Uvoz automobila, pomoć i saveti

Naravno Don razumem tvoje ogorcenje na ovakvo stanje..ni meni nije prijatno kupio sam kontejner motora u Arizoni i plove okeanom a nisam siguran sta da radim sa njima akda stignu ovde jer ova banda moze da procni izgleda koliko zeli na osnovu svog kataloga amss ako americki katalog zanemari u problemu sam opasnom...

http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=241668831&asrc=st

evo ga jedan za 6000 sa povracajem pdva oko 4800 izadje, znaci realno je da ovi sto kupuju auta na veliku kolicinu mogu da kupe to po 4000-4500 evra komad...

Sad da mogu za 3500 evra da ga kupe to sumnjam...

Takav auto se kod nas prodaje za oko 6000 evra

http://www.polovniautomobili.com/oglas4192687/renault_megane_15_dci/

Sto je skroz realna cena...

Jer dovoz auta kosta najmanje 200 evra, plus PDV 20% izadje 5600 evra znaci u najjeftinijoj varijanti zaradi plac oko 300-400 evra na autu jer tu ima i drugih troskova kao na primer za plate vozaca kamiona, ljude koji nabavljaju vozila, radnici na placu ...

Nisu to neke narocite zarade . Treba uloziti 5000 evra da zaradis 300-400 ...

ili 100.000 evra u 20 vozila da zaradis 6000 evra...

Sustina cele price je da ce posle uvodjenja ove pljacke koju ti podrzavas - ovaj Megan kod nas umesto za oko 6000 evra morati da se plati 7000-7500 evra

Ne zato sto su trgovci alavi vec zato sto je drzava tj vlast lopovska pljackaska i antinarodna.

Ја уопште не разумем што се ти правиш паметан са тим твојим проценама и тим шта ти верујеш или не верујеш. Увозник који се буни против каталога амсс-а каже следеће

1. Renault Megane, 2010. godište, kupljena za 3.600 evra. Carina ga procenila na 8.000 evra. Porez ranije 720 evra, porez sada 1.600 evra.

Друга ствар, тамо где они купују аутомобиле ти немаш приступ ни да провириш, а по тим ценама по којима су теби доступна кола он неће ни да их погледа.

Значи да резимирамо 3600+720=4320 и нека је превоз 300 то је 4620 евра сад рачунај да је најјефтинији на огласу 6100 то је 1500 евра разлике. Е сад да има неко паметан у држави као што нема па да оде да му погледа папире и да провери која је цена на излазној фактури... Ту долазимо на оно што вам и Дуле прича. Умањена цена на фактури за крајњег купца и у случају спора купац губи како год окренеш таман и да добије спор не добија пун износ.

Сад то може неко да гледа из угла уштеде, боли ме уво што је он умањио трошкове, цену на фактури и тд. ја сам ту уштедео али ако недај боже дође до неке зајебанције са аутом па купац терети продавца онда буде куку леле ономад сам уштедео 300 евра, а сад сам остао без 2.000.

Ne znam samo šta će, pošto usklađuju propise sa onima iz EU, raditi kada ih EU natera da usklade i to da nema poreza na prenos vlasništva auta. Tada će katalog biti suvišan, i AMSS će ga verovatno prestati izdavati. Inače, taj katzalog je toliko šupalj da je to neverovatno. Ne možeš da veruješ koliko auta uopšte nema, i to onih koja se često viđaju na anšim putevima, kao što je npr. Land Rover Freelander, ali zato ima nekih koja ćeš jedva da nađeš u Evropi, a kamo li u Srbiji, nekakav Ford rocket i sl. tome. Inače, baš sam gledao, kada bi se izbacila iz tog kataloga vozila koja ne mogu da se carine, kao što su Fiće, Trabanti, Wartburzi i ostali leševi, obim tog kataloga bi pao ispoid italijanskog. Pa, mi nije jasno, kako takav katalog može imati prtednost nad nemačkim Superšvakeom koji se sastoji od dve debele knjižurine.

