Uvoz automobila, pomoć i saveti

Iz ovoga se jako lepo vidi koliko nemaš pojma u čemu pričaš. Hoćeš da uvedeš pravila koja već postoje i primenjuju se.

Прика уз дужно поштовање не паламуди. Правила можда постоје али се не примењују сигурно јер у супротном бар 50% аута из увоза не би било регистровано. Погледај огласе па ми реци који проценат има километражу изнад 200 или још ређе 300 к км?

Увозе се бре лешеви који би у свакој нормалној држави завршили на отпаду да се рециклирају. О којим ти правилима причаш? Шта се примењује? Забрана увоза хаварисаних возила? Па то што код нас на царини прође као ''у возном стању'' ни кловнови у циркусу не би могли да возе.

А да не причамо о томе колико је људи изварано на годишту кад су им уваљивана подмлађена аута РЕГУЛАРНО оцарињена са ФАЛШ папирима као да су 2001. годиште и да имају еуро 3 мотор.

О дивљацима да не говоримо, то је тек посебна прича.

ja koliko vidim zato drzavi neodgovara da udje u EU jer nebi mogli da muljaju sve i svasta , river ako mislis dace ovo da smanji neko muljanje nema od toga nista , niko nece nista da izgubi samo krajni kupac ima da nahebe ,, od mene ova drzava nece vise da dobije ni dinar , sledeci auto koj kupim ide na IT ili DE table i koih hebe ,,

to muljanje nemoze da ispravi ni sveti petar ,, jednom mom prijatelju pre nekoliko godine kupio auto u bubanj potok provera papira i sve ostalo u sup bg , posle 1.5 god doso pandur kod njega kaze auto nije uredu , ocemu rec kazu 12 auta registrovano na jednu saobracajnu a taj vlasnik umro pre vise god ,

Ја причам о томе шта се све царини, а у комбинацију су укључени сви почев од увозника, преко шпедитера до цариника. И сви у дилу раде против интереса државе и крајњег купца зарад стицања личне имовинске користи. Наравно нису сви такви. ;)

Nije Done drzava luda i cekace jer posao mora da krene a kad krene vrlo brzo ce nadoknaditi ono sto je izgubila jer ako je tu duplo ili trostruko veci porez, matematika je prosta.
One Focuse sto si okacio samo budala moze da kupi ali da ih ima ima a sad se ti zapitaj zasto jedan Focus kosta koliko i Punto kad je tako dobar.
Ja takva kola nikad ne uzimam niti imam planove da ih uzimam i radije cu prestati da se bavim kolima nego da takve lesine uzimam.
Ja jos nisam uzeo Focus ispod 2100 eura ali kad ga neko kupi on je zadovoljan a samo u prosloj nedelji sam prodao dva Focusa i jedan 2001 za 2400 a drugi 2003 za 2600 i cak i tu mislim da sam ih jeftino dao jer su kola u izuzetnom stanju.
Da sam navalio na AMSS katalog nisam iako tako ispada ali sam ogorcen na "marvu" koja hoce da kupi auto ispod 2k eura ali pritom da auto nema nijednu ogrebotinu i da je prakticno savrsen. Posto ce im sad to biti uskraceno onda verovatno i nece kupovati kola a samim tim ce se rascistiti malko situacija i da vise shvate da se ta kola ne dele dzabe i da ih ja ne pokupim pored puta jer ih je neko bacio. Po novom nacinu kad pogleda covek osnovni troskovi carine,poreza,velikog servisa,registracije ce biti na dobar dan preko 1000 eura pa ti nasao auto ili ti ga neko poklonio.
Mnogo normalniji kupci su za kola iznad 3k eura i kako se dize cifra sve lakse i lakse se odvajaju od para jer su ih lakse i zaradili a samim tim i normalnije rezonuju i shvataju da ne moze da bude nov auto a da ga platis smesno.
Ovo "smesno" mozda nekom nije smesno ali onda bolje da se ne upusta u avanturu pa posle da pljuje po prodavcu.

Ja sam i napisao da ti radiš ok kola, i da je to uzrok tvoje rezigniranosti. ALi, džabe ti katalog. Naš narod je takav. Radije će kod kineza kupiti majicu za 100 dinara, koju će 3 puta obući, nego u butiku kvalitetniju za 1.000 dinara, ali koju će godinama nositi.

