Ukrajinci ubili 80.000 pasa zbog fudbala...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Знам да ће борци за заштиту животиња да ово окарактеришу као нецивилизацијски чин, али није ни цивилизацијски да на улицама градова буде толико паса луталица...

Ustvari gde je civilizacije tu je uvek bilo pasa lutalica, lutalice su produkt civilizacije, da nije nje ne bi bilo ni njih :lol:

pa to je u direktnijoj vezi valjda sa zivotinjama nego beogradjani..??

Па рачунам да су у другим местима локални "ловци" решили проблеме луталица па су остали Београђани као извор зла, који краду паре из буџета и праве склоништа за беспотребне псе луталице.

А тема је повод за одстрел великог броја луталица у Украјини. Тема је погрешан разлог јер када се овако решава проблем онда проблем није решен до краја. Даће Бог па ћемо за пар година, када прође овај спортски догађај моћи да нађемо податак о броју луталица у Украјини. Ја мислим да ће они имати исти проблем али више неће бити неког важног догађаја да их натера на решавање.
Поента вица је да се стерилизацијом и ригорозном контролом власника паса проблем решава заувек. Поента је да се тако задовољавају потребе свих, и љубитеља животиња и љубитеља масакрирања. На тај начин ни једни ни други више немају ни један адут да генеришу проблем.

Па рачунам да су у другим местима локални "ловци" решили проблеме луталица па су остали Београђани као извор зла, који краду паре из буџета и праве склоништа за беспотребне псе луталице.

А тема је повод за одстрел великог броја луталица у Украјини. Тема је погрешан разлог јер када се овако решава проблем онда проблем није решен до краја. Даће Бог па ћемо за пар година, када прође овај спортски догађај моћи да нађемо податак о броју луталица у Украјини. Ја мислим да ће они имати исти проблем али више неће бити неког важног догађаја да их натера на решавање.
Поента вица је да се стерилизацијом и ригорозном контролом власника паса проблем решава заувек. Поента је да се тако задовољавају потребе свих, и љубитеља животиња и љубитеља масакрирања. На тај начин ни једни ни други више немају ни један адут да генеришу проблем.
inace je poenta da siromasne zemlje ne mogu sebi da priustavaju luksuze da izigravaju civilizaciskiji odnos prema zivotinjama nego sto su u stanju da to urade prema ljudima...bogate zemlje su resile sve one probleme koje srbija nije a imaju prioritet...i sad su dosli do humanog tretmana prema zivotinjama...kad srbija dostigne te standarde i srbija ce tako...a do tada---prioritet je sto jeftinije i efikasnije resavanje problema...
za pocetak bi drzava mogla da zahteva od recimo predsednika skupstina stanara,veterinara i drugih lica koja bi mogla znati--da dostave spiskove nadleznima --ko poseduje zivotinju kao kucnog ljubimca...pa kad je pusti na ulicu---odrati ga od kazne...
a ovo sto je vec popustano--napraviti presek--potamaniti i nastaviti odgovornije kontrolisati vlasnike zivotinja...

Kakvo bre kupatilo i podno grejanje?

Ja sam bio nekoliko puta u tom azilu u kg i to zimi, nema nikakvog grejanja a kupaju ih najobicnijim crevom.

Svi kavezi su neverovatno prljavi a psi jos prljaviji, cinije za vodu prazne a zaposleni sede u kancelariji po ceo dan.

Patka za novine.
Imas neki link, to je zanemarivanje i nebriga o zivotinjama, treba suditi tim ljudima.

inace je poenta da siromasne zemlje ne mogu sebi da priustavaju luksuze da izigravaju civilizaciskiji odnos prema zivotinjama nego sto su u stanju da to urade prema ljudima...bogate zemlje su resile sve one probleme koje srbija nije a imaju prioritet...i sad su dosli do humanog tretmana prema zivotinjama...kad srbija dostigne te standarde i srbija ce tako...a do tada---prioritet je sto jeftinije i efikasnije resavanje problema...
za pocetak bi drzava mogla da zahteva od recimo predsednika skupstina stanara,veterinara i drugih lica koja bi mogla znati--da dostave spiskove nadleznima --ko poseduje zivotinju kao kucnog ljubimca...pa kad je pusti na ulicu---odrati ga od kazne...
a ovo sto je vec popustano--napraviti presek--potamaniti i nastaviti odgovornije kontrolisati vlasnike zivotinja...

Једна од ретких паметних ствари које су нам Енглези оставили је изрека : "Нисам довољно богат да купујем јефтине ствари" или у овом случају "Нисмо довољно богата земља да можемо да приуштимо јефтина решења проблема".
Сваки власнички пас се вакцинише једном годишње. Ако нема пса, комунална полиција на врата, добар дан, где вам је пас? Мрео. Добро, потврда? Нема? Платите у року од 8 дана износ од 200.000 РСД на тај и тај рачун, хвала, довиђења.
А предлог да комшије постану денунцијанти и шпијуни? Хмм, мени се не свиђа...

Једна од ретких паметних ствари које су нам Енглези оставили је изрека : "Нисам довољно богат да купујем јефтине ствари" или у овом случају "Нисмо довољно богата земља да можемо да приуштимо јефтина решења проблема".
Сваки власнички пас се вакцинише једном годишње. Ако нема пса, комунална полиција на врата, добар дан, где вам је пас? Мрео. Добро, потврда? Нема? Платите у року од 8 дана износ од 200.000 РСД на тај и тај рачун, хвала, довиђења.

Pa dobili bi status zasticenog svedoka.

a kako ce da komunalna policija zna dal neko ima zivotinju..?? zar skupstine stanara ne moraju da imaju evidencije zivotinja i da se staraju o redu u zgradi..??

