Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ипак доказујеш, на моју жалост, да желиш да будеш серач
тако се не доказују ствари, братац
То избија из сваког твог поста.
Snaga, ne lete nacisti, no neonacisti. Oni su ubili Kenedija 1963. zato što je hteo da izvede Hitlera (koji je umro u Paragvaju 1967.) pred Međunarodni sud pravde.
Snaga, ne lete nacisti, no neonacisti. Oni su ubili Kenedija 1963. zato što je hteo da izvede Hitlera (koji je umro u Paragvaju 1967.) pred Međunarodni sud pravde.
@arsphiltron
ok, skapirali smo da si ti pametan, a mi glupi.
kada ces da pocnes sa argumentovanjem svojih stavova?
da cujem?
sta imas da kazes u prilog nazi letecih tanjira?
Stari su poraženi 1945. Novi su oni što se spremaju da preko Arnolda Švarcenegera dođu na vlast u USA.
Pa se osecas ugrozenim?
A ko je uopste pricao o dokazivanju osim tebe?
Dokazivati nesto tebi sa takvim mindsetom, identicno je kao i objasnjavati od rodjenja slepoj osobi kako izgleda neka boja.
Pa da, ti si to tako shvatio i onda je to tako, zar ne?
Ишчитај мало овај текст, можда ти помогне у будућим конверзацијама...
Vazno je samo da ti se svo obrazovanje i eventualno znanje svodi na enciklopediju, i vadjenje linkova iz iste.
Dokle god bude tako, ja cu, po tebi, da serem, a ti ces i dalje traziti argumente.![]()
Vazno je samo da ti se svo obrazovanje i eventualno znanje svodi na enciklopediju, i vadjenje linkova iz iste.
Dokle god bude tako, ja cu, po tebi, da serem, a ti ces i dalje traziti argumente.![]()
jer...hmmm, zasto li je to tako? 

pa ajde vec jednom, pokazi nam to tvoje obrazovanje i znanje.
ja ne znam dal ti kapiras....al da si ti do sada na svim temama rekao jedno veliko NISTA......
Једно ти морам признати - одличан си манипулант - успео си да нас пар страна вртиш у круг и залуђујеш, а да ниси ни мрднуо с места, написао ништа конструктивно, нити један једини пост у вези теме...
najte da necete dobiti nikakav post o vrilu, ili o bilo kojoj temi na kojoj vi trazite neke vama znane dokaze.

Rekao sam tacno onoliko koliko zasluzujete.
Taj obrazac sam pokupio od ovih ''zvanicnih'' naucnika, i njihovih pokusaja da objasne svet i prirodu oko nas.
Sto se tice teme, to sam vam vec objasnio - suludo je objasnjavati nekome nesto, ako taj neko u sebi ne sadrzi potencijal da to i razume. Dakle, potrebno je napraviti jedan malecni korak dalje(ili iznad) od tripa sholastika, u kojem se vas dvojica trenutno nalazite. Problem je sto vas dvojica niste u stanju da svoja nakupljena znanja podvrgnete sumnji i proveri, to radite samo u slucaju drugih, sumnjate i proveravate, trazite dokaze, a svoje znanje drzite kao validno i istinito, i na osnovu njega uporedjujete sve drugo. Sve sto sam tokom skolovanja naucio, ja sam to proveravao sa svih mogucih strana, iz svih mogucih uglova, bez predrasuda i ogranicenja. Meni nije bilo dovoljno da mi ucitelj kaze, ja naucim, izrecitujem, dobijem ocenu i cao. A kasnije na fakultetu da samo produbljem to sto sam u skoli naucio, i da polako tonem u san, u kojem se vi trenutno nalazite.
Znaci, problem nije povrsinski, kao sto ga vi zelite predstaviti, problem zadire malo dublje u sustinu, jer se ne radi o ispravnosti ili neispravnosti mojih ili vasih znanja, radi se o vasoj nemogucnosti ili nesposobnosti, da znanja koja vi smatrate validnim i jedinim istinitim podvrgnete proveri. Pri tome ne mislim na nacine i metode provere koje je osmislila ''zvanicna'' nauka sa ciljem da sama dokaze sebe i svoje teorije, ono sto je potrebno je proveravati osnove i osnovne postavke nauke uopste.
