Vankuver, Kanada

U Srbiji je trenutno lakse da se postane predsednik, nego da se dobro nauci neki zanat. Zbog ljudi koji su postali veoma odvratni (najblaze receno) i sistema doskolovavanja ili promena kvalifikacija koji je skroz nakaradno postavljen. Ja sam licno to proverio vec 100 puta, pa ko mi ne veruje neka dalje sam proverava.
komsija Sale, ako si u Vankuveru i dalje za tebe imam veoma prosto pitanje. Moze li i kako da se u Vankuveru ili okolini nadje neki posao na crnjaka, kao sto sam ih vec opisao i pomenuo u predhodnim porukama.Ako si informisan u vezi toga odgovori mi, ako nisi nema problema.

Zdravo Mornaru "Komodo",
da pokusam da ti dam svoje misljenje...a ono jeste da ovde "na kraj sveta" dodju oni koji vec imaju "papire",i da je onda time taj papirni problem resen...A inace svi kod kojih hoces da radis ce te pitati za kanadsku vozacku dozvolu, a time indirektno i za papire,jer je ne mozes dobiti bez "papira"...I tako u krug opet na pocetak,..izuci zanat koji se ovde trazi i eto ti papira,ZVANICNIH...
Pozdrav,
Kapetan:)

Zdravo svima!
Hocu i ja za Kanadu!
Imam zavrsen tehnoloski fakultet, prehrambeni smer...
Jel mozete da mi odgovorite imam li sanse za posao tamo sa tom strukom?!
Hvala unapred!

Dobro nam dosao,novi Mornar na nasoj Beloj Ladji!
Evo bas gledam jedan vrlo koristan sajt u vezi raspolozivih poslova u Kanadi

http://www.jobbank.gc.ca

Trenutno ih ima oko 35000 raznih vrsta na ovom sajtu,ako te zanima pogledaj...
Puno pozdrava,
Kapetan od Belu Ladju
:)

Puno pozdrava,
Kapetan od Belu Ladju

Vidim hoces da se selis u Kanadu.To znaci da ces svoje roditelje vidjati jednom u tri cetri godine.Ukratko roditelji ostaju bez svog deteta pod stare dane kada si im najpotrebniji. Seti se one Santiceve ostajte ovde sunce tudjeg neba nece vas grejati kao sto ovo greje, gorki su tamo zalogaji hleba...

Vidim hoces da se selis u Kanadu.To znaci da ces svoje roditelje vidjati jednom u tri cetri godine.Ukratko roditelji ostaju bez svog deteta pod stare dane kada si im najpotrebniji. Seti se one Santiceve ostajte ovde sunce tudjeg neba nece vas grejati kao sto ovo greje, gorki su tamo zalogaji hleba...

Ako im bas budemo nedostajali, u avion pa na put. Takve stavove i ogranicavanje sopstvene dece smatram veoma, veoma sebicnim. Licemerno...
Tako razmisljaju i moji roditelji kao i ti, a sa druge strane roditelji moje zene kazu bezite sto dalje, i nikada se vise ne vracajte. Poslusali smo savet ovih drugih.

Ako im bas budemo nedostajali, u avion pa na put. Takve stavove i ogranicavanje sopstvene dece smatram veoma, veoma sebicnim. Licemerno...
Tako razmisljaju i moji roditelji i ti, a sa druge strane roditelji moje zene kazu bezite sto dalje, i nikada se vise ne vracajte. Poslusali smo savet ovih drugih.
Vidim da nas roditelje koji nemislimo u potpunosti kao i ti nazivas sebicnim.Nije to u potpunosti bas tako.Znamo mi svi da za mlade bar u nekoj bliskoj buducnosti nema perspektive.Znamo takodje da od deset vrednih mladih ljudi bar devet ostvari tamo svoje zelje.Imam poznanika kome je sin bio njegov ponos i kao djak i kao student elektrotehnike.Otisao je u Kanadu pre desetak godina.Zivi na severu Kanade ostvario je sve svoje snove, uspesan je ali od tada nikada nije bio u Srbiji.Da bi se video sa ocem plati mu svake druge godine avionsku kartu za Kanadu.Otac mu zivi sam.U medjuvremenu svakodnevno komuniciraju tako sto razmenjuju mejlove i povremeno cuju telefonom.Nazalost ovakvih je primera puno.Razmisli ko je ovde veci gubitnik roditeji ili deca.

