Studentkinja Medicinskog fakulteta u Nišu

Evo npr. ovaj Šarović. Sad da izađe na izbore, dobio bi 10% minimum.
:pop: Dobio bi ali bi kreni-promeni i ostatak teletabis ekipe spali na nulu. Tako da ne bi imao njihovu dozvolu da se kandiduje.
Iskreno, s njim nisam oduševljena, ima lošu biografiju, ali pokazao je hrabrost i upravo je on zaslužan za razobličavanje ovog sistema i što smo počeli da se stidimo Ćacija i Ćacilenda.
Nesto kao Baka Prase?

Искрено се надам да је тако.
Али не верујем у то баш превише. :ljutko:
Ma sta imas da verujes ne verujes, znas je li istina ili nije. Ja svoje zakljucke nikad ne iznosim kao "misljenje" nego kao 100%-nu istinu, i redovno pogodim. Kad su diskusije ovog tipa to i nije tesko, kao debata o ravnozemljastvu.

Dakle revolucionarne metode su OK sve dok cenu revolucije plaća neko drugi? Čim je revolucija ugrozila budućnost tvog deteta cena je postala previsoka, pre toga je sve bilo OK? Ili je možda OK da neko npr. završava srednju vanredno ne bi li se probalo da se ubrza nešto što bi se ionako dogodilo na nekim izborima?

Buducnost nije ni bila ugrozena. Moj klinac je pre desetak dana postao drzavni prvak.
On je ucio svakodnevno isli - ne isli u skolu. Sat i po moze svako od dana da odvoji za sebe.

Zasto ovo pisem? Zato sto niko ne moze da saceka da mu se ulije znanje u glavu. Deca moraju u kuci da steknu naviku da uce neko vreme dnevno i da sfera koja se odabere mora da se radi pola sata dnevno. Ja zelim da verujem da su studenti zapravo UCILI koliko traju ove blokade.

Da li cu govoriti detetu da za njega odluke donose uciteljice i profesori? NE.
Za njegovu edukaciju odgovoran je on i odgovorna sam ja.

Zato sam i pitala od starta zasto se strajkovi ne organizuju na smenu i vikendom?
Napominjem da je on vodjen na mitinge i bio je na velikom mitingu 15. 3...ali je uzeo i prvo mesto od 40 ili 50 000 dece na svoj trud, disciplinu i odgovornost.
Tako je trebalo svi da urade, a ne da nam se profesori setkaju od grada do grada iako je polovina njih javno uhlebljena u SNS.

Njegove starije kolege su na iglama jer cekaju stipendije za neke Oksforde, Kembridze, cak i za MIT...od prvog dana sam govorila da je nefer ostaviti tu decu bez stipendija.

Hoce kaki - nece kaki je igra za malu decu, a ne za ozbiljne ljude.

Ako imamo decu od sedam godina ta deca ne mogu da cekaju deset da se opismene jer ce celog zivota ispastati tudju neodgovornost. Kako vlasti, tako i ucitelja.

Ako strajkujemo - stajacemo svi dok se ne ispune zahtevi.
A ne da menjamo samo koliko je nama udobno. A po dzepu - a pod tepih. Ako smo zajeli zajedno, valja da resimo zajedno.

Svakako cemo zajedno brze resiti.

I da, ako sam ja kao majka malog deteta mogla da drzim blokade u prvom redu i rizikujem da me odvali neko automobilom, zaista ne vidim zasto isto ne bi mogli da ucine i drugi.
Okrenuti ledja studentima sada je za moj racun izdaja.
Drzala bih i pro bono konsultacije, objavljivala bih javno sta treba da nauce kako bi lakse prosli sutra, ali ne bih izdala i podigla ruku da se otvori fakultet dok zahtevi nisu ispunjeni makar me otpustili.

Studentkinja medicine Marija Stanković koja je bila u Pionirskom parku vratila se u Niš pošto je nastava na Medicinskom fakuletu u Nišu zvanično počela 15-stog aprila. Imala je praktičnu nastavu u Klinici za infektivne bolesti, a ispred klinike su se okupili blokaderi koji su urlali i vrištali. Marija kaže da je samo urlanje nije potreslo jer je svakakve užase preživljavala u Pionirskom parku, naročito tokom protesta 15-stog marta, već ju je zapanjilo to što se tako ponašaju studenti medicine ispred zgrade u kojoj su teško bolesni pacijenti.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/s...a-medicinskom-fakultetu-u-nisu-pocela/gj3l18s

https://www.tanjug.rs/video-gallery...ideo-uid=dfca325f-ee5d-4f17-a30e-11f0e5c7c451

Ona je rekla i da je iz njene fakultetske grupe koja ima 26 studenata, osmoro studenata je bilo protiv nastave, osmoro na vežbama, a desetak studenata joj se javilo i izrazilo strah, ali su rekli da planiraju da se u utorak nakon Uskrsa vrate na nastavu.
"Čula sam se čak i sa studentima koji se predstavljaju kao studenti u blokadi, među kolegama koji su mi se javili ima i onih koji su mi rekli da žele da krenu sa nastavom, da ne žele da izgube godinu, ali da se plaše targetiranja i osude kroz koju sam prošla ja", istakla je Stanković.

