Uvoz automobila, pomoć i saveti

Hvala a ako je ovo sve tačno (ne mislim na prevod) onda je ovo povoljnije nego da se ide do nemačke gde planiram da idem na odmor krajem jula pa samim tim uzet ću nešto tamo da izvučem put ako već ne nađem ništa perfektno za mene.A do tada se čujemo da mi kažeš šta mi tačno treba i na koji granični prelaz treba da idem pa da se nađemo kako bi mi odradio papire i carinu a ja bih put nastavio busom do kuće.

Donqihote, koja je razlika u vezi VAT-a, to jest, da li je u tom pogledu unosnije kupovati iz Slovenije, Madjarske ili Nemacke? Dodatno, ako uzmemo na primer Opel Omegu 2.2 DTI, 2003. godiste, 150,000 km, karavan, iz te tri zemlje, odakle ispada najjeftinije za uvoz (sami dodatni troskovi, ne racunajuci cenu automobila)? Hvala!

Po kom katalogu se carine automobili iz Engleske ?
italijanskom

Nincs érvényes forgalmi.
Jel ovo znaci "bez papira" ili samo da je istekla registracija ?
Nema važeće registracije. Nije registrovan.

Sem, ovog zadnjeg, kome fali zadnji branik, ja nisam video neka oštećenja, a čak i oštećeni mogu da se uvezu. Važno je samo da su na točkovima, i da imaju čitavu signalizaciju.

Pošto su ovo sve stranci, a nisu registrovani, njih treba transportovati na prikolici. Ako ti bude trebalo, imam čoveka koji ti to može završiti.

Po kom katalogu se carine automobili iz Engleske ?

Nincs érvényes forgalmi.
Jel ovo znaci "bez papira" ili samo da je istekla registracija ?
Jel moze da se uveze neki auto kao ovi iz primera obzirom da su osteceni ?

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_g/opel_astra_g_1.6-16v-3750304
http://www.hasznaltauto.hu/auto/ford/mondeo/ford_mondeo_ambiente-3821524
http://www.hasznaltauto.hu/auto/ford/mondeo/ford_mondeo_1.8_trend-3622728
http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra/opel_astra_1.6-3593450

A jesi ti primetio da su to sve kola sa desnim volanom? I da to nije opel nego engleski Voksal? Po novom zakonu ce uskoro biti zabranjen i uvoz a i voznja engleza iz bezbedonosnih razloga.I svi koji ih imaju ce morati u ovlascene servise na prepravku a onda na atest.Mislim da ce prepravka biti oko 3-4k eura s obzirom da ce sve biti novi delovi jer na otpadu ako uzmes deo moraces da dobijes i fiskalni racun a to ti otpadi nece dati jer su pola tih delova sa kradenih vozila.

A jesi ti primetio da su to sve kola sa desnim volanom? I da to nije opel nego engleski Voksal? Po novom zakonu ce uskoro biti zabranjen i uvoz a i voznja engleza iz bezbedonosnih razloga.I svi koji ih imaju ce morati u ovlascene servise na prepravku a onda na atest.Mislim da ce prepravka biti oko 3-4k eura s obzirom da ce sve biti novi delovi jer na otpadu ako uzmes deo moraces da dobijes i fiskalni racun a to ti otpadi nece dati jer su pola tih delova sa kradenih vozila.

A sta je sa ovima sto prebacuju za hiljadu, hiljadu i po?

Ma, opušteno, ljudi! Neće to tako uskoro, a i kaada bude, zabranaa će se odnositi samo na registraciju. Uvoz niko ne može (ne sme) da zabrani.
Sad, sve zavisi gde se auto carini. U mnogim carinarnicama zahtevaju da se na JCI upiše da je volan sa desne strane. U Subotici ne. Mi ovde za engleze popunjavamo deklaraciju kao i za svaki drugi auto, tako daa i kada bude zabrana registracije, i kada se bude zahtevao atest/prepravka u zvaničnom servisu, oni koji budu carinili u Subotici će moći da ga preprave gde hoće, i onda tek odu na tehnički, i nema trika da im neko da neku zamerku.

Donqihote, koja je razlika u vezi VAT-a, to jest, da li je u tom pogledu unosnije kupovati iz Slovenije, Madjarske ili Nemacke? Dodatno, ako uzmemo na primer Opel Omegu 2.2 DTI, 2003. godiste, 150,000 km, karavan, iz te tri zemlje, odakle ispada najjeftinije za uvoz (sami dodatni troskovi, ne racunajuci cenu automobila)? Hvala!

I iz Slovenije i iz Mađarrske plaćaš istu carinu, jer se obe rade po italijanskom katalogu, i to je mnogo jeftinije nego Nemačka.

VAT??? Pretpostavljam da je to porez. Nemačka i Slovenijaa 20%, Mađarska 25%.

@Dule 021

Vauxhall = Opel.

Sto se registracije tice - mogu samo da zabrane registraciju automobila koji se uvezu posle donosenja novog pravilnika ( uredbe ).
Vozila koja se ocarine i registruju pre tog roka moci ce ( uz odredjene uslove ) dalje da se registruju i voze.

Ma, opušteno, ljudi! Neće to tako uskoro, a i kaada bude, zabranaa će se odnositi samo na registraciju. Uvoz niko ne može (ne sme) da zabrani.
Sad, sve zavisi gde se auto carini. U mnogim carinarnicama zahtevaju da se na JCI upiše da je volan sa desne strane. U Subotici ne. Mi ovde za engleze popunjavamo deklaraciju kao i za svaki drugi auto, tako daa i kada bude zabrana registracije, i kada se bude zahtevao atest/prepravka u zvaničnom servisu, oni koji budu carinili u Subotici će moći da ga preprave gde hoće, i onda tek odu na tehnički, i nema trika da im neko da neku zamerku.

Jel se iko zapita cemu sluzi broj sasije ( VIN - Vehicle Identification Number ) ?

Poslednja izmena:

Back