Па кажем ти тај каталог је вероватно направљен са циљем што веће уплате пореза приликом преноса власништва, није никад планиран у ове сврхе и зато сад морају нешто да мењају јер је ово сулудо. То је оно што ти ја причам све време, друга крајност. Нема код нас ништа да није крајност. :)

Tihi ni meni nisu jasni ljudi koji zele da drzava ubira sto vece poreze na racun gradjana koji to kroz krajnju cenu automobila moraju platiti ...sasvim nelogicno sem ako nisi vlasnik tog istog budzeta sto svakako nije ...mi smo na gubitku kao gradjani i kome to moze biti dobro ima ozbiljan problem sam sa sobom

Ја уопште не разумем што се ти правиш паметан са тим твојим проценама и тим шта ти верујеш или не верујеш. Увозник који се буни против каталога амсс-а каже следеће

Друга ствар, тамо где они купују аутомобиле ти немаш приступ ни да провириш, а по тим ценама по којима су теби доступна кола он неће ни да их погледа.

Значи да резимирамо 3600+720=4320 и нека је превоз 300 то је 4620 евра сад рачунај да је најјефтинији на огласу 6100 то је 1500 евра разлике. Е сад да има неко паметан у држави као што нема па да оде да му погледа папире и да провери која је цена на излазној фактури... Ту долазимо на оно што вам и Дуле прича. Умањена цена на фактури за крајњег купца и у случају спора купац губи како год окренеш таман и да добије спор не добија пун износ.

Сад то може неко да гледа из угла уштеде, боли ме уво што је он умањио трошкове, цену на фактури и тд. ја сам ту уштедео али ако недај боже дође до неке зајебанције са аутом па купац терети продавца онда буде куку леле ономад сам уштедео 300 евра, а сад сам остао без 2.000.

ne znam moguce mada sumnjam da mogu i oni da plate bilo koji auto bas za 30-40% nizu cenu

Ono sto znam jeste da ce svaki auto posle ovoga , da kosta jedno 1000-2000 evra skuplje

Trgovci sigurno nece da rade bez zarade...

I tome se Dule raduje ....

Jer ce sada moci da vacari ljude tj potencijalne kupce kako je uvezo auta posle nove godine i morao je da digne cene da izvadi troskove :)

A meni nije jasno sta ti pozitivno vidis u svemu ovome?

TI koji muvaju ce da muvaju i dalje ...

Ako je platio tog megana 3500 evra, sigurno nece da umanji svoju zaradu za 1000 evra, ako i zaradi na njemu 1500 , nego ca da mu podigne cenu za iznos poreza dodatno koji mu je drzava digla ...

I svi ce isto to da urade....

Zakljucak: Ovde trgovci nisu na nekom narocitom gubitku - na gubitku su krajnji kupci. Obican narod.

Poslednja izmena:
Мој закључак је да са тобом не вреди полемисати јер ти само млатиш своје, а саговорника уопште не читаш или то радиш летимично. Отприлике као кад баба чита новине, прочита наслов па сама закључи шта је испод.

koliko ce da me kosta prenos vlasnistva.U pitanju je reno klio 1.2 16v,2002 god

Na pogrešnoj si temi.

- - - - - - - - - -

Naravno Don razumem tvoje ogorcenje na ovakvo stanje..ni meni nije prijatno kupio sam kontejner motora u Arizoni i plove okeanom a nisam siguran sta da radim sa njima akda stignu ovde jer ova banda moze da procni izgleda koliko zeli na osnovu svog kataloga amss ako americki katalog zanemari u problemu sam opasnom...

Kupio si nove ili polovne? Američki katalog ne znam da je ikada i korišten. Jesi li plaćanje prema Amerikancima izvršio odavde preko računa?

Done kupio sam 6 polovnih od privatnih lica i palcanja je izvrsio moj kum koji zivi tamo i koji je to i kupio licno i uradio title na svoje ima a dva sam kupio nova u prodavnici i prebacio pare preko rajfajzen banke direktno na racun prodavnice te tamo kum je preuzeo motor i poslao sa svim ostalim brodom ovamo ...sada ne znam gde sam sa svim tim novinama u carinjenju ...recimo kupio sam suzuki gsxr nov 2013 u radnji sa 0 km i paltio 11400 dolara ,nekih 8600 eura ,toliko sam i prebacio na njihov racun preko banke a sada u ovom katalogu amss kada ukucam procenu vrednosti suzuki 2013 preko 750 kubika dobijem neke minimalne i maksimalne katalostke vrednosti koje je krecu izmedju 700000 i 2 miliona i 900000 pa ne znam sta da ocekujem od ove koliko vidim propasti

