Uzroci Bele kuge

Uzroci Bele kuge

• Ekonomsko blagostanje

glasova: 4 26,7%
  • Viši stepen obrazovanja

glasova: 3 20,0%
  • Seksualne slobode

glasova: 4 26,7%
  • Kriza morala

glasova: 8 53,3%
  • Karijerizam

glasova: 7 46,7%

• Ukupno glasova
    15
  • Anketa je zatvorena .
mojoj drugarici su u porodilistu u srbiji od deteta napravili teskog invalida kog ce sad ona morati da leci kako zna i ume.

eto jedan razlog koji nije naveden u ponudama.
kad je pokusala da nadje nacin da ide na carski rez (jer joj je plod sve vreme bio postavljen visoko) dobila je odgovor da moze ako plati 5 hiljada evra, privatno.
ona te pare, naravnno nije imala.

porodili su je prirodno, nacelnica je rekla da carski nije neophodan, njena devojcica ima tezak oblik fizickog i mentalnog invaliditeta.
Стварно одвратан случај, ово је једна од најружнијих ствари које сам чуо данас

Али то није један од директних фактора зашто је код нас бела куга. Није сваком родитељу таква нека одвратна ситуација

Све у свему баш гадно. Не знам је л их тужила?! Ако није, што пре !!! Бар да правда буде задовољена

Али не мислим да је то узрок колико год ти и она и ја сада кад то прочитам били огорчени

Узроци су мало шира слика ствари, као мултифакторалне болести, а ово је као мултифакторална болест на огромном броју људи што још више даје да сложености целој ситуацији

Стварно одвратан случај, ово је једна од најружнијих ствари које сам чуо данас

Али то није један од директних фактора зашто је код нас бела куга. Није сваком родитељу таква нека одвратна ситуација

Све у свему баш гадно. Не знам је л их тужила?! Ако није, што пре !!! Бар да правда буде задовољена

Али не мислим да је то узрок колико год ти и она и ја сада кад то прочитам били огорчени

Узроци су мало шира слика ствари, као мултифакторалне болести, а ово је као мултифакторална болест на огромном броју људи што још више даје да сложености целој ситуацији
pises gomilu gluposti kao da ne zivis u srbiji ili kao da tvoje odgovore pise chat GPT, sto me takodje ne bi zacudilo.
zene i dalje radjaju decu ovoj zemlji, ovakvoj, sa ovakvim zdravstvom i ovakvom ekonomijom, iz koje svi pobegose.
a dokle ce radjati, to ne znam.

a beze svi, i obrazovani i neobrazovani, pravilo zapadnog balkana najguglaniji pojam verovatno, svi uce nemacki.

a moja drugarica, obrazovana ali ipak siromasna da plati 5 hiljada evra porodjaj, resila je da rodi dete u srbiji. i mislis li da ce joj ta srbija pomoci da njeno dete zivi, da ima ikakve sanse, da moze da jede npr jer sada, zbog konvulzija, ne moze bukv da jede??? nece. niko joj nece pomoci osim porodice i nesto prijatelja, onih koji se ne razbeze.

pises gomilu gluposti kao da ne zivis u srbiji ili kao da tvoje odgovore pise chat GPT, sto me takodje ne bi zacudilo.
zene i dalje radjaju decu ovoj zemlji, ovakvoj, sa ovakvim zdravstvom i ovakvom ekonomijom, iz koje svi pobegose.
a dokle ce radjati, to ne znam.
a beze svi, i obrazovani i neobrazovani, pravilo zapadnog balkana najguglaniji pojam verovatno, svi uce nemacki.

a moja drugarica, obrazovana ali ipak siromasna da plati 5 hiljada evra porodjaj, resila je da rodi dete u srbiji. i mislis li da ce joj ta srbija pomoci da njeno dete zivi, da ima ikakve sanse, da moze da jede npr jer sada, zbog konvulzija, ne moze bukv da jede??? nece. niko joj nece pomoci osim porodice i nesto prijatelja, onih koji se ne razbeze.
Pravnice pljujes po Srbiji kao i obicno.
U Evropi i svijetu nema slucajeva kao sto je tvoja prijateljica(mada mislim da si sve izmislila)?

