Uvoz automobila, pomoć i saveti

Inace u Novom Sadu su uvoznici krenuli da predaju po novom kola na carinjenje i bas juce sam bio sa jednim koji mi je rekao da mora da preda da bi radio i zaradjivao pa ko hoce hoce a ko nece ne mora.
Cak je i moj Focus koji sam prodao predat po novom tako da me bas interesuje koliko ce izaci na kraju.
Dobio sam i ponudu od jednog uvoznika sa novim cenama i koliko ja vidim nista se tu drasticno nije promenilo u kolima do 2k eura jer kola su starija godinu dana i to donekle umanjuje bol na koju kukate.z:)
Ono sto je sigurno je da ce skuplja kola biti najvise na udaru tako da se ne morate mnogo nervirati za cene kola koja su za sirotinju kako kazete.
Ovi sto su imali dosad za skuplja kola imace i dalje tako da se za njih ne morate mnogo brinuti a posto forsirate kola stara 20 godina i vozace tih kola mozete im i reci da ce moci da kupe novija kola uz minimalnu razliku.

Nemas pojma Don koliko bih voleo da si u pravu ali ovaj moj izvor je proveren. Jbg ... Za par dana ce biti sastanak pa cete videti. Nema odustajanja od AMSS (nazalost) a sve ce znati do sledeceg ponedeljka.

Pa, dobro... i korekcija, ako će biti valjana, nije loša. Mora da se odbije marža i transportni troškovi. 10% na opšte stanje da se daje kako predviđa katalog, a ne kako ga carina obračunava, pa se dobije razlika i do 1.000€, a da ne pričamo za kataloške cene koje su besmislene, što se vidi po uporedbi novih auta u prodaji i njihovog kataloga.

U budzet se po ovom novom katalogu nece mnogo novca uplatiti pa ce po svoj prilici budzet biti u jos vecoj dubiozi.

Naravno... Evo jutros je u Subotici iznešeno na pregled svega 5 automobila. 5 od nekadašnjih 100-130 dnevno. Pa, koliko država mora da zakolje uvoznike tih 5 automobila da bi došla do para koje su dobijali za tih 100 komada, a da ne kažem da uzmu i više, kako su planirali sa ovim glupim katalogom? Nemoguće...

Inace u Novom Sadu su uvoznici krenuli da predaju po novom kola na carinjenje i bas juce sam bio sa jednim koji mi je rekao da mora da preda da bi radio i zaradjivao pa ko hoce hoce a ko nece ne mora.
Cak je i moj Focus koji sam prodao predat po novom tako da me bas interesuje koliko ce izaci na kraju.
Dobio sam i ponudu od jednog uvoznika sa novim cenama i koliko ja vidim nista se tu drasticno nije promenilo u kolima do 2k eura jer kola su starija godinu dana i to donekle umanjuje bol na koju kukate.z:)
Ono sto je sigurno je da ce skuplja kola biti najvise na udaru tako da se ne morate mnogo nervirati za cene kola koja su za sirotinju kako kazete.
Ovi sto su imali dosad za skuplja kola imace i dalje tako da se za njih ne morate mnogo brinuti a posto forsirate kola stara 20 godina i vozace tih kola mozete im i reci da ce moci da kupe novija kola uz minimalnu razliku.

Dule, da li nisi video ili ne želiš da vidiš, u mojoj replici tebi onu računicu za Mondea 2003.? Ono, baš "ništa" drstično se ne menja. ;)

Setite se kad je pre 9-10 godina uveden euro3 pa su se mogla uvesti kola stara do 4 godine pa ste i to preziveli a tad se secam da su hteli mnogi da kupuju kola stara po 15 godina i jednostavno znam da kad bi sad dozvolili neogranicen uvoz da bi sijaset ljudi kupilo kola iz 90'-tih jer bi bila jeftina i vozili bi se godinama a ne bi gubili na ceni. To je matematika koju dosta ljudi prizeljkuje ali nekad bilo i vise biti nece.
Pricate o domacim krsevima a ta jeftina kola iz uvoza su presla vise nego domaca kola jer se kod nas vozi 10k km u proseku i jednostavno sad izbegavate da razmisljate i iz drugog ugla.
Ja sam ovih dana prodao 4 automobila i to za koje nisam ni oglas okacio i verovali ili ne tri ljudima sa foruima a jedan na preporuku starog kupca.
Toliko o tome kako se nema i kako se kola ne prodaju i nece se ni prodavati.z:)

