Ухапшен Ратко Младић

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ha... Dobro... Ne mogu da dokažem... Niti nameravam, pravo da ti kažem...

Nego, kad se strelja 3, 4 hiljade zarobljenika nije monstruozno? A 7, 8 hiljada jeste??? :think:

O čemu ti pričaš? Šta je poenta? Nije Mladić masovni ubica, jer je naredio streljanje samo 3,4 hiljade ljudi.... Bio je blagonaklon, izdvojio je žene i decu, a mogao je da strelja i njih... Jel to poenta?

Prvo: Ja neznam da li je on to naredio ili ne.
Drugo: Jeste izdvojio zene i decu i to je blagonaklono; muslimanski/hrvatski vojnici su trudne zene silovali i ubijali, a i decu klali.
Trece: Iskreno, neznam koliko je ljudi zaista ubijeno tamo.
Cetvrto: MOJE misljenje, a zbog cega sam se i ukljucio u ovu diskusiju, da vise prilici upotrebiti reci attrocities,i monstruozno, u slucaju da se par ljudi ubije na nacin kako je to druga strana uglavnom radila, nego kada se mnogo vise ljudi ubije metkom,tj strelja. To je samo moje misljenje.

A ti si još jedan pametnjaković, koji umjesto argumentovane rasprave kreće sa spamovanjem i glupiranjem!

A koje argumente si očekivao kad postavljaš blesavo pitanje nakon što cijeli svijet više od decenije bruji o Mladićevim zločinima? Da je li netko čuo, vidio, svjedočio o Srebrenici.
Na ovakav autizam, koji je izgleda masovna pojava na ovom forumu, čovjek može odgovoriti jedino za'ebancijom.

E to čekam da me pitaš...:D...

Da si pravnik, kao ja, to bi znao...

Haški tribunal je privremeni ad hoc sud, koji je ustanovljen od strane Savjeta bezbijednosti na nelegalan način. Prema Povelji UN iz 1945. međunarodne sudove nikako ne može osnovati Savjet bezbijednosti. Međunarodne sudove ne može osnovati ni Skupštnia UN-a... nego samo države pojedinačno, multilateralnim ugovorima i one važe samo za one države koje su prihvatile taj sud.

Nešto slično kao Međunarodni sud pravde u Hagu, ali on ima druge manjkavosti, koje nemam sad vremana da objašnjavam.

Dalje, haški tribunal je predviđen samo za bivšu Jugoslaviju i za Ruandu a ta 2 područja ne čine ni stoti dio čovječanstva. A u pravu postoji princip da ako pravda nije dostupna za svakoga i za sve na isti način ne treba važiti ni za koga.

Što se tiče legitimnosti ovog kvazi suda, svakome ko je bar jednom pratio suđenje Miloševiću, Šešelju ili bilo kome drugom je sve jasno... to je smjehotresan sud koji je oslobodio Orića i Haradinaja a npr. Šešelja drži skoro 9 godina u pritvoru, što je apsolutni rekord i ući će u sve udžbenika kršenja ljudskih prava u svijetu...

Ako imaš kakvih pravnih pitanja, besplatno odgovaram! ;)

Smešan si, svojim bacanjem nekih podataka...

Ne očekuješ valjda da ja sad kopam po raznoraznim statutima kojima se to uređuje, kao što je na primer rimski ili nešto slično... Zabole me...

Činjenica je da Srbija priznaje taj tribunal i da će Mladić biti izručen po zakonu..

Prvo: Ja neznam da li je on to naredio ili ne.
Drugo: Jeste izdvojio zene i decu i to je blagonaklono; muslimanski/hrvatski vojnici su trudne zene silovali i ubijali, a i decu klali.
Trece: Iskreno, neznam koliko je ljudi zaista ubijeno tamo.
Cetvrto: MOJE misljenje, a zbog cega sam se i ukljucio u ovu diskusiju, da vise prilici upotrebiti reci attrocities,i monstruozno, u slucaju da se par ljudi ubije na nacin kako je to druga strana uglavnom radila, nego kada se mnogo vise ljudi ubije metkom,tj strelja. To je samo moje misljenje.