U Evropi i svijetu nema slucajeva kao sto je tvoja prijateljica(mada mislim da si sve izmislila)?
ima slucajeva ali ima i institucionalne pomoci. i naravno, ima odgovornosti lekara.

obuzeti ste mrznjom, jadni, ponizeni, zli, da ne vidite ko vas ubija, ne vidite sta vam ubija decu.

volela bih da je ovo sto sam napisala o drugarici samo ruzan san iz kog ce ona sutra ustati, drzati zdravu devojcicu u narucju i pokazivati je svetu. ali, nazalost, ona ce malu odgajati okruzena svetinom kakva si ti. to je jos samo jedan sloj tragedije u ovoj prici.

ima slucajeva ali ima i institucionalne pomoci. i naravno, ima odgovornosti lekara.

obuzeti ste mrznjom, jadni, ponizeni, zli, da ne vidite ko vas ubija, ne vidite sta vam ubija decu.

volela bih da je ovo sto sam napisala o drugarici samo ruzan san iz kog ce ona sutra ustati, drzati zdravu devojcicu u narucju i pokazivati je svetu. ali, nazalost, ona ce malu odgajati okruzena svetinom kakva si ti. to je jos samo jedan sloj tragedije u ovoj prici.
Ja sam svetina,mrzim,jadan,ponizen,zao.
Lijepo si me nakitila.
Ako nista drugo da li osoba koja 50 puta da krv da pomogne nepoznatim ljudima moze da ima sve epitete koje si mi dala.Samo ta cinjenica.
Cim vam se ne svidi sta procitate krenete sa napadom.Ono napad je najbolja odbrana.To pokazuje da si nesigurna u sebe.

Не верујем да је измишљено. Свашта се дешава, нажалост.
И ја сам остала без могућности да родим више деце њиховом грешком. Остали делови постељице који су изазвали сепсу, једва преживех, и осакатили ме за читав живот, у смислу мајчинства.
Али сам сагласна да тога има свуда. Није резервисано само за нашу земљу. Медицински радници су што се мене тиче изгубили на значају. Постали су више бизнисмени него људи који помажу другима. Част изузецима, на страну што се поштени и часни исмевају и њихово знање анулира.

Cim vam se ne svidi sta procitate krenete sa napadom.Ono napad je najbolja odbrana.To pokazuje da si nesigurna u sebe.
izmedju moje price i tvoje poente je udaljenost u svetlosnim godinama.
svetina si jer u svemu vidis napad na srbiju (tj na vlast jer ti ona daje privilegije) i svetina si jer bi ugusio glas svakog ko podeli nesto sto se ne uklapa u tvoju mrzilacku agendu. a u tome ne zelim da ucestvujem. u tome niko ne zeli vise da ucestvuje.

izmedju moje price i tvoje poente je udaljenost u svetlosnim godinama.
svetina si jer u svemu vidis napad na srbiju (tj na vlast jer ti ona daje privilegije) i svetina si jer bi ugusio glas svakog ko podeli nesto sto se ne uklapa u tvoju mrzilacku agendu. a u tome ne zelim da ucestvujem. u tome niko ne zeli vise da ucestvuje.
O kakvoj ti vlasti govoris?Ja Vucica ne volim i mislim da treba da ode psihijatru da mu da terapiju.
Tvoji zuti i vi koji ih volite ste gori od Vucica.
I ti trebas kod psihijatra.Cisto da vidis da li je sve u redu.

Не верујем да је измишљено. Свашта се дешава, нажалост.
И ја сам остала без могућности да родим више деце њиховом грешком. Остали делови постељице који су изазвали сепсу, једва преживех, и осакатили ме за читав живот, у смислу мајчинства.
Али сам сагласна да тога има свуда. Није резервисано само за нашу земљу. Медицински радници су што се мене тиче изгубили на значају. Постали су више бизнисмени него људи који помажу другима. Част изузецима, на страну што се поштени и часни исмевају и њихово знање анулира.
a sta tacno tebi ili mojoj drugarici znaci sto se lekarske greske (za koje ti lekari negde zamisli i odgovaraju) desavaju i drugde?
hajde da gledamo kako da ovu zemlju, jedinu koju imamo, popravimo umesto sto nasedamo na njihove trikove da za sve sto ne valja optuze nekog drugog (zene, nvo, amerika, evropa, biraj ko ce da bude sledeci na tapetu samo ne oni koji zaista snose odgovornost).

i evo, nastavljas da mrzis, to je jedino sto umes (plus da glasas za koga ti se kaze i sacuvas neke minimalne privilegijice).

pa mrzi, prijatelju, sta da ti kazem. mrzi, ali ces ostati uskoro sasvim sam u tome jer vecina hoce da zivi, da voli i da bude srecna.
a ti mrzi i dalje.
Ti si ozbiljno skrenula.
Kakve privilegije.Ja sam glasao za Milosa Jovanovica,ali sam ga sutnuo jer ne zasluzuje glas.
Kakva je to privilegija sto radim kao portir?
Mozda ti kao advokatica pucas na nesto kada dodje tvoja zuta opcija?
Izgleda da ces se nacekati.

izvinjavam se na digresiji (???), sad mozete opet da pisete o razmazenim q.vama koje nece da radjaju djecu.
Idi psihijatru.Cisto da vidis da li si dobro.
Ako ti kaze da si dobro onda cu ici ja.Neko od nas dvoje nije bas svoj.
Ja ne iskljucujem da je do mene ali kako ti projektujes stvari ipak mislim da je do tebe.Neko ko pocinje konverzaciju sa botovi,privilegije,vlast i slicno svakome ko napise nesto sto mu se ne svidja,nije bas svoj.
Hajde nemoj da si nesigurna u sebe pa da bjezis.
Bas volim sa tobom da polemisem.
Ti obrazovana intelektualka,a ja portir sa sela.