2013-05-14-142906-1.jpg

2013-05-14-144052-1.jpg

Pravac Srbija, platis kikiriki na granici i to je to :)

Prilozi

• 2013-05-14 14.40.52.jpg
    2013-05-14 14.40.52.jpg
    57,6 KB · Pregleda: 5
Poslednja izmena:
Setite se kad je pre 9-10 godina uveden euro3 pa su se mogla uvesti kola stara do 4 godine pa ste i to preziveli a tad se secam da su hteli mnogi da kupuju kola stara po 15 godina i jednostavno znam da kad bi sad dozvolili neogranicen uvoz da bi sijaset ljudi kupilo kola iz 90'-tih jer bi bila jeftina i vozili bi se godinama a ne bi gubili na ceni. To je matematika koju dosta ljudi prizeljkuje ali nekad bilo i vise biti nece.
Pricate o domacim krsevima a ta jeftina kola iz uvoza su presla vise nego domaca kola jer se kod nas vozi 10k km u proseku i jednostavno sad izbegavate da razmisljate i iz drugog ugla.
Ja sam ovih dana prodao 4 automobila i to za koje nisam ni oglas okacio i verovali ili ne tri ljudima sa foruima a jedan na preporuku starog kupca.

pa setise pre deset god kolikoje bio benzin koja kupovna moc a sada ,, koja vrednost auta onda i sad , nisi samo ti prodo nego mnogi u zadnjih par dana jer tosu srpska posla cim cuju dace nesto da poskupi brze bolje kupuj ,, nemoj dame ubedis dace po novom dase uvoze bolja auta vec naprotiv mislim dace da budu jos gori krsevi ,, jer morace da nabavljaju jos jeftinija auta dabi odrzali ovaj nivo cene a mogobi i ti da smanjis zaradu akoje ovo sve u interesu naroda

Naravno... Evo jutros je u Subotici iznešeno na pregled svega 5 automobila. 5 od nekadašnjih 100-130 dnevno. Pa, koliko država mora da zakolje uvoznike tih 5 automobila da bi došla do para koje su dobijali za tih 100 komada, a da ne kažem da uzmu i više, kako su planirali sa ovim glupim katalogom? Nemoguće...

Umesto da im svaki dan konstantno curi lova od tih stotinak automobila sad se moraju zadovoljiti sa tih nekoliko. A ha ha idioti.

pa setise pre deset god kolikoje bio benzin koja kupovna moc a sada ,, koja vrednost auta onda i sad , nisi samo ti prodo nego mnogi u zadnjih par dana jer tosu srpska posla cim cuju dace nesto da poskupi brze bolje kupuj ,, nemoj dame ubedis dace po novom dase uvoze bolja auta vec naprotiv mislim dace da budu jos gori krsevi ,, jer morace da nabavljaju jos jeftinija auta dabi odrzali ovaj nivo cene a mogobi i ti da smanjis zaradu akoje ovo sve u interesu naroda

Tačno tako... Nikada se nije tzražilo više krajnjih faktura za ranije ocarinjena vozila. Ljudi uspevaju da prodaju auta za koja su mislili da će ih morati dati budzašto da izvuku svoje pare, a sada se prodaju k'o alva. Narod načuo da će uskoro da skoči cena, pa onaj ko je razmišljao o kupovini ne čeka više ništa, nego hoće da ugrabi priliku dok još nije poskupelo.

U cetvrtak bice konferencija za stampu na kojoj ce uprava carine da ponudi spediterima i uvoznicima da u razgovoru sa AMSS pokusaju da koriguju katalog AMSS. Mozda AMSS koriguje katalog jer ovako nije normalno koliko su velike dazbine na uvoz automobila?!

