Utisci o Srbiji?

Ma pusti....gospoda beograđani....a ovamo kad se govori o tome šta bi moglo da bude srpski brend, sve sama hrana i piće, te ajvar, te kajmak, gibanica, ćevap, sarma, rakija.
Ukrali smo od Turaka sve osim kajmaka :hahaha:.
..šta je to čega treba da se stidimo.

Haljkavstine.

ne po računarima i IT tehnologijama

To treba da bude nash brend. Nove tehnologije, kao Japanci, a ne hrana koju smo ukrali od Turaka.

Ukrali smo od Turaka sve osim kajmaka :hahaha:.
.

To treba da bude nash brend. Nove tehnologije, kao Japanci, a ne hrana koju smo ukrali od Turaka.

I nama Slovenci ukradoše šljivovicu, pa ništa...

Da, da, samo da uhvatimo korak sa njima, jedno 50 godina, a kad uhvatimo za 50 godina, onda će nam oni odmaći još 50 godina i tako...blago nama s ovakvim razmišljanjem

Mogla bih da potpisem sve ovo gore navedeno.:super:

Dodajem da mi se pre neki dan vratila drugarica iz Pariza.Bila je oko mesec dana kod rodjaka i turisticki obilazila ceo grad. Prva njema recenica kad smo se videle bila je : "Jao..kako je prljavo!" Ja sam bila sokirana, a onda mi je ona ispricala da se ciste i odrzavaju samo poznati turisticki delovi Ajfelova kula,Monmartr,Sakrker,Luvr (pisem srpski,jer ne znam fr.),a da su ostalo brda smeca. Arapi i crnci su prevladali..po ulicama djubre..nesigurnost..smrad..Jednom reci kaze" UZAS!:sad2:

Slažem se da ni Pariz nije čist, a ni London što reče Serbiano čini mi se ranije, ali da je tako prljavo kako si ti predstavila, tačnije tvoja drugarica, nije.

kakve veze ima shta je, kad to zna svako ko je tamo bio.
Zadji malo u crnachke i arapske kvartove ondi i Beograd ce ti izgledati kao grad iz ruske bajke!:per:

Secam se scene u Nici kad arapin u kadilaku odvali na sred ulice neku teshku zavijajucu arapsku pesmu, ko da je sam odza sa dzamije izvodi, i tako osiono vozi ulicom. A oni francuschici prolaze, pokunjeno, prave se da to ne primecuju - dok mi svi Srbi ne mozemo da verujemo shta vidimo!:eek:

Tačno, kvartovi đe su Arapi su mnogo prljaviji od ostalih djelova Pariza.

A ta pojava da pojačaju arapsku muziku iz auta uopšte nije rijetkost u Francuskoj

a koji deo grada to smrdi na pljeske i cevape??
mozda zamirishe neki kiosk, al shto da ne?
ovo je zemlja pljeskavica, ko shto je grchka zemlja girosa i suvlakija, a bec grad kobasica...

Ja ne shvatam kako nekome to smrdi, ja volim da ośetim miris roštilja, a Srbi su tu, da kažem, bez premca. Mislim da je to jedna od pozitivnih stvari

Kad smo kod sljivovice, to je bugarsko pice.

P.S.
nije lepo da se krade, svakako.

Vi sad pricate o brendovima u smislu hrane i pica, a tema je turizam.

Srbija - turisticka zemlja DOBAR VIC!!!

Gledaj ovako, ako je većina turista koji dođu u Srbiju zadovoljna ukusom hrane i veličinom porcija, to je svakako nešto što ti upućuje da je to oblast koju možeš razviti i od nje napraviti neki brend. Svi pričamo o turskoj kafi, a takva kafa se u Turskoj ne može naći, bar je ja nisam našao. A nešto se ne sećam ni sarmi ni ajvara...prema tome, ako njih to ne interesuje, zašto onda ne prisvojiti ukoliko to može doneti profit. A ne bih rekao da je loše investirati u hranu i piće... slatkiši, sirevi, vina, sokovi....mnogo čuvenih firmi...ponudi ti turistima na Zlatiboru pršutu, domaći sir i rakiju, pa će osim o prirodi, naveliko pričati i o hrani kad se vrate u svoju zemlju, kao što i pričaju

Poslednja izmena:
Kad smo kod sljivovice, to je bugarsko pice.

P.S.
nije lepo da se krade, svakako.

Vi sad pricate o brendovima u smislu hrane i pica, a tema je turizam.

Srbija - turisticka zemlja DOBAR VIC!!!

Није, тема је како странци виде Србију. Ти си странац? Ниси? Онда не каки више. Пиши на хр форумима, тамо ће те можда неко и подржати јер ће мислити да је све то истина.

zike:
Ja ne shvatam kako nekome to smrdi, ja volim da ośetim miris roštilja, a Srbi su tu, da kažem, bez premca. Mislim da je to jedna od pozitivnih stvari

Bogu hvala.

Sam miris roštilja je ekstra, a ujedno i ne postoji bolja stvar na koju neki deo grada, neka ulica, može da miriše.

Beograd je veliki, gust, grad. Pogotovo na ovim temperaturama - ili se oseća znoj ljudi, ili se oseća smeće po ulicama, ili se osećaju izduvni gasovi, ili se oseća roštilj.

Meni nije teško da odaberem koji od tih mirisa mi je najprijatniji.

Šta vi ljudi uopšte umišljate? Da može ulica da miriše na Chanel No. 5? :roll:

znam i kad mi dojde drugar iz Zagreba, obavezno mora da se prvo nazdere u Perperu pljeske pa da ide dalje! To ti je , ako nisi znao, brend Srbije - cevapi i pljeske. Tja necesh jesti tu bechku kobasicu. Za to se ide u Bech. Ali ako vishe volish Mek Donalds, Kentaki i slichne lance brze hrane i ako su ti ukusnije - ili samo na oku vishe fancy mesta, onda ti idi klopaj tamo!

Uostalom, i ja kad sam bio u ZGu video sam da je najveci red ispred nekog kioska u samom centru gde se shatro prodaje nekakav giros, ali ne lichi uopshte na giros!

Meni je obavezno kad dođem u neku državu da probam nacionalnu kuhinju, a ne da jedem ono što svaki dan jedem kod kuće

Gledaj ovako, ako je većina turista koji dođu u Srbiju zadovoljna ukusom hrane i veličinom porcija, to je svakako nešto što ti upućuje da je to oblast koju možeš razviti i od nje napraviti neki brend. Svi pričamo o turskoj kafi, a takva kafa se u Turskoj ne može naći, bar je ja nisam našao. A nešto se ne sećam ni sarmi ni ajvara...prema tome, ako njih to ne interesuje, zašto onda ne prisvojiti ukoliko to može doneti profit. A ne bih rekao da je loše investirati u hranu i piće... slatkiši, sirevi, vina, sokovi....mnogo čuvenih firmi

Tačno tako, ja sam se ubio tražeći "tursku kafu" u Turskoj, oni ne da ne kuvaju tu kafu, nego i ne umiju da je skuvaju (većina)

Back