Done kupio sam 6 polovnih od privatnih lica i palcanja je izvrsio moj kum koji zivi tamo i koji je to i kupio licno i uradio title na svoje ima a dva sam kupio nova u prodavnici i prebacio pare preko rajfajzen banke direktno na racun prodavnice te tamo kum je preuzeo motor i poslao sa svim ostalim brodom ovamo ...sada ne znam gde sam sa svim tim novinama u carinjenju ...recimo kupio sam suzuki gsxr nov 2013 u radnji sa 0 km i paltio 11400 dolara ,nekih 8600 eura ,toliko sam i prebacio na njihov racun preko banke a sada u ovom katalogu amss kada ukucam procenu vrednosti suzuki 2013 preko 750 kubika dobijem neke minimalne i maksimalne katalostke vrednosti koje je krecu izmedju 700000 i 2 miliona i 900000 pa ne znam sta da ocekujem od ove koliko vidim propasti

Ti novi će ti morati na posebnu homologaciju u institut u Vinči. Skupo i dugo traje.

zasto ce nov motor na homologaciji sta sve nece izmisliti kao dal 2013 godiste zagadjuje vazduh...srbija je zemlja za izbegavanje ..nijemi jasno druze zasto ce im to i koliko uospte planiaju uzeti carinu za takav motor..sve u svemu kostace izgleda vise nego nov u eurosumaru u salonu

- - - - - - - - - -

inace prosle godine sam kupio nov u nemackoj i ocarinio ovde i najrnormalnije registrovao ...inace sma kupio za sebe i sem carine nisam nista platio dodatno

zasto ce nov motor na homologaciji sta sve nece izmisliti kao dal 2013 godiste zagadjuje vazduh...srbija je zemlja za izbegavanje ..nijemi jasno druze zasto ce im to i koliko uospte planiaju uzeti carinu za takav motor..sve u svemu kostace izgleda vise nego nov u eurosumaru u salonu

- - - - - - - - - -

inace prosle godine sam kupio nov u nemackoj i ocarinio ovde i najrnormalnije registrovao ...inace sma kupio za sebe i sem carine nisam nista platio dodatno

Pa, neko se setio da sva nova vozila moraju da imaju hml, i to za nova vozila se radi detaljan pregled uvidom u tehničku dokumentaciju proizvođača koju jue uvoznik dužan da dostavi i fizičko prisustvo jednog primerka tog vozila u Vinči. Nekada su veliki uvoznici davali svoju hml kao dokaz, pa su ti je samo papirološki odrađivali, a onda su ti uvoznici shvatili da im to ne ide u prilog, pa su prestali da daju. Ako se takvi isti motori prodaju negde novi u Srbiji ti probaj da izvučeš kopiju njihove hml.

To što si ranije ocarinio nov motor bez hml je samo propust carinika koji je radio kontrolu papira.

Мој закључак је да са тобом не вреди полемисати јер ти само млатиш своје, а саговорника уопште не читаш или то радиш летимично. Отприлике као кад баба чита новине, прочита наслов па сама закључи шта је испод.

Naravno da ne vredi kad nemas nikakve argumente, pa ti samim tim ostaje samo da odustanes od diskusije.

I dalje odbijas da objasnis zasto podrzavas pljacku gradjana Srbije preko ovih mera?

Vec smo apsolvirali da ovo nece spreciti bilo kakve malverzacije , da sve ostaje kao i do sada - vec ce samo podici cene polovnjaka u Srbiji.

Nebuloze , kako navodno zli uvoznici zaradjuju preko grbace naroda ogromne pare, pa ce sad drzava kao da im oduzme te pare , ne vredi komentarisati, jer svako ko ima gram mozga zna da kad god drzava digne poreze , cenu svega uvek plati krajnji kupac.

Zato odgovori direktno - zasto podrzavas neopravdano povecanje cene polovnjaka u Srbiji ?

Ne volis srpski narod i uzivas u nesreci drugih? Imas od toga direktan finansijski interes? Koji su tvoji razlozi ?

