Vakcinacija protiv kovida - Srbija i svet

Da li ćete primiti vakcinu?

• Ukupno glasova
    153
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledajte prilog 880682
Nemam ja problem sa istrazivanjem. Cak naprotiv. A ni sa davnim vremenima. Ono sto si sada objavila gore su studije koje su prethodile razvoju vakcine i studijama o povezanosti T celija sa imunitetom. Sada sam se ja plasticno izrazio. Sta hocu reci, ako pratis tematiku znaces da su T celije tek jedna od nepoznanica u borbi sa ovim virusem, i pokazalo se da imaju veoma bitnu ulogu. Gledao sam na ZDF-u emisiju sa njihovim imunologom koji je bas pricao o nacinima borbe koji se jos istrazuju a medju kojima se isticala tematika oko T celija.

Analize su se svakako radile, da bi se moglo reci da li je sars cov-2 poceo 2019 ili ga je bilo vec u cirkulaciji i pre. To je svakako jasno. Znam za onaj nas slucaj da smo prvi u Evropi imali smrtni slucaj od coveka koji je u februaru prosle godine umro od ovog virusa. Medjutim kako sam te gore u prethodnoj poruci shvatio, bilo je, virus postoji od 2016te... Zato sam bio "nadmen" 😂
Сасвим сам се јасно изразила и поводом колективног имунитета који је од немерљивог значаја и по питању претходно постојећег имунитета на сарс-ков-2.

Ето, простудирај радове, олакшај себи и околини, спусти тензију. ;)

Ајде „провуци” ово стање кроз раније дефиниције пандемије које је СЗО од свињског грипа на овамо мијењала чешће него чарапе па нас обавијести којих година би ово била пандемија, а којих не би.

A gde si to pročitao da je definicija promenjena

"WHO did not change its definition of pandemic influenza for the simple reason that it has never formally defined pandemic influenza. While WHO has put forth many descriptions of pandemic influenza, it has never established a formal definition and the criteria for declaring a pandemic caused by the H1N1 virus derived from “pandemic phase” definitions, not from a definition of “pandemic influenza”. The fact that despite ten years of pandemic preparedness activities no formal definition of pandemic influenza has been formulated reveals important underlying assumptions about the nature of this infectious disease. In particular, the limitations of “virus-centric” approaches merit further attention and should inform ongoing efforts to “learn lessons” that will guide the response to future outbreaks of novel infectious diseases."

https://www.who.int/bulletin/volumes/89/7/11-086173-ab/en/

Сасвим сам се јасно изразила и поводом колективног имунитета који је од немерљивог значаја и по питању претходно постојећег имунитета на сарс-ков-2.

Ето, простудирај радове, олакшај себи и околини, спусти тензију. ;)

Nego ti meni reci jesi li ti primila vakcinu zarad imuniteta o kome govoris? Ili si od onih sto su prelezali kovid i imaju antitela iz Canja i Sutomora 2013?

Blago tebi kako ti laički i senzacionalistički tumačiš rezultate naučnih istraživanja, tabloidi plaču za takvim ekspertom.

Pa normalno je da je 40% do 60% populacije imalo "bliski susret" sa common cold corona virusima ali to nikako ne znači da imaju bilo kakav imunitet na SARS-CoV-2 corona virus. Da imaju ne bi imali pandemiju.
Strašno je šta sebi dozvoljavaš, brukaš se iz dana u dan.
Па да, најлакше је рећи људим како ја не знам да протумачим рад, а ти знаш. :lol: За разлику од тебе, ја не очекујем људима да ми верују, већ им дам линк па ако их не мрзи да читају, они читају.
Овај рад сам ти већ давала.
Тад си на пречац измислио како није веродостојан јер су пацијенти наводно били људи са неког изолованог острва, а ми не можемо знати да ли је до острва стригао вирус.
А онда си схватио да не може да ти прође измишљотина јер сам рад ипак прочитала од почетка до краја па си морао да признаш да је урађен на бази залеђених серума добровољних давалаца криви из претходних неколико година.
Још тад сам схватила с ким имам посла, зато сам и престала да ти одговарам на поруке.

Ово пишем због људи које занима истина, не због тебе, тебе занима нешто друго очигледно. Лош си лик, за заобилажење.

