Vankuver, Kanada

Kapetane ako nesto znas javi,mollllllim te??????

Ajd da Vam se javnem ,da ne pomislite da je Kapetan otplovio ..
Daklem upravo prosle godine sam kumovao kada se moj prijatelj po drugi put ozenio s "drugar'com" iz starog kraja.
Ako vas interesuje vise detalja moracu da ga priupitam...
Puno pozdrava i na zalost morate prihatiti cinjenicu da papiri obicno idu sporo...
Kapetan:zjelka:

Ja se izvinjavam što ovako upadam ovde...Prvenstveno želim svima srećne praznike i NG:zskace:
Moj brat je stigao u Vankuver pre par dana i nije adekvatno finanasijski potkovan,tj.ima dovoljno s obzirom na visoke cene samo za mesec dana,posledica je pogrešnih informacija o cenama...Budite ljubazni,preporučite mi neke sajtove sa poslovima,part time job-ovima,završio je srednju medicinsku školu i ima 6 godina iskustva...Da li je zaista toliko teško naći posao,kako ljudi sa kojima je do sada došao u kontakt govore...Unapred hvala

Ja se izvinjavam što ovako upadam ovde...Prvenstveno želim svima srećne praznike i NG:zskace:
Moj brat je stigao u Vankuver pre par dana i nije adekvatno finanasijski potkovan,tj.ima dovoljno s obzirom na visoke cene samo za mesec dana,posledica je pogrešnih informacija o cenama...Budite ljubazni,preporučite mi neke sajtove sa poslovima,part time job-ovima,završio je srednju medicinsku školu i ima 6 godina iskustva...Da li je zaista toliko teško naći posao,kako ljudi sa kojima je do sada došao u kontakt govore...Unapred hvala

Zdravo Novi Mornaru na nasoj Beloj Ladji,
i Tebi sve najbolje u N.Godini...
Prvo ne znam zasto se brat ne javi umesto tebe...
Drugo,ako ima sve redovne papire, mogao bi da obidje koledze/skole u kojima ce mu objasniti koje ispite treba da zavrsi da dobije status Zvanicni Medicinski Brat.Kad to dobije ne bi trebalo da ima problema sa nalazenjem posla /npr www.monster.com/...
Pozdrav,
KApetan od Belu LAdju
:sneskoz:

Neka ide na craigslist i to jobs a onda general labor gde ima puno povremenih - privremenih poslova!
Neka ode na sajt wis kompanije koja radi inventare, 10CAD na sat, ok posao jos uvek traze ljude, moze da radi full time ili part time......
Neka proba preko sajta agencije angus one i proveri da li jos uvek ima poslova za olimpijske igre, ok?
Ja sam ovde tri meseca i snalazim se....
Ja sam u malo boljoj situaciji, ali razumem sve....
Srecno!!!

Hvala vam najlepše :)
Pišem ja iz razloga što imam nešto više vremena i komp,a prvenstveno želim da pomognem koliko god mogu,mislim da je to razumljivo...Uostalom,prvenstveno sam ja htela otići ali ispalo je drugačije,sada me samo malo brine nalaženje posla...Mislila sam naivno kada ode posle nekog vremena,godinu dana naćiće i meni neki posao preko kojega ću dobiti radnu vizu,ali vidim da to sve i nije tako lako:)
Pozdrav svima

Hvala vam najlepše :)
Pišem ja iz razloga što imam nešto više vremena i komp,a prvenstveno želim da pomognem koliko god mogu,mislim da je to razumljivo...Uostalom,prvenstveno sam ja htela otići ali ispalo je drugačije,sada me samo malo brine nalaženje posla...Mislila sam naivno kada ode posle nekog vremena,godinu dana naćiće i meni neki posao preko kojega ću dobiti radnu vizu,ali vidim da to sve i nije tako lako:)
Pozdrav svima