A, pazi ovu današnju računicu. Kada nisam pao u nesvest. Mondeo karavan 2003. 96Kw procenjen na 7.000 € po katalogu AMSS. I slovima sedamhiljadaevra. :dash:

Prepucavate se ovde oko neverovatne stvari?! AMSS katalog steti nama (kupcima) i tacka. Meni automobil stize za par dana na suboticku carinu i sada po ovome ja moram da platim 1200 evra vise!!! Aman! Glavna fora je po meni,sto cu ja morati da platim veci porez a postoji mogucnost da sledeceg meseca ta odluka vise ne vazi i bude puj pike! Uvedu taj svake ili kako se vec zove katalog a ja puknem po ovom AMSS. Nije to normalno majke mi ... Za danas je DON rekao da ce nam javiti sta je uprava carine odlucila i da li ce izaci u susret zahtevima speditera da se carini po svake katalogu pa Vam molim da nas obavestite sta se desava po tom pitanju?

Zvanično još nema ništa. Nezvanično od insajdera iz Uprave carina sam saznao da je hitno sazvan sastanak radne grupe, iste one koja je ovako "mudro" procenila da će napraviti pravu stvar sa katalogom AMSS. Razlog hitnog sastanka mi nije saopšten, ali čim je hitan nema šta drugo biti, nego vezano za ovo. Iskreno se nadam da je neko sa vrha video šta su ovi debili zabrljali, pa ih sazvao da jitno razreše situaciju, jer u budžet ulaze samo mrvice. Pretpostavljam da će uraditi ili značajnu korekciju obračuna po ovom katalogu ili će (što je realnije) usvojiti Superšvake.

Добро то да трговци на западу спуштају километражу то је јасно као дан, нису наши трговци измислили топлу воду али невезано за њихово спуштање километара овде се то свакако ради и пре и после царињења. Прво да се смање трошкови после да се боље зајебе муштерија. То би могло да се реши нпр. тако што би на технички преглед уз ауто ишла и копија царинске да се провери да ли се поклапа км. (уз наравно оригинал на увид) С тим да би казне морале бити драконске уколико се установи превара. Најбоље да се обједини новчана, затварање фирме и одузимање аута. Код нас је то једини начин да се уведе ред, да те неко лупи по џепу.

Што се тиче овог другог мислим да грешиш али време ће показати. Трговина аутима неће стати и врло брзо ће држава да надокнади тренутни минус и пређе у дебео плус.

Za prvo se slažemo, ali za drugo sam ubeđen da sam u pravu. Nisu oni džabe hitno sazvali radnu grupu u UC.

Ја причам о томе шта се све царини, а у комбинацију су укључени сви почев од увозника, преко шпедитера до цариника. И сви у дилу раде против интереса државе и крајњег купца зарад стицања личне имовинске користи. Наравно нису сви такви. ;)

nijemi jasno koj interes ima krajni kupac ,, koliko vidim samo krajni kupac sve mora da plati ,, drugo sve ostaje isto

Ja sam i napisao da ti radiš ok kola, i da je to uzrok tvoje rezigniranosti. ALi, džabe ti katalog. Naš narod je takav. Radije će kod kineza kupiti majicu za 100 dinara, koju će 3 puta obući, nego u butiku kvalitetniju za 1.000 dinara, ali koju će godinama nositi.

A, pazi ovu današnju računicu. Kada nisam pao u nesvest. Mondeo karavan 2003. 96Kw procenjen na 7.000 € po katalogu AMSS. I slovima sedamhiljadaevra. :dash:

ma toje u interesu naroda odnosno krajnjeg kupca koj mora da popuni sve rupe :dash: ocigledno trljaju ruke ko nije prodo auto , sveje to u interesu naroda ( malo morgen )

Прика уз дужно поштовање не паламуди. Правила можда постоје али се не примењују сигурно јер у супротном бар 50% аута из увоза не би било регистровано. Погледај огласе па ми реци који проценат има километражу изнад 200 или још ређе 300 к км?

Увозе се бре лешеви који би у свакој нормалној држави завршили на отпаду да се рециклирају. О којим ти правилима причаш? Шта се примењује? Забрана увоза хаварисаних возила? Па то што код нас на царини прође као ''у возном стању'' ни кловнови у циркусу не би могли да возе.