Vidim da nas roditelje koji nemislimo u potpunosti kao i ti nazivas sebicnim.Nije to u potpunosti bas tako.Znamo mi svi da za mlade bar u nekoj bliskoj buducnosti nema perspektive.Znamo takodje da od deset vrednih mladih ljudi bar devet ostvari tamo svoje zelje.Imam poznanika kome je sin bio njegov ponos i kao djak i kao student elektrotehnike.Otisao je u Kanadu pre desetak godina.Zivi na severu Kanade ostvario je sve svoje snove, uspesan je ali od tada nikada nije bio u Srbiji.Da bi se video sa ocem plati mu svake druge godine avionsku kartu za Kanadu.Otac mu zivi sam.U medjuvremenu svakodnevno komuniciraju tako sto razmenjuju mejlove i povremeno cuju telefonom.Nazalost ovakvih je primera puno.Razmisli ko je ovde veci gubitnik roditeji ili deca.

Mislim da nista ne propusta nedolascima u Srbiju. Ziveo sam u inostranstvu tako da ne pricam iz glave. Ako vec moze da mu plati da dodje sta ima lose u tome? I vuk sit i ovce na broju. Nema tu ni gubitnika ni pobednika, bitno je samo kako se postavis prema situaciji. U normalnoj situaciji ti zelis svojoj deci sve najbolje, pa cak i po cenu da budes sam. Ako je vec tako uspesan sto ga ne pozove da dodje u Kanada da zivi sa njim?
To nije veliki problem. Imam prijatelje u Vankuveru i covek je tako doveo svoje roditelje. (u 70tim godinama)
Napravio im poseban ulaz u kuci, tj imaju svoj stan (sprat).
Eto resenja.
Za ove druge koji nemaju te mogucnosti sta oni da rade? Da gledaju napred ili nazad?
Ja gledam napred.

Poslednja izmena:

Puno pozdrava,
Kapetan od Belu Ladju

10X!! :)
Hocu u Kanadu, nadam se da tamo vise cene VSS od ovih nasih...Ovde je strasno!!
Samo da uspem da se naoruzam strpljenjem dok ne dobijem zelenu kartu....

E pa izgleda mi da cu malo da te razocaram.
Ovo je moje licno misljenje iz isto tako licnog iskustva,pa mozda i gresim ali VSS je cesto slabije placena od odredjenih profila SSS ,npr medicinske sestre ...Isto tako obzirom na postavljene kriterijume za "papire" ovde ima puno VSS koji traze posao koga je relativno manje u odnosu na broj ponudjenih poslova SSS /pricam o Vankuveru i okolini/.
Tako da je izgleda lakse naci SSS posao,a i relativno dobro je placen,npr elektricar je placen 33-37$...Puno Pozdrava,
Kapetan od Belu Ladju:)

E pa izgleda mi da cu malo da te razocaram.
Ovo je moje licno misljenje iz isto tako licnog iskustva,pa mozda i gresim ali VSS je cesto slabije placena od odredjenih profila SSS ,npr medicinske sestre ...Isto tako obzirom na postavljene kriterijume za "papire" ovde ima puno VSS koji traze posao koga je relativno manje u odnosu na broj ponudjenih poslova SSS /pricam o Vankuveru i okolini/.
Tako da je izgleda lakse naci SSS posao,a i relativno dobro je placen,npr elektricar je placen 33-37$...Puno Pozdrava,

Bas lepo...ne znam vise sta da radim...umesto sto jurim iskustvo sa diplomom izgleda da mi se vise isplati da zavrsim neki kurs...pa onda...
Kako si se ti snasao?!

