Vankuver, Kanada

Cao svima! Suprug i ja pratimo forum vec dugo i mislimo da je ovo odlican nacin da se pomogne novim imigrantima. Nas AOR je u novembru 2007, a u medjuvremenu smo dobili i bebu, tako da sada nas troje cekamo lekarski pregled, na jesen naaadamo se.
Zanima nas konkretno kakvo je stanje i raspolozenje zbog predstojece olimpijade, da li se ocekuje rast cena ili su mozda vec skocile i da li je uopste mudro da dodjemo pre pocetka olimpijade ili da cekamo da prodje sva ta guzva?
Hvala unapred svima i poseban pozdrav Saletu i Kliki, jer nam njihovi vise nego korisni saveti mnogo znace!

Jos jedared ,dobrodoslica za nove Mornare nase Bele Ladje!
Ajd da Pricamo o cenama.
Ako ste se bas resili za Vankuver podrucje/ okolo ~50km / ovde su cene nekretnina trenutno vrlo niske,sto je dobro ako imate nameru da kupujete...
Sto se tice ostalih cena,npr auto mozete kupiti bez para ,novi, samo pokazite vase kanadske isprave i diler ce vam ponuditi kredit...Auta ima svih mogucih sto postoje na planeti osim onih iz francuske.Teza je da su loseg kvaliteta,sto ne stoji,ali...
Polovnih auta ima raznih cena i kvalitata.Dvaput nedeljno su aukcije, a iima ih puno preko oglasa ,..
Cena hrane je priblizno kao u N.Sadu ili niza,a krpica ima za 1$ ili za 1001$ zavisi kako vam se svidja.Postoje prodavnice "Value Village store" koje imaju polovnu odecu,povoljnih cena i relativno dobrog kvaliteta.
Eto to je ovako na brzinu,ako vas jos nesto zanima pitajte...
Kapetan od Belu Ladju:)

Licno mislim da bi ovu Santicevu pesmu trebalo izbaciti iz citanki...
"Ostajte OVDE.."?! :dontunderstand:
Da li nekom mozda padne na pamet sta bi bilo da je Santic imao decu/unuke i da su ga poslusala i ostala TAMO u rodnom mu Mostaru... u kojoj bismo ih danas masovnoj gorbnici trazili?

Da ostanu ovde...pa ni najgorem neprijatelju... a ne svojoj deci... Balkan uopste, je brod koji tone, grobnica ambicija, ogrezla u nasilju, mrznji i kiminalu, gde je u pauzama izmedju dva klanja eventualno moguce pokopati mrtve i kao neko vreme imitirati zivot. Ovo parce zemaljskog skarta ne zasluzuje da iko pristojan vise trosi vreme na njega. Ostati ovde znaci pristati da vama, a i vasoj deci i ubuduce zivot kroje Miskovic, Peconi, Ceca, Stoja, Legija, Bata Can-Can, Cane Subotic, Joca Amsterdam, Seselj, Kostunica, Zeljko Mitrovic, Dinkic, Toma, Djelic, Brana Crncevic, Milijana Baletic, zvezde granda, ofucane razguzene pevaljke, komunisti, cetnici, ustase, kvazi-europejci, neonacisti, vehabije, "zestoki" momci s asfalta, narko-dilercici, sponzoruse, "navijaci", zivahni fosilnii ostaci "akademika" SANU, "novinari" Qrira, "muzicki urednici" Pink-a, ratni profiteri, fanovi haskih "jeroja" i ostalo covekoliko smece... Zato ljudi, ko moze - pravac Canada :ok:

Totije takozvana srpska elita a sve sto valja je vec otislo ili planira da ode pod to tudje nebo.
OH Canada oh canada:whistling::whistling::whistling:

Jos jedared ,dobrodoslica za nove Mornare nase Bele Ladje!
Ajd da Pricamo o cenama.
Ako ste se bas resili za Vankuver podrucje/ okolo ~50km / ovde su cene nekretnina trenutno vrlo niske,sto je dobro ako imate nameru da kupujete...
Sto se tice ostalih cena,npr auto mozete kupiti bez para ,novi, samo pokazite vase kanadske isprave i diler ce vam ponuditi kredit...Auta ima svih mogucih sto postoje na planeti osim onih iz francuske.Teza je da su loseg kvaliteta,sto ne stoji,ali...
Polovnih auta ima raznih cena i kvalitata.Dvaput nedeljno su aukcije, a iima ih puno preko oglasa ,..
Cena hrane je priblizno kao u N.Sadu ili niza,a krpica ima za 1$ ili za 1001$ zavisi kako vam se svidja.Postoje prodavnice "Value Village store" koje imaju polovnu odecu,povoljnih cena i relativno dobrog kvaliteta.
Eto to je ovako na brzinu,ako vas jos nesto zanima pitajte...

