Pozdrav i od mene,
Za pocetak kao sto ti je Sale preporucio prelistaj forum, kako ovaj, tako i onaj Kako do Kanadske iseljenicke vize....
E sad ima mnogo stvari da saznas.
Ono sto je zvanicno za iseljenje za kanadu nalazi se na adresi
www.cic.gc.ca
To su zvanicne informacije od strane drzave Kanade i postoje mnoga pravila i...bodovanje!
Bitno je sta i radis, koja struka, kakve diplome i/ili znanja posedujes (odredjene diplome kao i zanati su veoma trazeni).
Takodje moras da znas jezik (engleski ili francuski).
Dobro je sto mislis dobro svojoj porodici i porodice "interesuju" Kanadu - dobijaju se bodovi i na to.
Postoji federalni program sa listom 38 trazenih zanimanja, dakle samo zanimanja sa liste mogu da idu na taj nacin.
Postoje provincijski programi, nesto su blazi, jer se obavezujes da ces odredjeno vreme biti u odredjenoj provinciji (teritoriji) Kanade, obicno su to oblasti manje naseljene, a takodje sa visokim standardom (Manitoba, Alberta, Saskecuan, New Br. i sl

kao i Quebec program gde je neophodno znanje Francuskog kod glavnog aplikanta!
Vidi se da si iskren covek u problemu, ja za sada na ovaj nacin mogu da ti pomognem, savetom i informacijom, jer tek za mesec dana idem u Kanadu, skoro sam zavrsio papire!
Ovde ima jako puno dobrih ljudi koji ce ti pomoci (velika vecina), ali ima i drugih.
Zato ti dajem savet: putem ovakvih foruma, mreza i uopste kad komuniciras sa nepoznatim ljudima, registrujes se sa nadimkom (nick name) tvoj je 111111, i pod tim imenom komuniciras. Ti si se iskreno predstavio, kao covek, ali to moze da se i zloupotrebi jer ima svakakvih ljudi, pa te molim da vise informacija o tvom zivotu ( telefon, adresa) i slicno ne treba da ostavljas javno, nego eventualno e-mail adresu putem koje mozes da komuniciras za vise informacija!
Ovo te savetujem iz najbolje namere,
Ja sam Dejan, zena mi se zove Ivana imam cerku Dunju i puno vas pozdravljamo i zelimo da uspete u svojim namerama!
Veliki pozdrav