Софија
Legenda
- Poruka
- 54.659
Сасвим сам се јасно изразила и поводом колективног имунитета који је од немерљивог значаја и по питању претходно постојећег имунитета на сарс-ков-2.Pogledajte prilog 880682
Nemam ja problem sa istrazivanjem. Cak naprotiv. A ni sa davnim vremenima. Ono sto si sada objavila gore su studije koje su prethodile razvoju vakcine i studijama o povezanosti T celija sa imunitetom. Sada sam se ja plasticno izrazio. Sta hocu reci, ako pratis tematiku znaces da su T celije tek jedna od nepoznanica u borbi sa ovim virusem, i pokazalo se da imaju veoma bitnu ulogu. Gledao sam na ZDF-u emisiju sa njihovim imunologom koji je bas pricao o nacinima borbe koji se jos istrazuju a medju kojima se isticala tematika oko T celija.
Analize su se svakako radile, da bi se moglo reci da li je sars cov-2 poceo 2019 ili ga je bilo vec u cirkulaciji i pre. To je svakako jasno. Znam za onaj nas slucaj da smo prvi u Evropi imali smrtni slucaj od coveka koji je u februaru prosle godine umro od ovog virusa. Medjutim kako sam te gore u prethodnoj poruci shvatio, bilo je, virus postoji od 2016te... Zato sam bio "nadmen"![]()
Ето, простудирај радове, олакшај себи и околини, спусти тензију.