koliko bi morao da dam za atest da dodam zadnju klupu u teretni c3 '07god?
http://www.amss-cmv.co.rs/cenovnik.html
http://www.registracija-vozila.rs/105-uncategorised/89-prebacivanje-sa-teretnog-na-putnicko
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U NS danas sam cuo da su uvoznicima rekli da ko se pobuni ima da ga pretresu 5 godina unazad retroaktivno tako da svi moraju da cute jer ,kao sto se zna,svi su muvali sa fakturama i kilometrazama. Nece niko da jos baca pare iz dzepa.
A situacija oko uvoza automobila je ovakva gde se vidi da polako kamioni pristizu i juce je jedan stigao i istovaren je a danas jos jedan.
![]()
Ceka se kao 5.Februar pa ce se videti dali ce prihvatiti umanjenje na kilometrazu i ostecenja.
koja je prava onda?Pogrešna tema, rođače.![]()
Postavlja se pitanje dali je taj auto vec registrovan na nase table p aje van sa 2 sedista ili hoces da ga kupis a tek je uvezen. Ovo pitam jer kad su takva kola iz uvoza obicno su carinjena na putnicko vozilo i dovoljno je samo da ubacis zadnju klupu i pojaseve i odes na tehnicki pregled gde ce ustanoviti cinjenicno stanje tj da sad imas 5 sedista.
Sa tehnickim preledom odlazis u SUP i redovno registrujes auto kao putnicki automobil jer oni gledaju podatke iz tehnickog pregleda.
@tihi
Kao sto rekoh moja kola se vode na firmu i porez se redovno placa.
koja je prava onda?
- - - - - - - - - -
auto tek uvozim i hocu da znam koliko ce me kostati.... hvala na odgovoru
Evo danas je na RTS-u kod Alvirovića bio čovek koji je potpisao ovaj akt, pomoćnik direktora carine Marinković. Alvirko ga je pristojno ispreskakao, a ovaj, vidno nervozan, se nalupao za medalju i lagao kao na takmičenju. Rekao je da carina u obračunu odbija od kataloške cene iznos carine, pdv-a, trgovačke marže i troškova transporta. To je čista ogoljena LAŽ. Od kataloške cene izbijaju samo pdv i ništa više. Kada bi obračunavali tako kako je on rekao, vrednost vozila bi bila manja od Švakeove, a bliža italijanskom katalogu.
Pitam Duleta i Rivera, je li to taj red koji oni zavode u uvoz automobila? Nema li namere da se opljačka narod? Kako verovati u dobru nameru nekoga ko na nacionalnoj televiziji pred milionskim auditorijumom kaže jedno, a u praksi primenjuje sasvim drugo? Možete pljuvati Tihija koliko hoćete, ali danas se pokazalo da je u pravu kada tvrdi da iza svega ovoga ne stoji namera da se uvede red u tu oblast, nego isključivo želja da se opljačka i ovako osiromašen narod.
Evo danas je na RTS-u kod Alvirovića bio čovek koji je potpisao ovaj akt, pomoćnik direktora carine Marinković. Alvirko ga je pristojno ispreskakao, a ovaj, vidno nervozan, se nalupao za medalju i lagao kao na takmičenju. Rekao je da carina u obračunu odbija od kataloške cene iznos carine, pdv-a, trgovačke marže i troškova transporta. To je čista ogoljena LAŽ. Od kataloške cene izbijaju samo pdv i ništa više. Kada bi obračunavali tako kako je on rekao, vrednost vozila bi bila manja od Švakeove, a bliža italijanskom katalogu.
Pitam Duleta i Rivera, je li to taj red koji oni zavode u uvoz automobila? Nema li namere da se opljačka narod? Kako verovati u dobru nameru nekoga ko na nacionalnoj televiziji pred milionskim auditorijumom kaže jedno, a u praksi primenjuje sasvim drugo? Možete pljuvati Tihija koliko hoćete, ali danas se pokazalo da je u pravu kada tvrdi da iza svega ovoga ne stoji namera da se uvede red u tu oblast, nego isključivo želja da se opljačka i ovako osiromašen narod.
