Utisci o Srbiji?

Pa ako je za tebe djubre pljeska, za mene nije... Idi kući i jedi pastu...:bye:

Svako vece sam na Adi..stranaca koliko hoces..bas smo se cudili otkud ih toliko kad je prosla univerzijada.Pljeskavica je hit :klap: ..Pa ko ce da kupuje one hamburgercice u McDonaldsu (kao dugmad) kad moze leskovacku i to sa svim dodacima?:D

p.s.

Uvek sam se cudila kako Pera Zdera pojede 20-30 pljeskavica...kad to njihove americke..male..Nasih leskovackih ne bi mogao 2-3 :mrgreen:

Poslednja izmena:
Pa ako je za tebe djubre pljeska, za mene nije... Idi kući i jedi pastu...:bye:

Occigledno da nisi nikada konkretno radio u ugostiteljstvu,kad bi znao sta se sve stavlja u mleveno meso ,nikad ne bi vise pojeo pljskavicu ,kobasicu !!>Ovo sto sam gore napisao nije se samo odnosilo na nacin i kulturu ishrane ,odnosilo se na mnogo toga od dna do vrha po vertikali i horizzontali!!>Uzivaj ,neozbiljan si sagovornik,bez zelje da te diskvalifikujem!!>

Schutz ne znam iz koje se kanalizacije javljas,ali vidim da Sting koji na hr.forumu pljuje po Srbiji tecno pise ekavski..tako da mi je sve jasno:zcepanje:

Za tvoju informaciju..vikendom je BG pun kroasana koji idu na splavove,a o njihovim napaljenim devojkama koje su neverovatno razuzdane,a izigravaju svetice sam vec ranije pisala..Dolaze ne zbog turistickih znamenitosti nego zbog mladih i zgodnih Srba...da "navataju" neko musko..:mrgreen: Valjda od onih feminiziranih kroasana nema vajde..;)

Schutz ne znam iz koje se kanalizacije javljas,ali vidim da Sting koji na hr.forumu pljuje po Srbiji tecno pise ekavski..tako da mi je sve jasno:zcepanje:

Za tvoju informaciju..vikendom je BG pun kroasana koji idu na splavove,a o njihovim napaljenim devojkama koje su neverovatno razuzdane,a izigravaju svetice sam vec ranije pisala..Dolaze ne zbog turistickih znamenitosti nego zbog mladih i zgodnih Srba...da "navataju" neko musko..:mrgreen: Valjda od onih feminiziranih kroasana nema vajde..;)

Buahaha, ma dobro, važi :hahaha:
A i tebi fali jedno muško, a???

E, al je preko 100000 Srba na njihovoj obali...

Poslednja izmena:
Naravno da može. Šta više i trebaš!

Jer nije u pitanju samo zemlja nego ljudi...

bio puno puta, nikada nisam imao nekih problema koje bih mogao naglasiti. mahom nailazio na normalne ljude. tu i tamo po neka provokacija, ali ako im se odgovori adekvatno, obicno su prestajale. sve u svemu dobra ocena. ali samo jos da naglasim, nigde nisam naleteo na neku budalu, a dosta sam zemalja obisao.
ps.posle rata sam bio par puta u srbiju, i sasvim je OK. bilo. svi su znali da sam albanac, ali niko nije davao pet para za to.

a koji deo grada to smrdi na pljeske i cevape??
mozda zamirishe neki kiosk, al shto da ne?
ovo je zemlja pljeskavica, ko shto je grchka zemlja girosa i suvlakija, a bec grad kobasica...

Alo bre, na sred srpskih vladara preko puta cvetnog trga ti je perper smrdljiva pljeskavidzarnica koja bazdi na 100 kilometara... Sta više pričati...

Nije tačno, okolina Splita vrvi od Srba, izvor iz prve ruke :mrgreen:

Zaledje Splita je uvek bilo srpsko (slucajno imam dalje poreklo iz tog kraja pa znam), a u Split se slivaju reke turista iz BIH-tu im je najblize pa nije cudo da ima i Srba iz RS. Ali..odakle ti podatak da Srbi iz Srbije letuju u hr? Pa..oni sami priznaju da je kampanja propala...a i Vuk Jeremic je indirektno preporucio Srbima da ne idu tamo zbog sigurnosti..:cool:

Zagreb -- Iako je svake godine sve više turista iz Srbije koji letuju u Hrvatskoj, znatnijeg porasta još nema. Trenutno u Hrvatskoj letuje 8800 turista iz Srbije.

