Ухапшен Ратко Младић

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mladic je ispao zrtva srbije i RS...i pored njegove arogancije i iskompleksiranosti...te zalaska u politicke vode vec 93 pa na dalje...bez njega takvog ne bi bilo republike srpske...i toga su svesni njegovi saborci...oni ga brane i treba tako...ali srbija se odrekla mnogih svojih generala a kamo li nece mladica...jos mu je stavila omcu oko vrata sa rezolucijom o srebrenici...
srbijom vladaju NVO i zapadnjacki olos...svi nacionalni interesi su ugrozeni...
ucinice ova vlast sve da izda i republiku srpsku...samo da zatrazi zapad...a zatrazice...a onda..?? valjda se srbadija i otrezni...

ne slazemo se u potpunosti

svi nasi vodje koji su zavrsili u hagu su dobrovoljno sisli sa vlasti. i karadzic, i pavkovic, i sloba, i lukic, i evo sad uvatise i ratka

dakkle gresku je mladica napravio 1996. doduse njegovo se zna, kao i ostali ide u legendu, ne postoje pesme o ovom rezimu, ali postojje i o rasi i o slobi

Vidiš ogromna je razlika između mog ratovanja i vikend ratnika, jer ja sam bio u svom gradu na koji su napadali upravo ovi što ih ti pokušavaš opravdati, šta će neki lala ili šumadinac na brdu iznad mog grada i šenluči (nadam se da znaš šta to znači) bezciljno, neselektivno i neograničeno, nisam vidio da si napisao da su i oni pucali po meni ???
Znaš li da su OS sad zajednička vojska i da zajedno po kancelarijama i kasarnama rade zajedno ljudi koji su ratovali jedni protiv drugih i da se skoro svakodnevno i o tome razgovara i vjeruj mi da puno više tolerancije i razumjevanja ima između tih ljudi nego ovih "vikend" ratnika koji se sad javljaju, prijete, psuju, vrijeđaju itd.
Opet ponavljam, profesionalizam uvijek na prvom mjestu, forum je mjesto gdje svi imaju pravo mišljenja bez da se neko lično vrijeđa, nisam ja Komadića optužio, zna se ko je to uradio i imao je šansu davno da se brani ako misli da je nevin, samo puno toga ga je "ocrnilo" i zato se skrivao.

Znam ja kako funkcionišu OS BiH i upravo smo ti i ja započeli polemiku o tome može li se ponoviti 92. I onda smo konstatovali (između redova) Da su OS baš zbog multietničnosti potpuno neoperativni i gotovo benigni sa vojničkog aspekta gledano sastavi. Em zbog toga što su multietničke, em jer je naoružanje, tehnika i oprema u priličnoj meri oštećena i čistim kanibalisanjem skladišta i same borbene tehnike sklapano od 2 ili 3 "nečega" jedan. I možemo sad o ovome i onome razmenjivati stavove ali seti da su u okviru subregionalne kontrole naoružanja prilikom međusobnih "poseta" gotovo sve činjenice poznate. Političkom odlukom rukovodstva BiH vaša država neće biti članica NATO pakta. Sama modernizacija OS je sem pešadijskog (piješačkog) naoružanja gotovo onemugućena sistemom odlučivanja o finansiranju pomenute. Ja neću pisati u ime ovih momaka sa kojima si upao u klinč ali ako poštuješ svoje kolege Srbe sa kojima funkcionišeš na opisani način onda moraš i njih poštovati. Jer te kolege su samo dobro bezbednosno pripremljene na rad sa vama a momci iz operativnih sastava nisu imali takvu pripremu. Pogotovo kada pročitaju da na ovom forumu postuje neko ko je pucao po njima a ko je još uvek u OS BiH i još im sa time maše pod nosom. Priznaj da nije baš viteški. O slobode lišenom General pukovniku Ratku Mladiću za sada možemo reći da je priveden i da je optužen od strane Ad-hok tribunala za zločine u bivšoj SFRJ. Kad presuda bude pravosnažna kao u slučaju Generala Gotovine možemo i o tome. Namerno nisam napisao Hadžihasanovića protiv koga(na čiju štetu) su svedočili i njegovi K-danti brigada. Mnogo građana Bošnjaci, Srbi i Hrvati itd. A ne zaboravi da je u sastavu njegovog korpusa bila zloglasna jedinica mudžahedina sastavljena od dobrovoljaca iz Arapskih zemalja. Ona čiju smotru je vršio rahmetli Alija Izetbegović i ona čiji pripadnici jesu (a o čemu postoje snimljeni video dokazi) igrali fudbal sa odsečenom glavom pripadnika Vojske Republike Srpske. Znači General Ratko Mladić još nije pravosnažno osuđen. "ocrnilo" nije dovoljno. Ti i ja ne treba da se upuštamo u utvrđivanje vinosti ili nevinosti optuženog. Mislim da mi treba da komentarišemo o ovome kao i u drugim slučajevima isključivo presude. Imajući u vidu neke elemente možda General Mladić bude i oslobođen optužbi. Mislim da i tu činjenicu treba uzeti u obzir. Nema presude, nema dokazane krivice.

