Uvoz automobila, pomoć i saveti

Lele, kakva banda lopova. Da ne davim sa obrazlaganjem zašto je obrazloženje iz teksta samo po sebi besmisleno, samo da se osvrnem na tabelu sa uporednim cenama po švakeu i amss-u.
Prvi auto - Alfa 156 je po švakeu 3142,24eur, a po amssu 4245,74eur. NE kao što u onoj tabeli stoji da su skoro iste cene. Naravno, računato po višoj ceni iz švakea. Po nižoj je cena 2130,94eur

Vide li ti, brate, te debilčine. Pa, pas im majku nenormalnu, ni svoj katalog koji guraju ne znaju da pročitaju. Da ne spominjem Švake iz aprila i posrednu cenu. E, da sam znao da će biti ovakav cirkus na toj konferenciji za novinare nabavio bih press karticu da uđem i da ih propisno ispreskačem, mater im.

Poslednja izmena:
Vide li ti, brate, te debilčine. Pa, pas im majku nenormalnu, ni svoj katalog koji guraju ne znaju da pročitaju. Da ne spominjem Švake iz aprila i posrednu cenu. E, da sam znao da će biti ovakav cirkus na toj konferenciji za novinare nabavio bih press karticu da uđem i da ih propisno ispreskačem, mater im.

pa ja sam znao da je sve to laz i prevara - i pre nego ste vas dvojica eksperata to rekli a sad mi je sve jasno.

Jednostavno svaka vlast ovde je neprijatelj obicnog naroda, i radi sve sto moze da nam zagorca zivot, da nam unisti standard i kupovnu moc prakticno tretiraju nas jednako kao i svaki drugi okupator....

Lazu, kradu, muljaju, varaju, izdaju...

Nadam se da cete izdrzati ...

- - - - - - - - - -

Lepo ja rekoh da se oni lako dati nece jer su namirisali pare i vrlo brzo ce namiriti ovih 15 dana.
Da su preterali jesu jer su uzeli cene koje su kod nas a ne preko al sta cemo kad smo slabiji i ne mozemo im nista.

kako sta cemo?

Da se bunimo, borimo protiv njih, da ih blokiramo, rusimo

Tako to uostalom rade narodi u normalnim zemljama , z ato su uostalom te zemlje i normalne jer oni ne dozvoljavaju da ih keca kako ko hoce.

A ne da kao ovce blejimo, da kao stado ovaca blejeci idemo njima pod noz....

Znaci prava borba je da svi uvoznici parkiraju svoje kamione i blokiraju carinske ispostave zbog ove pljacke , koja je uzgred i protivzakonita...

To je Don vec obrazlozio citatima iz carinskog zakona

Znaci protest treba radikalizovati i blokirati carine sa kamionima za dovoz vozila i na taj nacin naterati neprijateljski rezim da sedne sa ljudima za sto i da se napravi pravicno resenje...

Pošto sam ja ovde pomenuo patriotizam, osećam se prozvanim, pa ću da odgovorim.
Ja, druže, ne prodajem ničijoj deci heroin. Postreljao bih sve narkodilere da se mene pita. Od tetovaža imam ispisan naziv jednog američkog hevi-metal benda i ne bahatim se po kafanama. Ja sam svoj patriotizam iskazao na ratištu kao dobrovoljac. I da ne bi bilo dodatnih prozivki, nisam išao u nekakve tigrove, lavove i slične parajedinice, dakle nisam tamo ništa krao, nego sam se prijavio u regularne jedinice VRSK i kasnije VRS.
I dalje tvrdim da je država lopovska, jer umesto da razvija privredu koja bi joj kroz poreze napunila budžet, pa bi bilo i za plate i penzije, i za štošta drugo, oni bi da sve uništavaju i kradu, a onda kada su uništili sve kao termiti da od građana izvuku pare na idiotske načine, ne bi li pokrpili rupe. E, pa ja se sa tim ne slažem, jer nisam ovca da me neko šiša.

Što se tiče građana sa KiM, PDV im se vraća ne zato što ta teritorija nije Srbija, nego zato što nije u srpskom poreskom sistemu. Jednoga dana kada se ta teritorija oslobodi od okupacije, naravno da će svi građani koji tamo žive biti u obavezi da plaćaju porez. Inače, posle "briljantnih" sporazuma našeg režima, ti ljudi su sada dužni da Prištini plaćaju carine i porez. Ne misliš da bi bilo previše da im još i Beograd uzme 20%?

Апсолутно погрешно си протумачио мој пост, ни у једном моменту нисам мислио на тебе. Можда се нисам прецизно изразио па си се осетио прозваним због помена саме речи патриотизам, ако је тако ја ти се извињавам и ако ми уопште није била намера да те прозовем, а посебно не да те недај боже увредим на ту тему.

Оно што сам покушао да објасним јесте да је из данашње перспективе гледано патриотизам најјефтинија реч у српском речнику, а уједно и најскупље наплаћена или ти наплаћивана.

Ако си ти неупућен, а чуди ме да је тако, онда се распитај или погледај по граду колико има бесних аута са например КМ таблицама чији су власници вратили ПДВ а не живе доле. О оним малверзацијама са горивом и осталим дериватима да не причамо. Кад треба да се узму паре онда Космет није Србија. Буљу би бре продали, маму рођену за паре, само да је њима потаман. А од државе сви очекују неки бенефит или неко западно уређење. Па не може прика и држава да буде уређена и сви да је поткрадају, почев од гологузије која се дочепала власти па до гологузије која ваћари на ситно.

