driver 94
Početnik
- Poruka
- 29
Ljudi manite se palamudjenja... Jel ima neko neke konkretne informacije (nove) sta se desava?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ljudi manite se palamudjenja... Jel ima neko neke konkretne informacije (nove) sta se desava?
Jel sam lepo naveo neke primere gde se vidi da je drzava ostecena zbog drasticno umanjenih faktura i ti i dalje drvis o kradji naroda od strane iste.
Stani malo na drugu stranu pa da vidis kako se drpa.
Jel tebi logicno da se jedan moj auto koji sam prodao za 4k eura vodi papiroloski na 68k dinara iliti 588 eura???
I ko je tu sad ostecen?
Jesi li ti svestan da ako drzava ne ucini promene da ce taj tvoj narod ostati bez plata i penzija jer drzava nece imati odakle da im da?
Ajde sad daj argument posto se stalno frljas kako ga ti uvek imas a mi ostali slepci nemamo.
Argumenti Tihi,argumenti koje sad izbegavas pricajuci o porezu koji i oni koji imaju firme ne placaju kako treba.
Konkretno autoplacevi kad bi placali porez po PS-u bila bi kola skuplja bar za 300-400 eura minimalno a tu ne treba ni AMSS katalog da bi se ta cifra postigla a cinenica je da npr auto prodaju za fakturnih 100k dinara i prijavljuju zaradu od 5k dinara na sta plate porez od svega 1k dinara. A u realnosti je auto kostao 4k eura.
Sta sad kazes na ovaj moment? Sto ne oplevis po placevima koji imaju po 50 ili 150 komada na placu i zavrcu drzavu godinama za mnogooooo vece pare nego sto to ja ucinim jer ja sam sitna riba u ovom moru prodavaca automobila i kad sam i hteo da otvorim plac drzava me rebne,prodao ne prodao auto,samo 500 eura mesecno?
Niste ni svesni kakve cene kola treba da budu kad bi se sve placalo regularno a to je ono sto ja vicem godinama a vi bi samo sto jeftinije i sto nize pa su spediteri isli tako i evo dokle je to dovelo tj moralo je jednog dana puci.
TIhi u pravu si miliooon posto treba da budemo svi slozni da nam ne namecu te stvari na vrat a ne da lupetamo gluposti kao lepo ce nekome biti od njihovih poreza i katalogaPa nek budu kola skuplja pa sta? Gomila placeva po Srbiji radi tako posteno i legalno i nesto nisam primetio da su tvoja vozila jeftinija od njihovih.
Zasto ja i na primer Don da imamo registrovanu firmu i placamoo sve poreze , doprinose, i 15% drzavi ako hocemo da dignem novac sa racuna , nas da deru na svakom koraku a ti da uzimas kes na ruke ????
Mi smo znaci budale a ti pametan jos ti apelujes na mene da cutim, da se ne bunim i da placam sve harace koje lopovi sa vlasti smisle a ti prvi ne placas nista nego radis na crno....
Naravno da cu da se bunim jer ja punim direktno i neposredno budzet ove drzave i mislim da samim tim imam pravo da dignem glas kada smatram da nesto nije u redu
Smesno
Ja inace imam vec 8 godina firmu kod nas u Srbiji placam sve doprinose, poreze, 10 zaposlenih radnika...
Pa izracunaj nas 10 u firmi prijavljenih sa platom od 30-40.000 dinara koliko je to svakog meseca samo na poreze i doprinose troska...
I da budem iskren, meni ne smeta sto ti radis na crno, ako mozes i ako ti odgovara - radi, samo mi smeta sto podrzavaas da ova drzava tj vlast otima pare od naroda , bez ikakvog osnova - a to jednostavno nije korektno i ti bi , prvi trebao da ne podrzis tako nesto.
Trebao bi da budes covek i lav, i da podrzis svoje kolege uvoznike i speditere...
Pa nek budu kola skuplja pa sta? Gomila placeva po Srbiji radi tako posteno i legalno i nesto nisam primetio da su tvoja vozila jeftinija od njihovih.
Zasto ja i na primer Don da imamo registrovanu firmu i placamoo sve poreze , doprinose, i 15% drzavi ako hocemo da dignem novac sa racuna , nas da deru na svakom koraku a ti da uzimas kes na ruke ????
Mi smo znaci budale a ti pametan jos ti apelujes na mene da cutim, da se ne bunim i da placam sve harace koje lopovi sa vlasti smisle a ti prvi ne placas nista nego radis na crno....
Naravno da cu da se bunim jer ja punim direktno i neposredno budzet ove drzave i mislim da samim tim imam pravo da dignem glas kada smatram da nesto nije u redu
Smesno
Ja inace imam vec 8 godina firmu kod nas u Srbiji placam sve doprinose, poreze, 10 zaposlenih radnika...
