Studentkinja Medicinskog fakulteta u Nišu

Imaju zakonsko pravo ali videli smo koliko se otezalo.
Oni se plaše ovih protesta jako, vide koju snagu ima (videli su to najbolje 15.03.) i sad im je taktika iznurivanje.
Zato sve otežu.
Ali kao što smo mogli da vidimo, u policiji se debelo uzdrmalo i u bezbednosti.
A da ne pričamo da je zapadna Srbija cela na gotovs i da od podizanja protesta nijedan gradonačelnik nije potpisao dopust za kopanje litijuma.
A Jadar nije ni izglasan kao strateški prijekat u EU.
EXPO stao.

Ovi prostesti su ogroman napredak napravili samo ste vi izgubili iz vida šta se sve dešavalo poslednjih pola godine.

to je sve tačno. ovim protestima smo sve uzdrmali i nije ništa više kao pre.

Mislim da se većina ljudi ovde ponašaju kao najgori sektaši fanatici. I ovi koji slepo podržavaju vlast, ali barem dobijaju neku kintu ili posao jelte, ili ovi koji danonoćno pozivaju na opšte žrtvovanje. Patetika na kub.

Brate, nek samo svaka institucija radi svoj posao. Pustite te fore tipa Jehovinih svedoka.
ALi institucije neće da rade svoj posao.
Zato su se masovni protesti pokrenuli.
I treba da traju dok iste ne prorade.

Da, ja sam rekla, koliko god da sam podržala u početku i donirala i prva želim promene, da mi nije nikakva ljubav prema narodu , ako blokiraju kao skoro depoe i garaže, pa ja ne mogu da stignem.po dete u vrtic, 17km dalje od posla , pa moram da platim taxi , za neko opste dobro. Da, dosla sam do tačke da mi je bitnija moja porodica sad , u ovom trenutku, od nekih viših ciljeva, jer studenti meni nece da dovedu dete kuci, da im kupe bajs , da ih uspavaju uveče, nego blokiraju prevoz svima nama koji ih podržavamo, da bi uradili sta tačno? Eto, priznajem glupa sam nije mi bas jasno. Ili blokiraju kao prošle nedelje bulevar kralja aleksandra nista ne ide , a svi mi ćemo do kuća, vrtica , škola vazdušnom linijom verovatno
I to će trajati doveka?

ALi institucije neće da rade svoj posao.
Zato su se masovni protesti pokrenuli.
I treba da traju dok iste ne prorade.

Ali ovo je tema o univerzitetu i nastavi na njemu. On je radio kako treba pa je opet blokiran. ahahahah

Podržavam blokadu institucija koje ne rade. Mada ne svih. Ovo sa gradskim saobraćajem je za mene katastrofa. Ljudi moraju da se kreću.

Sistem je već krenuo da se klima.
Pacovi već uveliko napuštaju brod.

Ako želimo da menjamo društvo, moramo da podnesemo žrtvu, a ne da borbu za opšte dobro izjednačavamo sa radom korporacije koja je u privatnom vlasništvu sa privatnim interesima.
Ti to podržavaš?

Meni je drago što moje univerzitetske kolege nemaju ove dileme.
Све ми је то у реду.
Ја сам први спреман на жртве.
Само не видим како ће урушавање Универзитета допринети побољшању стања у друштву?

I to će trajati doveka?

Nije bitno da li će trajati 2 dana ili 7 dana , prosto nije u redu prema ljudima.koji rade u privatnim firmama, imaju malu decu, daleko rade od kuce da nemaju kako da dodju do kuce, da zadržavamo svakih par dana vaspitače zbog protesta u gradu. Krenula sam u 5 sa posla , dosla sam kuci u 7. Izvini, ali to nije u redu , ako već insistiraju na solidarnosti , ljubavi i sl, trebalo bi da imaju osećaja za sve ljude u gradu/državi ..blokiraj skupštinu, a ne pola grada

Моје мишљење је да је тај трули Универзитет и даље међу најздравијим институцијама ове државе.
И не успевам да схватим како ће то држава бити боља кад и њега срушимо?
Школоваћемо лекаре и инжењере на сега-меги?
Zdrava sadržinom institucija koja se sakrila iza dece i ako bi mogli da se ne mešaju?

Univerzitet ne može biti uništen. To je defetistička žvaka tih protiv kojih se borimo.
Uteraj im strah u kosti i vozi, pobeda je tvoja.
Jedan od najvećih doprinosa ovoh protesta je oslobađanje od straha, kod mnogih.

