Studentkinja Medicinskog fakulteta u Nišu

Заболе баш вучића што су факултети блокирани и што нема наставе. То му је интересантно онолико колико може да искористи у пропагандне сврхе. А студенти долазе у ситуацију да се самоубију. :(
Akademski sistem njih upropascava pola veka unazad, cista rutina.

Заболе баш вучића што су факултети блокирани и што нема наставе. То му је интересантно онолико колико може да искористи у пропагандне сврхе. А студенти долазе у ситуацију да се самоубију. :(

Pa naravno, glas razuma.

Imaš ucenjivački potencijal kada time što ucenjuješ nešto ometaš tog koga ucenjuješ. Kao evo blokiram fakultet da bi mi ispunio zahteve. A njih zabole sve to, čak.. verovatno im je interesantna ideja o prinudnim upravama, da budu face na fakultetima.

Kažite Majkrosoftu da ne treba da radi godinu dana, da neće biti plata i da će godinu dana morati da rade drugde. Ko bi se i vratio... izgubio bi konkurentnost. Konkurentnost je nešto na čemu se radi svakog DANA, a ne svake godine. Radovi koje radimo moraju da budu konkuretni i da izađu pre nekih drugih koji bi isto objavili. Za to je nužan nastavni proces, da ima studenata koji su uključeni u rad.. da bi bio živ naučni rad i da bi se puno objavljivalo i kvalitetno. dovoljno je samo par meseci i prepolovio se broj svega. Oni koji drže do svoje karijere u koju su ulagalči ceo živort radeći prekovremeno sigurno neće sedeti skrštenih ruku i raditi u propaloj instituciji. Još ako želi da dobije Horizon i druge projekte.. Naučnicima je više stalo do nauke nego do bilo čega, tako da pozivanje na nekakvu obustavu je kao da ih pozivaš da umru na par godina.
Znači, to je stavljanje ličnog ispred opšteg?

Je l' moguće da vi ne vidite koje potrese u sistemu koje je sve ovo izazvalo?

Je l' moguće da ne vidite da više ništa neće moći kao do 01.11.2024.?

Da sve ostane samo ovako, načinjen je veliki korak.
ALi valjda nam je cilj da srušimo nakaradni sistem ?

Pa naravno, glas razuma.

Imaš ucenjivački potencijal kada time što ucenjuješ nešto ometaš tog koga ucenjuješ. Kao evo blokiram fakultet da bi mi ispunio zahteve. A njih zabole sve to, čak.. verovatno im je interesantna ideja o prinudnim upravama, da budu face na fakultetima.
Само, ја у свему томе кривим и вас са факултета. Да се разумемо, не само вас, и себе, и цело друштво.
Имам кући два студента, и све ово што раде сам подржавао у потпуности, јер видим да то раде чистог срца, и да су у праву.
Шта ја да кажем ћерки која ми каже ”Тата, ја нећу да живим у оваквој земљи”?
Али они немају довољно знања и искуства да би знали у какву су се игру упустили.
Причао сам са њима о аргументима које си ти овде износила, и са којима се ја слажем, али они о томе немају појма, што значи да нешто на факултетима не функционише, и да те информације нису до њих доспеле.

Само, ја у свему томе кривим и вас са факултета. Да се разумемо, не само вас, и себе, и цело друштво.
Имам кући два студента, и све ово што раде сам подржавао у потпуности, јер видим да то раде чистог срца, и да су у праву.
A sta bi rekao da ti kaze "necu da zivim na ovakvoj planeti"?

Je l' moguće da vi ne vidite koje potrese u sistemu koje je sve ovo izazvalo?

Je l' moguće da ne vidite da više ništa neće moći kao do 01.11.2024.?

Da sve ostane samo ovako, načinjen je veliki korak.
ALi valjda nam je cilj da srušimo nakaradni sistem ?
Наравно да су студенти урадили велику ствар.
Наравно да је ово што раде исправно.
Али да ли ће се овако срушити тај накарадни систем?
Или ће се само срушити Универзитет?

Али они немају довољно знања и искуства да би знали у какву су се игру упустили.
Причао сам са њима о аргументима које си ти овде износила, и са којима се ја слажем, али они о томе немају појма, што значи да нешто на факултетима не функционише, и да те информације нису до њих доспеле.
A zašto bi i dospele do njih?

