Vankuver, Kanada

Kapetane, kapetane, ima li jos koga na drugoj obali? Nesto ste se utisali. Ne cuje se niko. Ja sam poceo da pravim splav za sebe i svoju porodicu. Pa ako ne potone da se vidimo na drugoj obali. A ako i potone, nema veze, plivacemo.

Kapetane, kapetane, ima li jos koga na drugoj obali? Nesto ste se utisali. Ne cuje se niko. Ja sam poceo da pravim splav za sebe i svoju porodicu. Pa ako ne potone da se vidimo na drugoj obali. A ako i potone, nema veze, plivacemo.

Pozdrav splavarima....pitajte sta vas zanima, konkretno i odgovoricu sto pre budem mogao. Naravno da to vazi i za Nesicu80 i ostale ljude dobre volje...a sad bas da pisem onako generalno i nije neki stos! Pozdrav iz Vankuvera:super:

Ja sam svoju dilemu vec iznosio na drugom forumu ali nisam dobio ni jedan odgovor. Kao sto sam napisao ja sam na samom pocetku. Cekam job offer za PNP ali sto duze cekam sve vise mi se cini da nece stici. Zato razradjujem "B" varijantu. Na skilled worker imam 67 bodova uz dve kriticne tacke.

Jedna je da mi priznaju zanimanje kao 7242 Industrial Electricians jer sam zavrsio visu tehnicku skolu po starom programu odnosno nemam BSc. Malo sam prekvalifikovan, a srednju imam gimnaziju a ne tehnicku skolu. Ja se nadam da bi to prihvatili ako u CV-u i u preporukama od bivsih poslodavaca stavim opis koji odgovara zanimanju 7242. Ipak voleo bih da to proverim pre nego sto apliciram da ne radim nesto uzalud ako nema sanse da me prihvate. Jel imate ideju kako to da proverim? Koliko sam citao na sajtu akcenat je na iskustvu a ne na diplomi.

Druga kriticna tacka je IELTS jer mi za federal bez job offera treba max bodova = 16 bodova. A ako dobijem job offer za PNP mi ni ne treba IELTS. Odlucio sam da pocnem da ga spremam pa ako i ne bude trebao znanje nikad nije suvisno.

E sad od "prve kriticne tacke" sve zavisi. Da li da spremam IELTS ili da trazim "C" varijantu. Gledao sam nesto oko studiranja u Kanadi ali deluje tesko.

Odustajanje mi nije na listi mogucnosti zato dajte neki savet ako imate.

Pozdrav

Mislim da bi to trebalo da prodje ako je barem slicno zanimanje. Ja sam zavrsio srednju kao elektrotehnicar medicinskih uredjaja, a pisao sam da sam radio kao elektricar, tako da je u mom slucaju proslo.
Kako ti glasi tacno zanimanje sa vise skole?
moja preporuka ti je da spremis IELTS sto mozes bolje, po mogucstvu academic varijantu.
Ako dodjes ovde u BC ne mozes raditi kao elektricar odmah. Ako si to vec radio uz odgovarajucu potvrdu mozes da samo polazes ispit. Ako nisi, onda moras i da ides u skolu oko godinu dana, ali sve je prilicno popunjeno za sledecu godinu i dalje, jer svi hoce da rade kao elektricari (30$ na sat je minimum, sto je ovde i vise nego dovoljno za solidan zivot)
Druga opcija je da radis kao apprentice (segrt). Tada ti ne treba nista, ali i plata je manja. Znam jednog posredno sto tako radi.
Ako budes upisivao skolu ilil npr polagao ispit trazice ti zvanican dokument o znanju engleskog jezika, zbog toga ti svejdno treba IELTS. Zapamti svaki trud ce ti se isplatiti :-)
kreni odavde za informacije pa redom: http://www.bcit.ca/study/programs/3400appr

Poslednja izmena:
Hvala Paukman na odgovoru. Ohrabrujuce je to sto kazes. Jel moze i academic varijanta da se prilozi za federal? U svakom slucaju pocinjem sa intenzivnim spremanjem IELTSa.

