Uvoz automobila, pomoć i saveti

Makedonac kupio WV ili obrnuto 55Kw, a izgleda kao kombi, malo veci od zastavinog, 2003 ili 4 (zaboravio sam sta je tacno rekao jer su kupili i mecku) za 2000e na placu, uzeo zoll tablice i vozi nazad...
Kaze da je uzeo na placu gde prodavci novih vrse zamenu za stare, dovezes stari a oni ti racunaju valjda 1000e pri kupovini novog...
Ja ne pitah gde je tacno plac.

Ako se kupuje auto od fizickog lica.......sta se tacno radi i gde se ide?
Ugovor se pravi kod notara...............uzima se servisna knjizica...........gde se vade col tablice.............u policiji?..............a izvoz se prijavljuje na granici..................da li sam negde nesto promasio?.............mislim da li mi nesto nedostaje...........

pitanje za Donqihote - Renault Thalia 2001. godiste iz Slovenije broj sasije je VF1LB030524338*** dobila sam informaciju da jeste EURO3 i imam homologaciju iz Slovenije koja lici na saobracajnu, ali ne znam gde se vadi ta COC potvrda? Problem je sto auto ne postoji kod nas u katalogu na Carini, a u Institutu ce dati odgovor da nije euro 3 ako ne pribavim tu COC potvrdu

:lol: Da ti pomognem...

Állítható kormány (podesivi volan), CD-s autórádió (CD player/radio), digitális kétzónás klíma (digitalna dvozonska klima), dönthető utasülések (oborivo zadnje sedište), elektromos ablak (elektro-podizači), elektromos tükör (el. retrovizori), esőszenzor (kišni senzori), faberakás (unutrašnjost drvo-koža), fedélzeti komputer (bord kompjuter), immobiliser, kikapcsolható légzsák (uklj/isklj airbag), ködlámpa (maglenke), könnyűfém felni (alu felne), középső kartámasz (naslon za ruku), manuális (5 fokozatú) sebességváltó (5-stepeni ručni menjač), oldallégzsák (bočni airbag), riasztó (alarm), szervokormány (servo-volan), színezett üveg (zatamnjena stakla), utasoldali légzsák (suvozački airbag), ülésmagasság állítás (podešavanje visine sedišta), vezetőoldali légzsák (vozački airbag).

Frissen szervizelt (nedavno servisiran), rendszeresen karbantartott (redovno održavan), törzskönyv (vlasnički list).

Kitünő állapotú (u odličnom stanju), törésmentes (neudaran), rendszeresen szervizelt (redovno servisiran), téligumi garnitura felnin (komplet zimskih guma na felnama), gyári tetőcsomagtartó (fabrički krovni nosač), váltózár (daljinsko zaključavanje ).

Još neki pojmovi sa kojima se možete sresti na ovom portalu:
centrálzár (centralna brava), első tulajdonostól (prvi vlasnik), szervizkönyv (servisna knjižica), zöldkártyá (zeleni karton), vonóhorog (kuka), hölgy tulajdonostól (ženski vlasnik), második tulajdonostól (drugi vlasnik), bőrkormány (kožni volan), fűthető első ülések (grejači prednjih sedišta), fűthető ülés (grejači sedišta), fényszóró mosóberendezés (sistem za pranje farova), gyerekülés (sedište za decu), nem dohányzó (nije se pušilo u autu).

To bi bilo to. Nadam se da sam vam pomogao.

da li mozes prevesti sta znaci:Autóbeszámítás lehetséges.hvala

Ako se kupuje auto od fizickog lica.......sta se tacno radi i gde se ide?
Ugovor se pravi kod notara...............uzima se servisna knjizica...........gde se vade col tablice.............u policiji?..............a izvoz se prijavljuje na granici..................da li sam negde nesto promasio?.............mislim da li mi nesto nedostaje...........