Tvoje mišljenje je pristrasno...

Ma razumem ja tebe. Jesu li te šefovi nagazili? Sad ćeš morati pisati službene zabeleške o odlivu informacija načelniku ili pomoćniku(zamjeniku) komandanta za :whistling: :lol:
Hoćeš da obrišem postove da ti učinim uslugu? :hahaha:

Znači bajo ... Razumeli smo se! Mislim da je vreme za novi nik :lol:
Hvala na brizi, nema potrebe ni za kakvim promjenama niti brisanjima domaćine, radije da malo popričaš sa ovim prletom, onako domaćinski, jer vidim počinje "pjeniti" a to nije dobro po zdravlje a i ruši vam ugled sa otrcanim repertoarom psovki i vrijeđanja.
Sve što napišem imam i argumente za to (uvijek sam postavljao linkove itd.)

A koje argumente si očekivao kad postavljaš blesavo pitanje nakon što cijeli svijet više od decenije bruji o Mladićevim zločinima? Da je li netko čuo, vidio, svjedočio o Srebrenici.
Na ovakav autizam, koji je izgleda masovna pojava na ovom forumu, čovjek može odgovoriti jedino za'ebancijom.

Hahahah...
Gebelsovsko objašnjenje, nije bitno šta se desilo, već šta smo čuli na cnn-u!
:klap:

Smešan si, svojim bacanjem nekih podataka...

Ne očekuješ valjda da ja sad kopam po raznoraznim statutima kojima se to uređuje, kao što je na primer rimski ili nešto slično... Zabole me...

Činjenica je da Srbija priznaje taj tribunal i da će Mladić biti izručen po zakonu..

Ma vidim ja da se ti razumiješ u međunarodno javno pravo k'o Marica u onu stvar... pa ti je to smiješno... A ako te zabole, što si me pitao onda?!

To što Srbija priznaje taj "sud" i što će general Mladić biti izručen je međunarodna sila a ne pravo!

Ha ha ha, ne krijem ništa niti se nečeg stidim a to da me neko "oprao" možeš samo sanjati, vidiš bilo je upravo obrnuto, kidisao đeneral nekoliko puta i na kraju nismo ga mogli stići, ni njega niti njegove "junake" koliko brzo su bježali, izgubi đeneral ogromnu teritoriju i nekoliko gradova.
A onako usput se raspitaj i potraži podatke (koji se kriju kao zmija noge) kako đeneral uteče sa ratišta i pravo u bolnicu na krpanje, neću ja da ti pričam jer ne bi bilo zanimljivo.

'O''š da ti ja pričam AID-ov žglopnjače ........

Hoćeš sa mnom oko Sarajeva malo .....

Ja sam ponosni pripadnik VRS ,SRK , 3SarPB ( Žuč , Golo brdo , Fabrika Pretis) , sve meni možeš . ali lagano i sa razumjevanjem pripovjedati,
tj. svojim riječima ka'sti , o povlačenju , probijanju , deblokadi , radnoj obavezi ,djevojčicama od 14 god. i svekolikom merhametu muslimanskom, prokleto vam i sjeme i pokoljenje , vazda u vjeke i vjekova ........

'O''š da ti ja pričam AID-ov žglopnjače ........

Hoćeš sa mnom oko Sarajeva malo .....

Ja sam ponosni pripadnik VRS ,SRK , 3SarPB ( Žuč , Golo brdo , Fabrika Pretis) , sve meni možeš . ali lagano i sa razumjevanjem pripovjedati,
tj. svojim riječima ka'sti , o povlačenju , probijanju , deblokadi , radnoj obavezi ,djevojčicama od 14 god. i svekolikom merhametu muslimanskom, prokleto vam i sjeme i pokoljenje , vazda u vjeke i vjekova ........

Laki je danas malo nervozan......Nije to zbog Pantelije , nestalo mu rakkkije.....