Bas lepo...ne znam vise sta da radim...umesto sto jurim iskustvo sa diplomom izgleda da mi se vise isplati da zavrsim neki kurs...pa onda...
Kako si se ti snasao?!

:)Kao odgovor na tvoje pitanje evo ti konkrentni primer...Supruga mog prijtelja je dosla kao medicinska sestra i da bi ovde radila morala je da polozi ispit(e) za licencu .Nakon toga je ubrzo postala "Glavna Medicinska Sestra"...
Da skratim pricu ,za tebe je primarno vazno da li je tvoje zanimanje trazeno u regionu kuda planiras tj ako nije mozes ga promeniti.
Ali za tako nesto ti treba puno snage, volje i razloga...
Puno Pozdrava,

Kapetane.....
Kolika je prosecna plata u Kanadi?
Sa koliko zarade mesecno moze normalno da se zivi?
Imam hiljadu pitanja, al ajde jedno po jedno!!!! :)

Dobro jutro iz Vankuvera,
nesto je oblacno jutros...
Kolika je prosecna plata ne znam,ali minimalno je 8$ na sat tako da su godisnja primanja vrlo raznolika.Kao sto sam Ti vec rekao med.sestre,lekari i svi oko medicine su vrlo dobro placeni,finansijski strucnjaci(kod nas su se zvali knjigovodje),razni zanatlije...Advokati su verovatno najbolje placeni.
Da probam da ti odgovorim na drugo pitanje .Ako pod "normalno" podrazumevas skroman zivot bez nepotrebnih troskova u Vankuveru ti je potrebno 1500-2500$.Ako vas je vise naravno da ti treba vise novca.
Ako imas jos pitanja ,pitaj,a mozda ce se jos neki mornar ukljuciti u razgovor...
Pozdrav,
KApetan od Belu Ladju:)

Dobro jutro svima...
Blago onima koji danas ne rade!
Od posla ne stizem da iscitam celu temu pa se unapred izvinjavam ako ponavljam neka pitanja i odgovore!
Kapetane, jel istina da IELTS test kad ga polozim vazi samo 2 godine?

Dobro jutro svima...
Od posla ne stizem da iscitam celu temu pa se unapred izvinjavam ako ponavljam neka pitanja i odgovore!

Veliki Pozdrav Mornar-ki nase Ladje iz suncanog Vankuvera,

Na zalost ne znam odgovor ali sigurno je da ,ako stvarno jako zelis da doplovis u ovu luku, ne bi bilo lose da dodjes kao turista/student pa da onda procenis koliko ti se svidja ili ne..
.
Kepatan Od Belu Ladju:)

Dobro jutro svima...

Da, istina je. To je sasvim dovoljno vremena, osim ako kasnije u buducnosti ne odlucis da se bavis akademskim radom u Kanada - master ili doktorske studije. U tom slucaju ces verovatno morati da polazes Academic training, do tada bi vec trebao znati dovoljno engleski da ti to ne predstavlja problem.

Pozdrav

Pozdrav svima u Vankuveru.Citala sam vase poruke i jesu za odmaranje i lepo druzenje.A i zemlja u kojoj ste je jako lepa za rad u prirodi i pejzaze.Moje ime je Mirjana i bavim se slikarstvom.Nije da mi je ponestalo inspiracije,nego u svakodnevnom ispiranju mozga svakodnevnim glupostima,ovde u Srbiji kao da sam izabrala los trenutak da predstavljam svoje radove! Ako ste raspolozeni za objektivno misljenje i dobronamerne komentare,mozete pogledati moju galeriju na internetu Riznica Serbska,pod nazivom GALERIJA UMETNICKIH SLIKA.A meni bi jako znacilo,da i vi u Kanadi vidite i ocenite moj trud.Puno vas pozdravljam i u napred hvala , slikarka Mirivan:rotf:

Cao svima! Suprug i ja pratimo forum vec dugo i mislimo da je ovo odlican nacin da se pomogne novim imigrantima. Nas AOR je u novembru 2007, a u medjuvremenu smo dobili i bebu, tako da sada nas troje cekamo lekarski pregled, na jesen naaadamo se.
Zanima nas konkretno kakvo je stanje i raspolozenje zbog predstojece olimpijade, da li se ocekuje rast cena ili su mozda vec skocile i da li je uopste mudro da dodjemo pre pocetka olimpijade ili da cekamo da prodje sva ta guzva?
Hvala unapred svima i poseban pozdrav Saletu i Kliki, jer nam njihovi vise nego korisni saveti mnogo znace!

