Ukrajinci ubili 80.000 pasa zbog fudbala...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kokoške se prvo trenutno ubijaju strujom pa dalje...
Svinje i bikovi specijalnim pištoljima sa udarnim klipom...
Svaka klanica koja ne poštuje taj propis rizikuje velike kazne pa i zabranu rada.
A što baš " nedeljni ručak " ? Nisam vegerarijanac i konzumiram meso svakodnevno.

nigde u zakonu ne pise na koji nacin treba da se ubijaju zivuljke u klanicama. (tu se misli na domace zakone)
eh, jedan dan samo da te sprovedem kroz pogon :malav:

Ne bi me začudila sledeća vest , da su slično uradili i sa ljudima beskućnicima. Divljaci.

Što te to iznenađuje ?

Na primer, u Iraku je ubijeno mecima, bombama, plamenom, noževima i da ne nabrajam - oko 600 000 ljudi (domaćih) jer ti divljaci nisu kapirali da ne smeju biti na putu američkim intereseima i namerama.
I sad ne postoji ni jedna kučeća organizacija koja se oglasila da je te ljude trebalo zbrinuti u nekakve sigurne kuće a ne pobiti ??? Valjda je razumno očekivati da amerikanci nemaju toliko para da celog života plaća ovima vodu, hranu, stan ... Nego, dohvati šta imaš i rešiš > permanentno. :)

Što te to iznenađuje ?

Na primer, u Iraku je ubijeno mecima, bombama, plamenom, noževima i da ne nabrajam - oko 600 000 ljudi (domaćih) jer ti divljaci nisu kapirali da ne smeju biti na putu američkim intereseima i namerama.
I sad ne postoji ni jedna kučeća organizacija koja se oglasila da je te ljude trebalo zbrinuti u nekakve sigurne kuće a ne pobiti ??? Valjda je razumno očekivati da amerikanci nemaju toliko para da celog života plaća ovima vodu, hranu, stan ... Nego, dohvati šta imaš i rešiš > permanentno. :)
Laci ne pravi se naivan ! Znaš ti dobro da je većina žrtava rezultat tamanjenja iračana između sebe. Od podmetnutih bombi samo ih je stradalo na hiljde.

Ukrajinci ubili 80.000 pasa zbog fudbala...

http://www.kurir-info.rs/sport/fudba...ala-177048.php

KIJEV - Ukrajina je odavno počela sa priprema za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012, koje prganizuje zajedno sa Poljsko. Sa svojih ulica su navodno "počistili" skoro 80.000 pasa lutalica.

Aleksandar Hirči, veterinar iz Austrije i aktivni član međunarodne kampanje Stop Kiling dogs, kaže da je sve počelo pismom koje je u Ukrajinu stiglo od UEFA. Iz njihovog sedišta je stiglo obaveštenje da tokom šampionata ne sme da bude pasa lutalica na ulicama. Prema njegovim rečima, lokalne vlasti su odlučile da ih pobiju, iako su na raspolaganju imali prihvatilišta za pse, a mogli su da ih i udome, prenosi France 24.

Ljudi su protestovali protiv ubijanja pasa u Ukrajini, ali to nije omelo ukrajinske vlasti da nastave sa masakriranjem pasa lutalica, što još uvek čine.

Ne treba ih ubijati, to nije u redu. Neka ih jednostavno zatvore na privremeno dok traje prvenstvo. Za to vreme dok su zatvoreni, STO VECEM BROJU da se izvrsi operacija kako ne bi mogli vise da se razmnozavaju, ne vidim drugo resenje. Ubijanje je, koliko god mrzeo te pse i koliko god mi smetali, ipak previse, zivot je zivot, ako isti traje 8 ili 10 godina, covek nema pravo da ga oduzme psu. Ipak je druga stvar kada se radi recimo o misevima, pacovima ili insektima ciji zivott raje po 1-nu,2-e ili 4-e godine.