Pazi, Boga ti, mi da ga korigujemo sa AMSS. Pa, nismo ni mi ni AMSS doneli odluku o primeni krnjavog kataloga. Ako sama carina kaže da treba da se radi korekcija kataloga, to znači da taj katalog ne valja i nije primenjiv, te bi normalno bilo da se izbaci iz upotrebe, a to nije teško, jer još nije zaživeo, a kako stvari stoje i neće, a ne da mi sa debilima iz AMSS ispravljamo krive drine i peglamo brljotine idiota iz Uprave carina.

Pazi, Boga ti, mi da ga korigujemo sa AMSS. Pa, nismo ni mi ni AMSS doneli odluku o primeni krnjavog kataloga. Ako sama carina kaže da treba da se radi korekcija kataloga, to znači da taj katalog ne valja i nije primenjiv, te bi normalno bilo da se izbaci iz upotrebe, a to nije teško, jer još nije zaživeo, a kako stvari stoje i neće, a ne da mi sa debilima iz AMSS ispravljamo krive drine i peglamo brljotine idiota iz Uprave carina.

Ма они су свој циљ остварили, направили су оно што су замислили, а то је да се укину сви други каталози и сад више нико и не размишља о пређашњем стању него сви моле бога да се колико толико ублажи настало срање. А каталог амсс-а је са разлогом такав какав је, а разлог је по мени један једини, да би нас пљачкали на препису возила. А ти погледај реално нека у просеку возач купује ауто једном у 5 или 7 година и нека купи тог мондеа коме је каталошка цена по амсс-у 7.000 евра за 2003.годиште он ће да плати препис 150-170 евра и то ће једном у пет или седам година да преживи. Али сад кад треба да се царини по томе ту је већ проблем свима без обзира што то раде једном у 7 година. Тако да ја нисам оптимиста да ће се каталог амсс-а много кориговати у корист грађана. Пре бих очекивао да се за царињење направи неки посебан каталог, а да клепање на препису остане какво јесте. :)

Цитат са сајта половни аутомобили

Најјефтинији меган 2010. годиште кошта 6100 евра а у гт лајн опреми иду и до 12.000. Наравно јасно је из претходних постова да никад аута нису царињена на најјачу него на најслабију опрему. Значи минимум су узимали 2.000 евра по ауту и сад кукају?! Ево све их нешто жалим :)

http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=241668831&asrc=st

evo ga jedan za 6000 sa povracajem pdva oko 4800 izadje, znaci realno je da ovi sto kupuju auta na veliku kolicinu mogu da kupe to po 4000-4500 evra komad...

Sad da mogu za 3500 evra da ga kupe to sumnjam...

Takav auto se kod nas prodaje za oko 6000 evra

http://www.polovniautomobili.com/oglas4192687/renault_megane_15_dci/

Sto je skroz realna cena...

Jer dovoz auta kosta najmanje 200 evra, plus PDV 20% izadje 5600 evra znaci u najjeftinijoj varijanti zaradi plac oko 300-400 evra na autu jer tu ima i drugih troskova kao na primer za plate vozaca kamiona, ljude koji nabavljaju vozila, radnici na placu ...

Nisu to neke narocite zarade . Treba uloziti 5000 evra da zaradis 300-400 ...

ili 100.000 evra u 20 vozila da zaradis 6000 evra...

Sustina cele price je da ce posle uvodjenja ove pljacke koju ti podrzavas - ovaj Megan kod nas umesto za oko 6000 evra morati da se plati 7000-7500 evra

Ne zato sto su trgovci alavi vec zato sto je drzava tj vlast lopovska pljackaska i antinarodna.

Svaka raspravka o katalogu amss je suvisna i sasvim jasno je da je Don u pravu za svako izneseno misljenje,ni u kom delu amss katalog ne sprecava malverzacije nego naprotiv direkto utice samo na vece izdatke kranjeg kupca koji to isto vozio samo placa skuplje tj uvecano za dodatne troskove koje iziskuje urpavo taj katalog u kom se cene ni priblizne stvarnim...Done druze hteo bih kontertno da te ptiam sta se desava sa uvozom motocikala iz Amerike...kakvo je tu stanje da li se nesto razlikuje u tim katalozima jer ovo na netu kada ukucas marku tip i kubikazu izadju ti minimalna i maksimalna katalostka vrednost koja se razlikuje u velikom broju slucajeva i do tri cetiti puta.....

Upravo tako. To sam i ja rekao.

