UHAPŠENA DEKANKA MEDICINSKOG FAKULTETA U NOVOM SADU U akciji palo još 5 osoba: Sumnja se da su profesorima POVEĆAVALI ZARADE mimo pravila

pa proneverila je 180 miliona dinara drzavnog novca - kazu tuzioci

ja nisam ni tuzilastvo ni policija

ako dokaze na sudu nevinost bice nevina i za mene

Da imaš BLAGOG POJMA O ŽIVOTU znao bi da se na sudu ne dokazuje nevinosti, tužilac mora da dokaže da je kriva a ne ona da je nevina

Ovo o čemu pričaš je poznato u istoriji, zvalo se INKVIZICIJA
Tada te optuže da si veštica pa ti dokazuj da nisi

Ne čudi me što se zalažeš za inkvizicijske metode

Samo da vidim hoće li sad studenti nešto blokirati da je puste...
1000004615.jpg

Среда, 11.06.2025. у 11:08​

Ухапшена деканка Медицинског факултета у Новом Саду и још пет особа због злоупотребе положаја​

12BE04DD-79E4-496C-B61B-5528A4BD0606.jpeg

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Пореском полицијом, а по налогу Посебног одељења за борбу против корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су шест особа, међу којима су запослени на Медицинском факултету у Новом Саду, због постојања основа сумње да су незаконитим радњама оштетили буџет државе за више од 181 милион динара.

Због постојања основа сумње да је извршио кривична дела прање новца и продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја, ухапшен је Б. Ј. (1960), одговорно лице за финансијске послове Медицинског факултета у Новом Саду, док се В. Ш. (1985), руководилац у Служби за правне, кадровске и опште послове факултета и Ђ. М. (1964) фактички одговорно лице једне студентске задруге у Новом Саду, сумњиче за кривично дело прање новца и продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја у помагању.

У овој акцији ухапшени су и деканка факултета С. Б. (1964) и С. Т. (1979), референт из Службе за финансијско рачуноводствене послове факултета због постојања основа сумње да су извршили продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву, као и Р. Г. (1973), руководилац у оквиру Службе за финансијско рачуноводствене послове која се, осим овог кривичног дела, терети и за продужено кривично дело пореска утаја, саопштио је МУП.

Како се сумња, Ђ. М. је, по претходном договору са Б. Ј. и В. Ш. са рачуна новосадске студентске задруге, током 2022. и 2023. године, извршио конверзију у готовину 15.511.330 динара од укупно 21.235.508 динара које је Медицински факултет у Новом Саду овој задрузи уплатио по основу издатих неистинитих фактура за послове њених чланова, а који нису извршени.

Потом је овај новац дао В. Ш., док је више од 1,7 милиона динара задржао на рачуну задруге и на тај начин јој прибавио противправну имовинску корист. На овај начин су, како се сумња, оштетили буџет Србије за више од 17,2 милиона динара.

Р. Г. се сумњичи да је, од јануара 2022. до јуна 2024. године, у намери да избегне плаћање пореза на добит правних лица, Пореској управи у два наврата давала нетачне податке како би исказала мању основицу за обрачун пореза на добит која је остварена на тржишту чиме је оштетила државни буџет за 115.968.480 динара.

Такође, постоје основи сумње да су Б. Ј., Р. Г., С. Б. и С. Т., од јануара 2022. до краја 2024. године, противправно обрачунавали порезе и доприносе на основу исплаћених већих зарада од прописаних, чиме су оштетили Медицински факултет у Новом Саду за 47.433.749 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и, уз кривичну пријаву, биће приведени надлежном тужилаштву.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...adu-i-jos-pet-osoba-zbog-zloupotrebe-polozaja

Da li negde na svetu ima više korupcije nego u srpskoj medicini?

како год то веѕе са студентима нема

није деканку на то место постављао студент већ систем (поѕиција ил опоѕиција, пошто у нс 12 година влада снс и чанак)

тако да ова тихијева сенѕација је промућај па пропси, јер то састудентима везе нема

тихи сори бат је.би га
Kad je srpska medicina po sredi tu je jedino pitanje da li ima i poštenih…

Eto novih zahteva, pustiće ih da se brane sa slobode i tako u krug.