Pošto sam po profesiji biolog , poznato mi je da biljke nemaju nervni sistem - pa i ne mogu imati osećaj bola.
Biljni svet moramo čuvati radi nas samih.

znaci lukac nema oseca za bol, prema tome, nije zivo bice i prema tome mi smo iznad luka, i prema tome lukac ne vredi da zivi.

nauka je malo zayebana stvar, nema dusu ni za ich, vredan zivot je za nju sve sto ima osecaj za bol, ostalo treba u kazan. jel da majn firer?

zivot je zivot, ako isti traje 8 ili 10 godina, covek nema pravo da ga oduzme psu. Ipak je druga stvar kada se radi recimo o misevima, pacovima ili insektima ciji zivott raje po 1-nu,2-e ili 4-e godine.

znaci ako je neka vrsta kraceg zivotnog veka od druge automatski ima manja prava da zivi? :think:

bubasvabe imaju zivotni vek izmedju 5-7 godina i opasno se granici sa pescim zivotnim vekom..

Laci ne pravi se naivan ! Znaš ti dobro da je većina žrtava rezultat tamanjenja iračana između sebe. Od podmetnutih bombi samo ih je stradalo na hiljde.

OK, nije sad bitno zašto ... Ali činjenica jeste da se svet ne zgražava preterano na smrt toliko ljudi. Mislim da je bilo milion mrtvih u sukobu u Ruandi ...

Suština je da čovek tamani sve pa i ljude u ogromnim količinama - ako zasmetaju. Malo je čudno imati empatiju za životinje a nemati za ljude.

Ili opet ako ćemo dosledno poštovati život - šta je s ubijanjem miliona insekata ?! Ili ubijamo milone pilića dnevno pa ih još kanibalski pojedemo - šta je to naspram 80 000 pasa ubijenih jer će "smetati civilizovanim sportistima i civilizovanim navijačima koji će tu doći iz celog civilizovanog sveta" ? Zašto ne kazniti EU komisiju koja je postavila ovaj uslov Ukrajini ?

Mislim, ebi ga, licemerja ima na sve strane i na kilo.

ciotah negde da nekih 70% amera smatraju da su sudbinom odredjeni da vladaju, da su specijalni.

od chega to dolazi, jel se pitate?
pa od toga sto mogu da roknu svakog na ovoj planeti, cista sila.

tako smo i mi odlucili da je nas zivot specijalan jer svakog mozemo da ubijemo, svako bice. al eto poneakd se sazalimo pa se brinemo o kitovima i psima dok za isto vreme pobijemo 4-5 miliona pilica u jednom satu.

mi smo tumor ove planate. kad je izjedemo i kad planeta rikne, riknucemo i mi. fala bogu

ciotah negde da nekih 70% amera smatraju da su sudbinom odredjeni da vladaju, da su specijalni.

od chega to dolazi, jel se pitate?
pa od toga sto mogu da roknu svakog na ovoj planeti, cista sila.

tako smo i mi odlucili da je nas zivot specijalan jer svakog mozemo da ubijemo, svako bice. al eto poneakd se sazalimo pa se brinemo o kitovima i psima dok za isto vreme pobijemo 4-5 miliona pilica u jednom satu.

mi smo tumor ove planate. kad je izjedemo i kad planeta rikne, riknucemo i mi. fala bogu

Ljudski rod je najstrašnija zver koja se ikada šetala ovom planetom ... :(

u eri svakodnevnih ratova,u eri gde pojedine zemlje racunajuci i ameriku imaju smrtnu kaznu za ljude koji povrede decu i nemocne---pojedinci dojadise sa napustenim zivotinjama opasnim po narod u urbanim naseljima...da se razumemo...-ja sam odrastao na selu pored zivotinja...uvek smo imali pse i to lovacke-balkanske gonice..cesto pobednike...ali ovo po gradovima prelazi sve logicke pojmove...
dakle-po meni ukrajina je uradila krajnje efikasnu i najjeftiniju varijantu...
u srbiji--drzava treba da da rok svim ljubiteljima zivotinja i svim udruzenjima za zastitu zivotinja rok od mesec dana da uklone sve napustene zivotinje sa ulica...naravno sve o svom trosku ne na teret nijednog budzeta...da prisvojene zivotinje popisu kako se ne bi nasle ponovo na ulici...a ostatak--efikasno unistiti...
ni 100.000 pasa nisu vredna jednog odgrizenog nosa,ili ujeda deteta kako smo imali prilike da vidjamo u proteklo vreme...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back