Naravno. U skoro svakom prirucniku za polaganje IELTS-a pise vezbajte sto vise mozete academic, posle toga general izgleda kao decija igra. Gledaj da imas maksimum. Po meni je ipak najteze speaking, sve ostalo se moze spremiti, jer je IELTS i dalje samo test. Ako znas engleski 1-2 meseca bi trebalo da je dovoljno da imas maksimum poena.
Ako hoces da potrosis malo novaca, mozes probati http://www.scottsenglish.com/ielts/, moja supruga je preko njega vezbala academic i bila je potpuno odusevljena. Mi smo uzeli samo jedan mesec, ali i to je bilo dovoljno.

cao pozdrav svima.Imam par pitanja pa ako neko moze da mi pdgovori i pomogne.Usao sam u pricu sa jednim advokatom koji mi je rekao da mi moze srediti radnu i boravisnu dozvolu ili vizu.Sa njim sam poceo ovu pricu u martu mjesecu kada je on govorio da ce se sve rjesiti do avgusta mjeseca mada sada je decembar a ja sam jos uvjek na mrtvoj tacki.Cujem se ja sa njim i vidimo se ali uvjek mi govori da nije jos dobio LMO koji mi je presudan za dobijanje papira,Rekao je da ima gore jednu pekaru koja ce da bude garant za mene gdje bi trebao da radim ( posto je pekarski posao u pitanju ) mada ja nisam dobio nikakve papire niti sam vidio ali on mi citavo vrjeme govori da nije dobio jos odgovor od HR i kao ceka svaki dan da dobije odgovor i taj LMO mada mi to govori od avgusta mjeseca.Interesuje me koliko se dugo ceka taj LMO i kakva je procedura sta treba sve od papirologije moje ili da li trebaju neki papiri iz Kanade.Hvala unaprjed.

cao pozdrav svima.Imam par pitanja pa ako neko moze da mi pdgovori i pomogne.Usao sam u pricu sa jednim advokatom koji mi je rekao da mi moze srediti radnu i boravisnu dozvolu ili vizu.Sa njim sam poceo ovu pricu u martu mjesecu kada je on govorio da ce se sve rjesiti do avgusta mjeseca mada sada je decembar a ja sam jos uvjek na mrtvoj tacki.Cujem se ja sa njim i vidimo se ali uvjek mi govori da nije jos dobio LMO koji mi je presudan za dobijanje papira,Rekao je da ima gore jednu pekaru koja ce da bude garant za mene gdje bi trebao da radim ( posto je pekarski posao u pitanju ) mada ja nisam dobio nikakve papire niti sam vidio ali on mi citavo vrjeme govori da nije dobio jos odgovor od HR i kao ceka svaki dan da dobije odgovor i taj LMO mada mi to govori od avgusta mjeseca.Interesuje me koliko se dugo ceka taj LMO i kakva je procedura sta treba sve od papirologije moje ili da li trebaju neki papiri iz Kanade.Hvala unaprjed.

Pozdrav novome Mornaru nase Bele Ladje...
Citajuci ovo Tvoje pismo ,rekao bih da je sve jasno,izgleda i Tebi ...
Ako planiras da podneses papire za Kanadu preporuka ti je da pod hitno odes do Kanadske ambasade u Beogradu i zamolis ih da ti daju Aplikacione Papire.Na osnovu njih ces vrlo jasno videti sta ti je sve potrebno...
PS:Bilo bi ti korisno da detaljno prodjes kroz ovaj nas mali forum gde ces isto tako naci puno informacija...
Sretna Nova 2011
Kapetan od Belu Ladju
:snesko5:

Izvinjavam se svima, poslao sam prvu porukicu sa pozdravima pre nekoliko dana ali ne vidim da je objavljena, pa cu zato ponoviti. Zdravo svima, Kapetane, Paukman, dassal, klika i ostali moreplovci. Ima li mesta u camcu za jos jednog clana:)? Zovem se Nenad i saljem vam puno pozdrava iz Beograda.