Veliki Pozdrav Mornar-ki nase Ladje iz suncanog Vankuvera,

Na zalost ne znam odgovor ali sigurno je da ,ako stvarno jako zelis da doplovis u ovu luku, ne bi bilo lose da dodjes kao turista/student pa da onda procenis koliko ti se svidja ili ne..
.
Kepatan Od Belu Ladju:)

Hello!! :)
Kod nas 1000 stepeni...
Ma ja cu da dodjem....Sad sam se bas zainatila!!
Sta ima da mi se ne svidja....Koliko vidim vi ste svi zadovoljni....!!!
Ja sam prestala i da se smejem....Cekam prvu platu vec 2 meseca....valjda cu imati za pivo?!!! :)

Da, istina je. To je sasvim dovoljno vremena, osim ako kasnije u buducnosti ne odlucis da se bavis akademskim radom u Kanada - master ili doktorske studije. U tom slucaju ces verovatno morati da polazes Academic training, do tada bi vec trebao znati dovoljno engleski da ti to ne predstavlja problem.

Pozdrav

10X!!! Negde sam to nacula, pa rekoh da proverim!!!

Licno mislim da bi ovu Santicevu pesmu trebalo izbaciti iz citanki...
"Ostajte OVDE.."?! :dontunderstand:
Da li nekom mozda padne na pamet sta bi bilo da je Santic imao decu/unuke i da su ga poslusala i ostala TAMO u rodnom mu Mostaru... u kojoj bismo ih danas masovnoj gorbnici trazili?

Da ostanu ovde...pa ni najgorem neprijatelju... a ne svojoj deci... Balkan uopste, je brod koji tone, grobnica ambicija, ogrezla u nasilju, mrznji i kiminalu, gde je u pauzama izmedju dva klanja eventualno moguce pokopati mrtve i kao neko vreme imitirati zivot. Ovo parce zemaljskog skarta ne zasluzuje da iko pristojan vise trosi vreme na njega. Ostati ovde znaci pristati da vama, a i vasoj deci i ubuduce zivot kroje Miskovic, Peconi, Ceca, Stoja, Legija, Bata Can-Can, Cane Subotic, Joca Amsterdam, Seselj, Kostunica, Zeljko Mitrovic, Dinkic, Toma, Djelic, Brana Crncevic, Milijana Baletic, zvezde granda, ofucane razguzene pevaljke, komunisti, cetnici, ustase, kvazi-europejci, neonacisti, vehabije, "zestoki" momci s asfalta, narko-dilercici, sponzoruse, "navijaci", zivahni fosilnii ostaci "akademika" SANU, "novinari" Qrira, "muzicki urednici" Pink-a, ratni profiteri, fanovi haskih "jeroja" i ostalo covekoliko smece... Zato ljudi, ko moze - pravac Canada :ok:

Poslednja izmena:
Cao,cao svima.Osecam se kao da ne zelite samnom da pricate.Nemojte se iznenaditi ako pocnu u luci da vam pristizu flase sa mojim porukama :zcepanje:Salim se .Pozdrav

Pozdrav za novog Mornara nase Bele Ladje.
Nemoj odma' da se duris na nas,mnogi mornari lutaju svojim camcica okolo trazeci neku ribicu ,za rostilj, po ovako lepom vremenu...
Javni se kad god nemas pametnija posla...
Sto nas je vise na Ladji to je veselija Ladja...

Back