Pa izracunaj nas 10 u firmi prijavljenih sa platom od 30-40.000 dinara koliko je to svakog meseca samo na poreze i doprinose troska...
I da budem iskren, meni ne smeta sto ti radis na crno, ako mozes i ako ti odgovara - radi, samo mi smeta sto podrzavaas da ova drzava tj vlast otima pare od naroda , bez ikakvog osnova - a to jednostavno nije korektno i ti bi , prvi trebao da ne podrzis tako nesto.
Trebao bi da budes covek i lav, i da podrzis svoje kolege uvoznike i speditere...
Bravo Riveru!Pogodi ga u centar jer Tihi vozi auto na invalida a da vozi redovno onda bi drzava punila takodje budzet.
Sto se tice moje prodaje sva moja kola se vode na firmu i placa se porez ali objasnio sam vam vec koliki.Ispada da ja ipak placam porez na neki nacin.
Uz svaki moj auto se dobija i otpremnica sa pismenom garancijom o legalnosti vozila sa pecatom firme tako da ja ne vidim sta je tu crno a sta belo.
Evo ga i 16-ti dan i jos se nista ne zna.Vidite da je drzavi stalo da uzme harac i nece ga se lako odreci tako da ce pomeranje cena na gore biti sigurno samo je pitanje koliko.
Pa ja nigde nisam rekao da tvoja auta nisu legalna. Samo sam rekao da poslujes na crno i ne placas sve poreze drzavi koje bi trebao sto je cinjenica.
Crno je to sto prodajes robu bez da za to imas registrovano preduzece/firmu
Samim tim drzava gubi novac na svakom vozilu koje ti prodas , jer da imas registrovanu firmu , kupac bi morao da plati PDV na svako vozilo koje mu prodas , a ovako mislim da placa samo porez na prenos vlasnistva , koji je manji valjda 2.5% ti bolje znas, pa samim tim tebi ostaje ta razlika u dzepu.
Drugo i kad ostvaris profit , ti treba da platis prilikom podizanja novca sa racuna 15% porez na profit . Tako to funkcionise za sve nas koji imamo firme.. Za svaki kes koji podizemo sa racuna mora da platimo porez od 15% drzavi. Ti to ne placas.
U tvom slucaju drzava je uskracena za 15% poreza na profit koji si ostvario i doprinose i poreze na tvoj licni dohodak.
Sve to ostaje u tvom dzepu dule
A podrzavas da drzava nama otme jos vise ...
E vidis to nije fer.
Ako neko nije razumeo moja kola se vode na firmu i ja ih prodajem a kad ih prodam odlazim u firmu i pravim racun na koji se placa PDV i nema nikakvog prevoda i placanja poreza od 2,5%. Znaci ja radim legalno.
To sto se pisu minimalne cifre radi postizanja sto bolje cene je nesto sto sam vec objasnio pa mi se tako jedan Focus vodi na 98k dinara a prodat je za tri puta vise to je opet stvar do drzave koja je to dozvolila. Izgleda da vama odgovara da placate kola skoro tri puta skuplje nego sto vam pise na racunu.
Hocete da neko placa porez ali pritom bi da ce ne ostanu iste?Zar ne shvatate da sami sebe pokopavate jer kad bi svi otvorili firme i placali sve sto treba to znaci da bi automatski i cene isle gore sa troskovima firme.
A to dali sam povoljniji ili nisam neki jako dobro znaju da u vecini slucajeva forumasi bilo kog foruma dobiju bolju cenu.![]()
Argumenti Tihi,argumenti koje sad izbegavas pricajuci o porezu koji i oni koji imaju firme ne placaju kako treba.
Konkretno autoplacevi kad bi placali porez po PS-u bila bi kola skuplja bar za 300-400 eura minimalno a tu ne treba ni AMSS katalog da bi se ta cifra postigla a cinenica je da npr auto prodaju za fakturnih 100k dinara i prijavljuju zaradu od 5k dinara na sta plate porez od svega 1k dinara. A u realnosti je auto kostao 4k eura.
Sta sad kazes na ovaj moment? Sto ne oplevis po placevima koji imaju po 50 ili 150 komada na placu i zavrcu drzavu godinama za mnogooooo vece pare nego sto to ja ucinim jer ja sam sitna riba u ovom moru prodavaca automobila i kad sam i hteo da otvorim plac drzava me rebne,prodao ne prodao auto,samo 500 eura mesecno?
Niste ni svesni kakve cene kola treba da budu kad bi se sve placalo regularno a to je ono sto ja vicem godinama a vi bi samo sto jeftinije i sto nize pa su spediteri isli tako i evo dokle je to dovelo tj moralo je jednog dana puci.
Bravo Riveru!Pogodi ga u centar jer Tihi vozi auto na invalida a da vozi redovno onda bi drzava punila takodje budzet.
Nisi razumeo Done jer Tihi tu nesto prica o postenju i placanju poreza a on sam vozi auto na invalida i izbegava da plati redovnu cifru.