А да не причамо о томе колико је људи изварано на годишту кад су им уваљивана подмлађена аута РЕГУЛАРНО оцарињена са ФАЛШ папирима као да су 2001. годиште и да имају еуро 3 мотор.

О дивљацима да не говоримо, то је тек посебна прича.
Citirao sam samo delove koje si lupio. Dozvoljen jeuvoz samo automobila koji su u voznom stanju. Ne možeš da zabraniš nešto što je već zabranjeno. A ako se i pored zabrane ipak dešava, onda treba da smisliš način kako da to bolje sprečiš.
Druga stvar je bilo to što bi ti uveo obavezu da se na tehničkom pregledu obavezno prilaže i carinska deklaracija. I ta obaveza već postoji.
Za ovo zadnje stvarno ne znam šta da ti kažem, osim da to nije problem ni špeditera ni carine,već policije.

****** Доне, друга крајност. Знаш ти боље од мене колики је криминал на увозу кола. Почев од фалсификовања преко утаје пореза, изношења пара из земље и тд.

kazi ti nama sto ti i dule podrzavate ovaj katalog AMSS kad je svima jasno da su auta po tom katalogu 2-3 puta skuplja od njihove realne nabavne cene?

Ne razumem , kakvu vi imate korist od toga?

Duleta donekle i razumem , trlja ruke jer misli da ce sada imati kome da uvalja svoje automobile u kojima mu stoje zarobljene pare , i smatra da ce se smanjiti konkurencija u poslu kojim se bavi, al ne razumem tebe zasto podrzavas ovu pljacku ?

Добро то да трговци на западу спуштају километражу то је јасно као дан, нису наши трговци измислили топлу воду али невезано за њихово спуштање километара овде се то свакако ради и пре и после царињења. Прво да се смање трошкови после да се боље зајебе муштерија. То би могло да се реши нпр. тако што би на технички преглед уз ауто ишла и копија царинске да се провери да ли се поклапа км. (уз наравно оригинал на увид) С тим да би казне морале бити драконске уколико се установи превара. Најбоље да се обједини новчана, затварање фирме и одузимање аута. Код нас је то једини начин да се уведе ред, да те неко лупи по џепу.

Што се тиче овог другог мислим да грешиш али време ће показати. Трговина аутима неће стати и врло брзо ће држава да надокнади тренутни минус и пређе у дебео плус.

naravno da nece stati.

Samo cemo se vratiti 10-15 godina u nazad, i automobili ce kostati 50-100% vise nego sto kostaju sada...

Narod ce biti jos siromasniji bedniji, i jos ce se vise ginuti na putevima nego danas ,jer ce se povecati broj krseva na putevima zbog poskupljenja vozila...

Ne kupuju ljudi auta od 2000-3000 eura sto ne vole da voze ova od 10-20.000 nego zato sto nemaju za vise i bolje...

Poslednja izmena:

koja bre drzava ?

Mi Srbi nemamo drzavu , ovo sto se kao zove drzava je okupaciona marionetska vlast u sluzbi okupatora nase zemlje nalik na period od 1941-1945.

Pa prva ova drzava radi protiv naroda maksimalno sve sto moze , i trudi se da sto vise naroda otera trajno iz Srbije.

Zbog ljudi koji vladaju ovom zemljom i tretiraju ovaj narod gore nego Turci svojevremeno - Srbija godisnje gubi 40.000 stanovnika ...

Jednim delom jer se omladina masovno iseljava i bezi glavom bez obzira odavde, a drugim delom sto i oni koji su ostali ovde ne mogu da poplacaju sve vase harace, akcize, poreze i ostale namete koje smisljate na dnevnoj bazi sa zeljom da sto vise novca otmete od postenog naroda.

Pa zakone harace i poreze koje vi nama uvodite prijatelju ne postoje nigde u evropi

Daj mi gde to u Evropi u EU, u koju se vi kunete ima porez na kubikazu u iznosu od 3-7 prosecnih plata u drzavi?

Gde se to u Evropi u EU oporezuju 10 i vise godina stara vozila kao da vozis ganc nove bentlije i rols rojseve?

Jel postoji jos neka zemlja u Evropi gde se ni jedan dinar od akcize ne ulaze u odrzavanje puteva nego ide na troskarenje administracije ?

Gde se to jos placa porez na prenos apsolutnih prava?