Siva zona, treba urediti koliko pasa neko moze drzati u stanu, pa tek onda govoriti o evidenciji. Ovako svaka lujka moze da ima desetine pasa i nikom nista.

Није тачно, постоје прописи који дефинишу, мислим максимум два пса или две мачке. Али, као и гомила других закона и прописа, спроводи се селективно, по бабу и по стричевима...

Није тачно, постоје прописи који дефинишу, мислим максимум два пса или две мачке. Али, као и гомила других закона и прописа, спроводи се селективно, по бабу и по стричевима...

Gde postoje?
Komsije u susednoj zgradi jedna lujka maltretira vec godinama, sto velikim brojem pasa, sto neurednoscu istih. Zvali su i inspekciju, nista.

I da, kolike su predvidjene kazne, ako postoji? Iseljenje ili 200 dinara?

Gde postoje?
Komsije u susednoj zgradi jedna lujka maltretira vec godinama, sto velikim brojem pasa, sto neurednoscu istih. Zvali su i inspekciju, nista.

Прописи се могу наћи на нету или у службеном листу. Мој коментар је био везан за тврдњу да не постоје прописи, што је апсолутно нетачно. Како се спроводе и колико се поштују? Па колико и други у овој земљи.

Прописи се могу наћи на нету или у службеном листу. Мој коментар је био везан за тврдњу да не постоје прописи, што је апсолутно нетачно.

http://www.veterinabeograd.rs/files...ih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.pdf

Ne pise nista o broju pasa i macaka, vec samo gde se mogu drzati i pod kojim uslovima.

I ne predvidja se iseljenje za visestruke prekrsioce.

Како се спроводе и колико се поштују? Па колико и други у овој земљи.
Ako se kojim slucajem neko ogresi o tebe, podseticu te na ovu izjavu.

Poslednja izmena:
Ukrajinci ubili 80.000 pasa zbog fudbala...

http://www.kurir-info.rs/sport/fudba...ala-177048.php

KIJEV - Ukrajina je odavno počela sa priprema za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012, koje prganizuje zajedno sa Poljsko. Sa svojih ulica su navodno "počistili" skoro 80.000 pasa lutalica.

Aleksandar Hirči, veterinar iz Austrije i aktivni član međunarodne kampanje Stop Kiling dogs, kaže da je sve počelo pismom koje je u Ukrajinu stiglo od UEFA. Iz njihovog sedišta je stiglo obaveštenje da tokom šampionata ne sme da bude pasa lutalica na ulicama. Prema njegovim rečima, lokalne vlasti su odlučile da ih pobiju, iako su na raspolaganju imali prihvatilišta za pse, a mogli su da ih i udome, prenosi France 24.

Ljudi su protestovali protiv ubijanja pasa u Ukrajini, ali to nije omelo ukrajinske vlasti da nastave sa masakriranjem pasa lutalica, što još uvek čine.

Ja mislim da ovaj događaj iziskuje protest golih sisa!

thumbnail.php

Službeni list grada Beograda, broj 32/93, 4/94, 7/94 i 1/9:

član 7.
U stanu se mogu držati dva psa i dve mačke. Podmladak životinja iz stava 1. ovog člana može se držati u stanu najduže do 3 meseca starosti.

član 8.
U zajedničkom stanu psi i mačke se mogu držati samo ako postoji saglasnost sustanara.

član 9.
U dvorištu porodične stambene zgrade mogu se držati dva psa.

Podmladak životinja iz stava 1. ovog člana može se držati u dvorištu najduže do 3 meseca starosti. "

Gde postoje?

Јбг, малтретирају, захебавају, па онда пред камерама плачу кад Коби заврши кобно..

А тровања је све више, и не чуди ме.
Власницима паса је нормално да их пуштају да слободно трче, њушкају и заскачу људе, а кад некоме прекипи, онда се сете да "не може то тако, и да људи морају да имају свест о другима".

član 7.
U stanu se mogu držati dva psa i dve mačke. Podmladak životinja iz stava 1. ovog člana može se držati u stanu najduže do 3 meseca starosti.

član 8.
U zajedničkom stanu psi i mačke se mogu držati samo ako postoji saglasnost sustanara.

član 9.

Podmladak životinja iz stava 1. ovog člana može se držati u dvorištu najduže do 3 meseca starosti. "

То се не поштује нигде на жалост.
Ево ти случај неког лудака коме је изгорео стан у коме је држао чак шест паса:

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/beograd/story/192082/U+požaru+stradali+psi.html

И мислиш да је одговарао што се испоставило да је држао чопор у стану?

То се не поштује нигде на жалост.
Ево ти случај неког лудака коме је изгорео стан у коме је држао чак шест паса:

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/beograd/story/192082/U+požaru+stradali+psi.html

И мислиш да је одговарао што се испоставило да је држао чопор у стану?

Opet se vraćamo na sve one teme o psima lutalicama i vlasničkim, azilima, koima hitne pomoći... problem nije u ljudima ili kućnim ljubimcima već u sistemu koji ne funkcioniše. Oni koji bi morali da sprovode zakone to ne rade.

član 7.

član 8.

član 9.

1. ПСИ И МАЧКЕ

Члан 8.

У стану, у стамбеној згради, и у породичној кући могу се држати пси и мачке у броју и на
начин који не угрожава њихову добробит, не узнемирава и не угрожава трећа лица, у
складу са посебним прописима.

http://orca.rs/cms/uploaded/PDFovi/Nacrt odluke o drzanju zivotina bg.pdf

Б е о г р а д , Јун 2011. године

Koji je vazeci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back