Kapetane, tj. komsija Sale jeste li tu? Ako crtate kordinate necu vas uznemiravati:). Salu na stranu, da li iko zna sta je sve potrebno da bi se otvorio Taekwondo klub u Vankuveru, izuzev novca naravno, toga nema ovde u BG-u hahahahaha. predpostavljam da su potrebna odredjena odobrenja, registracija kluba... Da li postoje Teakwondo klubovi, nisam nasao ikakav sajt i tome sl. Svaka informacija je dobro dosla i zahvaljujem se unapred na tome i naravno ako nemate ikakve informacije opet se javite u znak pozdrava:). U svakom slucaju kada budem otvorio skolu Taekwondoa, Kapetane a i svi ostali ste pozvani na trening, prvi mesec za dz...:). Za neke veliki pozdrav a za ostale puno srece i celicne volje.

Kapetane, tj. komsija Sale jeste li tu? Ako crtate kordinate necu vas uznemiravati:). Salu na stranu, da li iko zna sta je sve potrebno da bi se otvorio Taekwondo klub u Vankuveru, izuzev novca naravno, toga nema ovde u BG-u hahahahaha. predpostavljam da su potrebna odredjena odobrenja, registracija kluba... Da li postoje Teakwondo klubovi, nisam nasao ikakav sajt i tome sl. Svaka informacija je dobro dosla i zahvaljujem se unapred na tome i naravno ako nemate ikakve informacije opet se javite u znak pozdrava:). U svakom slucaju kada budem otvorio skolu Taekwondoa, Kapetane a i svi ostali ste pozvani na trening, prvi mesec za dz...:). Za neke veliki pozdrav a za ostale puno srece i celicne volje.

Pozdrav novome mornaru nase Bele Ladje...Koliko mi je poznato Ima mnogo raznih klubova u Vankuveru,a uslove za otvaranje bilo koje firme mozes potrazititi preko gugla ili direktno na kanadskim web sajtovima ili pogledaj po ovoj nasoj Ladji...
Pozrav
kapetan od belu ladju

Hvala Kapitano, pozdrav...

Molim i drugi put,
sad sam se prisetio npr moj prijatelj vodi Karate skolu za klince .To je vrlo lepo od njega i on skolu vodi u nasoj Crkvi dva puta nedeljno.
Ali jedan mali komentar,on to radi iz ljubavi prema sportu i nasim klincima,u raspolozivo slobodno vreme i ,naravno,svoju vizu i ostalo je dobio nevezano od ove price...
I sta sam u stvari Mornaru, hteo da Ti kazem ...JEDNA prica je sport i klubovi ,a DRUGA su "PAPIRI",osim vrlo ponekad...

Sretna nova i puno zdravlja i uspeha svim mornarima nase Bele Ladje
Kapetan od Belu Ladju

Molim i drugi put,
sad sam se prisetio npr moj prijatelj vodi Karate skolu za klince .To je vrlo lepo od njega i on skolu vodi u nasoj Crkvi dva puta nedeljno.
Ali jedan mali komentar,on to radi iz ljubavi prema sportu i nasim klincima,u raspolozivo slobodno vreme i ,naravno,svoju vizu i ostalo je dobio nevezano od ove price...
I sta sam u stvari Mornaru, hteo da Ti kazem ...JEDNA prica je sport i klubovi ,a DRUGA su "PAPIRI",osim vrlo ponekad...