Zdravo svima!
Razmisljam o kupovini novih kola, pa bi me interesovalo koliko bi izasli troskovi (spedicija i PDV) uvoza ovih kola:
http://www.mojauto.rs/mobile-de/188...CDTI-DPF-Sports-Tourer-KLIMAAUT-NAVI_2012_god
http://suchen.mobile.de/auto-insera...-clima-pdc-navi-alu-willebroek/188816746.html
Ако мене питаш ја лично верујем у неспособност државних чиновника.Циљ наравно јесте да се узму паре што није ни било упитно или бар ја не знам како се другачије пуни буџет осим парама. И онда и сада тврдим да је ова мера уведена да би се на неки начин санкционисало мување приликом увоза на штету буџета, а такође стојим и иза онога што сам рекао не постоји способност и воља државних чиновника да се проблем реши адекватно. (или бар онако како ј а смтрам да је адекватно и поштено што би можда неко сматрао субјективним али како год)
П.С.Да се разумемо ја да се нешто питам ја би то другачије решио. Али ону ревизију којом су запретили увозницима то би им се сигурно десило да се ја питам. Да се не лажемо, то што се ради са аутима, подмлађивање и враћање километраже са 400-500к км на 120 то је већа пљачка народа него било који државни порез. ко ће и кад за то да одговара?
Haha mnogo si naivan - pa tim drzavnim cinovnicima je u krvi muvanje i dovijanje, a to nije moguce drugacije osim nego na stetu budzeta
Riba smrdi od glave...
Prost dokaz: Poznto je da je u Nemackoj korupcija minimalna ne zato sto nemacke firme ne vole da podmicuju vec zato sto ne smeju da rade to u Nemackoj tj zato sto nemacki drzavni organi nisu podmitljivi.. Ali zato to isto rade punom parom u Srbiji i nama slicnim zemljama. Siemens i druge jake firme cak imaju i fondove za podmicivanje.
Ако мене питаш ја лично верујем у неспособност државних чиновника.Циљ наравно јесте да се узму паре што није ни било упитно или бар ја не знам како се другачије пуни буџет осим парама. И онда и сада тврдим да је ова мера уведена да би се на неки начин санкционисало мување приликом увоза на штету буџета, а такође стојим и иза онога што сам рекао не постоји способност и воља државних чиновника да се проблем реши адекватно. (или бар онако како ј а смтрам да је адекватно и поштено што би можда неко сматрао субјективним али како год)
П.С.Да се разумемо ја да се нешто питам ја би то другачије решио. Али ону ревизију којом су запретили увозницима то би им се сигурно десило да се ја питам. Да се не лажемо, то што се ради са аутима, подмлађивање и враћање километраже са 400-500к км на 120 то је већа пљачка народа него било који државни порез. ко ће и кад за то да одговара?
pa razmisljaj i dalje do daljnjeg
Da li je moguce auto i dalje uvesti auto na Kosovske tablice,odnosno KM? Da li se i dalje izdaje evidencioni list koji overavam na granicnom prelazu sa KiM i da li ako prodjem sa probnim tablicama,hoce li albanska carina na prelazu da mi obracuna PDV kosovski? Molim Vas ako iko ima iskustva da podeli sa nama ovde i znam da se PDV vraca ako ga registrujem na srpske tablice.
U stvari komunalna taksa ti zavisi od opštine u kojoj registruješ, a i ja sam hteo na taj način da uradim na GL table, ali sam ipak kada sam se raspitao ipak odlučio da registrujem na JA table.
Ma, sve je to ok, ali ja sam te pitao nešto drugo. kako je moguće da čovek koji svojim potpisom stoji iza svega ovoga na nacionalnoj televiziji iznosi tako gnusne laži objašnjavajući kako se vrši obračun po tom katalogu, a svojim službenicima su naredili da rade nešto sasvim drugo? Obračun koji je on opisao, a koji se nigde ne primenjuje, bi sveo vrednost auta skoro na italijanske cene.
- - - - - - - - - -
![]()
Done sta se desava kakve su novosti?