To je ono za sta sholastici nisu sposobni - da sumnjaju i proveravaju neke opsteprihvacene dogme koje cine osnove nekih teroija ili zakonitosti. To ih u skoli nisu ucili. U skoli te nauce da u te osnove ne smes da diras, jer ko si ti, koji si ti bedni crv, da sumnjas u znanja i otkrica autoriteta, koji su ''zvanicnu'' nauku na noge postavili.
Ako u osn. skoli prihvatis teoriju evolucije i ne dovodis je u pitanje, u srednjoj skoli ces prihvatiti razradu iste daljim analizama ( osnove vise ne smes da diras), a na faxu ce ti biti nezamisliva cinjenica da je netacno nesto za sta si kondicioniran celog dotadasnjeg zivota da je istina.
I da ne biste vas dvojica tupili vise sa argumentima i dokazima, znajte da necete dobiti nikakav post o vrilu, ili o bilo kojoj temi na kojoj vi trazite neke vama znane dokaze. Razmatranje nekog posta ili teksta moze doci na dnevni red tek kada uspete da se oslobodite okova u koje ste se svesno ili nesvesno uvukli.
Do tada nista, ja cu ostati serac, vi cete traziti dokaze, ja cu idalje kucati i kucati u pokusaju da vam skrenem paznju o vasim nemogucnostima da dojmite sebi svet malo sire nego sto ste u stanju da to sada ucinite, a vi cete opet traziti dokaze i za to.
Ovo je tipican primer razmimoilazenja linije znanja i linije bica. Linija znanja se razvila na ustrb linije bica. Nagomilali ste znanje, samo to, nista vise. Ne znate i ne umete nista sa njim. Ono sto vam je vazilo kada ste imali 5 godina, vazi vam i sada kada imate 25. Bice je ostalo nerazvijeno, pa prema tome i neki novi oblik znanja, tacnije informacija, nije u mogucnosti da dopre do vas, jer se isti tip znanja nagomilao do postavljenih vam granica. Sve sto ste u stanju da radite je da se krecete unutar tih granica i da primate informacije koje rezonuju samo sa vasim ogranicenjima. Dalje od toga ne mozete.

Sto se tice teme, to sam vam vec objasnio - suludo je objasnjavati nekome nesto, ako taj neko u sebi ne sadrzi potencijal da to i razume.
nakon citanja ovog posta, s naglaskom na boldovane "momente", uopce mi nije jasnio u "kakvu" si ti to skolu isao?
bice da sam ja isla u neku "gimnaziju za slobodne skeptike", a ti...u neki "mentalni kazamat"?
ako je je tako...sta da ti kazem; vise srece u "narednom krugu" ?
bit nauke i jeste u sumnji i dokazu; kreativnosti i originalnosti...da nije tako stvari se uopce ne bi pomjerale...to kanda znas i sam, dzabe se "foliras"...
ovo sto ti serviras kao "slobodnu misao"....aman....
ta "pseudonauka" je obicna "sklepotina";
cudovisni hibrid nastao od napabircenih informacija iz domena nauke, filozofije i religije;
budalastina koju tek lijepak od ljudske lakovjernosti, lijenosti, neznanja i gluposti drzi na okupu...![]()
ops: nikada nece videti ili doziveti, se sastoji upravo od informacija iz domena nauke, filozofije i religije, hteli vi to da prihvatite ili ne.
da lajemo kako su nas naucili, na sve koji zele da misle ili tvrde nesto drugacije.Budi iskrena pa kazi da li si ikada proveravala neke naucne teorije koje ti se serviraju kao tacne(bilo koje)? Ili si bila isuvise lakoverna, lenja i glupa pa da sve poverujes profesorima sto su te ucili u skoli?