Zar nije bilo logično da sa akademije krene pobuna, a ne od dece?
Shvataš li koliko je Univerzitet truo?

Наравно да су студенти урадили велику ствар.
Наравно да је ово што раде исправно.
Али да ли ће се овако срушити тај накарадни систем?
Или ће се само срушити Универзитет?
Sistem je već krenuo da se klima.
Pacovi već uveliko napuštaju brod.

Ako želimo da menjamo društvo, moramo da podnesemo žrtvu, a ne da borbu za opšte dobro izjednačavamo sa radom korporacije koja je u privatnom vlasništvu sa privatnim interesima.
Ti to podržavaš?

Meni je drago što moje univerzitetske kolege nemaju ove dileme.

Па да треба да је мења, наравно.
Као што и земљу треба да мења.
Али проблем са земљом је што може да мења земљу у којој живи, или земљу у којој ЋЕ да живи.
A sta ako su sve zemlje iste, k'o i politicari.

Inace cim napuni 30 godina i shvati da je vec jednom nogom u grobu i da zivot nije nista posebno, ima da se razocara.

Mislim da se većina ljudi ovde ponašaju kao najgori sektaši fanatici. I ovi koji slepo podržavaju vlast, ali barem dobijaju neku kintu ili posao jelte, ili ovi koji danonoćno pozivaju na opšte žrtvovanje. Patetika na kub.

Brate, nek samo svaka institucija radi svoj posao. Pustite te fore tipa Jehovinih svedoka.

Vidi, ja razdvajam studente od nezadovoljnih sredovečnih građana. U tom smislu bi i reagovao. Naravno, da imam moć.
Svakako, bunt odraslih je iz nekog razloga, a studentski kao pank i rokenrol.
Mislim da se većina ljudi ovde ponašaju kao najgori sektaši fanatici.
Naravno... pa to smo videli jos sa 4G zombi revolucijom... neuracunljiva armada tehno-fanatika... takvi su u svemu

I sklopili novu, bez izbora. Oki, videćemo šta će biti.
Imaju zakonsko pravo ali videli smo koliko se otezalo.
Oni se plaše ovih protesta jako, vide koju snagu ima (videli su to najbolje 15.03.) i sad im je taktika iznurivanje.
Zato sve otežu.
Ali kao što smo mogli da vidimo, u policiji se debelo uzdrmalo i u bezbednosti.
A da ne pričamo da je zapadna Srbija cela na gotovs i da od podizanja protesta nijedan gradonačelnik nije potpisao dopust za kopanje litijuma.
A Jadar nije ni izglasan kao strateški prijekat u EU.
EXPO stao.

Ovi prostesti su ogroman napredak napravili samo ste vi izgubili iz vida šta se sve dešavalo poslednjih pola godine.

Da, ja sam rekla, koliko god da sam podržala u početku i donirala i prva želim promene, da mi nije nikakva ljubav prema narodu , ako blokiraju kao skoro depoe i garaže, pa ja ne mogu da stignem.po dete u vrtic, 17km dalje od posla , pa moram da platim taxi , za neko opste dobro. Da, dosla sam do tačke da mi je bitnija moja porodica sad , u ovom trenutku, od nekih viših ciljeva, jer studenti meni nece da dovedu dete kuci, da im kupe bajs , da ih uspavaju uveče, nego blokiraju prevoz svima nama koji ih podržavamo, da bi uradili sta tačno? Eto, priznajem glupa sam nije mi bas jasno. Ili blokiraju kao prošle nedelje bulevar kralja aleksandra nista ne ide , a svi mi ćemo do kuća, vrtica , škola vazdušnom linijom verovatno

A zašto bi i dospele do njih?

Zar nije bilo logično da sa akademije krene pobuna, a ne od dece?
Shvataš li koliko je Univerzitet truo?
Моје мишљење је да је тај трули Универзитет и даље међу најздравијим институцијама ове државе.
И не успевам да схватим како ће то држава бити боља кад и њега срушимо?
Школоваћемо лекаре и инжењере на сега-меги?

Back