Uzroci Bele kuge

Uzroci Bele kuge

• Ekonomsko blagostanje

glasova: 4 26,7%
  • Viši stepen obrazovanja

glasova: 3 20,0%
  • Seksualne slobode

glasova: 4 26,7%
  • Kriza morala

glasova: 8 53,3%
  • Karijerizam

glasova: 7 46,7%

• Ukupno glasova
    15
  • Anketa je zatvorena .
Svi smo već čuli za pojam ,,Bela kuga" koji se odnosi na smanjenje broja ljudi u društvu usled smanjenja nataliteta ljudi. Dobio je naziv ,,bela" jer se prvi put javio u Evropi i Severnoj Americi kod pripadnika evropeidne rase. Šta mislite koji su to uzroci koji dovode po pojave ,,Bele kuge"? Ja ću navesti neke uzroke u glasanju a vi ako imate da dodate još neki slobodno to učinite u komentarima.
kapitalizam i slobodno trziste.

mislim da vam ipak svima vise prija narativ o razmazenim q, sto li se trudim uopste da razgovam sa cepanicama.
Kad me već vučeš za jezik ja mislim da su seksualne slobode jedan od glavnih uzoroka Bele kuge. Nisu jedini ali jedan od glavnih uzroka, uz individualizam i komformizam.

Retko koji muškarac će pristati da sa qurvom stvara porodicu. Dobro je za zahebanciju samo, ali za bilo šta ozbiljnije ne.

Glavni uzrok Bele kuge je pojava kondoma, a ne materijalno blagostanje. Najviši natalitet među Hrišćanima imaju konzervativne katoličke zemlje Južne Amerike gde je crkva zabranila vernicima da koriste kondome, dok su protestantske i pravoslavne zemlje u procesu nestajanja.
Ako je verovati zvaničnim statistikama, Srbija ima problem sa natalitetom još od 1930ih. Pozitivan prirodni priraštaj tokom SFRJ je posledica visokog procenta mladog reproduktivnog stanovništva i zbog albanske populacije na jugu, a ne zbog nekakvog blagostanja ili visokog nataliteta među Srbima.

Svi smo već čuli za pojam ,,Bela kuga" koji se odnosi na smanjenje broja ljudi u društvu usled smanjenja nataliteta ljudi. Dobio je naziv ,,bela" jer se prvi put javio u Evropi i Severnoj Americi kod pripadnika evropeidne rase. Šta mislite koji su to uzroci koji dovode po pojave ,,Bele kuge"? Ja ću navesti neke uzroke u glasanju a vi ako imate da dodate još neki slobodno to učinite u komentarima.
Još je pradjed iz Bivoljeg Brda rekaa daće doć dovoga čim su žene prestjale prat noga muževima svojim.

Vikali pradjed zatucan, pradjed zatucan
Eto vam sad vi odtucani...

Vučić ĉak dava para onima koji se iebu, al i to vam teško...

Raste broj drustveno neproduktivnog stanovnistva Afrike i Azije ali se broj belaca smanjuje sto znaci da ce nasi potomci da budu robovi drugim rasama.

A ti si merodavan da procenis sta je drustveno produktivno a sta ne?
Mislis da je belac iz Evrope, koji napravi 400 puta vise smeca i otrova godisnje od jednog "drustvrno neproduktivnog Afrikanca", bolji za drustvo? 😃

Raste broj drustveno neproduktivnog stanovnistva Afrike i Azije ali se broj belaca smanjuje sto znaci da ce nasi potomci da budu robovi drugim rasama.

Hej, pa evo, ja sad pijem pivo i mezim kulen i goudu.
I uzivam, sa pogledom na zelenilo u parku preko puta.

Ali sam duboko svestan da moj stil zivota, gde podrzavam industrije mesa, sireva, piva, i svega ostalog sto doprinosi mom hedonizmu, i te kako steti planeti i zahadjuje je. A time steti i ljudskom drustvu na duge staze.

