Uzroci Bele kuge

Uzroci Bele kuge

• Ekonomsko blagostanje

glasova: 4 26,7%
  • Viši stepen obrazovanja

glasova: 3 20,0%
  • Seksualne slobode

glasova: 4 26,7%
  • Kriza morala

glasova: 8 53,3%
  • Karijerizam

glasova: 7 46,7%

• Ukupno glasova
    15
  • Anketa je zatvorena .
С тим да је на крају и примећено да интелигенција пада, али се то не повезује са генетиком родитеља већ падом квалитета образовања, исхране, музике и свега што друштво данас конзумира
Може бити занимљиво...

Могао бих ово да одгледам, можеш ми сажети мало о чему се ради?
Убрзај на 1.25, ја скоро све тако гледам, тј. слушам.
О лекару који се бави развојем деце, на занимљив начин. Који покреће оно што је данашњим генерацијама скоро закржљало услед овог начина живота.

Koji razlog bi te zadovoljio? I još bolje pitanje, zašto uopšte treba tebi da se pravdaju zašto nemaju decu? 🤔
E sada svasta zaista...
Valjda mogu sa drugim ljudima da pricam o cemu zelim ako I one zele.
Prva ja nemam decu...
Odakle ti da bilo ko treba da mi se Pravda?
Arogantan si. O cemu trebaju ljudi da pricaju? O Ceci, sisama I lepom vremenu?

E sada svasta zaista...
Valjda mogu sa drugim ljudima da pricam o cemu zelim ako I one zele.
Prva ja nemam decu...
Odakle ti da bilo ko treba da mi se Pravda?
Arogantan si. O cemu trebaju ljudi da pricaju? O Ceci, sisama I lepom vremenu?
Ne. Moje pitanje je opet, zašto se ti uopšte tangiras oko toga da li neko ima ili nema decu? Osim ako se taj neko baš tebi požalio. Ti možeš da pričaš o tome šta ti želiš u životu, ali ne i da nekome drugom pričaš šta on treba da želi u životu.

Ne. Moje pitanje je opet, zašto se ti uopšte tangiras oko toga da li neko ima ili nema decu? Osim ako se taj neko baš tebi požalio. Ti možeš da pričaš o tome šta ti želiš u životu, ali ne i da nekome drugom pričaš šta on treba da želi u životu.
:pop:
Normalno je da ne idem okolo I vrsim istrazivanje... Ozbiljno ne znam sa kakvim ljudima so ti okruzen da mislis da neko to uopste radi..

Svi smo već čuli za pojam ,,Bela kuga" koji se odnosi na smanjenje broja ljudi u društvu usled smanjenja nataliteta ljudi. Dobio je naziv ,,bela" jer se prvi put javio u Evropi i Severnoj Americi kod pripadnika evropeidne rase. Šta mislite koji su to uzroci koji dovode po pojave ,,Bele kuge"? Ja ću navesti neke uzroke u glasanju a vi ako imate da dodate još neki slobodno to učinite u komentarima.

iskreno recheno

ko u ovom svetu zheli josh da radja djecu ?

Evo danas pochinju treninzi avijacije ukoliko istok napadne zapad, znachi lete avione

da li to ulijeva neku sigurnost? mislim da ne!
Drushtvo bez obzira gde zhivimo je postalo grozno, ekonimski vecina drushtva takodje na rubu egsistencije
klimatske nepogode

morash biti veoma mlad i naivan da se odluchish na djecu

a beze svi, i obrazovani i neobrazovani, pravilo zapadnog balkana najguglaniji pojam verovatno, svi uce nemacki.
Ma nije valjda, a u Nemackoj bela kuga veca nego igde :lol:
Meni je užasno žao kada slušam koleginice oko 30 godina kako ne žele da rađaju. :(
Razlozi nisu materijalni što me je najviše iznenadilo.
Rekle su da ne žele na ovaj svet kakav je danas da rode još jedno biće (mislivši tu na sisteme vrednosti, kolektivno stanje u društvu, ekonomiji)
Jeste kako da ne... u 19. veku i srednjem se radjalo po desetoro... kad je stanje u drustvu bilo cista idila. kao i danas u Africi
Kolega IT-jevac je stavio na papir kolko ga je koje dete koštalo, to je brdo para.
Dakle, nema uslova za decu u Srbiji. Moraš da imaš prihode bar 2000 evra
za dvoje. Ako ćeš više onda 2500-3000 evra prihoda...
Postoji samo obrnuta korelacija - sto su zemlje bogatije natalitet je manji
Bela kuga je mit. Broj ljudi na planeti raste iz minuta u minut.
Raste tamo gde je sirotinja. Znaci za sprecavanje bele kuge jedino resenje je dramatican udar na standard stanovnistva

Poslednja izmena:

Јужна Кореја поново обара рекорд за најнижу стопу фертилитета на свету

The number of babies expected per woman in South Korea dropped to 0.78 last year, down from 0.81 a year earlier.
Главни град Јужне Кореје, Сеул, забележио је најнижу стопу наталитета од 0,59.
Влада је потрошила 280 трилиона вона (210 милијарди долара) у протеклих 16 година да преокрене пад наталитета, али није успела да преокрене ситуацију.
Стопа фертилитета у Јужној Кореји пала је испод једног детета по жени 2018. године, а њена популација се први пут смањила 2021. године.

Back