Poslednja izmena od moderatora:
PLAKATI PODRŠKE RATKU MLADIĆA U BANJALUCI

Petak, 27. Maj, 2011.| Autor:

63041.jpg

BANJALUKA - Plakati u znak podrške bivšem komandantu vojske Republike Srpske Ratku Mladiću sinoć su postavljeni u centru Banjaluke

Na plakatima je napisano "Vostani Srbine!" i "Slomljeno je krilo ali mi pamtimo let".

Incidenata nije bilo u Banjaluci, ali ni u Palama, gde je nekoliko stotina građana blokiralo paljanske ulice uzvikujući ime Ratka Mladića.

Protesti u Palama su najavljeni i danas u 17 časova.

Vidiš ogromna je razlika između mog ratovanja i vikend ratnika, jer ja sam bio u svom gradu na koji su napadali upravo ovi što ih ti pokušavaš opravdati, šta će neki lala ili šumadinac na brdu iznad mog grada i šenluči (nadam se da znaš šta to znači) bezciljno, neselektivno i neograničeno, nisam vidio da si napisao da su i oni pucali po meni ???
Znaš li da su OS sad zajednička vojska i da zajedno po kancelarijama i kasarnama rade zajedno ljudi koji su ratovali jedni protiv drugih i da se skoro svakodnevno i o tome razgovara i vjeruj mi da puno više tolerancije i razumjevanja ima između tih ljudi nego ovih "vikend" ratnika koji se sad javljaju, prijete, psuju, vrijeđaju itd.
Opet ponavljam, profesionalizam uvijek na prvom mjestu, forum je mjesto gdje svi imaju pravo mišljenja bez da se neko lično vrijeđa, nisam ja Komadića optužio, zna se ko je to uradio i imao je šansu davno da se brani ako misli da je nevin, samo puno toga ga je "ocrnilo" i zato se skrivao.

lupetas, ali mnogo lupetas

vi bre ne znate ni zaasto ste ratovali. ulozili ste sve na aliju a zavio vas je u crno. sami ste krivi, lose vam je bilo u jugi. patite se sada, siromasi i bez posla.

srpski govoris, a srbe ne cenis. jer da ih cenis ne bih ih uvlacio i nekakvu bih, nego bi postovao dejton i republiku srpsku. ne moram dalje a ni vise, jednostavno je i vi ste kao i ostali uradili sve na svoju stetu, a nije vam jos jasnno

A da stavimo na kantar koliko je cijih osudjeno u hagu?Sva tri naroda su podjednako kriva za rat i ne moze se reci ovi su vise krivi od ovih ili oni su manje krivi od ova dva.Svima isto.I kako to da posle 45 godina "divnog bratstva i jedinstva" pukne preko noci?Svi smo mi ispali zrtve nasih vodja i Srbi i Hrvati i Bosanci.I na kraju svi su dobili sta su hteli jedino jadni narod je ostao da pati za svojim najmilijima koji se vise nece vratiti i da sastavlja kraj sa krajem u bedi i siromastvu.