I zato ne razumem ovog big rivera, zasto podrzava pljacku gradjana Srbije.

Duleta razumem - misli da ce ovako vise zaraditi , al rivera bi jedino razumeo ako je na drzavnom budzetu i izdrzava se od poreza kojeg mi placamo.

Ма они су свој циљ остварили, направили су оно што су замислили, а то је да се укину сви други каталози и сад више нико и не размишља о пређашњем стању него сви моле бога да се колико толико ублажи настало срање. А каталог амсс-а је са разлогом такав какав је, а разлог је по мени један једини, да би нас пљачкали на препису возила. А ти погледај реално нека у просеку возач купује ауто једном у 5 или 7 година и нека купи тог мондеа коме је каталошка цена по амсс-у 7.000 евра за 2003.годиште он ће да плати препис 150-170 евра и то ће једном у пет или седам година да преживи. Али сад кад треба да се царини по томе ту је већ проблем свима без обзира што то раде једном у 7 година. Тако да ја нисам оптимиста да ће се каталог амсс-а много кориговати у корист грађана. Пре бих очекивао да се за царињење направи неки посебан каталог, а да клепање на препису остане какво јесте. :)

Ne znam samo šta će, pošto usklađuju propise sa onima iz EU, raditi kada ih EU natera da usklade i to da nema poreza na prenos vlasništva auta. Tada će katalog biti suvišan, i AMSS će ga verovatno prestati izdavati. Inače, taj katzalog je toliko šupalj da je to neverovatno. Ne možeš da veruješ koliko auta uopšte nema, i to onih koja se često viđaju na anšim putevima, kao što je npr. Land Rover Freelander, ali zato ima nekih koja ćeš jedva da nađeš u Evropi, a kamo li u Srbiji, nekakav Ford rocket i sl. tome. Inače, baš sam gledao, kada bi se izbacila iz tog kataloga vozila koja ne mogu da se carine, kao što su Fiće, Trabanti, Wartburzi i ostali leševi, obim tog kataloga bi pao ispoid italijanskog. Pa, mi nije jasno, kako takav katalog može imati prtednost nad nemačkim Superšvakeom koji se sastoji od dve debele knjižurine.

haha kakve gluposti ti i dalje lupetas.

Zasto bi neko uvozio kola iz 90tih kad su troskovi uvoza fiksni za svaki auto osim pdv-a a vrlo je mala razlika u ceni auta iz 90tih , i na primer 10tak godina starih?

Kola ce se prodavati naravno .
'
Ali ce narod kupovati losija i starija vozila jer ljudi , barem 95% kupaca , kad kupuje auto gleda sta moze da kupi za onoliko novca koliko ima....

I stace uvoz vozila dosta, jer je trziste i onako veoma prezasiceno , suvise imamo automobila a malo vozaca

Na primer svako skoro ko hoce da kupi auto noviji da vozi, ima stari .

I ajde ako je razlika mala pa da doplati razliku, al posto ce razlike biti poprilicno vece vozice se stara kola i retko ko ce obnavljati vozni park.

- - - - - - - - - -

Pravac Srbija, platis kikiriki na granici i to je to :)

a ko ce ovo da ti vozi u srbiji ?

pa registracija ovog porsea je 250.000 dinara..

Svaka raspravka o katalogu amss je suvisna i sasvim jasno je da je Don u pravu za svako izneseno misljenje,ni u kom delu amss katalog ne sprecava malverzacije nego naprotiv direkto utice samo na vece izdatke kranjeg kupca koji to isto vozio samo placa skuplje tj uvecano za dodatne troskove koje iziskuje urpavo taj katalog u kom se cene ni priblizne stvarnim...Done druze hteo bih kontertno da te ptiam sta se desava sa uvozom motocikala iz Amerike...kakvo je tu stanje da li se nesto razlikuje u tim katalozima jer ovo na netu kada ukucas marku tip i kubikazu izadju ti minimalna i maksimalna katalostka vrednost koja se razlikuje u velikom broju slucajeva i do tri cetiti puta.....

Dozvoljen je uvoz motocikala iz SAD, a za uporedne vrednosti nemoj da me pitaš. Nisam upoređivao, niti imam nameru.

Back