Udate, sreca ili znanje?

a ko to kaze da je velika sreca biti udat? pre bih rekla da je sreca naci neku pravu osobu sa kojom mozes deliti i dobro i zlo, a da li si udata ili ne... to nije bas nesto postebno. ovo kazem zato sto znam primere iz okoline, gde se cure udaju za prvog koji naidje da im ne bi rekli da su "usedelice"

naravno :D
Juče smo se moja drugarica (i buduća kuma :P ) složile u jednom - da smo znale da je tako lepo živeti sa dečkom, odavno bismo to uradile :lol: Oooopušteno, normalno, da ljubav može da raste u miru :)
"Papir" tu ne igra nikakvu ulogu, nije cilj nego posledica lepih odnosa :D
Neznam, ali ovako je bolje, možeš na miru da se posvetiš drugim poslovima u životu, bez cimanja oko dečka (gde je, zašto ne zove, bla bla) 8)

Evo resenja!
------------------------------------------------
Rent-a-muž

Los Anđeles - Amerikanke od skora mogu da iznajme i muža.
Muževi za iznajmljivanje ne rade sve što i pravi muževi, ali će doći da obavi poslove koje pravi muž ne stiže da uradi. Za oko 20 dolara na sat iznajmljeni muževi mogu da, na primer, okreče prostoriju, poprave lampu ili odnesu kofere u ostavu. Damama se garantuje da će iznajmljeni muževi ostati dobro raspoloženi bez obzir na broj zahteva.
Autor ideje je Kejl Voren, građevinski radnik iz države Mejn, koji je posle jedne saobraćajne nesreće ostao bez posla i kuće. Danas ima toliko razrađen posao da ga televizijske stanice redovno pozivaju na jutarnja ćaskanja kako bi gledaocima davao uputstva za kućne popravke.

Uh,kad sam bila mladja,20-25 stalno sam razmisljala kako je glupo udati se.Znate ono,samo s'jednim covekom za ceo zivot,uf mora da je dosadno.Onda sam imala neodoljivu zelju da nekome budem zena,da mu rodim decu,kuvam,perem,da uzivam u svakom trenutku zajednickog zivota i ne bi mi tesko pala ni jedna obaveza,jer bih to radila iz ljubavi i obostranog postovanja.
Onda sam dogurala do 30i neke,sve to ostvarila i shvatila!!!Ma ljudi moji sve su to prolazne faze u zivotu i nekad mislis ovako,nekad onako.Generalno mislim da je jako tesko naci pravu osobu sa uzajamnim osecanjima koja ce trajati,trajati,trajati,trajati tamo negde do 70-80 godina.Dug je vek zdravome coveku i tesko je pomiriti osecanja i izazove koje on nudi.
Brak?Teska rec,obavezujuca a nista ne garantuje,osim mozda malo tuge,malo srece,malo bola,malo sivo,malo ruzicasto.....ali to je to!!!Pa ko voli nek'izvoli!!!!

Ne znam, ja mislim da uvek mora da postoji neka vatra tinjalica koja se nekad kad se sklone obaveze i kada su muz i zena sami, rasplamsa u svom punom obimu.
Na tu vatricu, drvca se dodaju svaki dan i cas u obliku malih,sitnih paznji, razumevanja,slusanja, izlazenja u susret,hrabrenja,tesenja,oprastanja,trpljenja,iskrenog razgovora,odricanja,skrivene erotike,citanja izmedju redova....i jos puno ,puno toga.
Komplikovana je to i tajnovita stvar, ali zato i zanimljiva i puna izazova.
Sveta Tajna.

mislim da ne treba neko preterano umece i pamet da se covek uda u ranim 20-tim, obicno to bude jer zatrudne.

E, sad, koja se nije udala do nekih lupam, 35, mozda nije htela, ili nije imala srece sa muskarcima, ili da, ne ume sa muskarcima...

Ali nije svaka udata maher za muskarce. Pomisli koliko zena zive u losim brakovima i trpe sranje. To bas i ne zahteva vestinu...

не видим шта ту има ТОЛИКО да се тупи! :roll: неком дође у двадесетим, неком у тридесетим, неком никада! јбт, налетиш на правог и схватиш да је то то! по мени, брак не сме да буде циљ, и нити је почетак, нити крај било чега

мрзим поделе на жене које мисле да ће удајом решити све своје проблеме, или на оне које мисле да је удаја крај не знам каквог лудирања...

''Ја сам удата''...
па шта??? :roll:

Meni je omiljena izreka koju sam cuo od jedne profesorke vezano za ovu temu: "Drage moje devojke, od serpe i varjace ne mozete pobeci, ali ih mozete maximalno odloziti". Da sam zensko vala se ne bih udavao pre 30. Doduse, necu se ni zeniti pre toga, osim ako ne napravim neki pakos, kako se to kod nas kaze.

Јесте, има пуно лепих изрека на ову и сваку другу тему, али увек треба узети у обзир ко их изговара, када и зашто!
И наравно, најчешће се хватамо за оне које нам највише одговарају.

nsbee:
не видим шта ту има ТОЛИКО да се тупи! :roll: неком дође у двадесетим, неком у тридесетим, неком никада! јбт, налетиш на правог и схватиш да је то то! по мени, брак не сме да буде циљ, и нити је почетак, нити крај било чега

мрзим поделе на жене које мисле да ће удајом решити све своје проблеме, или на оне које мисле да је удаја крај не знам каквог лудирања...

''Ја сам удата''...
па шта??? :roll:

Nemoj pricati nije to mala stvar imati ud svaki dan redovito. :lol:

Back