Utisci o Srbiji?

Novi Sad - lep čist grad, ali smarački po mom mišljenju. Nerviraju me novosađani, nekako mi deluju uobraženo, sa nekim "gospodskim" facama (i prazilukom iz ušiju)
Beograd - prljavo prljavo prljavo, ljudske face neanimirane, prljavo, sirotinja, prljavo, prljavo, ali ipak ima neki šmek. tipičan balkanikus
Srbija (ostatak) - beda, jad, beda, jad, neokrečeno, prljavo, beda, prljavo, prljavo, planinčuge, brda, planinčuge, beda, odrpani zidovi na građevinama, voće i povrće po ulicama, prljavo, planinčuge, prljavo...

Oćeš da kazes da je šumadinac prljav i smrdljiv? :lol:

Moja baba je uvek govorila... Svinjac pored kuće - svinjac u kući :super:

Novi Sad - lep čist grad, ali smarački po mom mišljenju. Nerviraju me novosađani, nekako mi deluju uobraženo, sa nekim "gospodskim" facama (i prazilukom iz ušiju)
Beograd - prljavo prljavo prljavo, ljudske face neanimirane, prljavo, sirotinja, prljavo, prljavo, ali ipak ima neki šmek. tipičan balkanikus
Srbija (ostatak) - beda, jad, beda, jad, neokrečeno, prljavo, beda, prljavo, prljavo, planinčuge, brda, planinčuge, beda, odrpani zidovi na građevinama, voće i povrće po ulicama, prljavo, planinčuge, prljavo...

Jaki simptomi manijakalne depresije i psihoza u poodmakloj fazi...

Radi o osobi sa psihičkom nadradnjom...

Savet:

Što pre potražiti pomoć stručnjaka iz oblasti psihijatrije.

Moguć pokušaj saomubistva...

:think:

ne uopshtavaj, ako si video neshto tako u svom oboru, nije tako i svuda.

Pa Pančevo na neki način i jeste obor, ali u bg sam malte ne svaki dan, isti svinjac viđam i tamo.
Svuda je isto, prljav smo narod. Kad budemo uveli 1000 din kaznu za svaku nepropisno bačenu kesu ili flašu, valjda će se narod opametiti.

Srbija ima prelepu prirodu, banje, planine i reke - koje su najmanje zagadjene.
To imaju i Hrvati, Bosanci, Bugari, Makedonci, itd... Zašto bi dolazili u Srbiju da vide planinčugu, kad mogu u svojim zemljama isto???

A što se tiče banja, pa jedan Hrvat bi pre otišao na more, nego u Srbiju u banju da gleda gole babe.

Pogledni samo Italiju i njihove gradove, proputuj, nishta nije Beograd prljaviji od gradova slichne velichine.
Molim????
Ti upoređuješ Italiju (prepunu kulturno-istorijskih spomenika) sa Srbijom??? Daj, nemoj me zezati!
Italija je prljava, npr Napulj (ljudi i dalje bacaju đubre sa prozora), ali zašto bismo morali i mi?

ne diraj ni Bugare, lichno sam u Bugarskoj, Sunchev Breg video Svedjane kako na sred ulice pishaju kad se vracaju iz diskoteke. Ovde kod nas makar bi se sakrili iza neke zgrade u mraku, a oni onako bez stida, izvadili tukije na sred setalista i shoraju:think:

Pa Šveđani daju malo oduška, njihova zemlja je uređena, a Bugarska je klonja od države. Normalno je da će tamo pišati.

Jaki simptomi manijakalne depresije i psihoza u poodmakloj fazi...

Radi o osobi sa psihičkom nadradnjom...

Savet:

Što pre potražiti pomoć stručnjaka iz oblasti psihijatrije.

Moguć pokušaj saomubistva...

:think:

Napredovala je faraceutska industrija...ima dobrih antidepresiva pa ce pokusaj samoubistva(iliti samoubojstva sto je doticnom milozvucnije:mrgreen:) biti sprecen..;)

Pa Pančevo na neki način i jeste obor, ali u bg sam malte ne svaki dan, isti svinjac viđam i tamo.
Svuda je isto, prljav smo narod. Kad budemo uveli 1000 din kaznu za svaku nepropisno bačenu kesu ili flašu, valjda će se narod opametiti.

To imaju i Hrvati, Bosanci, Bugari, Makedonci, itd... Zašto bi dolazili u Srbiju da vide planinčugu, kad mogu u svojim zemljama isto???

A što se tiče banja, pa jedan Hrvat bi pre otišao na more, nego u Srbiju u banju da gleda gole babe.

Molim????
Ti upoređuješ Italiju (prepunu kulturno-istorijskih spomenika) sa Srbijom??? Daj, nemoj me zezati!
Italija je prljava, npr Napulj (ljudi i dalje bacaju đubre sa prozora), ali zašto bismo morali i mi?

Preterujesh, iz potrebe da kontrirash u svakom postu, a i sam znash da nije tako.
1. Prljavi ljudi, su svuda, svuda je to stvar higijene, npr Muslimani su za neke prljavi ljudi - a sad neko ih smatra chistim, jer se zapiru nakon s.ranja svaki put, i najmanje imaju problema za bolestima vezanih za taj deo tela /da sad ne ispisujem/. Meni su npr Britanci shtrokavi, pogledaj ih samo na Egzitu, samo se valjaju u blatu i u sopstvenoj povracetini...