Crnac iz nekog plemena u Africi, danas je pojeo ono sto je sam ulovio/ubrao/spremio.
Njegovo zagadjenje planete je nula!

A ti si merodavan da procenis sta je drustveno produktivno a sta ne?
Mislis da je belac iz Evrope, koji napravi 400 puta vise smeca i otrova godisnje od jednog "drustvrno neproduktivnog Afrikanca", bolji za drustvo? 😃
Greto Tunberg ti li si?
Hej, pa evo, ja sad pijem pivo i mezim kulen i goudu.
I uzivam, sa pogledom na zelenilo u parku preko puta.

Ali sam duboko svestan da moj stil zivota, gde podrzavam industrije mesa, sireva, piva, i svega ostalog sto doprinosi mom hedonizmu, i te kako steti planeti i zahadjuje je. A time steti i ljudskom drustvu na duge staze.

Crnac iz nekog plemena u Africi, danas je pojeo ono sto je sam ulovio/ubrao/spremio.
Njegovo zagadjenje planete je nula!
Taj Crnac će sutra kad mu udari suša u Africi da prepliva Mediteran i dođe u Evropu da siluje i pljačka.

Taj Crnac će sutra kad mu udari suša u Africi da prepliva Mediteran i dođe u Evropu da siluje i pljačka.

Jel ti to Boško Obradović rekao? 😃

Evo, kroz moj boks klub, u toj truloj Evropi, je proslo jedno 500 crnaca iz Afrike poslednjih 6 godina, i niko nijedan saobracajni prekrsaj nije napravio, kamoli silovao i pljackao ;)

Ali okej, idi, veruj Boškiću :)

Gledaj, moje kolege koje su se oženile minimum 3 deteta. Dakle, ipak IT-jevci sa visokim prihodima štancuju decu...
naravno da stancuju
ja sam sad u maloj firmi 30tak ljudi
i maksimalno cemo rasti do 45-50
samo prosle godine 5 bebica u firmi
stabilan posao, ok zarade
razmnozavaju se ljudi

ta prica o financijama i padu nataliteta
mozda pije vodu kad su u pitanju drzave sa dugim istorijatom prosperiteta i ekonomske stabilnosti
pa ljudi u nekom momentu dodju do tog nivoa samozivosti da zele zivot samo za sebe

mi nismo ta drzava i mislim da je kod nas primarni razlog upravo osjecaj nesigurnosti
kao danas imas posao, sutra ga nemas...zivis od plate do plate (i to bukvalno, a ne kao u socijalizmu)
prepusten si sam sebi
ako ostanes bez posla trazis odma drugi jer racuni se moraju placati
da kupis stan treba se dobro oznojiti
samo za ucesce treba stediti godinama
a ona prica kupi kucu na selu veze nema s mozgom
(osim mozda za seniore kojima je pitanje ksalol ili selidba na selo kako bi pobjegli od posla 24/7 😆) jer i na selu moras od neceg zivjeti, a nama je povezanost nula i tako...

mada, kod nas nije glavno pitanje pad nataliteta
vec iseljavanje masovno ljudi s porodicama i ljudi u reproduktivnoj dobi
zato nas je na svakom popisu stanovnika sve manje
i to odlaze obrazovani, ljudi sa trazenim zanatima...

Детаљна анализа беле куге

Као и сви процеси који се одржавају на једну ширу скупину, тј популацију, узрок није један и има их много.

Неке од главних узрока си све навео, и сви они носе одређени постотак у нашој белој куги.

Наиме, сам почетак демографског краја Срба могао се назрети већ крајем шездесетих када је број деце по жени пао испод 2,0. Већ другом половином осамдесетих година, или почетком деведесетих (од податка до податка), нашу земљу је задесио негативан природни прираштај.

Пре свега, пад наталитета нашег народа се преплиће са почетком потрошачког економског система у бившој нам држави. Испоставило се да је транзиција из социјализма у капитализам у свим источноевропским земљама, и земљама источног блока направио распад система у друштву, од морала до скоро па сваког фактора који је битан за одржавање друштва.