Umjesto što se se smiješ k'o lud na brašno, odgovori kada je to general Mladić naredio strijeljanje i gdje! To si napisao u nekom postu... biće da si maolo zaobišao istini... ne??? :lol:

Prije svega, ja nigdje nisam pisao o podacima iz optužnice. To se lako da provjeriti.
Malo je blesavo da se prepucavamo oko toga za što se Mladić tereti i jesu li optužbe osnovane. I tužitelji i obrana imat će prilike dokazati svoje teze pa je ovo jalovo propinjanje na zadnje noge kako bi se dokazala Mladićeva nevinost više nego smiješno.
Uostalom, ne bi se skrivao toliko dugo da je nevin. ;)

Hvala na brizi, nema potrebe ni za kakvim promjenama niti brisanjima domaćine, radije da malo popričaš sa ovim prletom, onako domaćinski, jer vidim počinje "pjeniti" a to nije dobro po zdravlje a i ruši vam ugled sa otrcanim repertoarom psovki i vrijeđanja.
Sve što napišem imam i argumente za to (uvijek sam postavljao linkove itd.)

Eh sad pa ko te bio po ušima da se deklarišeš da si ratovao i da si i sada profesionalni pripadnik OS R BiH. Sad je teško suzbiti strasti onih protiv kojih si ratovao kako sam pišeš i još sva ta priča o profesionalizmu. Ja sam uvek bio za korktno postovanje i uvažavanje sagovornika ali mislim da si ovaj put svojim rečima izazvao veterane i pripadnike Vojske Republike Srpske. Evo ja ću momke pozvati da ne psuju ali Bart krv je pala a ti si priznao da si pucao po njima i navodno terao ih u beg.Šta očekuješ i kakve reakcije i to dan posle hapšenja General pukovnika Ratka Mladića? Još dodaješ da si učestvovao u njegovom ranjavanju na terenu u toku rata i da barataš sa operativnim saznanjima gde se i kad lečio i oporavljao od tog "ranjavanja" o kome pričaš. Mislim da ako jesi profesionalac kako tvdiš znaš da nije ni vreme ni mesto da daješ takve izjave i još potenciraš neke linkove koji se nalaze svud po netu. Alal ti vera na dokaznom materijalu. U redu je bio si na temi i napisao si šta si imao ali... Šta bi tek bilo da ste ga vi uhvatili. Mislim da treba i u pobedi i u porazu biti dostojanstven. Posebno kad si razotkriven:lol:

Poslednja izmena od moderatora:
Laki je danas malo nervozan......Nije to zbog Pantelije , nestalo mu rakkkije.....

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii , jes mi se to nagovorio , familije ti ..........

Pa ja sam od tebe očekivao mnogo jače , em si AID-ovac , em si pripadnik OS Bih-a ,
em si bivši pripadnik ARBiH , em si mulietnićar , em nevoliš reis-u-ulemu , pravi pravcati sagovornik , osim oko tigrova sa žuči ...............

Prije svega, ja nigdje nisam pisao o podacima iz optužnice. To se lako da provjeriti.
Malo je blesavo da se prepucavamo oko toga za što se Mladić tereti i jesu li optužbe osnovane. I tužitelji i obrana imat će prilike dokazati svoje teze pa je ovo jalovo propinjanje na zadnje noge kako bi se dokazala Mladićeva nevinost više nego smiješno.
Uostalom, ne bi se skrivao toliko dugo da je nevin. ;)

Pročitaj moj post o legalnosti Haškog tribunala!

A ovaj argument, ne bi se skrivao da je nevin ti je vrh pameti! :klap:

Ja nemam pojma, gdje ti živiš i da li pratiš prilike u ovim banana državama ali prati bar jedno suđenje u Hagu i ako imaš imalo pameti biće ti jasno da tamo nema pravde i da je to politički sud.

