Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hehehe meni najjednostavnija tortilja oduzme oko 6 sati _sve komlpletno_Ako radim slike i to one sa sitnijim likovima eeeeeeee onda tortilja oduzme ++++++++++ vremena.Posto ja radim sve nase domace torte najgore su mi pusla kore .Torta sa tri - cetiri pusla kore koja je u rerni po sat vremena strasno .Moja rerna je staromodne nema ventilator pa moram koru po koru .tako da kod mene traje i traje.ljubac

Ja susim po dve kore odjednom. Obicno kada imam i neke druge torte, onda ostavim pusle za kraj. To obicno bude 3-4 sata ujutru, pa ih ostavim na 100 C da se suse dok moj muz ne ustane oko 6-7 pa iskljuci. Ponekad ih okrenem pa susim jos malo, da budu bas krckave. Belanca skoro uvek imam viska, jer stalno pravim figaro kocke (u koje idu samo zumanca), pa pusle pravim uvek kada imam belanca. Uvijem ih dobro u kesu i cuvam dok ne zatrebaju:D. Tako da mi to ne oduzima puno vremena.

vidis to nije losa ideja ali ja bas i nemam puno mesta za skladistenje .Posto sam kupila jos jedan frizider onda mi se prostor u kuhinji drasticno smanjio.Kad mi je bila svekrva ovde onda sam samo primala narudzbe _posto je ona cuvala decu_ i sebe sam malo testirala koliko mogu da napravim tortilja za vikend brojka je 22 za tri dana .Neke su bile jednostavne dekoracije a neke su bile slike .Nije se spavalo ali se isplatilo.ljubac

Priblizno je i moj broj za sada (23), mada znam da mogu i vise, samo nisam imala vise narucenih. Doduse ako naruce ranije, vecina ukrasa moze da se napravi ranije (sto cvetica, sto figurica), pa ostaje samo jednostavniji deo, jer cvetovi i figurice oduzimaju najvise vremena. Tako ja pravim ruzice, listice, pupoljke.... kada imam slobodnog vremena, figurice koje se cesto traze pravim uvek po dve iako mi je potrebna samo jedna recimo, pa onda kada neko dodje danas za tortu koja mu treba sutra, ponudim ono sto imam gotovo, ako nemam vremena;). A ne treba puno prostora za 3-4 pusle kore, samo moraju da se cuvaju pazljivo da se ne polome;)

joj moji klinci pravi djavolcici.Imam sina i kcer .Nikola ima 6 godina _uskoro puni _a nina je napunila 2 i nikako joj se nesvidja pravljenje kolaca i torti.Cim cuje mikser odmah zatvara vrata kuhinje.Strasna je .evo je pored mene slusa kolibre i malo se usteze sigurno sprema nesto veliko i mirisno_da oprostis_.ljubac

Hvali ti mene, al' znas kada bih ja zavrsila 60kg. kolaca za 3 dana??? NIKAD
Ja kada imam porucene kolace odmah zovem celu vojsku pomocnika da valjaju kuglice:cool:. Razmisljala sam cak i da odustanem od pravljenja istih, ali nisam mogla da razocaram pojedine musterije, pa eto... Zato mi torte nisu nikakav problem. Tortu Nodija sam jednom napravila za sat i po, sve od mlevenja plazme, mesenja, oblikovanja, pa do prekrivanja i detalja i ispao je lepsi nego svi oni koje sam pre toga radila na tanane:D

