravu i ja tako razmisljam, nego sinoc sam se bila bas utripovala, pa legla i nisam mrdala do jutros. I meni je dr. rekla da je grlic ok i da sve izgleda lepo. Ja sam sada 12-ta nedelja i stvarno te kontrakcije nisam osecala,ali sad cu obratiti paznju. Jel imas i bolove kad ti se tako stvrdne stomak ili je samo neugodan osecaj? Ako ti nije problem napisi mi kako je bilo na amnio i da li si i koliko posle mirovala. Mozes mi poslati pp da ne davimo zene posto ovo nije ta tema. Hvala unaped, ljubim te!

Evo i mene. Ja sam sinoc, 8. dan od ET radila kucni test i bio je, naravno, negativan. Nisam znala da li da ocajavam ili da se jos nadam. Ali, kad sad procitah da je Sofiji kucni test 12. dana bio negativan, utesila sam se. Inace, nemam neke znatne reakcije u stomaku, uvece pomalo bude nadut. Jel treba nesto da osecam ili ne? 15. dan od ET mi je cetvrtak.

Ellice, zar ti nisu rekli da moze biti krvarenja? Meni je samo to u glavi kad pomislim da se to moze desiti. Znaci, moze!

Ikice, ne bi trudnica bila trudnica da ne strepi na svakom koraku, jel tako?! Potpuno te razumem sto si zabrinuta, ali ti cinis sve sto je u tvojoj moci, odmaras i ne naprezes se i bice sve kako treba. Jesi li na bolovanju?

Kakva je obicno praksa posle VTO? Znate li nekoga da je radio dobar deo trudnoce?

Matorka, cim te pozovu iz ustanove u kojoj ces raditi VTO, dogovaras se sa njima o tome kad i sta pocinjes. Mislim da ceo postupak mora da se zavrsi u roku od 6 meseci. Ne moras odmah krenuti ako ti ne odgovara. Mada znam da si ti nestrpljiva i da bi ti jos sutra!

Sve vas pozdravljam i nadam da ce mi beta biti velika.

Elice, ocekujem lepe vesti i da me ohrabris!

matorka,posle komisije u betaniji čekaš pismo koje stigne otprilike za 2 nedelje,onda sa tim pismom ideš kod svog ginekologa da ti da uput za stacionar ( u međuvremenu će te telefonski kontaktirati iz ustanove koju si izabbrala za tačan termin dolaska),e onda,što ja nisam znala sa tim uputom,pismom i 1.odlukom ideš opet u socijalno da ti overe taj uput to je ta tzv.OLK 12 i onda čekaš datum da odeš i srećno...

U pravu si Minijature draga, ali nadam se da nije svaka trudnica ovako blentava kao ja!
Osmog dana je previse rano da bi kucni test pokazao, tako da ti to uopste nije merodavno, nemoj se opterecivati. Meni je stomak isto bio sve vreme naduven, uvece vise nego ujutru. Samo hrabro!

Minijature rekli su da će biti braonkast sekret ali ja sam se uplašila kad je 3.dana bilo i malo sveže krvi.Za nalaz čekam do sutra,ne da mi muž da vadim ranije,s'obzirom da bi trebala vaditi posle zadnje inj.progesterona znači u ponedeljak,ni ovo ne odobrava za subotu,devojke svima želim pozitivnu betu i bezbrižnu trudnoću,na kraju tu smo da se tešimo:bye:

Minijature rekli su da će biti braonkast sekret ali ja sam se uplašila kad je 3.dana bilo i malo sveže krvi.Za nalaz čekam do sutra,ne da mi muž da vadim ranije,s'obzirom da bi trebala vaditi posle zadnje inj.progesterona znači u ponedeljak,ni ovo ne odobrava za subotu,devojke svima želim pozitivnu betu i bezbrižnu trudnoću,na kraju tu smo da se tešimo:bye:

Grešim li ili sutra vadiš betu? Što žuriš? Bitno da će biti velika....:ok: Mislila sam da je rano 9 dan. Sad već u glavi mislim kako ću i ja tako, verovatno nećumoći čekati.

Ellice, hoće li me ustanova gde radim vto (Genesis) kontaktirati odmah nakon druge komisije, ili tek posle pisma koje trebam da dobijem? Izvini, što detaljišem, ali jedva čekam, i jako sam nestrpljiva!:cmok2:

Mene je genesis nazvao odmah kad su me dobili kako oni kažu na portalu a pismo je stiglo za par dana možda i 10 nisam sigurna.Na tom 1. razgovoru se dogovorite kad ćete krenuti,mene je pitala dr.oću odmah ili u martu a u međuvremenu mi je opet bila pozitivna ešerihija na cerviksu,uzimala sam terapiju ali sam se bojala da će me odbiti zbog toga.Prof.Kopitović je rekla da nju ešerihija uopšte ne intresuje,kaže svaka druga žena je ima i stalno se prebacuje sa partnera na partnera a ona svakako radi dezinfekciju,ali izgleda i da sam je sa zadnjom th.dotukla jer nisam imala nikakvih simptoma,ovo pišem zbog devojaka koje se muče sa brisevima,doduše na komisiji moraju nalazi biti dobri

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back