Praviš kupoprodajni ugovor. Overavaš ga kod notara (u Slo. u policiji - "Upravna Enota").
Zollke vadiš u policiji.
Ne moraš prijavljivati izvoz, sem ako nisi pravio izvoznu deklaraciju. Ukoliko jesi, prijavljuješ izvoz tek na izlasku iz EU.

pitanje za Donqihote - Renault Thalia 2001. godiste iz Slovenije broj sasije je VF1LB030524338*** dobila sam informaciju da jeste EURO3 i imam homologaciju iz Slovenije koja lici na saobracajnu, ali ne znam gde se vadi ta COC potvrda? Problem je sto auto ne postoji kod nas u katalogu na Carini, a u Institutu ce dati odgovor da nije euro 3 ako ne pribavim tu COC potvrdu

Zašto misliš da će ti u institutu reći d nema euro3? Oni na osnovu tog homologacijskog kartona mogu da vide oznaku standarda, a ako slučajno nije upisana, i ne mogu da utvrde euro standard, uputiće te da vadiš potvrdu. Onda to učiniš kod nas u bilo kojem ovlaštenom Reno servisu. Pošalješ im tu potvrdu ili odneseš, i odmah dobijaš potvrdnu homologaciju.

Praviš kupoprodajni ugovor. Overavaš ga kod notara (u Slo. u policiji - "Upravna Enota").
Zollke vadiš u policiji.
Ne moraš prijavljivati izvoz, sem ako nisi pravio izvoznu deklaraciju. Ukoliko jesi, prijavljuješ izvoz tek na izlasku iz EU.

Hvala na obavestenju............deluje mi jednostavno............jel imaju neki svoj obrazac ugovora..............ako je od 2002 godina onda ne treba taj dokument koji potvrdjuje da je motor euro 3......jel tako..........mada mislim da i kod nas moze da se dodje povoljno do automobila...........ako neko zeli da brzo proda auto i dodje do novca............pa malim ucenama se moze doci do auta............mada mi nije jasno na svakom koraku automobili iz inostranstva..............to su verovatno najjeftiniji automobili koji se uvoze kod nas........da bi bili konkurentni...........

Hvala na obavestenju............deluje mi jednostavno............jel imaju neki svoj obrazac ugovora..............ako je od 2002 godina onda ne treba taj dokument koji potvrdjuje da je motor euro 3......jel tako..........mada mislim da i kod nas moze da se dodje povoljno do automobila...........ako neko zeli da brzo proda auto i dodje do novca............pa malim ucenama se moze doci do auta............mada mi nije jasno na svakom koraku automobili iz inostranstva..............to su verovatno najjeftiniji automobili koji se uvoze kod nas........da bi bili konkurentni...........

Obrazac za ugovor može biti bilo kakav. Imaš da ga skineš i na mobile.de.
2002. iz Nemačke ne ide na homologaciju.

to se jako brzo sredi i ofarba,a ionako hauba ti je nesto sitno na otpadu plus farbanje.ili das malo vise pa kupis novu...tako da se isplati mnogo :)
a ako nisi iz Bg,bas te briga sto je takva hauba.Ako te pita zenska A OD CEGA TI JE,ti samo reci HOCES DA TI POKAZEM? :)

S tim krovom onda lepo odes kod dobrog limara koji ima masinu za to i resen problem.Ja imam limara koji ima masinu koja vakumski izvlaci ulubljenja i bas je nedavno bila prezentacija kako se to radi i verovao ili ne bez ikakvog ostecenja se sve izvuce.Jedino sto se vise isplati da se ceo deo ofarba nego ovo raditi ali to je stvar do coveka sta hoce.:)

Moze da ga izvlaci koliko hoce, krov nikada nece biti ravan. Da pricamo o desetak manjih udubljenja, pa i nekako. Pre neki dan sam video jedan S60, taj po celoj karoseriji ima brat bratu jedno 150 pogodaka od kojih su neki bas zesci tipa bilijarske kugle. Nema mu spasa.

Back