Utisci o Srbiji?

a ne hrana koju smo ukrali od Turaka.

-Hamburger je tatrsko jelo-ceo svet ga preuzeo
-Pizza-italijansko jelo-ceo svet preuzeo
-sendvic-nastao u GB-ceo svet preuzeo
-caj- istocnjacki napitak-ceo svet pije
-kafa- J.Amerika-ceo svet pije..

Smrde ti pljeskarnice,a ne smrde ti kineski ili indijski restorani sa specificnim zacinima..cesto cak i sumnjive higijene..sa psecim ili zmijskim mesom..ali to je cenjeno u celom svetu..pa sto bi rekla stara srpska poslovica "Videla zaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu" :mrgreen:

Smrde ti pljeskarnice,a ne smrde ti kineski ili indijski restorani sa specificnim zacinima..cesto cak i sumnjive higijene..sa psecim ili zmijskim mesom..ali to je cenjeno u celom svetu..pa sto bi rekla stara srpska poslovica "Videla zaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu" :mrgreen:

Čini mi se da su čaj prvi put popili Kinezi, i to sasvim slučajno.

Schutz ne znam iz koje se kanalizacije javljas,ali vidim da Sting koji na hr.forumu pljuje po Srbiji tecno pise ekavski..tako da mi je sve jasno:zcepanje:

Za tvoju informaciju..vikendom je BG pun kroasana koji idu na splavove,a o njihovim napaljenim devojkama koje su neverovatno razuzdane,a izigravaju svetice sam vec ranije pisala..Dolaze ne zbog turistickih znamenitosti nego zbog mladih i zgodnih Srba...da "navataju" neko musko..:mrgreen: Valjda od onih feminiziranih kroasana nema vajde..;)

a sta radi muska kroasanska populacija na splavovima :mrgreen:

Zaledje Splita je uvek bilo srpsko (slucajno imam dalje poreklo iz tog kraja pa znam), a u Split se slivaju reke turista iz BIH-tu im je najblize pa nije cudo da ima i Srba iz RS. Ali..odakle ti podatak da Srbi iz Srbije letuju u hr? Pa..oni sami priznaju da je kampanja propala...a i Vuk Jeremic je indirektno preporucio Srbima da ne idu tamo zbog sigurnosti..:cool:

:eek::eek::eek:

hitno molim i zurno ocekujem objasnjenje.koje to splitsko zaledje oduvijek srpsko,posto i sama imas korijene od tamo???

oooo necu da te napadam ili tome slicno niti cu spominjati da zenska glupost nema granica,barem za sada

ako imas neke korijene od tamo,posalji mi na pp ili ovako napisi to prezime od tamo,pa cu ti ja objasnit sve u vezi njegova srpstva

:eek::eek::eek:

hitno molim i zurno ocekujem objasnjenje.koje to splitsko zaledje oduvijek srpsko,posto i sama imas korijene od tamo???

oooo necu da te napadam ili tome slicno niti cu spominjati da zenska glupost nema granica,barem za sada

ako imas neke korijene od tamo,posalji mi na pp ili ovako napisi to prezime od tamo,pa cu ti ja objasnit sve u vezi njegova srpstva

Slusaj..vec drugi put mi kazes da ti saljem prezime na pp..Moji dalji koreni po jednoj liniji
vuku poreklo iz splitskog zaledja..cak znam da u Splitu ima tog prezimena koje je onako..nekaraktreristicno..ali stvarno Cvrsnice..ne mogu da ti oprostim ono zenska glupost nema granica...Kako tipicno 'ercegovacki..:mrgreen:

Slusaj..vec drugi put mi kazes da ti saljem prezime na pp..Moji dalji koreni po jednoj liniji
vuku poreklo iz splitskog zaledja..cak znam da u Splitu ima tog prezimena koje je onako..nekaraktreristicno..ali stvarno Cvrsnice..ne mogu da ti oprostim ono zenska glupost nema granica...Kako tipicno 'ercegovacki..:mrgreen:

pazi srce,napisat nesto tipa splitsko zaledje oduvijek srpsko je i vise nego glupo,naravno ako u protivnom nemas neki dokaz za to,dakle dokaz je? (ako nemas dokaz za neke tvrdnje,savjet je da to i ne tvrdis,radi sebe)

doticno prezime je? (po treci jubilarni put te pitam,cisto da tebe poslje toliko godina tvoga zivota uvjerim u neke stvari)

Poslednja izmena:

kava :mrgreen: -afrika-

pazi srce,napisat nesto tipa splitsko zaledje oduvijek srpsko je i vise nego glupo,naravno ako u protivnom nemas neki dokaz za to,dakle dokaz je? (ako nemas dokaz za neke tvrdnje,savjet je da to i ne tvrdis,radi sebe)

doticno prezime je? (po treci jubilarni put te pitam,cisto da tebe poslje toliko godina tvoga zivota uvjerim u neke stvari)

Pa sto ti meni ne bi rekao tvoje prezime pa cu ja da proceprkam i nadjem nekog Srbina sa tim prezimenom pa da ti "cvrsto" dokumentujem tvoje poreklo..:mrgreen: Manimo se toga..to je glupo..