Konačna ocena letovanja, kažu u šali, zavisi od toga, hoće li im auto ostati neoštećen. Hteli su već da dođu odavno, reklame su ih samo podstakle.

“Prvi put sam ovde, možda najlepše mesto gde sam letovala”, kaže Tijana Savatić, turistkinja.

“Pun je Beograd billborda koji pozivaju na letovanje u Hrvatskoj”, kaže Oliver Savatić.

I zaista, “Tako lepa, a tako blizu”, nalazi se na 230 mesta u Beogradu, Novom Sadu i Subotici. I u turističkim agencijama potvrđuju da se Hrvatska vraća u modu.

“Moram da kažem da je interesovanje za hrvatsko primorje sve veće i veće, međutim još ne možemo da govorimo o masovnom odlasku naših turista”, kaže Mirko Bauk, vlasnik turističke agencije.

Prošle godine, u Hrvatsku je došlo 14 odsto više turista iz Srbije, nego 2007. godine, a u prvoj polovini 2009. trend se nije nastavio, brojka je pala za 1 odsto.

U maju 2007. godine, u odnosu na prošli maj, poseta je opala za 12 odsto, no u junu, tačno po završetku kampanje, Srba je 17 odsto više, došlo ih je 8800.

Kampanja u Srbiji koštala je 880.000 kuna (oko 120.000 evra), što znači da je ministarstvo potrošilo tačno 100 kuna po gostu.

“Svakako da je direktno kampanja imala uticaja na srpsko tržište i povećanje broja dolazaka i noćenja”, kaže Ivo Mujo, državni sekretar u Ministarstvu turizma.

Hrvatska još nije najtraženija destinacija za turiste iz Srbije.

Nedavno istraživanje pokazuje da će ih najviše na odmor u Crnu Goru, svaki peti koji ide na letovanje otputovaće u Grčku, slede Turska i Bugarska, a tek 5 odsto srpskih turista će u Hrvatsku.

U agencijama kažu da je razlog vrlo jednostavan.

“Nije više razlog, kako da kažem, međunacionalni odnosi. Više je to stvar cena koje su prilično visoke u hotelima u Hrvatskoj”, kaže Mirko Bauk, vlasnik turističke agencije u Beogradu.

Možda jest i lepa i blizu, ali je i skupa.

Bio više puta, raznim povodima, utisci dobri. Nikad nijesam imao problem zbog toga što sam Crnogorac i što pričam crnogorski, niti me je neko uopšte pitao za to. Jedino su znali ovi moji (mislim na rodbinu) da se ponekad zayebavaju malo, ali, kako na moj, tako i na njihov račun.

Sve u svemu, utisci su dobri, uvijek mi je bilo lijepo u Srbiji i uvijek se radujem kad idem u Srbiju

Aj sad budi iskren prema ljudima.......:evil::per::mrgreen::lol:

bio puno puta, nikada nisam imao nekih problema koje bih mogao naglasiti. mahom nailazio na normalne ljude. tu i tamo po neka provokacija, ali ako im se odgovori adekvatno, obicno su prestajale. sve u svemu dobra ocena. ali samo jos da naglasim, nigde nisam naleteo na neku budalu, a dosta sam zemalja obisao.
ps.posle rata sam bio par puta u srbiju, i sasvim je OK. bilo. svi su znali da sam albanac, ali niko nije davao pet para za to.

a gde si inace? u tiranu?

Alo bre, na sred srpskih vladara preko puta cvetnog trga ti je perper smrdljiva pljeskavidzarnica koja bazdi na 100 kilometara... Sta više pričati...

znam i kad mi dojde drugar iz Zagreba, obavezno mora da se prvo nazdere u Perperu pljeske pa da ide dalje! To ti je , ako nisi znao, brend Srbije - cevapi i pljeske. Tja necesh jesti tu bechku kobasicu. Za to se ide u Bech. Ali ako vishe volish Mek Donalds, Kentaki i slichne lance brze hrane i ako su ti ukusnije - ili samo na oku vishe fancy mesta, onda ti idi klopaj tamo!

Uostalom, i ja kad sam bio u ZGu video sam da je najveci red ispred nekog kioska u samom centru gde se shatro prodaje nekakav giros, ali ne lichi uopshte na giros!

Ma pusti....gospoda beograđani....a ovamo kad se govori o tome šta bi moglo da bude srpski brend, sve sama hrana i piće, te ajvar, te kajmak, gibanica, ćevap, sarma, rakija...šta je to čega treba da se stidimo. Mi smo oduvek bili poznati po proizvodnji hrane, ne po računarima i IT tehnologijama, a svakako ne automobilima

Back