Ali ovo je tema o univerzitetu i nastavi na njemu. On je radio kako treba pa je opet blokiran. ahahahah

Podržavam blokadu institucija koje ne rade. Mada ne svih. Ovo sa gradskim saobraćajem je za mene katastrofa. Ljudi moraju da se kreću.
Sasvim logično.
Ne daju vam deca da izbegnete ovu borbu.
Morate u njoj da učestvujete i da vratite svoje pravo na političko delovanje.
Akademski građanin, ma ni bilo koji drugi, ne sme biti apolitičan.
Politika nam odlučuje o sudbini.
Ta vrsta nezainteresovanosti je neoprostiva, posebno nekom ko želi da ima ugled univerzitetskog profesora tj. osobe od znanja i integriteta.
Ako ne pokažeš integritet, kakav si ti akademski građanin, kakav univerzitetski profesor?

A sta ako su sve zemlje iste, k'o i politicari.

Inace cim napuni 30 godina i shvati da je vec jednom nogom u grobu i da zivot nije nista posebno, ima da se razocara.
Ја то знам, али они не знају. И не треба да знају. Зато су и у праву у својој борби, јер још увек верују у правду и истину. Али не треба ми да их гурамо у пропаст.
Некако ми изгледа да су и једна и друга страна у овим дешавањима против студената.
И вучић који их вређа и тиме изазива њихов одговор, и ови који их тапшу по рамену и гурају у борбу коју они сами не могу добити.

Све ми је то у реду.
Ја сам први спреман на жртве.
Само не видим како ће урушавање Универзитета допринети побољшању стања у друштву?
Ja ne vidim urušavanje.
Vidim ljude koji nisu primili platu i u strahu su.
Čuj, da se uruši institucija stara 100 godina za tri meseca protesta.
To je toliko smešno da ne želim uopšte taj argument da komentarišem.
On je pokriće ličnom strahu.

Ja ne vidim urušavanje.
Ali mnogi smerovi ce biti pogaseni, recimo nastavnicki koji su i do sada jedva popunjavani. Zamisli sad maturanta koji hoce da studira za nastavnika, treba ga slati na razgovor sa psihologom momentalno.

Nije bitno da li će trajati 2 dana ili 7 dana , prosto nije u redu prema ljudima.koji rade u privatnim firmama, imaju malu decu, daleko rade od kuce da nemaju kako da dodju do kuce, da zadržavamo svakih par dana vaspitače zbog protesta u gradu. Krenula sam u 5 sa posla , dosla sam kuci u 7. Izvini, ali to nije u redu , ako već insistiraju na solidarnosti , ljubavi i sl, trebalo bi da imaju osećaja za sve ljude u gradu/državi ..blokiraj skupštinu, a ne pola grada
Slažem se, trebaju institucije da blokiraju.
To od samog početka mislim.
Nisam ni ja za blokadu saobraćaja ali tako je kako je.
Ovo je za našu decu i našu budućnost.

Ali mnogi smerovi ce biti pogaseni, recimo nastavnicki koji su i do sada jedva popunjavani. Zamisli sad maturanta koji hoce da studira za nastavnika, treba ga slati na razgovor sa psihologom momentalno.
Bajke su drugi sprat pa levo.

Učiteljski fakultet je izgubio na popularnosti jer je školstvo urušeno sasvim.
Zato i protestvuju nastavnici.
Genije. :lol:

Slažem se, trebaju institucije da blokiraju.
To od samog početka mislim.
Nisam ni ja za blokadu saobraćaja ali tako je kako je.
Ovo je za našu decu i našu budućnost.
Nije, to je za vase zlo i vasu laz.
Inace ni u jednoj zemlji nije doslo do nasilne promene vlasti protestima i blokadama, samo vojnim operacijama.
Bajke su drugi sprat pa levo.
Pa znas li koliko je bilo upisanih prethodnih godina?

Ja ne vidim urušavanje.
Заиста бих волео да си у праву, и да сам ја само забринути родитељ.
Али, из досадашњег искуства, чини ми се да када у неком тренутку студенти остану сами на ветрометини, неће бити никога да им помогне.
Сви ће онда само прати руке, и једни друге кривити за грешке и промашаје. Али од тога неће бити никакве користи.

Заиста бих волео да си у праву, и да сам ја само забринути родитељ.
Али, из досадашњег искуства, чини ми се да када у неком тренутку студенти остану сами на ветрометини, неће бити никога да им помогне.
Сви ће онда само прати руке, и једни друге кривити за грешке и промашаје. Али од тога неће бити никакве користи.
Mislim da grešiš i da će itekako biti onih koji će hteti da im pomognu.
U pozadini se zasigurno već formiraju sprege između ljudi koji će preuzeti odgovornost na sebe.

Evo npr. ovaj Šarović. Sad da izađe na izbore, dobio bi 10% minimum.
On će sigurno uzeti udeo u političkom delovanju.
Iskreno, s njim nisam oduševljena, ima lošu biografiju, ali pokazao je hrabrost i upravo je on zaslužan za razobličavanje ovog sistema i što smo počeli da se stidimo Ćacija i Ćacilenda.

Back