15:25 Mladić nije u teškom stanju, to je taktika odbrane

Mladić je odbio primiti optužnicu Haškog tribunala te je poručio okupljenim tužiocima:

"Vi ste birali Miloševića, nisam ja, ko vam je kriv", rekao je Mladić prilikom saslušanja.

Iako Mladićev advokat čitav dan tvrdi da je njegov branjenik lošeg psihofizičkog stanja zamjenik tužioca Bruno Vekarić ne dijeli ovakve ocjene.

Vekarić je u Dnevniku Radio-televizije Srbije rekao da smatra da je to taktika odbrane, a da je saslušanje Mladića sinoć prekinuto, jer je on trebalo da popije lijek u određeno vrijeme.

"Ono što je važno jeste da je svestan svega ovoga", rekao je Vekarić

:eek::eek::mrgreen:

15:25 Mladić nije u teškom stanju, to je taktika odbrane

Mladić je odbio primiti optužnicu Haškog tribunala te je poručio okupljenim tužiocima:

"Vi ste birali Miloševića, nisam ja, ko vam je kriv", rekao je Mladić prilikom saslušanja.

Iako Mladićev advokat čitav dan tvrdi da je njegov branjenik lošeg psihofizičkog stanja zamjenik tužioca Bruno Vekarić ne dijeli ovakve ocjene.

Vekarić je u Dnevniku Radio-televizije Srbije rekao da smatra da je to taktika odbrane, a da je saslušanje Mladića sinoć prekinuto, jer je on trebalo da popije lijek u određeno vrijeme.

"Ono što je važno jeste da je svestan svega ovoga", rekao je Vekarić

:eek::eek::mrgreen:
hrvat se nasao pametan da komentarise.
Uvek je tako bilo u Srbiji,neka gnjida bude odredjena da sudi srpskom vojskovodji.

Ja jos ne mogu da poverujem da je na slici Ratko Mladic, toliko se razlikuje,nije se valjda toliko promenio, kao da je radio estetsku korekcijiu lica i moj deda je ostario, pa opet izgleda isto kao pre deset godina i mnogi drugi stariji ljudi izgledaju isto kao pre deset godina?

Ovdje se moram sloziti s tobom. Malo skroz lici na onog Ratka od prije 10-tak godina.
Prosto nevjerovatno da tako neko moze da promijeni izgled od bolesti. ako je od toga naravno.

NOVO DOBA

-Ruka ruci
Muka muci-
Uklesano
Na celu
Na kamenu
Na grebu
Na hljebu
Na nebu

Nestalo grlica
Svetih tica
Iz bascica
Kraj potoka
Sa andjelima
Plavih krila
Od leptira

Eno
Povis
Bregova
Iznad dolova
Jato crnih gavranova
Kruzi

Planina tuzi
Pozar je
Spalio sumu
I sve ptice pjevice
Sad su na drumu za Evropu
U kavezima pod crnim prekrivacima
Dok ne stignu u palate
Onih sto ce da plate
Da im povade oci
Da gazdama pjevaju i danju
Kao u zavicaju sto su Bogu
Pjevale u noci

Novo doba
Novi vakat
Nemas, ptico,
Kome plakat

Zemlja smrdi lesinom
Biranim starjesinom
Duhom Novog Doba
Sto bazdi iz groba

..............................
P.N.Vidusa

Izvor:
http://www.scribd.com/doc/7773036/Pred-Sudnji-Dan-Pjesme?in_collection=2438312

Poslednja izmena:

Prodala ga fukara za par miliona.
Pametan i veliki je covek rekao u danasnje vreme budala prica,pametan cuti,a fukara se bogati!! Reko je Ivo Andric
Ovi "nashi" iz vlade(cia,mi6,nato,eu...) Prodadose coveka,a branio je srpstvo dok su oni,da,da ti isti iz "nashe "vlade krali ili isli po raznim konsultacijam o demokratiji po svetu koju drzi cia!

A jednog dana kada rechi otupe i proteste rastera murja,tishina...i onda ce se cuti zveket kurusuma,pocece revolucija,a tada "nasha" vlado,bice revanshizma!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back