Zdravo svima !

Pitanje za one koji uvoze automobile : Zašto se neko opredelio za uvoz automobila iz Holandije ? Da li postoji neka olakšavajuća okolnost u odnosu na druge zemlje i EU ?

Drugo,važnije pitanje : šta se dešava na carini,da li se automobili uvoze ?
Moraću da prelistam sada temu.

Mislim da bi protest morao da se malo radikalizuje.. da ovo svhvate ozbiljno...

Ovako ne verujem da ce oni sami popustiti, nego cekaju da se narod privikne "svako cudo 3 dana..." pa da se krene polako sa carinjenjem...

strasno...

2.jpg

Poslednja izmena:
Zdravo svima !

Pitanje za one koji uvoze automobile : Zašto se neko opredelio za uvoz automobila iz Holandije ? Da li postoji neka olakšavajuća okolnost u odnosu na druge zemlje i EU ?

Nije Holandija ništa posebno povoljnija u odnosu na druge zemlje. Jednostavno, neko ide tamo, neko drugi u Nemačku, i svi su ubeđeni da baš oni najbolje prolaze. Jedina prednost Holandije je što te ne mogu baš izvaćariti za godište auta i sl., jer imaju sajt gde po tablicama vidiš mnogo toga o autu.

Automobili pomalo stižu, ali uglavnom se radi samo uskladištenje. Carini se samo onima koje baš briga koliko će ih sve koštati i firmama kojima se svakako taj porez vraća.

Mislim da bi protest morao da se malo radikalizuje.. da ovo svhvate ozbiljno...

Ovako ne verujem da ce oni sami popustiti, nego cekaju da se narod privikne "svako cudo 3 dana..." pa da se krene polako sa carinjenjem...

strasno...

Pogledajte prilog 318354

Ovoj Alfi je pre Nove godine vrednost po nemačkom katalogu, bez ikakvog popusta na km, bila 1.890,76 €, a ne 3.487,39 €, kako oni prikazuju. dalje, nije istina da joj je sada vrednost po katalogu AMSS 3.392,36 €, nego je 4.245,74 €. To je razlika od 2.354,98 €. To je razlika u davanju državi od 470 € pre i posle Nove godine.
Kako ih samo nije sramota ovako bezočno lagati i prikazivati naštimane podatke?

Ovoj Alfi je pre Nove godine vrednost po nemačkom katalogu, bez ikakvog popusta na km, bila 1.890,76 €, a ne 3.487,39 €, kako oni prikazuju. dalje, nije istina da joj je sada vrednost po katalogu AMSS 3.392,36 €, nego je 4.245,74 €. To je razlika od 2.354,98 €. To je razlika u davanju državi od 470 € pre i posle Nove godine.
Kako ih samo nije sramota ovako bezočno lagati i prikazivati naštimane podatke?

njih nije nista sramota . Jer oni su stoka i lopovi.

Djubrad najveca.

- - - - - - - - - -

Zdravo svima !

Zato sto je tamo mogao da ih nadje za dobru cenu...

I jos su u stanju da nas prave budalama..... kao da to ne moze da se proveri... strasno

a tek ovo sa racunima za struju, pa dokle ovaj narod misli da trpi???!!!! U lokalu gde se grejem na struju TA pec, radi samo nocu po jeftinoj struji, a po skupoj samo svetlo i 2-3 racunara... i onda stigne 80% potrosnje po skupoj i racun od 10 000 din, a do sada maximum 4000.... pa ljudi ovo je naopako!

Smislice oni jos nesto uskoro ako mi nastavimo da trpimo!!

da bas ,rts kao rts ,citiram :"Увоз је, кажу продавци, заустављен док се не одлучи која стопа царињења ће се примењивати. За то време, трговина половним аутомобилима је оживела. ..."

prvi put je zvanicno priznat clan 39 CZ mada i dalje nije objasnjeno kako ce se raditi obracun po katalogu AMSS
http://www.rts.rs/page/stories/ci/s...а+тражња+половних+аутомобила,+нема+увоза.html

U NS danas sam cuo da su uvoznicima rekli da ko se pobuni ima da ga pretresu 5 godina unazad retroaktivno tako da svi moraju da cute jer ,kao sto se zna,svi su muvali sa fakturama i kilometrazama. Nece niko da jos baca pare iz dzepa.
A situacija oko uvoza automobila je ovakva gde se vidi da polako kamioni pristizu i juce je jedan stigao i istovaren je a danas jos jedan.
2vj96hz.jpg

Ceka se kao 5.Februar pa ce se videti dali ce prihvatiti umanjenje na kilometrazu i ostecenja.

U NS danas sam cuo da su uvoznicima rekli da ko se pobuni ima da ga pretresu 5 godina unazad retroaktivno tako da svi moraju da cute jer ,kao sto se zna,svi su muvali sa fakturama i kilometrazama. Nece niko da jos baca pare iz dzepa.
A situacija oko uvoza automobila je ovakva gde se vidi da polako kamioni pristizu i juce je jedan stigao i istovaren je a danas jos jedan.
2vj96hz.jpg

Ceka se kao 5.Februar pa ce se videti dali ce prihvatiti umanjenje na kilometrazu i ostecenja.

Kakva je divna naša vlast. Čim se pobuniš odmah ti prete. Još malo pa ćemo morati zalegati pod auto pre nego što sednemo u njega i okrenemo ključ.

Back