@Don, vidm da pricate o ovim novotarijama sa katalozima, ali meni tj. zeninom ocu koji je sada preko je iskrsao neki auto, pa ce ga doterati za par dana, pa me interesuje najbolja tj najjftinija opcija.
Naime, on kao i vlasnik vozila inace njegov poznanik se nalaze u Austriji trenutno, s tim sto je taj poznanik ciji je auto Čeh pa tako je i auto na Českim tablama! Znam da mu treba kupoprodajni ugovor overen kod notara kao i eur1 dokumenat, ali nase nedoumice su da li sada moraju da odu do Ceske da odjave vozilo u sup-u i da prepise auto na sebe, izvadi probne table, kao i da ide u Cesku spediciju ili carinu da dobije eur1 i ostale papire potrebne za izvoz, ili je to moguce nekako uraditi i iz Austrije?
Taj poznanik bi mu dao da vozi i na njegove table pa da mu posle vrati, da bi izbegao placanje col tabli, da li je tako nesto moguce i kako se izvodi?
Inace auto je Renault Kangoo 1,5dci 2004 godiste, 48kw, 1461cm3 putnicki sa 5 sedista, klima, abs, centralna, podizaci stakala, metalik zelena, nekih 180k km, platio ga 1000eur.
Edit: Procitao sam unazad 10 i kusur strana, znam da ne racunate, ali ovo nije potencijalna kupovina, ovaj auto je kupljen i mora se doterati jer istice 90 dana boravka u EU, tako da vas molim da mi okvirno, ne mora precizno kazete koliko su dazbine bile pre ovog amss kataloga i sa njim sada kolike su, ma kakav da je. Da bi videli kolika je razlika, pa ako nije prevelika onda bi odradili carinjenje, a ako jeste, onda da ga mozda doteramo kuci, pa kad saznamo tacno sta i kako da ga stavimo na prikolicu predjemo granicu pa se vratimo, ali i to je dodatni trosak koji bi morao da se plati, jer mi prvi put uvozimo auto za nas a ne za prodaju. Hvala!