Pozdrav kapetane od Belu Ladju!
Vec odavno se razmisljam pobeci odavde, ali mi je tesko prelomiti. Radim kao nastavnik u OS, pored toga imam vremena i da uhvatim poneke poslove na crno (zidarija).Imam i kredit nad glavom,ali i pored toga mogu ustekati 100-200 eu.Ipak mislim da u nekoj razvijenijoj zemlji sa ovoliko rada mogu postici mnogo vise.Sledece godine planiram otici u Kanadu za letnji raspust, i uveriti se u mogucnosti, jer ipak samo tako olako ostaviti (relativno govoreci) dobar posao u srbiji, ne smem.
Hteo sam te zamoliti da mi das tvoje misljenje, i da li za vreme mog boravka tamo mogu nekako zaraditi neki dolar.
Unapred hvala!!!! :worth:

Pozdrav kapetane od Belu Ladju!
Vec odavno se razmisljam pobeci odavde, ali mi je tesko prelomiti. Radim kao nastavnik u OS, pored toga imam vremena i da uhvatim poneke poslove na crno (zidarija).Imam i kredit nad glavom,ali i pored toga mogu ustekati 100-200 eu.Ipak mislim da u nekoj razvijenijoj zemlji sa ovoliko rada mogu postici mnogo vise.Sledece godine planiram otici u Kanadu za letnji raspust, i uveriti se u mogucnosti, jer ipak samo tako olako ostaviti (relativno govoreci) dobar posao u srbiji, ne smem.
Hteo sam te zamoliti da mi das tvoje misljenje, i da li za vreme mog boravka tamo mogu nekako zaraditi neki dolar.
Unapred hvala!!!! :worth:

Veliki pozdrav novom Mornaru u nasoj Beloj Ladji!
Eto bas se potrefilo da sam unazad par meseci pokusavao da se zaposlim u "public" sectoru.Iako imam prijatelja koji radi tamo nisam prosao do sada.,..pa radim u drugom "sectoru"...
Zakljucak moze,a ne mora biti ,da je takav posao vrlo tesko dobiti tako da bi ,po mom misljenju ,trebalo da cuvas posao koji imas...
Sto se tice rada ovde bez papira,to bih bio slobodan da nazovem gublenjem vremena i para,iako je moguce ,ako imas poznanika koji ce te postaviti u njegovu firmu da krecis,cistis ili slicno...
Mislim da bi za tebe bilo naljepse da ako vec dolazis kao turista to vreme tako i provedes...

Pogresan zakljucak,
Kad stignes avionom onda moras da se prijavis imigracionom cinovniku koji treba da te "pogleda" i da parafira tvoj ulazak...Igra bez granica,slicno kao sto je nekad bila serija na tv...
Puno pozdrava

Dobro bre komsija Sale sto si takav:sad2:, da li bi mi objasnio kakav razgovor se odvija po sletanju? Nadam se da nisam takav maler, nas smo cetvoro dvoje male dece i suprug?

Dobro bre komsija Sale sto si takav:sad2:, da li bi mi objasnio kakav razgovor se odvija po sletanju? Nadam se da nisam takav maler, nas smo cetvoro dvoje male dece i suprug?

Zdravo Moji novi Mornari,budite sigurni da je sve ovo sto vam pisem samo iz razloga da pomognem mojim mornarima...
Razgovor je sasvim obican i ja se iskreno nadam da cete ga proci bez porblema...