Научним методама се итекако могу изоловати популације CD4 и CD8 Т лимфоцита које одговарају меморији на сарс-ков-2, што је и урађено у бројним студијама па и у тој.
Шта више, сад већ знамо да природни имунитет на сарс-ков-2 траје стабилних 8 месеци. И за то су урађене бројне студије.

Direktor SZO kaže da je pogrešno shvaćen

Nakon žestokih debata u stručnim krugovima i na društvenim mrežama, Kluge je za Drugi program nemačkog javnog servisa ZDF izjavio: „Ja to nisam nikada rekao“. Umesto toga kaže da je rekao da niko ne može da predvidi kada će pandemija biti pobeđena.

„Rekao bih, čisto hipotetički, da ćemo pandemiju imati iza sebe početkom 2022“, dodao je još direktor SZO za Evropu. Korona-virus će još uvek biti tu, ali on je uveren da tada neće biti neophodne stroge mere.

Prema podacima Svetske zdravstvenoj organizaciji broj infekcija u poslednja dva meseca širom sveta uočljivo opada – i to mnogo brže nego što se prognoziralo. Sredinom januara dnevno je bilo inficirano 700.000 ljudi, a u međuvremenu se taj broj skoro prepolovio. Gotovo je prepolovljen i broj umrlih.

Nego ti meni reci jesi li ti primila vakcinu zarad imuniteta o kome govoris? Ili si od onih sto su prelezali kovid i imaju antitela iz Canja i Sutomora 2013?
Нисам овде тема ја, већ вирус, колективни имунитет, смртност случаја, укупна смртност....

Па што онда пишеш о смртности?
Мсм, први си почео. ;)
Da, ali ne sa tobom. Ti si se ubacila u sred diskusije i izvukla to iz konteksta tadasnje poruke. Nista lose, samo kazem. Barem si pristojna. Za razliku od mene kome su vakcine mozak isprale! Primio sam obe doze a vec mislim o trecoj. E znas nekog ko valja vakcine? Pitam za druga... 'nako...

Da, ali ne sa tobom. Ti si se ubacila u sred diskusije i izvukla to iz konteksta tadasnje poruke. Nista lose, samo kazem. Barem si pristojna. Za razliku od mene kome su vakcine mozak isprale! Primio sam obe doze a vec mislim o trecoj. E znas nekog ko valja vakcine? Pitam za druga... 'nako...
О извини молим те што сам се убацила у јавну дискусију.
Ево, нећу више да ти рушим концепт. :lol:

О извини молим те што сам се убацила у јавну дискусију.
Ево, нећу више да ти рушим концепт. :lol:
Nije frka sto se ubacis, naprotiv. Samo se konstatuje stanje. Pricu o smrtnosti je pokrenuo kolega koga dobro znam, ja sam mu odgovorio, a ti si dosla sa trecim informacijama vezanim za antitela.

A gde si to pročitao da je definicija promenjena

"WHO did not change its definition of pandemic influenza for the simple reason that it has never formally defined pandemic influenza. While WHO has put forth many descriptions of pandemic influenza, it has never established a formal definition and the criteria for declaring a pandemic caused by the H1N1 virus derived from “pandemic phase” definitions, not from a definition of “pandemic influenza”. The fact that despite ten years of pandemic preparedness activities no formal definition of pandemic influenza has been formulated reveals important underlying assumptions about the nature of this infectious disease. In particular, the limitations of “virus-centric” approaches merit further attention and should inform ongoing efforts to “learn lessons” that will guide the response to future outbreaks of novel infectious diseases."

https://www.who.int/bulletin/volumes/89/7/11-086173-ab/en/
Браво, мајсторе!
Овим наводом си са’ранио СЗО таман како јој и доликује.

Poslednja izmena:
Nije frka sto se ubacis, naprotiv. Samo se konstatuje stanje. Pricu o smrtnosti je pokrenuo kolega koga dobro znam, ja sam mu odgovorio, a ti si dosla sa trecim informacijama vezanim za antitela.
Не, ја сам прво дошла с информацијом о смртности случаја, смртности од болести узроковане сарс-ков-2 вирусом и информацијом о колективном имунитету као најважнијој карики на коју се логично надовезује прича о меморији тј. анти-телима и Т лимфоцитима. ;)

Ja na zvanicom sajtu te informacije ne mogu da pronadjem zaista?! Tih 0,26%. Na svim ostalim statistickim sajtovima dolazimo do cifri od 2,7 ili 3, nesto... Recimo Meksiko ima cak 10% ako bi gledali pojedinacno.. Ili Ceska sa 1,45 cini mi se. Tih 0,26 nema niko. Tako da, ne znam kako se doslo do toga. Uzmi broj zavrsenih slucajeva i broj umrlih i dodji do cifre koja je upravo 3%. Sto je uzasan procenat za toliku masu.