a sta tacno tebi ili mojoj drugarici znaci sto se lekarske greske (za koje ti lekari negde zamisli i odgovaraju) desavaju i drugde?
hajde da gledamo kako da ovu zemlju, jedinu koju imamo, popravimo umesto sto nasedamo na njihove trikove da za sve sto ne valja optuze nekog drugog (zene, nvo, amerika, evropa, biraj ko ce da bude sledeci na tapetu samo ne oni koji zaista snose odgovornost).
Нећемо поправити ни тако што само пљујемо сами по себи. Као да нас други довољно не куде. Као да се не скупљамо и превише. Други себе уздижу у небеса, хвале се и чиме немају а ми вечито строго објективно удри по своме.
Сматрам да је и то један од важних задатака родитеља, мајки посебно. Да негују понос деце на своје порекло. А не да буду бедници који га се стиде и којима је све туђе боље, веће, лепше...
Имамо гомилу пропуста, сагласна сам и треба радити на томе. Али се то не постиже тако што је Американцу нормално да носи мајицу са својом заставом а Србин је националиста у погрдном смислу ако носи своју.

Нећемо поправити ни тако што само пљујемо сами по себи. Као да нас други довољно не куде. Као да се не скупљамо и превише. Други себе уздижу у небеса, хвале се и чиме немају а ми вечито строго објективно удри по своме.
Сматрам да је и то један од важних задатака родитеља, мајки посебно. Да негују понос деце на своје порекло. А не да буду бедници који га се стиде и којима је све туђе боље, веће, лепше...
Имамо гомилу пропуста, сагласна сам и треба радити на томе. Али се то не постиже тако што је Американцу нормално да носи мајицу са својом заставом а Србин је националиста у погрдном смислу ако носи своју.
ko govori o poreklu, aman? govorim o zdravstvu u srbiji!

Nema potrebe da se vređamo zbog različitih mišljenja.

Ja nemam ni trunke poštovanja prema zdravstvu ni zdravstvenom sistemu u Srbiji. Imam više negativnih nego pozitivnih primera i iskustva.

Za ove koje ne žele da rode samo da bi rodile ne nazivam razmaženim k.urvama. Mislim na te koje su slučajno zakačile dete sa nekim usputnim likom.
Ne vidim ništa loše u tome što neko želi porodicu i ne želi da bude samohrana majka. Druga je stvar ako se tako desi posle.

A znam ih zaista mnogo, na žalost, koje i ne mogu da zatrudne, čak i mlađe od 30 godina. :(

Uzrok je to sto je Srbija korumpirana, siromasna, nestabilna drzava sa politicki podrzanom elitom koja na svaki nacin grabi povlastice, radna mesta i status u drustvu.

Da je Emilijina drugarica pod poznanstvima dobila bi carski rez sa sirokim osmehom.

Za to nam nisu krivi ni hormoni u piletini a ni americki sateliti vec mentalitet u nas koji se iskvario do te mere da vise i ne primecujemo koliko smo se pokvarili kao drustvo.

Kod nas je normalno biti pun para a bez normalnog posla. Ili je normalno naplatiti skolarinu 15 000 evra na beogradskoj arhitekturi kada je plata tog roditelja 500 evra. Normalno je da u zvanje profesora bude primljena cerka Bobic Mojsilovic i da svi znaju da ista ne zna nista pod milim bogom i da ubira kajmak od onih 15 000 evra skolarine dece koja nisu imala dovoljno jaku vezu da budu na budzetu dok njena majka gaca po blatnjavim selima Srbije u koje zove razmazene devojke iz grada da zive i ljubi Putinovu vostanu figuru. Bukvalno i doslovno.

Ili biti svetski poznati strucnjak koji pomaze zenama da zatrudne, donese na svet stotinu dece a ipak zbog politicke nepodobnosti biva ismejan i izjuren iz zemlje.

Mnoge nenormalnosti su kod nas postale normalne i jedino izlecenje je vadjenje zuba iz korena jer je isti nepopravljivo supalj.

Najmanje su krive devojke koje su ucile skolu da sebi kupe letovanje ili stan na 40 godina.

To je glavni razlog koji ubija i telo i dusu.
Sve ostalo su nebitne sitnice.

Ja nemam pojma sto je opao natalitet.
Razumem argument korupcije, sistema, ekonomije i td.. Ali s druge strane primeri drugih zemalja sa visokim natalitetom imaju to sve jos gore.
Sta drugo moze da bude, ne znam...
Jednostavno je tako. Zalomilo i to je to. Ne znam zasto bijemo glavu toliko o tome. To je stvar licnog izbora.

Back