E pa lepo,
Mi mornari ovde "na kraju sveta" pokusavamo pomoci jedan drugome...
Ne znam da li sam ranije spomenuo jedan detalj koji,koliko vidim, moze dosta pomoci u nalazenju posla...
A to je da se,kad ste vec ovde,uclanite u odgovarajuci "Union" radnika.
To funkcionise dosta dobro i pomaze pri nalazenju posla a i kasnijem nastavku rada u datoj struci...
Pozdrav
Kapetan od Belu Ladju
:snesko5:

Pozdrav svima na forumu,
javljam se prvi put na ovoj temi, i moja porodica i ja smo zainteresovani za dolazak u Vankuver, naravno kad se za to budu stekli uslovi. Ono o cemu razlisljamo ovih dana je upravo ovo sto muci WS2:

Zar je moguce da je toliko tesko?

WS2, a i ostali, molim te podeli sa nama informacije o tome kakve su tamo cene i koliko je tvoj brat poneo, tj. koliko jednoj osobi treba novca da bi izdrzala mesec dana bez posla? I jos neke detalje o cenama, sto vise to bolje.

Mi smo mislili da ako dobijemo vizu, prvo ode moj suprug da se tamo snadje, pa onda sin i ja. Pri tom mi tu imamo i neku rodbinu.

I sta je sa tim trazenjem posla?

P.S. Jos jedno pitanje za one koji su skoro otisli, da li je viza kad se dobije zajednicka, ili muz moze prvi da ide pa onda mi.

Pozdrav svima na forumu,
javljam se prvi put na ovoj temi, i moja porodica i ja smo zainteresovani za dolazak u Vankuver, naravno kad se za to budu stekli uslovi. Ono o cemu razlisljamo ovih dana je upravo ovo sto muci WS2:

Zar je moguce da je toliko tesko?

WS2, a i ostali, molim te podeli sa nama informacije o tome kakve su tamo cene i koliko je tvoj brat poneo, tj. koliko jednoj osobi treba novca da bi izdrzala mesec dana bez posla? I jos neke detalje o cenama, sto vise to bolje.

Mi smo mislili da ako dobijemo vizu, prvo ode moj suprug da se tamo snadje, pa onda sin i ja. Pri tom mi tu imamo i neku rodbinu.

I sta je sa tim trazenjem posla?

P.S. Jos jedno pitanje za one koji su skoro otisli, da li je viza kad se dobije zajednicka, ili muz moze prvi da ide pa onda mi.

Nosilac aplikacije moze prvi da ide, ali obrnuto ne moze. Tako pise na uputstvu koje smo dobili kad smo podigli vize.
Po informacijama koje imam iz Vankuvera od prijatelja, treba poneti bas onoliko koliko su trazili da prikazete pri podnosenju aplikacije, tj oko 16000CAD za 6 meseci. ili oko 10k evra. Bez toliko para mislim da troclana porodica ne treba da se usudi da ode, osim ako nemaju vec obezbedjen posao.
Uglavnom za zivot troclane porodice treba 2500-3000 mesecno.
Oni koji su zaista u Vankuveru neka kazu kakva je situacija.

Hvala Paukman,

ali bas zato i pitam, posto ce nam finansije definitivno biti problem, mislili smo da prvo ode muz i da se tamo malo snadje, a onda mi. Tamo inace imamo rodbinu, gde bi mozda za prvo vreme mogao i da bude, a i verujem da bi pomogli sa nekim kontaktima i preporukama.

Haj'te Vankuvercani :D, javljaj te se...

Hvala Paukman,

ali bas zato i pitam, posto ce nam finansije definitivno biti problem, mislili smo da prvo ode muz i da se tamo malo snadje, a onda mi. Tamo inace imamo rodbinu, gde bi mozda za prvo vreme mogao i da bude, a i verujem da bi pomogli sa nekim kontaktima i preporukama.

Haj'te Vankuvercani :D, javljaj te se...