Počeću da mislim da ovim govedima odgovara ovo nefunkcionisanje bilo čega u zemlji jer imaju alibi da ne rade ništa sem da grade EXPO i peru pare.
Posle će ionako na Kubu.
AV je onim “pomilovanjima” iz svog oportunizma, tj zbog političkih potreba svije partije već debelo zaslužio da im se i sam pridruži.

Institut pomilovanja NE služi za političko potkusurivanje i za “ja tebi ovo, a ti meni ono.” Lopovi koji su pokrali stotine miliona da se “pomiluju”, a oni sitniji da leže za po hiljadu-dve? Evropske norme?

Koštunica i Dinkić su se bavili pljačkaškim privatizacijama i niko nikada nije odgovarao za to. Što znači da je bilo legalno.

Posle se Boris Tadić nije bavio lopovlukom. Sudstvo, policija i tužilaštvo se nisu koristili u partijske svrhe niti za progon neistomišljenika.

To je bio jedan kratak period prave demokratije i jedina svetla tačka u novijoj istoriji Srbije.

Posle vaskrsava Milošević u obliku Vučića i vraćamo se da budemo izolovana koruptivna banana država. Potpuno neshvatljivo. Da neko pomisli da smo neka afrička država a ne u sred Evrope.
:rtfm:
AD916530-F064-4F64-AEDE-F02E89230775.jpeg

Da imaš BLAGOG POJMA O ŽIVOTU znao bi da se na sudu ne dokazuje nevinosti, tužilac mora da dokaže da je kriva a ne ona da je nevina

Ovo o čemu pričaš je poznato u istoriji, zvalo se INKVIZICIJA
Tada te optuže da si veštica pa ti dokazuj da nisi

Ne čudi me što se zalažeš za inkvizicijske metode

ma ne spinuj da nemaju dokaze ne bi je uhapsili

Kad klepas lovu drzacnu ostaje trag novca, znas?

Branis potencijalne lopove vidim...

Kako ono, tvoj andrej, izgubi ličnu kartu a mukica, 4god plaćao porez
Presudna vremena sadašnja, pokažu pravo lice, svakog čoveka.
Ja da imam 4 dece pored mene, nikad ne bih ni upalio internet.

Kako ono, tvoj andrej, izgubi ličnu kartu a mukica, 4god plaćao porez
Presudna vremena sadašnja, pokažu pravo lice, svakog čoveka.
Ja da imam 4 dece pored mene, nikad ne bih ni upalio internet.

Nijedna vlast ne hapsi svoje ključne ljude.

Ni delanja ne bi bila hapšena da se nije okrenula protiv vlasti. Ovo je poruka SNSa svim pobunjenicima.

Pa normalno da imaju "dokaze"

Žena je isplačivala ZAKONSKI MINIMALAC, preko platnog spiska, na račun, svakako da nije muljala sa kešovinom kao tvoje stranačke kolege što rade.

Hbt. uhapse ti stranačkog kolegu sa 300.000 evra u kešu u stanu, predsednik vlade ti iskešira vilu od milion evra a tebi je problem dekanka koja isplažuje minimalac univerzitetskim profesorima

Ja bih ti preporučio da se ne brukaš više a posebno nemoj ženi da pokazuješ šta ovde pišeš o njenim kolegama, jer ako bude videla ostaviće te tako matorog i izlapelog.

Pa normalno da imaju "dokaze"

Žena je isplačivala ZAKONSKI MINIMALAC, preko platnog spiska, na račun, svakako da nije muljala sa kešovinom kao tvoje stranačke kolege što rade.

Hbt. uhapse ti stranačkog kolegu sa 300.000 evra u kešu u stanu, predsednik vlade ti iskešira vilu od milion evra a tebi je problem dekanka koja isplažuje minimalac univerzitetskim profesorima

Ja bih ti preporučio da se ne brukaš više a posebno nemoj ženi da pokazuješ šta ovde pišeš o njenim kolegama, jer ako bude videla ostaviće te tako matorog i izlapelog.

pa da je radila to po zakonu ne bi imali za sta da je hapse logicno zar ne ?

Ocito da je krsila zakon tj zloupotrebila sluzbeni polozaj.

Back