Poslednja izmena:
Jel sam lepo naveo neke primere gde se vidi da je drzava ostecena zbog drasticno umanjenih faktura i ti i dalje drvis o kradji naroda od strane iste.
Stani malo na drugu stranu pa da vidis kako se drpa.
Jel tebi logicno da se jedan moj auto koji sam prodao za 4k eura vodi papiroloski na 68k dinara iliti 588 eura???
I ko je tu sad ostecen?
Jesi li ti svestan da ako drzava ne ucini promene da ce taj tvoj narod ostati bez plata i penzija jer drzava nece imati odakle da im da?
Ajde sad daj argument posto se stalno frljas kako ga ti uvek imas a mi ostali slepci nemamo.

Poslednja izmena od moderatora:
Citam ovaj forum i ne verujem sta se desava!
Ali sad kad je pocel da vredjanje ljude morao sam da upadnem!
Lepo Tihi pita da objasni river svoje motive za podrsku pljacke naroda od strane kvazi drzave.
A dule se kao brine za plate i penzije i budzet! Pa sta ce drzava kad udjemo u evropu i ukinu se sve carine i porezi?Propadosmo a? Ne verujem da ima ovakvih ljudi,ludilo!

Poslednja izmena od moderatora:
Dule, da ti je toliko stalo do drzave ti bi porez platio na 4k i registrovao bi firmu i placao porez.

Meni stalo do ovakve drzave sigurno nije ali ako hocete da dobijate plate i penzije onda nekako mora da se napuni budzet i ovo sa kolima je skroz ok ali da budu realne cene u katalogu a ne po AMSS katalogu.
Tad ce se znati ko moze da kupi kola i da ih odrzava a ne kupe najveci krs i onda ga jos i ne odrzavaju jer nemaju pare za to i bukvalno predstavljaju opasnost u saobracaju.
Cuvena uzrecica je "znam ja ko je sa ove strane volana al ne znam ko je sa one strane." je zaista istinita i pogledajte koliko samo neobjasnjivog skretanja u suprotnu traku ima iz nikakvih razloga pa se covek pita dali je mozda bilo i do auta. Steta je jedino sto nam vozac ne moze objasniti sta se dogodilo jer uglavnom nije vise medju nama.
Razmislite malo i o tome jer tu je i vas zivot ugrozen.

Jel sam lepo naveo neke primere gde se vidi da je drzava ostecena zbog drasticno umanjenih faktura i ti i dalje drvis o kradji naroda od strane iste.
Stani malo na drugu stranu pa da vidis kako se drpa.
Jel tebi logicno da se jedan moj auto koji sam prodao za 4k eura vodi papiroloski na 68k dinara iliti 588 eura???
I ko je tu sad ostecen?
Jesi li ti svestan da ako drzava ne ucini promene da ce taj tvoj narod ostati bez plata i penzija jer drzava nece imati odakle da im da?
Ajde sad daj argument posto se stalno frljas kako ga ti uvek imas a mi ostali slepci nemamo.

Dule, sve da si i u pravu, hajde mi samo objasni od kojih to priliva od carinjenja po ovom katalogu oni misle da isplate plate i penzije? Ovo što se ocarini u celoj Srbiji nije ni pola onoga što se carinilo ranije na samo jednoj ispostavi. Od ovoga se leba neće najesti. To ti garantujem.

Ti Done mislis da vise uopste ne predajes predmete?z:lol:
Pa onda zatvaraj firmu i trazi drugi posao.:zelenko3:
Moracete kad tad da predate a drzava ce vas spremno docekati i to sto je sad suma mala nema veze sa onim kolioka ce biti kad se krene cariniti po novom.
Polako se pocinju predavati kola na carinjenje a to sto strajkujete postujem ali da je tako u svakom domenu pa da se pokaze drzavi da ne moze tako i zato oni takodje odugovlace jer nisu naucili da neko ne igra kako drzava kaze. Znam da ces reci opet da to nije drzava nego samo carina ali drzava bi odavno odreagovala i ukinula novi katalog da sve ovo nije u njenom interesu.
Dok je ljudi bice i kola i kupovine a toga ce biti i ovako i onako. I zato je meni svejedno dali ce biti na onaj ili ovaj nacin jer dobra roba je uvek bila skuplja i postoje ljudi koji hoce da plate. Ja sam danas okacio jedan auto koji ce kostati otprilike po novom i bas cu da vidim sta se desava.
Pogledaj sta se desava sa gasom i strujom pa narod ne izlazi na ulice a tu je milion domacinstava i mnogo veca lova nego ovo sa kolima.