Da si lepo procitala post i da nisi izdvajala boldovano po nahodjenju, mozda bi naletela na sledecu recenicu, dve: ''Sve sto sam tokom skolovanja naucio, ja sam to proveravao sa svih mogucih strana, iz svih mogucih uglova, bez predrasuda i ogranicenja. Meni nije bilo dovoljno da mi ucitelj kaze, ja naucim, izrecitujem, dobijem ocenu i cao.''
Isao sam u iste skole kao i svi ostali, samo sto na svom zivotnom putu nisam dozvolio da se u meni izgradi pseca poslusnost prema svemu sto dolazi sa polja ''nauke'' i autoriteta, i da to smatram istinitim samo zato sto su u pitanju autoriteti, eminentni naucnici, geniji, itd.
Veliku sliku sveta, koju osakaceni sholasticiops: nikada nece videti ili doziveti, se sastoji upravo od informacija iz domena nauke, filozofije i religije, hteli vi to da prihvatite ili ne.
Boldovano u tvom citatu se odlicno odnosi na zvanicnu nauku i mehanizam kojim se ona odrzava ovakvom do dan danas. Budi iskrena pa kazi da li si ikada proveravala neke naucne teorije koje ti se serviraju kao tacne(bilo koje)? Ili si bila isuvise lakoverna, lenja i glupa pa da sve poverujes profesorima sto su te ucili u skoli?
Ne volim da pricam o sebi, ali eto sada ste me naterali...imam zavrsena 2 fakulteta, kao i diplome sa istih. Na IQ testovima koje sam radio u osnovnoj skoli dobio sam rezultate 164 i 172(mada ja te gluposti ne priznajem, ali ima onih koji se na to pale). Na jednom fakultetu prosek nesto preko 7, na drugom preko 8. I? Da li sam ja slepo potpao pod uticaj onog sto su me tamo ucili? Ne. Nisam imao taj luksuz da sebe pretvorim u automat koji ce poput papagaja ponavljati u skoli nauceno, i da kasnije u zivotu samo gazim po putevima koje su drugi pre mene postavili, sa samo tim ciljem - da gazim i utabavam. Ne sme da se skrece s puta. Ko skrene, zna se - njemu odmah etiketa, odmah diskreditovanje, samo da ispunimo svoju psecu duznostda lajemo kako su nas naucili, na sve koji zele da misle ili tvrde nesto drugacije.

lijepo te ljudi pitaju - kako si "provjerio"?
jbga, izgleda smo stigli do "pokazi ti meni svojo cu ja tebi mojo...", al ti takav tok "raspravi" nameces od pocetka
procitala sam ja cijeli post, ne "brini"...upravo zato te pitam - sta ti je to "zvanicna nauka"?
+ neobicno je da "covjek sa dva fakulteta" (koji god da su? - slobodno nam jos malo "pricaj" o sebi...evo, gorimo od znatizelje )
tako ograniceno (sigurno postoji i neka prikladnija rijec, al je 100 posto brezobrazna...) posmatra npr. nauku...
btw, naravno da imas "diplome sa istih"...zar ne bi bilo cudno da si zavrsio faks, a nemas diplomu koja to "dokazuje"...
eto, skeniraj pa okaci, u znak "dobre volje"... ako ti pokazes meni svojo...
Elementarno vaspitanje nam govori da je nekulturno na pitanje odgovarati pitanjem.
Ovo je tvoja licna konstrukcija, ne moja. Nekulturno je kriviti kontekst sagovornika.
Ne radi se ovde o mom ogranicenom pogledu na nauku, vec o vasem ogranicenom pogledu na svet, i ogranicene slike tog sveta koju posmatrate.
Desavalo mi se u par navrata da me par pacijenata proziva kako nemam diplome fakulteta, jer im je neverovatno kako ovakve tekstove moze pricati i pisati neko ko je zavrsio fakultet, pa jos dva.
Ako uspes da navedes jedan zdravorazuman razlog zasto bih to radio, odmah cu to uraditi istog sekunda.