Приметили смо да земље са јачим национализмом и исламске земље, које су склоније традиционалнијим поимањима друштва, породице и државе имају виши наталитет него друштва која важе за грађанска, либерална и модерна.

Приметили смо и да сиромаштво није чак ни један од главних узрока беле куге, јер се највише деце рађа у неразвијеним земљама, за разлику од најразвијенијих где је наталитет и број деце по жени најнижи (Немачка је чак била и на 1,3 , а знате и сами колико је имиграната, замислите тек колико је низак фертилитет етничких Немаца?????!!!!)

Култ породице и њена важност игра врло јаку улогу, најјачу, јер се у оквиру породице, логично, рађају деца. Људи који су посвећенији породици, правиће више деце у већини случајева, док ће људи посвећенији каријери одлагати тај процес и правити мање деце.

Криза морала је јако битан фактор, јер се коси са традицијоналним принципима, коси се са породичним вредностима. Ретко ко ће вам одговорити да му је највећа жеља у животу, и да је за њега успешан живот имати срећну и стабилну породицу, већ су у питању неки лични, у бити мање важни циљеви.

Европска и северноамеричка либерална друштва бележе нижи број деце по жени. Образовање утиче на то јер се подразумева да образовање утиче на то да особу припрема за почетак каријере. Ту ја видим везу између вишег образовања и нижег наталитета.

Када би наше друштво постало више проодични и друштвено настројено, када би се у друштву морал поправио, и када би људи били више етноцентрички орјентисани, тада ће се наталитет и број деце по жени подићи, пре него што ће се подићи само повећањем стандарда и/или квалитет живота.

Друштвени фактори у ужем смислу доста су битнији од економских, иако економски фактори такође спадају у друштвене неким делом, али општи морал, општи циљеви, сложност, етноцентризам су најбитнији да би се то друштво одржало и да би јединка желела да прави и оставља потомство.
prvo, ta prica o moralu i padu nataliteta je smijesna
najvise djece imaju upravo ljudi koji se lezerno razmnozavaju...imaju djecu sa vise partnera
to vrijedi za oba spola

drugo, siromastvo totalno jeste jedan od faktora
upravo u razvijenijim zemljama
prosto, zelis da tvoja djeca imaju kakav takav start pa ih odlazes dok ne stvoris taj minimum ako si obrazovan
(pri cemu odseliti se fizicki iz visegeneracijskih domacinstava postaje sve teze)
ako nisi obrazovan onda si vrlo vjerojatno vec otac/majka jer si tako u mogucnosti
fokus na obrazovanje i karijeru uzima vrijeme
tj godine

evo jednog zanimljivog clanka o okolnostima kojd su dovele do toga da muskarci (i zene) danas imaju znatno manje seksualnih odnosa
malo vam vise rusi tog neopatrijarhalnog snjeska, al sta da se radi

https://ifstudies.org/blog/male-sexlessness-is-rising-but-not-for-the-reasons-incels-claim

Ne znam zašto je to bitno ali odgovoriću: 0
pa bitno je jer analiziras problem koji evidentno i sam imas
koji su tvoji razlozi za odlaganje roditeljstva?

mogi ti reci koji su bili moji
prvo, doslovno nisam imala zelju da budem roditelj
drugo, ni sa jednim partnerom osim sadasnjeg supruga nisam ni mogla zamisliti zajednicko potomstvo

Poslednja izmena:
pa bitno je jer analiziras problem koji evidentno i sam imas
koji su tvoji razlozi za odlaganje roditeljstva?

mogi ti reci koji su bili moji
prvo, doslovno nisam imala zelju da budem roditelj
drugo, ni sa jednim partnerom osim sadasnjeg supruga nisam ni mogla zamisliti zajednicko potomstvo
Pa isto kao i kod tebe, ne mogu sa svakim da zamislim da imam potomstvo, a mislim da sam već ušao u fazu kad me to više i ne opterećuje.

Back