.
Па да би уопште разумео ситуацију, мораш да располажеш неким подацима и одатле да распетљаваш даље, шта и како.
На званичном сајту светске здравствене организације објављен је податак да је укупна смртност од Ковид-19 0,26%, а "вероватно и много нижа". Амерички Центар за контролу и спречавање болести званично је објавио податке по старосним групама, где је смртност популације до 69 година отприлике на нивоу "обичног" грипа, а од 70 година старости расте, што је и природни тренд, ништа необично. У Србији је пресечан животни век 71 (или 73) године и то је то. Дакле релативно безазлена болест
Сада се популација која практично није угрожена (старости 0-69 година) подвргава једном експерименту и излаже непотребном здравственом ризику супротно свим правним и научним нормама.
Овде не постоји никаква нужда јер је јасно да највећи број људи у свету неће уопште бити заражен, од заражених највећи број неће имати никакве симптоме, од ових са симптомима највећи број неће бити болнички лечен, од оболелих највећи број неће завршити на апаратима и од ових који заврше на апаратима највећи број неће завршити смртним исходом.
А овде се направило као да је завладала средњевековна куга.
Ne moze me niko ubediti da je npr. 2-3 promila alkohola u krvi nakon izlaska iz kafane (pre pandemije) bilo manje opasnije po telo od bilo koje vakcine koja se nudi danas ili koja se ikada nudila.
.
Последице конзумирања алкохола су добро истражене и свако је добро упућен какве су.
Последице убризгавања ове недовољно испитане супстанце у највећој мери су непознате, а људи су навучени да се подвргну овом експерименту без довољно информација или се информације свесно крију и искривљују, а чак се сада и прети ускраћивањем права ако људи користе своје право да не учествују у експерименту.
Једна је ствар када се неко усвињи од алкохола па кажеш сам пао, сам се убио, а сасвим друга када неког лажеш да прима вакцину, а у ствари је та супстанца још у фази испитивања.
То је већ злочин.
Vezano za prisilu- Evo ti primera. Policija te kaznjava za pojas ako ga ne vezes cak i na zadnjem sedistu vise nego da prekoracis 10km/h od ogranicenja, iako ti nikoga ne ugrozavas time sto se nisi licno vezao.Imas slucajeve gde je sigurnosni pojas u autu negativno uticao na ljude prilikom nesreca. Pa ne vidim da se neko buni za tu nelogicnost niti da je iko ikada igde nesto tako doveo u pitanje.
Ali uglavnom, pojas zastiti od nesrece. Iako ce te po statistici pre ubiti pojas nego vakcina
.
Није појас нелогичан. Имао сам ситуације да ми неко каже како ја добро возим, па нема потеребе или још боље, ја се никада на везујем, на шта бих само рекао ако нећеш да вежеш појас, ја излазим из аута и носим кључ. Пар пута сам стварно изашао и скратио расправу.
Такође треба да се зна да се сви безбедносни системи возила испитују при брзинама до 60 км/х и ту произвођачи могу да дају одрећене гаранције, преко тога је - шта ти Бог да...
Зато је појас најефикаснији у градској вожњи јер је без појаса и код обичног чукања долазило до тешких повреда, при брзинама 30, 40 км/х...
.