2. Shta to mene briga shto bi Hrvat otishao na more, Srbija nema more, ko shto nema Cheska, Madjarska i Austrija a ubiraju vishe para od turizma od HRV. To ti je samo pokazatelj da ne moraju samo zemlje koje imaju more, da imaju i razvijen turizam.
Srbija treba da napravi svoju strategiju, i mesto mora /koje btw nema/, da pokaze - planinchuge shto ti kazes i netaknutu prirodu. Stranci sve vishe uzivju u rekreativnom turizmu, i tu je sansa za Srbiju. Banje su samo jedan plus, jer je sve vishe starih i bolesnih Zapadnjaka, koji ce pre uzivati u banji nego na plus 40 na nekoj plazi, gde mogu da krepaju od srca na tom suncu.

3. Uporedio sam ti sa Italijom, bash zbog toga shto i tako razvijena kultura ima probleme sa higijenom.:per:

U italiji je svaki milimetar oko puta uzoran i zasađen, nema jednog papirića... Ako je kuća pored puta uredno putari postavljaju zvučnu izolaciju od pleksiglasa... Da ne pričam o gradovima... Mislim sramotno je pominjati srbiju u bilo kom kontekstu... Mislim da je i indija čistija :lol:

Ovde naplaćuju u Beogradu odnosenje djubreta kao da je nemoguća misija a iz kontejnera viri djubre i smrdi do nebesa! U najstrozem centru grada!

Pa Šveđani daju malo oduška, njihova zemlja je uređena, a Bugarska je klonja od države. Normalno je da će tamo pišati.

da, njihova zemlja je uredjenja, ali navike im nisu urodjene samo zato shto su Svedjani. Mesto da budu tako civilizovani i u Bugarskoj, oni su nashli da se tamo ponashaju ko zivotinje, pishaju na sred ulice.

Medjutim jeste tamo su kazne visoke, medjutim to je drugi sistem/druga rasa, nasha slovenska dusha nije navikla da se poput robota povinuje stroigim zakonskim odredbama i stegama:mrgreen:

Preterujesh, iz potrebe da kontrirash u svakom postu, a i sam znash da nije tako.
1. Prljavi ljudi, su svuda, svuda je to stvar higijene, npr Muslimani su za neke prljavi ljudi - a sad neko ih smatra chistim, jer se zapiru nakon s.ranja svaki put, i najmanje imaju problema za bolestima vezanih za taj deo tela /da sad ne ispisujem/. Meni su npr Britanci shtrokavi, pogledaj ih samo na Egzitu, samo se valjaju u blatu i u sopstvenoj povracetini...

2. Shta to mene briga shto bi Hrvat otishao na more, Srbija nema more, ko shto nema Cheska, Madjarska i Austrija a ubiraju vishe para od turizma od HRV. To ti je samo pokazatelj da ne moraju samo zemlje koje imaju more, da imaju i razvijen turizam.
Srbija treba da napravi svoju strategiju, i mesto mora, da pokaze - planinchuge shto ti kazes i netaknutu prirodu. Stranci sve vishe uzivju u rekreativnom turizmu, i tu je sansa za Srbiju. Banje su samo jedan plus, jer je sve vishe starih i bolesnih Zapadnjaka, koji ce pre uzivati u banji nego na plus 40 na nekoj plazi, gde mogu da krepaju od srca na tom suncu.

3. Uporedio sam ti sa Italijom, bash zbog toga shto i tko razvijena kultura ima probleme sa higijenom.:per:

Mogla bih da potpisem sve ovo gore navedeno.:super:

Dodajem da mi se pre neki dan vratila drugarica iz Pariza.Bila je oko mesec dana kod rodjaka i turisticki obilazila ceo grad. Prva njema recenica kad smo se videle bila je : "Jao..kako je prljavo!" Ja sam bila sokirana, a onda mi je ona ispricala da se ciste i odrzavaju samo poznati turisticki delovi Ajfelova kula,Monmartr,Sakrker,Luvr (pisem srpski,jer ne znam fr.),a da su ostalo brda smeca. Arapi i crnci su prevladali..po ulicama djubre..nesigurnost..smrad..Jednom reci kaze" UZAS!:sad2:

Dodajem da mi se pre neki dan vratila drugarica iz Pariza.Bila je oko mesec dana kod rodjaka i turisticki obilazila ceo grad. Prva njema recenica kad smo se videle bila je : "Jao..kako je prljavo!" :

a kad stranci pak dodju u Beograd, oni shokirano kazu > Kako je ovde chisto?

Mnoge predrasude postoje i sa ove i sa one strane!:)

Dodajem da mi se pre neki dan vratila drugarica iz Pariza.Bila je oko mesec dana kod rodjaka i turisticki obilazila ceo grad. Prva njema recenica kad smo se videle bila je : "Jao..kako je prljavo!" Ja sam bila sokirana, a onda mi je ona ispricala da se ciste i odrzavaju samo poznati turisticki delovi Ajfelova kula,Monmartr,Sakrker,Luvr (pisem srpski,jer ne znam fr.),a da su ostalo brda smeca. Arapi i crnci su prevladali..po ulicama djubre..nesigurnost..smrad..Jednom reci kaze" UZAS!:sad2:

A drugarica je ćerka jedinica i pritom snob na kub jelda? :P

A drugarica je ćerka jedinica i pritom snob na kub jelda? :P

kakve veze ima shta je, kad to zna svako ko je tamo bio.
Zadji malo u crnachke i arapske kvartove ondi i Beograd ce ti izgledati kao grad iz ruske bajke!:per:

Secam se scene u Nici kad arapin u kadilaku odvali na sred ulice neku teshku zavijajucu arapsku pesmu, ko da je sam odza sa dzamije izvodi, i tako osiono vozi ulicom. A oni francuschici prolaze, pokunjeno, prave se da to ne primecuju - dok mi svi Srbi ne mozemo da verujemo shta vidimo!:eek:

Back