Trazim posao varioca u Kanadi.Po struci sam argonac i posjedujem tifov sertifikat.Znam da svi traze varioce sa iskustvom ali ja ga jos nemam jer sam tek zavrsio skolu.Ozbiljan sam porodicni covjek,ozenjen i otac dvoje djece.Dugogodisnja mi je zelja da odem u Kanadu, pa ako neko ima bilo kakve informacije za posao varioca bio bih jako zahvalan.Hvala

Puno pozdrava od Mirivan.Zamolila bih vas ako imate kakvih informacija postoje li nasi slikari u Vankuveru,ima li uopste ljubitelja te vrste umetnosti ,i kakve su mogucnosti predstaviti svoje radove? I ima li posebne adrese gde bih mogla kontaktirati ili proslediti svoju adresu galerije umetnickih slika? Ima li sanse,samostalnom slikaru,da se otisne sa ovog dna i zaplovi mirnijim i srecnijim vodama? Kakvi su uslovi plovidbe u Vankuveru za nas slikare?:vatromet:P.S.POzdrav kapetanu naj duhovitije ladje na Svetu

Poslednja izmena:
Trazim posao varioca u Kanadi.Po struci sam argonac i posjedujem tifov sertifikat.Znam da svi traze varioce sa iskustvom ali ja ga jos nemam jer sam tek zavrsio skolu.Ozbiljan sam porodicni covjek,ozenjen i otac dvoje djece.Dugogodisnja mi je zelja da odem u Kanadu, pa ako neko ima bilo kakve informacije za posao varioca bio bih jako zahvalan.Hvala

Pozdav novome Mornaru nase Bele Ladje,
Koliko mi je poznato varioci su trazeni i dobro placeni.
Drug mog sina je varioc ,pa zato znam...Ali moras dobiti/poloziti lokalnu licencu da bi usao u uniju i bio zvanicni varioc...
Pozdrav
Kapetan:)

Komsija Sale,zahvaljujem se sa zakasnjenjem na odgovoru,ali moram da napomenem da minista nisi napisao sto se tice Olimpijade.Da li je bolje, za dosljake, sacekati da prodje ili doci u januaru...Da li doticna manifestacija utice ili ce tek uticati na cene uopste i broj slobodnih radnih mesta?Zahvaljujem se unapred

Komsija Sale ,hvala na informacijama.Ja sam inace iz republike Srpske ,pa ako neko poznaje naseg covjeka ili nasu firmu u Kanadi da traze varioca ja bih bio zahvalan da mi bar proslijedite broj telefona ili e-mail.Pozdrav

Komsija Sale,zahvaljujem se sa zakasnjenjem na odgovoru,ali moram da napomenem da minista nisi napisao sto se tice Olimpijade.Da li je bolje, za dosljake, sacekati da prodje ili doci u januaru...Da li doticna manifestacija utice ili ce tek uticati na cene uopste i broj slobodnih radnih mesta?Zahvaljujem se unapred

Zdravo Moj Mornaru,
vidi se da si novi na nasoj Beloj Ladji,pa nisi jos naucio da citas sta pise izmedju redova...ajd da ti pomognem,,,Napisao sam ti da su SADA povoljne cene nekretnina,a kad dodje olimpijada i kasnije,naravno da se ocekuje da idu gore...
Sto se tice slobodnih radnih mesta nije ni Kanada pelcovana protiv otpustanja i krize,tako da sve zavisi da li je tvoja struka trazena i koliko...
Pozdrav,
Kapetan od belu Ladju:)

Komsija Sale ,hvala na informacijama.Ja sam inace iz republike Srpske ,pa ako neko poznaje naseg covjeka ili nasu firmu u Kanadi da traze varioca ja bih bio zahvalan da mi bar proslijedite broj telefona ili e-mail.Pozdrav

Zdravo nas Mornaru,nemam nista protiv sto si iz nase Republike Srpske,bas naprotiv voleo bih da ih imamo jos,svugde po svetu kuda odjedrimo...
Za tebe najverovatnije nece biti problema,kao sto sam ti vec napisao, za posao,jer je tvoja struka trazena...Ne poznajem licno nekoga vlasnika firme koja se time bavi ali Vankuver oblast je jedno VELIKO gradiliste,uzduz i popreko...
Pozdrav,
Kapetan:)

Hvala,pocecu da trazim nesto na podrucju Vankuvera.Ako sta bude novo javljam se,pozdrav

Dobro jutro iz Vankuvera mojim Mornarima,

Bas citam ova nasa pisma u "bocama" sto plutaju "okeanom",/internet je cudo.../,pa gledam i Tvoju poruku...pa mi nije jasno...
Ti u stvari nemas potrebe da gledas/trazis posao, vec treba da podneses papire za aplikaciju za vizu.
Kad te prime onda ces cim stignes ovde otici u Uniju i videti kako i gde /u Vankuveru/ treba da polozis licencu da bi postao clan.
Posto postanes clan Unija ce ti traziti i naci posao...

Puno pozdrava,

Back