Eh sad pa ko te bio po ušima da se deklarišeš da si ratovao i da si i sada profesionalni pripadnik OS R BiH. Sad je teško suzbiti strasti onih protiv kojih si ratovao kako sam pišeš i još sva ta priča o profesionalizmu. Ja sam uvek bio za korktno postovanje i uvažavanje sagovornika ali mislim da si ovaj put svojim rečima izazvao veterane i pripadnike Vojske Republike Srpske. Evo ja ću momke pozvati da ne psuju ali Bart krv je pala a ti si priznao da si pucao po njima i navodno terao ih u beg.Šta očekuješ i kakve reakcije i to dan posle hapšenja bivšeg Načelnika GŠ VRS General pukovnika Ratka Mladića? Još dodaješ da si učestvovao u njegovom ranjavanju na terenu u toku ratai da barataš sa operativnim saznanjima gde se i kad lečio i oporavljao od tog "ranjavanja" o kome pričaš. Mislim da ako jesi profesionalac kako tvdiš znaš da nije ni vreme ni mesto da daješ takve izjave i još potenciraš neke linkove koji se nalaze svud po netu. Alal ti vera na dokaznom materijalu. U redu je bio si na temi i napisao si šta si imao ali... Šta bi tek bilo da ste ga vi uhvatili. Mislim da treba i u pobedi i u porazu biti dostojanstven. Posebno kad si razotkriven:lol:
Vidiš ogromna je razlika između mog ratovanja i vikend ratnika, jer ja sam bio u svom gradu na koji su napadali upravo ovi što ih ti pokušavaš opravdati, šta će neki lala ili šumadinac na brdu iznad mog grada i šenluči (nadam se da znaš šta to znači) bezciljno, neselektivno i neograničeno, nisam vidio da si napisao da su i oni pucali po meni ???
Znaš li da su OS sad zajednička vojska i da zajedno po kancelarijama i kasarnama rade zajedno ljudi koji su ratovali jedni protiv drugih i da se skoro svakodnevno i o tome razgovara i vjeruj mi da puno više tolerancije i razumjevanja ima između tih ljudi nego ovih "vikend" ratnika koji se sad javljaju, prijete, psuju, vrijeđaju itd.
Opet ponavljam, profesionalizam uvijek na prvom mjestu, forum je mjesto gdje svi imaju pravo mišljenja bez da se neko lično vrijeđa, nisam ja Komadića optužio, zna se ko je to uradio i imao je šansu davno da se brani ako misli da je nevin, samo puno toga ga je "ocrnilo" i zato se skrivao.

mladic je ispao zrtva srbije i RS...i pored njegove arogancije i iskompleksiranosti...te zalaska u politicke vode vec 93 pa na dalje...bez njega takvog ne bi bilo republike srpske...i toga su svesni njegovi saborci...oni ga brane i treba tako...ali srbija se odrekla mnogih svojih generala a kamo li nece mladica...jos mu je stavila omcu oko vrata sa rezolucijom o srebrenici...
srbijom vladaju NVO i zapadnjacki olos...svi nacionalni interesi su ugrozeni...
ucinice ova vlast sve da izda i republiku srpsku...samo da zatrazi zapad...a zatrazice...a onda..?? valjda se srbadija i otrezni...

Postovani predsednik je izjavio da je konacno sprana ljaga.A moje pitanje je sa koga?Nas ili Holandjana?Jer se zna da su za srebrenicu bas oni krivi je se uopste nisu potrudili da ucine nista.Zato su toliko i potencirali da se uhapse svi odgovorni.A sada posto je uhapsen Mladic koji je inace kriv za sve nedace napacenog naroda,koji je kriv za neuspelu privatizaciju zemljotrese,poplave,sto je preko pola miliona radnika ostalo bez posla,sto su nas politicari pokrali do gole koze,sto u vojvodini ima vise gladnih nego sitih!Sada ce taj monstrum biti izrucen hagu a mi cemo bolje da zivimo.Povecace nam plate,icemo na zimovanje,na letovanje,kupovacemo kola bez bojazni kako cemo platit!Bravo Srbijo!!!Klicem ti od srece.Na pravom si putu da dotaknes dno dna!!!!Svima pusimo k***c iako je pusenje zabranjeno!!! Bravo!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back