Zdravo Novi na nasoj Beloj Ladji,
E pa ajd sad da probam da ti malo pomognem u muci...
Rodbina ti svakako moze puno pomoci, npr da stanujes kod njih ti je najmanje 1000 dolara ustede,naravno i njihovi saveti i preporuke gde ,kako i zasto.Isto tako ako odes u nase dve crkve mozes upoznati puno nasih ljudi raznih profila i profesija...
Auto mozes najjeftinije kupiti na aukcijama subotom ili preko www.craigslist.ca .Mali auto u voznom stanju mozes naci za oko 1000$.Ne bi trebalo kupovati one sa automatskim menjacem jer to kad crkne je 3-do 5000$...Hrana je priblizno iste cene kao u starom kraju.Lokalna tel.linija je 30$,mobilni tel. priblizno 30$ najjeftiniji ili "Pay to Go" koji se kupi kartica koju "pogrickas"...TV kanali su priblizno 30$ ili vise zavisi koliko kanala bi hteo da gledas...AKo te jos nesto zanima pitaj,probacemo da ti pomognemo...
Kapetan od Belu Ladju

Hvala komsija Sale,

to mi je znacilo da saznam, a reci mi kakve su to price da tesko moze da se nadje posao?

Mislim, secam se prici sa pocetka ove teme gde ljudi kazu da se posao moze naci za 24 sata. Nadam se da danas moze da se nadje za najmanje mesec dana, bilo sta...

Hvala komsija Sale,

to mi je znacilo da saznam, a reci mi kakve su to price da tesko moze da se nadje posao?

Mislim, secam se prici sa pocetka ove teme gde ljudi kazu da se posao moze naci za 24 sata. Nadam se da danas moze da se nadje za najmanje mesec dana, bilo sta...

Molim i drugi put,
Kriza oko poslova postoji ali zavisi koje si struke a i da li ima neko da ti pomogne da te preporuci...slicno kao i u starom kraju...
Pozdrav
Kapetan od Belu Ladju

dassal, komsija sale i bilo ko drugi ko je u vankuveru duze ili krace,

spremam se da se sa porodicom preselim u vas lepi grad pa me interesuje da li neko ima vremena da napise nesto realno o zivotu u vankuveru, tj. na primer, u kom delu grada zivi, u kom delu grada su cene stanova ok a da je zgodno za one koji ce raditi u industriji da putuju na posao jer ima industrijskih zona u relativnoj blizini, obzirom da deca treba da krenu u skolu, kakve su u tom delu grada skole, kakva je procedura za upis u skolu, kako je deci koja ne govore dobro ili uopste engleski u nizim razredima osnovne skole, koliko casova esl-a ili kako to vec zovu imaju, da li to imaju sve skole, kako se krecu cene... bilo sta sto bilo kome padne na pamet a sto bi moglo da nam pomogne da stvorimo neku realnu prestavu o tome sta nas ceka

najlepse hvala:)

dassal, komsija sale i bilo ko drugi ko je u vankuveru duze ili krace,
.....stvorimo neku realnu prestavu o tome sta nas ceka
najlepse hvala:)

