Udate, sreca ili znanje?

Naravno, ne treba se udavati po svaku cenu.
Meni su i te varijante samohranih majki sasvim ok, i moguce, jer ima hiljadu slucajeva i varijanti u ovom zivotu.I mislim da sama majka moze sve sasvim dobro da izgura.
Preporucujem svakom da ima dete (ko to iole zeli)-jer to je nesto nezamislivo.
A brak-kako hocete.

Dobro, ja sam nenormalna... Jbg, mora neko i to biti...
Vjerovatno zato jedina ovdje i poznajem masu ljudi koja je vise paznje posvetila odabiru cipela, nego zivotnog partnera... Ali, dobro, opet su oni normalniji od mene... Ta u braku su!

i meni se čini
naročito razvedene u mojoj okolini :) Blistaju žene, jbt :P
nego - primetila sam da u novinama sve češće izlaze ad hoc kursevi tipa "šta ima veze što ste singl", "uživajte u svojoj samoći" . "kako izaći sa nekoliko parova i lepo se provesti " (zamisli!) :shock: i sl. Pretpostavljam ondaK da ipak nije kod svih singl status stvar odabira?

Mislim da je to individualno-nemoguće je da baš svi pronađu svog idealnog partnera u periodu od npr. 23-28 godine. Moji mama i tata su npr. bili baš mladi kad su se venčali (21 i 23 g) i imaju lep brak. Ima puno primera ljudi koji se uzmu kasnije, i takođe im je dobro.

Nego, htela sam ustvari nešto drugo da napišem-u poslednje recimo dve godine (imam 29) mi se učestalo dešava sledeći fenomen-razne komšinice, tetke, ujne, mamine prijateljice itd. mi stalno pričaju tek pomalo različitu verziju jedne iste priče:"Imam ja jednu moju rođaku/koleginicu sa posla/prijateljicinu ćerku (i sl.), jako lepa i pametna devojka, ali neudata. Imala je ona tada bome 30 i nešto godina. Uglavnom, menjala je posao, i upozna ti ona u novoj firmi jednog kolegu, jako fin dečko, zaljubi se, i u roku od 6 meseci se oni venčaju, i evo je sad čeka već drugo dete".
U početku nisam mnogo obraćala pažnju, ali kad sam čula sličnu priču treći, četvrti put, ukapirala sam da to one mene valjda teše, šta li. Od tad se baš glupo osećam kad tako počnu- kao prvo, nikad ne znam šta se od mene očekuje da na to kažem (pa kažem nešto tipa "paaa....to je baš lepo"), a kao drugo, dok one nisu počele masovno da mi govore samo nek se ja ništa ne brinem, ja se uopšte nisam ni brinula.

Hm...mislim da se mnogo više propušta neinvestiranjem u nekog partnera koji bi iole potrajao...na duže staze, čeka te kad tad - potraga za izgubljenim vremenom i otrcani textovi po ženskim novinama.
:lol:
Za ženu je važno da radi
da je vesela
nikad ne znaš šta te čeka iza ugla :P

Što mladje to sladje....

Osim ako je kuma Gazdarica. Takve kume mogu da izbuše svaki brak svojim savetima...(ovde još nije proturila neki , ali ih ima u igri 1 na 1)

Moj šurak je kao odgovor što je mlad upeca, odgovorio, bajo, video da vredi, ako je pustim da razmišlja i uporedjuje , ništa od nje neće biti , a plus što neće biti moja....

I on 19 ona 19 i super im ide. Uhvatim ga u švaleraciji , ali svuda trči i za sestru sve mora da ima...
Nije bogat, čak šta više , siromašni su . Sestra ga zna , nije glupa, ljubomoru je odbacila, moć prihvatila....On pristao....verovatno kao krivac...

Sada se mnogo više i slažu i poštuju. Ona je opasna i ima glavnu reč, a opet on ima pravo veta, i jako je dominantan.....Nešto slično kao Valjevski oblik porodice....(znam generalizovano , ali najviše vidjah takve situacije u Valjevu.....)

Da li da vas pitam , osećate li koliko je on voli?

I koliko ona njega voli?

A bezgrešno ......nije,......ali slatko ......jeste....
Niti je moja sestra tako zamišljala svoju porodicu , niti je on zamišljao svoju,
prilagodili se, ali sreću kupili.....

e patak sad si se ushunjao kad nikog nema pa si pametan ! A!

he he to je i moja taktika

vidim da nam odlichno ide uskoro cu i ja ovde da pishem :)

a ne kontam shta je bilo s njim, on j eneki nestalni shto juri suknje a tvoja sestra je dominantna zhenka koja to tolerishe aha strast

Tuzni_patak:
I on 19 ona 19 i super im ide. Uhvatim ga u švaleraciji , ali svuda trči i za sestru sve mora da ima...
Nije bogat, čak šta više , siromašni su . Sestra ga zna , nije glupa, ljubomoru je odbacila, moć prihvatila....On pristao....verovatno kao krivac...
Jeste, ovo je primjer pravog braka... Da dusu ispovracas od ljepote...

Back