Kaže da ona pokušava da ih ohrabri.

"Razumem ih u potpunosti, s obzirom na to da u utorak kada sam se pojavila na prvoj vežbi iz infektivnih bolesti, odnosno na Klinici za infektivne bolesti, mene je sačekala grupa studenata koji su zviždali, skakali, skandirali, vikali mi što krećem na nastavu, što je bilo zaista jezivo. Jezivo je to da oni kao studenti medicine dolaze ispred klinike koja ima intenzivnu negu gde se nalaze životno ugroženi pacijenti", rekla je Stanković.

Istakla je da bi volela da veruje da ih je na to neko naterao, jer je u suprotnom, kako kaže, strašno ako oni studiraju medicinu, a svoj postupak smatraju ispravnim.
Da, sada se radi o tome da normalnost treba da prevazidje strah od nenormalnosti i nezakonistosti, ali nema dovoljnu podrsku institucija u tome.

Neko kao da je smislio blokade da blokira rad vaznih instutucija ove drzave, a ne da ih podstakne da rade kako treba.

Nekom ocito odgovara ovakvo stanje na duze staze, "ni tamo ni ovamo", a kome, videce se narednih dana i meseci.

Da, sada se radi o tome da normalnost treba da prevazidje strah od nenormalnosti i nezakonistosti, ali nema dovoljnu podrsku institucija u tome.

Neko kao da je smislio blokade da blokira rad vaznih instutucija ove drzave, a ne da ih podstakne da rade kako treba.

Nekom ocito odgovara ovakvo stanje na duze staze, "ni tamo ni ovamo", a kome, videce se narednih dana i meseci.
Сви добро знамо колико добро државне институције раде свој посао, зато смо ту и где јесмо.
Да је држава одрадила шта је требала, и испунила захтеве, не би више било протеста, али ови на власти би лежали на робији дуго, тако да ће да пумпа још дуго.

Сви добро знамо колико добро државне институције раде свој посао, зато смо ту и где јесмо.
Upravo zato sto su drzavne, samo privatna svojina funkcionise kako treba.
Да је држава одрадила шта је требала, и испунила захтеве, не би више било протеста, али ови на власти би лежали на робији дуго, тако да ће да пумпа још дуго.
Pa ok, onda cete morati vi da robijate... ali cete zato biti heroji kad vas jednom oslobode :per:

Upravo zato sto su drzavne, samo privatna svojina funkcionise kako treba.

Pa ok, onda cete morati vi da robijate... ali cete zato biti heroji kad vas jednom oslobode :per:
Да, да, сигурно је тако. Само у Србији државне институције не раде како треба, јер су пуне шљама и талога.
Нас је више, изволи па пробај. Јави кад желиш да дођеш на протест да заводиш ред, таман да те видимо у акцији.

Да, да, сигурно је тако. Само у Србији државне институције не раде како треба, јер су пуне шљама и талога.
Ma jeste, vec Rumunija je sjajna.
Нас је више, изволи па пробај. Јави кад желиш да дођеш на протест да заводиш ред, таман да те видимо у акцији.
Ti sto protestuju su samo poslusne ovcice koje i ne znaju gde su i zasto su, u aps ce krupnije zverke.

Ma jeste, vec Rumunija je sjajna.

Ti sto protestuju su samo poslusne ovcice koje i ne znaju gde su i zasto su, u aps ce krupnije zverke...
Мислиш Ћацији? Слажем се.
Крупније зверке може, попут Вучића, Дачића, Радојичића, Митровића, Мишковића итд итд.

Мислиш Ћацији? Слажем се.
Крупније зверке може, попут Вучића, Дачића, Радојичића, Митровића, Мишковића итд итд.
Da si musko hapsio bi Netanijahua, Zelenskog - zamisli da si u njihovim zemljama, a ne tu nejac. Lako je ovde u cacilendu junaciti se.

Moje mačke isto tako kažu da bi baš ceo Kosmos procvetao kad bi one negde preuzele apsolutnu vlast.

I to je istina , sve je to ok, ali ovo ovako se nikada neće nista promeniti. Sloba je pao za par dana. Ovo ja ne znam sta je . Ajde da hodamo okolo, ajde da stojimo ispred rts-a , ajde da stojimo na ulici, ajde da hodamo po Srbiji. Nidje veze. Brate uleti u skupštinu, nek pusti policiju na ljude , završi to na brzaka i cao. Ovi su limunada za petooktobarce.

To ne znam ali vidim da se dopušta divljanje po gradovima. Da su ugroženi reagovali bi.
Verovatno imaju podatke da je mbogo više onih koji su protiv divljanja i kad dođe do izbora da će glatko pobediti. Opozicija je počišćena, a vlast je neokrznuta. Sve ovo dalje je degradacija protesta. Scene dejadencije u tzv. performansima odbijaju ljude. Baba koja šeta pudlicu i nosi vuvuzelu i duva u uši prolaznicima se vrti, vrti, vrti na medijima i šta dobijemo?!

Back