Sretna nova i puno zdravlja i uspeha svim mornarima nase Bele Ladje
Kapetan od Belu Ladju

Hvala Kapetane na informaciji, savetu i lepim zeljama i tebi srecna nova i svi predstojeci praznici! Takodje se bavim borilackim sportovima iz ljubavi i takodje cu drzati treninge klincima, odraslima, nevezano za nacionalnost ili bilo sta drugo iz ljubavi u nadin da cu ih sto vise skloniti sa ulice, usmeriti i oplemeniti na neki nacin, ali kada to budem mogao da priustim, a sada moram od necega ziveti... Dolazim u drugu drzavu, grad, sam bez icega i igde ikoga, zapocinjuci na taj nacin novo poglavlje u mom zivotu! Da se razumemo, ne zalim se, niti trazim ista, samo mali savet i zahvalan sam ti na tome, nemoj me pogresno razumeti... a sto se tice papira, imam Kanadski pasos...

Hvala Kapetane na informaciji, savetu i lepim zeljama i tebi srecna nova i svi predstojeci praznici! Takodje se bavim borilackim sportovima iz ljubavi i takodje cu drzati treninge klincima, odraslima, nevezano za nacionalnost ili bilo sta drugo iz ljubavi u nadin da cu ih sto vise skloniti sa ulice, usmeriti i oplemeniti na neki nacin, ali kada to budem mogao da priustim, a sada moram od necega ziveti... Dolazim u drugu drzavu, grad, sam bez icega i igde ikoga, zapocinjuci na taj nacin novo poglavlje u mom zivotu! Da se razumemo, ne zalim se, niti trazim ista, samo mali savet i zahvalan sam ti na tome, nemoj me pogresno razumeti... a sto se tice papira, imam Kanadski pasos...

E pa lepo sto si brz na odgovoru Mornaru,pokusacu i ja da ti isto tako pomognem na brzinu...
Ako budes naisao do ove Skolice /Canada_Way/ moci ces da upoznas neke nase ljude ovde s druge strane Planete.
Tu je negde sakriven odgovor-resenje tvoje tematike da "Dolazim u drugu drzavu, grad, sam bez icega i igde ikoga" i medju novim poznanicima mozes pronaci ljude dobre volje ...

Pozdrav i Sretna Nova
Kapetan od Belu LAdju

E pa lepo sto si brz na odgovoru Mornaru,pokusacu i ja da ti isto tako pomognem na brzinu...
Ako budes naisao do ove Skolice /Canada_Way/ moci ces da upoznas neke nase ljude ovde s druge strane Planete.
Tu je negde sakriven odgovor-resenje tvoje tematike da "Dolazim u drugu drzavu, grad, sam bez icega i igde ikoga" i medju novim poznanicima mozes pronaci ljude dobre volje ...

Pozdrav i Sretna Nova
Kapetan od Belu LAdju
Hahahahaha, hvala Kapetane, ali nismo se najbolje razumeli! Nisam trazio pomoc tog tipa, niti bilo sta slicno, samo mozda ako znas da li postoji neki klub... Nista vise:). U svakom slucaju hvala za sve najlepse! Ja moram sam utabati svoj put i svoju stazu, i uhvatiti se u kostac sa neprilikama koje ocekujem... Za tebe Kapetane, jedan duboki naklon, u znak iskrenog postovanja i zahvalnosti, kako to samo borci rade...

Za Die for love....
Nije lako odgovoriti na konkretno pitanje, ali pretpostavka je da ce ti trebati licenca za rad...
Mozda ne bi bilo lose da pretrazis preko neta klubove u Vankuveru i mozda pocnes prvo da radis u nekom klubu i upoznas situaciju a onda krenes sa sopstvenim klubom...
Pozdrav i srecno!

Za Die for love....
Nije lako odgovoriti na konkretno pitanje, ali pretpostavka je da ce ti trebati licenca za rad...
Mozda ne bi bilo lose da pretrazis preko neta klubove u Vankuveru i mozda pocnes prvo da radis u nekom klubu i upoznas situaciju a onda krenes sa sopstvenim klubom...
Pozdrav i srecno!
Hvala dassal, tako nesto sam i planirao, hvala najlepse na trudu i zalaganju! Pozdrav...

Back