Vesna za razliku od tvoje cerkice, moji sinovi cim cuju mikser trce u kuhinju da gledaju sta to mama radi. Stariji (u oktobru puni 4) se penje na stolicu da razbija jaja, da muti, dodaje kasike secera, sto meni kada zurim uzasno ide na nerve, ali kao 'ajde da ga ne odbijem od kuhinje, pa ga pustim i koliko puta mi se desi da mi pomesa zumanca i belanca:evil::otkacio:, pa sve iz pocetka... Mladji (puni godinu 1. jula) nezna da donese stolicu, pa samo stane pored mene, gleda u mikser i smeje se:lol:

joj 60kg ja bih pala na glavu .zadnja naruzba za jednu svadbu prosli vikend joj zenske rekla sam necu se j...... za pet sest kila otislo mi je cirka 12 sati a za to vreme mogu napravit brdo tortilja .radila sam ih vece i jutro uzas jedan.Rekla vesna nikad vise i tako ce i biti.A moju decu bas i ne interesira kuhinja .Nikola jedva ceka kad imam dosta da radim da moze da zasedne za kompjuter a nina se spremi i stoji kod vrata i vice ide seta ide seta.ljubac

Pa moje dete ima 14god. i nemam oko njega obavezu kao vi oko male dece. Ja sam pocela sa sitnim kolacima i obicnim tortama i to sve neke male od 2-3 kg. Kolace sve znam napamet i negledam u recept. Dok pravim neki kolac sama smislim neki drugi od materijala sto je ostao. Pa kao sto vama idu torte tako meni kolaci.

DSC00542-1.jpg

Cele nedelje sam bila u frci pa nisam stigla do kompa,ali sad ste me stvarno zapanjile,i bacile u bedak,sa kolicinom napravljenih torti u jednom danu.Nemogu ni da zamislim toliko torti na "gomili",a kamoli da se upustim u avanturu da ih pravim.Ja mislila da sam brza i spretna,ali vise tako ne mislim.Inace mogu da napravim 30-40kg kolaca za jedan dan,ali ne i da ih u istom danu isecem i spakujem.Torte mi oduzmu dosta vremena,i to dekoracije,ne sama izrada.Sad ludim od ove vrucinstine,,jer ni klima ne pomaze da se slag ne topi,pa sam na relaciji frizider-zamrzivac-sto.Pozz.

curice, svaka vam čast- Prosto da ne poveruješ da torte mogu tako da izgledaju. Veliko bravo za sve vas, i samo mala primedba. Sledeći put kad slikate torte uslikajte se pored njih da vas vidimo kako izgledaju te super žene koje imaju živce i spretne ruke sve ovo da prave.
Svaka čast još jednom

Evo i mene posle duzeg vremena. Bacim pogled s vremena na vreme da vidim sta ima novo, ali ne stizem da odgovorim:cry:.
Ovaj dvorac sam morala da vam pokazem, to nam je jedna od najnovijih i super je ispao, a moj sincic nije mogao da odoli da se slika pored torte s ceznjivim izrazom lica (ipak torta nije za njega:(;) )

Klara ne uzbudjuj se. Ja sam vec rekla da sam za te torte vec imala pripremljene ukrase. Toliko torti stignem da ukrasim samo prekrivanjem ili slagiranjem, a onda samo ubacim vec pripremljene ukrase. Za ukrase vec treba puno vise vremena, pa ih ja pravim cim ga imam malo. Inace ja imam rashladnu vitrinu, koja bolje hladi od frizidera, pa ako torta odstoji celu noc, onda se dovoljno ohladi da tu temperaturu odrzava neko duze vreme i povrsina je hladna, pa prija slagu, a ne topi se jer nije bila u zamrzivacu. U sustini super resenje. Tako da kada saljem recimo za BG torte, onda se do tamo ne maknu, mada ih pakujemo u frizider autobusa. O isporukama na teritoriji grada da ne govorim. Uglavnom sve bude u potpunom redu.
Donamileva hvala na pohvalama,a ako bas zelis da vidis kako izgledam, na mom sajtu (www.mastaonica.org ili klikni na moj nick, pa osnovna strana korisnika), na forumu, ja sam admin, a moj avatar je moj lik, pa......ostale pokazite se. I ja bih doduse volela da znam kako pojedine izledaju, ako to nije narusavanje privatnosti:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back