Naravno da nisam ni za AMSS katalog i da nisam za porez kod vozila koji je jedinstven u svetu jer bih onda daleko lakse prodavao i kola preko 2000 kubika.
Samo se slatko smejem kad mi neko drobi sto ja ne placam porez a onda kad to treba da se obije o njihovu kozu odjednom je drzava lopov i krade iz dzepova svog naroda.
Ne znam samo dali su sad neki shvatili da se ovo spustanje i muvanje radilo zarad nizih cena i dali su shvatili da prodavac od toga nije imao nista i da je na kraju sabrao koliko ga je auto izasao ukupno i da se ugradjivao na tu cenu.
Znam kad sam jednom prilikom dovlacio kola iz Nemacke kako je jedan lik prijavio na granici ono iz fakture koliko je tacno platio i ispalo mu je da je vise od duplo imao veci carinski racun od mene za isti auto. Dali to znaci da je moj auto trebao da kosta isto kao i njegov?
Ne jer sam ladno mogao da ga prodam za pare koliko je njega izasao auto i da na toj razlici imam zaradu.
Пустите те приче о патриотизму, шупље су. Погледајте само на половним аутомобилима колико има огласа у којим пише ''лицима са Косова и Метохије враћамо ПДВ'', као да су то људи из друге државе, а кад питаш било кога од њих који узму назад тих 20% сви у глас ће ти рећи Косово је Србија! Лицемерје другари, лицемерје.
Регистровање аута на инвалида јер је држава лопов. Сад кад су увели каталог амсс-а држава лопов, а док је било по каталозима матичних држава, умањивала се вредност фактура и тад је држава лопов.
Овај лицимур плаћао порез у Америци, а Србија му лопов. А кад га питаш било шта о Америци то су агресори мајку им.
Кад треба да се плати порез држави Србији тад је држава лопов, а кад плате и пензије сви хоће на време и животна амбиција свима је да раде у државној фирми. Па кога бре ви зајебавате?
Истетовирају крст и четири оцила на леђа па на улицу да Српској деци продају шиптарски хероин, а кад се зараде паре онда регистрација на инвалида или на КМ табле па поврат ПДВ-а и правац у кафану да се уз виски и моет наручи Српска се труба и Марш на Дрину. Патриоте.
Свима пуна уста патриотизма и свима држава за све кривам, а кад дођу избори сви се куну у неког свог фаворита и јуре штелу како да се увале негде да сисају буџет и не раде ништа од 8 до 16ч.
У чему да подржи увознике? У фалсификовању фактура и умањивању дажбина према држави? У 50% мањој вредности фактури према крајњем купцу од цене коју је платио?
Немој да држиш слово другима и моралишеш. Ауто региструјеш на инвалида а порез плаћаш у Америци. Или си га плаћао до јуче, свеједно је лицемерно да на ту тему критикујеш друге и да за све кривиш неке лопове на власти јер лопови су свуда на власти па и у тој Америци где сигурно ниси могао да избегнеш плаћање пореза.
,
Колико год је тренутно стање са амсс каталогом лоше, оно пређашње је још горе и крајње је време било да неко том криминалу стане на пут. Сад само остаје да шпедитери истрају у намери да искоригују новонасталу ситуацију и да се каталог доведе у ред.
Pošto sam ja ovde pomenuo patriotizam, osećam se prozvanim, pa ću da odgovorim.
Ja, druže, ne prodajem ničijoj deci heroin. Postreljao bih sve narkodilere da se mene pita. Od tetovaža imam ispisan naziv jednog američkog hevi-metal benda i ne bahatim se po kafanama. Ja sam svoj patriotizam iskazao na ratištu kao dobrovoljac. I da ne bi bilo dodatnih prozivki, nisam išao u nekakve tigrove, lavove i slične parajedinice, dakle nisam tamo ništa krao, nego sam se prijavio u regularne jedinice VRSK i kasnije VRS.
I dalje tvrdim da je država lopovska, jer umesto da razvija privredu koja bi joj kroz poreze napunila budžet, pa bi bilo i za plate i penzije, i za štošta drugo, oni bi da sve uništavaju i kradu, a onda kada su uništili sve kao termiti da od građana izvuku pare na idiotske načine, ne bi li pokrpili rupe. E, pa ja se sa tim ne slažem, jer nisam ovca da me neko šiša.
Što se tiče građana sa KiM, PDV im se vraća ne zato što ta teritorija nije Srbija, nego zato što nije u srpskom poreskom sistemu. Jednoga dana kada se ta teritorija oslobodi od okupacije, naravno da će svi građani koji tamo žive biti u obavezi da plaćaju porez. Inače, posle "briljantnih" sporazuma našeg režima, ti ljudi su sada dužni da Prištini plaćaju carine i porez. Ne misliš da bi bilo previše da im još i Beograd uzme 20%?