Ti Done mislis da vise uopste ne predajes predmete?z:lol:
Pa onda zatvaraj firmu i trazi drugi posao.:zelenko3:
Moracete kad tad da predate a drzava ce vas spremno docekati i to sto je sad suma mala nema veze sa onim kolioka ce biti kad se krene cariniti po novom.
Polako se pocinju predavati kola na carinjenje a to sto strajkujete postujem ali da je tako u svakom domenu pa da se pokaze drzavi da ne moze tako i zato oni takodje odugovlace jer nisu naucili da neko ne igra kako drzava kaze. Znam da ces reci opet da to nije drzava nego samo carina ali drzava bi odavno odreagovala i ukinula novi katalog da sve ovo nije u njenom interesu.
Dok je ljudi bice i kola i kupovine a toga ce biti i ovako i onako. I zato je meni svejedno dali ce biti na onaj ili ovaj nacin jer dobra roba je uvek bila skuplja i postoje ljudi koji hoce da plate. Ja sam danas okacio jedan auto koji ce kostati otprilike po novom i bas cu da vidim sta se desava.
Pogledaj sta se desava sa gasom i strujom pa narod ne izlazi na ulice a tu je milion domacinstava i mnogo veca lova nego ovo sa kolima.

Naravno da ne mislim da ne predajem. Ovo je trenutno igra živaca. Nude se kompromisi, korekcije kataloga, itd. Nešto će se već izvući iz svega. Ja lično mogu da ocarinim po starom kada bih hteo, ali neću iz kolegijalnosti prema ostalima. Naravno, oni bi meni prvo odrezali po novom, i ja bih to morao platiti, a onda znam zakonski put kojim bi naterao državu da mi vrati višak koji je uzela. To čuvam za slučaj da ne bude nikakve korekcije. Ako budu toliko tvrdoglavi, onda idem tim putem, ali to će onda biti moj privatni mali rat. Uzimao sam ih toliko puta na sudu, i znam da ću opet to da im uradim.

Inače, u krajnjem ishodu, ali na duge staze, ja lično u svemu ovome vidim moj interes. Neću ovde da otkrivam kako, i to nije ni poenta. Nikada nisam stavljao lično ispred kolektivnog, sve dok u kolektivnom zadovoljavam svoje potrebe.

Poslednja izmena:
Dule, da ti je toliko stalo do drzave ti bi porez platio na 4k i registrovao bi firmu i placao porez.

BRAVO I SVAKA CAST

Da mu je stalo do drzave i poreza, registrovao bi DOO , i prodavao bi automobile na BELO , legalno a ne svercerski na crno kao fizicko lice :ok:

Pogodio si u sustinu :ok:

- - - - - - - - - -

Meni stalo do ovakve drzave sigurno nije ali ako hocete da dobijate plate i penzije onda nekako mora da se napuni budzet i ovo sa kolima je skroz ok ali da budu realne cene u katalogu a ne po AMSS katalogu.
Tad ce se znati ko moze da kupi kola i da ih odrzava a ne kupe najveci krs i onda ga jos i ne odrzavaju jer nemaju pare za to i bukvalno predstavljaju opasnost u saobracaju.
Cuvena uzrecica je "znam ja ko je sa ove strane volana al ne znam ko je sa one strane." je zaista istinita i pogledajte koliko samo neobjasnjivog skretanja u suprotnu traku ima iz nikakvih razloga pa se covek pita dali je mozda bilo i do auta. Steta je jedino sto nam vozac ne moze objasniti sta se dogodilo jer uglavnom nije vise medju nama.
Razmislite malo i o tome jer tu je i vas zivot ugrozen.

Jesi cuo ti za licemerje?

To je ona ljudska osobina kad jedna pravila imas za druge a druga za sebe.

Eto ti napravi prvi korak, registruj firmu, placaj poreze i doprinose, kad prodas auto plati drzavi PDV na svako prodato vozilo i bice puniji budzet....

Sto to ne uradis?

Ja cu ti reci zasto - Zato sto stavljas svoj licni interes ispred opsteg i drustvenog, i to je ok, samo nemoj napadati onda druge ako se ponasaju isto kao i ti.

Poslednja izmena:

Back