Svako ima svoju sliku,,,sto neko rece ne postoji realnost - postoji samo percepcija tj. kako ko dozivi istu stvar!!
Nase dete je malo ide u obdaniste, tako da ne znam jos uvek kako je sa skolama tacno, osim da se ne placaju (obdanista su blagi uzas od cene!) a mislim da ne placate ESL kao novodosli!
Mi smo u Burnabiju (Burnaby) i zadovoljni smo s tim sto se sve menja u smislu blizine posla, skole itd, zbog cega se mi selimo u severni Burnaby uskoro...
Jos smo suvise kratko ovde da bih ti tacno opisao kakvi su krajevi, ali ono sto je sigurno da su cene stanova otprilike takve da ispod 1000CAD mozes naci samo smestaj u drvenim starijim zgradama/kucama na koje mi nismo navikli!
Mi placamo 1-soban (kod nas je to dvosoban) stan 1075CAD na dobroj lokaciji u smislu blizine skytraina koji je osnova dobrog prevoza u Vankuveru...a tu nam je veliki mol Metrotown cija nam je blizina vazna zbog snabdevanja jer nemamo kola....
Skupo je da se zivi ali je lepo i kvalitetno!
Da, u ovaj deo smo dosli zbog mog prijatelja koji ovde zivi 15-tak godina a znamo se ceo zivot...naravno sve se menja, svi se pomeraju, tako i mi...
Jedna industrijska zona koja je ocigledna je u slivu Fraser reke tu blizu deo grada se zove Delta, tu nema stanovanja koliko znam..blizu je New Westminster, Surrey a i Burnaby i centar Vankuvera nije tako daleko...prevoz je dobar (osim kola) tako da nije preveliki problem, ali to je i individualna stvar...
Pisacu jos, pitaj konkretno....

Dobrodosli u post Olimpijski Vankuver! Sve najbolje u novom pocetku!

Poslednja izmena:
hvala dassal, bas si drug. citala tvoje postove i na 'kako do kanadske iseljenicke vize'... nastavila da citam ali se nisam javljala jer smo se odlucili da angazujemo agenta, da nas manje boli glava, da li ovako ili onako, sta je bolje, sta moze a sta ne... drago mi je da ste tvoja porodica i ti uspeli! verujem da su vrtici skupi, to je utisak koji smo stekli gledajuci ono sto je dostupno na netu. mi tempiramo stvar tako da stignemo kada deca budu vec u skolarci. pa nas interesuje, na primer, da li sve skole imaju mogucnost dnevnog boravka jer postavlja se pitanje sta sa decom kad nisu u skoli a treba da se radi, uci. (npr. procitali da je u kanadi zakonom kaznjivo ostavljati dete mladje od 12 godina samo kod kuce... sto je u srbiji cesto standardna praksa sa malo starijom decom). tvoje dete je jos malo, ali mozda si nesto cuo od drugih ili ima nekoga ko bi zeleo svoja saznanja da podeli s drugima. interesuju nas takve stvari, logistika. pretpostavljamo da ste se vi za prvo vreme, dok niste nasli stan, smestili kod prijatelja, ali posto mi nemamo kod koga da budemo u pocetku, moracemo brzo da nadjemo smestaj. gledali smo sajtove za iznajmljivanje/izdavanje stanova, kakvo je tvoje iskustvo, koliko brzo moze da se udje u stan nakon sto nadjes nesto sto ti odgovara? razmisljali smo o varijanti da nesto izaberemo par dana pre dolaska pa da se samo ta prica 'nastavi' kada stignemo. mozes li da kazes nesto o tome koliki su troskovi u startu, kada nemas ni serpe, ni posteljinu, ni namestaj i tome slicno... burnaby i surrey deluju kao neke opcije za stanovanje, pre svega zbog cena. ako smo dobro shvatili, ima i ljudi koji izdaju sprat/podrum/suteren??? u svojoj kuci i to je jeftinije - na to si mislio kada pominjes drvene kucice? na sajtovima za izdavanje stanova npr. stoji da zgrada ima laundry facilities - sta to znaci, ima perionicu (coin operated laundromat) negde u podrumu a nema mogunosti da se prikljuci ves masina u stanu??? pitamo jer smo stekli utisak da kada ljudi izdaju stanove posebno obelezavaju da li taj prikljucak postoji ili ne? malo vise nam je bljak varijanta laundromat, kako ste vi to resili? imam mali milion pitanja, sigurno cu jos gnjaviti dogod bude bilo dobrih ljudi koji zele i mogu da odvoje nekoliko minuta da pomognu drugima. hvala ti jos jednom i sve najbolje!

Back