Dule 021
Veoma poznat
- Poruka
- 13.863
Ocu nekako da kontaktiram sa Donqihote-om. Treba da uvezem auto iz Slovenije. Jos se ne snalazim na forumu.
Pa posalji mu privatnu poruku. Udjes u korisnicki profil i dalje ce ti se sve samo kasti.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ocu nekako da kontaktiram sa Donqihote-om. Treba da uvezem auto iz Slovenije. Jos se ne snalazim na forumu.
po meni najisplativiji je uvoziti auta iz manjih drzava kao sto je slovenija ceska madjarska - a najmanje isplativo iz nemacke jer nemci prelaze nenormalne kilometraze za nase uslove a sve na autu propada i kvari se i menja se - posle odredjenog predjenog broja kilometara.
to sto neki pricaju "kao njihovi putevi su bolji i nije isto kad predje 100.000 km na nasim putevima i njihovim" je za mene nebuloza, od losih puteva mogu da ti propadnu amortizeri iskrive se felne ili sstradaju trapovi sve ostalo je u osnovi isto.
zato je vecina polovnih auta kod nas nepouzdana i cesto vlasnike ostave na putu jer se kupuju u nemackoj na 200-300.000 km predjenih pa se posle namotavaju ovde i vracaju se kilometraze na 100-150.000 km
Ali nemaju madjari ni priblizno izbor kao nemci naprimer. A cene ne znam kakve su u odnosu na svabe
+ sto ni neke svabe mozda malo vrate kilometrazu kao ovaj http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?lang=en&id=130875769&pageNumber=1&tabNumber=1
A jesi primetio cije su tablice na autu? Ono levo I znaci da je auto iz Italije i to je ono sto ja stalno govorim da samo takva kola kostaju preko jeftino a prava nemacka skoro nikad nece biti tako jeftina.
nisam gledao tablice, bio sam pod utiskom da auto ima samo 82k km a kosta 2500e
koliko je npr. za ovakvu lagunu carina visa ako je iz nemacke u odnosu na italiju?
don koji bese sajt za auta iz madjarske
A jesi primetio cije su tablice na autu? Ono levo I znaci da je auto iz Italije i to je ono sto ja stalno govorim da samo takva kola kostaju preko jeftino a prava nemacka skoro nikad nece biti tako jeftina.
Sad vidim ima, ali cene nisu neke...
I da napomenem, iako su u većini slučajeva u pitanju autoplacevi, sa Mađarima možete da se cenjkate, ali umereno, a ne bezobrazno vašarski, kako su naši ljudi navikli.
PDV se skida samo ako se kupuje od pravnog lica bez obzira iz koje zemlje se uvozidon jel se kod ovih madjara vraca PDV uvek sa ove cene koju napisu na sajtu i od fizickog lica i od pravnog ili kako to vec ide
don jel se kod ovih madjara vraca PDV uvek sa ove cene koju napisu na sajtu i od fizickog lica i od pravnog ili kako to vec ide
PDV se skida samo ako se kupuje od pravnog lica bez obzira iz koje zemlje se uvozi
koliko je to umereno u procentima?
Hvala na objasnjenju
A kakvi su madjarski automobili generalno? Jel skidaju kilometrazu i tako to?
I odakle se vise isplati uvesti auto, iz italije ili madjarske?
Tačno. PDV se vraća samo od pravnog lica. E, sad... Kod Mađara postoji više vrsta firmi. Neke mogu da vam daju papire za povrat AFA-a (PDV-a), a neke ne. Uglavnom, većina će vam prodati po ceni bez PDV-a, što pravda kod poreskih organa fakturom na vaše ime i vašom kopijom pasoša.
To je jednostavnija varijanta. Ako moraju da vam naplate PDV, i daju vam papire za povrat, onda ste dužni da u mađarskoj carinarnici izvadite izvoznu deklaraciju, koju vam na izlazu overava mađarski carinik, i onda sa tom overenom ICD tražite povrat PDV-a.
To i mene interesuje.Koliko bi kostalo kad se sve sabere npr.ovaj auto:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/peugeot/406/peugeot_406_2.0_hdi_mistral-3816223
Hvala.
Pretpostavljam da bi ti ga Mađar sigurno dao za 3.500€.
transport 50€
ulazno prijavljivanje 35€
homologacija 25€
carinjenje 700€
SVEGA 4310€
Pretpostavljam da bi ti ga Mađar sigurno dao za 3.500€.
transport 50€
ulazno prijavljivanje 35€
homologacija 25€
carinjenje 700€
SVEGA 4310€
to i nije loša cena jer su kod nas oko 5000 tako da i nije mala ušteda.
samo još da je auto OK jer ništa ne razumem šta piše
tipa ne radi,ogrebano itd.