Ja samo zelim da stvari u mojoj zemlji budu uredjene kao i u ostatku krstenog sveta i nista vise od toga.

I upravo su ovakve pljacke i ljudi koji to smisljaju i podrzavaju glavna prepreka za to.

nijemi jasno koj interes ima krajni kupac ,, koliko vidim samo krajni kupac sve mora da plati ,, drugo sve ostaje isto

krajnji kupac ima interes da sto jeftinije plati sto bolje, novije i kvalitetnije vozilo.

nenarodna vlast ima interes da srpski narod i prosecnog vozaca , na konto potrebe za voznjom i posedovanjem automobila - opljacka u sto je vise moguce vecoj meri

a na ove tvrdnje big rivera kako ce ovo da spreci navodno malverzacije sa autima mogu da kazem samo "ha ha ha"

malverzacija ce i dalje biti isto ko i sad, jer interes drzave nije da ih spreci -nego samo da duplo vise uzme poreza po svakom automobilu koji se uvozi u zemlju.

Pa da njih interesuje da sprece malverzacije prvo bi krenuli da hapse ove sto vracaju kilometraze na autima jer je u pitanju krivicno delo prevare.

Al njih zato briga - njima je samo bitno da otmu ovom narodu sto je moguce vise novca iz dzepa.

Zato su im vozaci automobila glavne mete, jer svi volimo da imamo svoj auto , i dajemo za isti i zadnji dinar ako treba. Barem vecina. I ne mozemo da izbegnemo da nas ne pljackaju osim da ih parkiramo.

Citirao sam samo delove koje si lupio. Dozvoljen jeuvoz samo automobila koji su u voznom stanju. Ne možeš da zabraniš nešto što je već zabranjeno. A ako se i pored zabrane ipak dešava, onda treba da smisliš način kako da to bolje sprečiš.
Druga stvar je bilo to što bi ti uveo obavezu da se na tehničkom pregledu obavezno prilaže i carinska deklaracija. I ta obaveza već postoji.
Za ovo zadnje stvarno ne znam šta da ti kažem, osim da to nije problem ni špeditera ni carine,već policije.

Нема потребе ни да изврћеш ни да избацујеш одређене делове мог поста па да тако селективно одговараш. Ја сам лепо написао да се ПОРЕДИ километража из царинске са километражом на сату и да се у случају да се не поклапају увозник санкционише. (да се не понављам како имаш горе па читај ако те занима)
Ово сад што се прилаже царинска на техничком је свирање *****, у најбољем случају погледају да ли се слажу бројеви шасије и мотора мада и то није реткост да не гледају.

Срећна и теби нова година. ;)

Цитат са сајта половни аутомобили

Šta kažu špediteri i auto placevi?

Špediteri i prodavci automobila kažu da su cene vozila u AMSS katalogu značajno više od onih u nemačkom „švake“ katalogu, a naročito u odnosu na katalog koji se koristi za vozila iz npr. Italije. Uvoz je praktično stao, ali ipak smo uspeli da nađemo nekoliko primera kod auto kuće New Balkan Trans (Beograd/Šabac):

1. Renault Megane, 2010. godište, kupljena za 3.600 evra. Carina ga procenila na 8.000 evra. Porez ranije 720 evra, porez sada 1.600 evra.

Најјефтинији меган 2010. годиште кошта 6100 евра а у гт лајн опреми иду и до 12.000. Наравно јасно је из претходних постова да никад аута нису царињена на најјачу него на најслабију опрему. Значи минимум су узимали 2.000 евра по ауту и сад кукају?! Ево све их нешто жалим :)

Svaka raspravka o katalogu amss je suvisna i sasvim jasno je da je Don u pravu za svako izneseno misljenje,ni u kom delu amss katalog ne sprecava malverzacije nego naprotiv direkto utice samo na vece izdatke kranjeg kupca koji to isto vozio samo placa skuplje tj uvecano za dodatne troskove koje iziskuje urpavo taj katalog u kom se cene ni priblizne stvarnim...Done druze hteo bih kontertno da te ptiam sta se desava sa uvozom motocikala iz Amerike...kakvo je tu stanje da li se nesto razlikuje u tim katalozima jer ovo na netu kada ukucas marku tip i kubikazu izadju ti minimalna i maksimalna katalostka vrednost koja se razlikuje u velikom broju slucajeva i do tri cetiti puta.....

Back