За сада ово:

Истраживање објављено на сајту СЗО, односно у званичном Билтену СЗО показало је следеће (на првој страни):

"Резултати: Обухватио сам 61 истраживање (74 процене) и осам националних процена. Процена серопревалентности је у распону од 0,02% до 53,40%. Смртност заражених је у распону 0,00% до 1,63%, кориговане вредности од 0,00% до 1,54%. Кроз 51 локацију, средња вредност стопе смртности заражених Kovid-19 била је 0,27% (кориговано 0,23%): стопа је била 0,09% на локацијама где је смртност популације од Kovid-19 нижа од светског просека (< 118 преминулих/милион), 0,20% на локацијама са 118-500 преминулих од Kovid-19/милион људи и 0,57% на локацијама са више од 500 преминулих од ЦОВИД-19/милион људи. Код људи изнад 70 година стопа смртности инфицираних је у распону од 0,00% до 0,31% са грубом и коригованом средњом вредношћу 0,05%."

Дакле, СЗО је прихватила да је стопа смртности код заражених вирусом САРС-KоВ-2, 0,23%, а (како се на седмој страни наводи) вероватно и нижа.

"Ако би неко могао да узме једнак узорак са свих локација глобално, средња вредност стопе смртности заражених могла би да буде чак значајно нижа од 0,23% приказаних у мом истраживању."

остало касније...

.

InkedAnnotation 2021-03-13 012035_LI.jpg

Не, ја сам прво дошла с информацијом о смртности случаја, смртности од болести узроковане сарс-ков-2 вирусом и информацијом о колективном имунитету као најважнијој карики на коју се логично надовезује прича о меморији тј. анти-телима и Т лимфоцитима. ;)
.... da se na kraju uopste ne zna da li je smrtnost 0,26, 3 ili 10%...da li kolektivni imunitet imamo kao covecanstvo...i trebaju li nam vakcine? Na pitanje o vakcinaciji skreces paznju na smrtnost daleko bilo pu pu boze me sacuvaj da se pomerim s mesta.

Браво, мајсторе!
Овим наводим си са’ранио СЗО таман како јој и доликује.
Дакле, хохштаплере из СЗО су саплели часни људи из те организације...
оваквом искреном и тачном објавом...

За сада ово:

Истраживање објављено на сајту СЗО, односно у званичном Билтену СЗО показало је следеће (на првој страни):

"Резултати: Обухватио сам 61 истраживање (74 процене) и осам националних процена. Процена серопревалентности је у распону од 0,02% до 53,40%. Смртност заражених је у распону 0,00% до 1,63%, кориговане вредности од 0,00% до 1,54%. Кроз 51 локацију, средња вредност стопе смртности заражених Kovid-19 била је 0,27% (кориговано 0,23%): стопа је била 0,09% на локацијама где је смртност популације од Kovid-19 нижа од светског просека (< 118 преминулих/милион), 0,20% на локацијама са 118-500 преминулих од Kovid-19/милион људи и 0,57% на локацијама са више од 500 преминулих од ЦОВИД-19/милион људи. Код људи изнад 70 година стопа смртности инфицираних је у распону од 0,00% до 0,31% са грубом и коригованом средњом вредношћу 0,05%."

Дакле, СЗО је прихватила да је стопа смртности код заражених вирусом САРС-KоВ-2, 0,23%, а (како се на седмој страни наводи) вероватно и нижа.

"Ако би неко могао да узме једнак узорак са свих локација глобално, средња вредност стопе смртности заражених могла би да буде чак значајно нижа од 0,23% приказаних у мом истраживању."

остало касније...

.
Gledaj, to je predato u maju 2020te a "usvojeno" u septembru. Bilo kako bilo, brojke su jasne. Ukupan broj potvrdjenih slucajeva od blizu 120m i broj umrlih od 2,6m nikako se ne uklapa u 0,23% pa da ga obajvljuje i Milorad Vucelic licno :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back