Kad smo kod sljivovice, to je bugarsko pice.

P.S.
nije lepo da se krade, svakako.

Vi sad pricate o brendovima u smislu hrane i pica, a tema je turizam.

Srbija - turisticka zemlja DOBAR VIC!!!

Nije tema turizam, nego sami utisci o zemlji, ljudima, navikama, političkim prilikama itd... sveopšti utisak.

Zašto takva tema???

Pa pitam se kako nekog možeš da mrziš - voliš, poštuješ - ne poštuješ, ako nikad nisi bio u ...

Rekoh već drugdje:

Što cijenite kod Bošnjaka i Srba?

Izraženije značajke i jednih i drugih su orijentalizam, tj. pristupačnost
i društvenost koje su odlika "bazardžizma": svatko gura nos u tuđi
život, gostoljubivost itd.

Za Muslimane/Bošnjake:

* lako ćemo, opuštenost. Iako može prerasti u lijenost, dobra značajka (kao i Dalmatinci)
* generalno stabilniji porodični život
* iznenađujuća kreativnost u "neislamskim područjima"- npr. slikarstvu
* veća biološka vitalnost, bar u primitivnijim sredinama
* do ovoga rata- najveća otvorenost i modernizacija života kod jednog islamskoga naroda
* smisao za humor (od Turaka preuzeti Karađoz i Nasrudin hodža)

Za Srbe:

* kao i Muslimani, srdačnost i sl. (utjecaj Turaka)
* sposobnost vješte i propulzivne prezentacije nekih svojih vrijednosti, npr.
uspješna komercijalizacija "Guče"
* kreativnost na poljima u kojima se više traži inspiracija i impulzivnost,
a ne sustavnost i analitičnost (npr. životni dijalozi i radnja u romanima, a nejak
mentalni sadržaj)
* samopouzdanje koje može potonuti u mitomaniju i stoga negativnost, no
u pozitivi daje "drčnost" i korisne rezultatet
* groteskni smisao za humor, daleko luđi od bošnjačkog

znam i kad mi dojde drugar iz Zagreba, obavezno mora da se prvo nazdere u Perperu pljeske pa da ide dalje! To ti je , ako nisi znao, brend Srbije - cevapi i pljeske. Tja necesh jesti tu bechku kobasicu. Za to se ide u Bech. Ali ako vishe volish Mek Donalds, Kentaki i slichne lance brze hrane i ako su ti ukusnije - ili samo na oku vishe fancy mesta, onda ti idi klopaj tamo!

Uostalom, i ja kad sam bio u ZGu video sam da je najveci red ispred nekog kioska u samom centru gde se shatro prodaje nekakav giros, ali ne lichi uopshte na giros!

jeste taj perper brend ali je na moje oči uzeo novac u ruke, vratio kusur pa za mene izvadio pljeskavicu iz frizidera i počeo rukama da je razvlači pre nego sto je bacio na žar... Neke stvari ne želim da vidim u srbiji. Da ne komentarišem kvalitet mesa, količinu soje i pitaj krivi čega sve unutra kad se nadimam posle satima i podrigujem.

jeste taj perper brend ali je na moje oči uzeo novac u ruke, vratio kusur pa za mene izvadio pljeskavicu iz frizidera i počeo rukama da je razvlači pre nego sto je bacio na žar... Neke stvari ne želim da vidim u srbiji. Da ne komentarišem kvalitet mesa, količinu soje i pitaj krivi čega sve unutra kad se nadimam posle satima i podrigujem.

Baki ne brini, vatra to sve izgori, teže ćeš tu da se zaraziš nego sa nekim lisnatim testom tipa žu-žu i ostala *ranja.:mrgreen:

Ih, kad bi znao samo kako se prave punjene paprike po restoranima...:hahaha:

pozitivno!? pa jeftinije je nego u Hrvatskoj od gradskog pa do međugradskog prevoza, hrane, pića, potrepština, hostela.....barem se meni tako činilo :D ....a ljudi su više opušteniji ....mada su me one babuskare na železničkom kolodvoru pravo iživcirale kako su se ponašale prema SVIMA putnicima (dakle i Srbima)....arogantno i usporeno:(
Pa kad ides vozom,na autobuskoj ima i mladih salterusa :per:

pa ja volim više voz ... pošto sam pušač i nemogu bez igarete više od 2 sata izdržat :D[ a i komotnije mi je pošto sam dvometraš :D i mogu prošetat, ustat itd... :idea:

ti ko da nisi chuo za instituciju Mice Ubice u Srbiji?
:per:
:hahaha::hahaha:

b o n a:super:

Back