U NOVOJ GODINI OCEKUJEM........

- NIS ce se prodati rusima
- Kosovo ce se proglasiti drzavu
- Na predsednickim izborima pobedice Boris Tadic
- Na vanrednim ,parlamentarnim izborima pobedice narodnjacko - radikalska koalicije
- Novu vladu cinice , kostunica kao premijer, i koalicija radikala , dss, sps, ns.....
- Srbija ce , nazalost, nastaviti da propada u svim segmentima zivota
- Masa mladih ce opet u bezaniju iz ove zemlje placa
- Srbija ne postaje ruska gubernija , ali ni nesto mnogo drugacije od toga.............

A ja sam odlucio ove godine, da definitivno, spakujem kofere, i odvedem porodicu u neku lepsu zemlju........;)

Napisite sta su vasa.......realna ocekivanja. Sta ce se dogadjati u srbiji , u novoj 2008 godini?
-Хоће.
-Вероватно,али то нико неће признати,па практично неће имати никаквог ефекта.
-Победиће Тома Николић,убедљиво.
-Може да бидне,ал` не мора да значи,с обзиром да је Коштуница вук у јагњећој кожи и не знам ко још може бити сигуран шта да очекује од њега.
-Зависи од претходне ставке.
-То може да се настави под условом да не дође до промена у власти и отклона од евроатлантске политике.
-Маса младих неће "опет" у бежанију,јер маса младих(и старијих) није никада ни одустала од бежаније.Чак,напротив.Доласком ових снага на власт од 2000-те,бежанија је утростручена,што само за себе говори о каквим се променама ради и о каквој власти је реч.
-Небитно,само да не уђемо у НАТО или приступимо у Унију осакаћени без Космета.Најважније је збацити мафију са власти,реформисати законе о раду,здравству,просвети,итд...Дакле, све оно што је унакажено и уназађено током ових 8 година.

И онда још имаш образа да тврдиш како си против радикала. ;)

Нигде не живе "само они коју су морали".

У том и јесте поента.

Али, тешко да ти то можеш схватити.

tebe shvatiti:confused::confused::confused:
ne treba puno pameti već puno STRPLJENJA

koliko je samo ljudi bezuspešno pokušalo da pobegne iz DDRa!
koliko samo grobova je bilo pored berlinskog zida, nebrojeno....sve oni koji su "svojevoljno" ostali na istočnoj strani!

tebe shvatiti:confused::confused::confused:
ne treba puno pameti već puno STRPLJENJA
Треба и једно и друго, наравно. 8-). Врло је повезано.

Али, стварно, кад ћеш - ТИ схватити да, напросто - није тачно да "одлази све што ваља"?

Кад ћеш схватити, понављам, да - нигде не живе "само они коју су морали".

Да ли ти стварно мислиш да је то једина и права ствар - отићи?

Да је то тако просто?

Ето, ја и то понављам - НЕЋУ да одем.

Нећу, иако бих могла, могла сам увек, и то не на "било шта", напротив.

Али сам увек бирала да - ОСТАНЕМ.

Јер, Србија је моја земља, Београд мој град. Ту имам све што ми је битно и драго.

Остајем - јер се борим за своју земљу, и људе до којих ми је стало.

"Није природно живети у туђини", рекао је и Црњански.

Ја га дубоко разумем. И слажем се стим.

Али за СТВАРНО то схватити, треба имати памети, љубави, одлучности, храбрости...

Али, коме ја причам...

Треба и једно и друго, наравно. 8-). Врло је повезано.

Али, стварно, кад ћеш - ТИ схватити да, напросто - није тачно да "одлази све што ваља"?

Кад ћеш схватити, понављам, да - нигде не живе "само они коју су морали".

Да ли ти стварно мислиш да је то једина и права ствар - отићи?

Да је то тако просто?

Ето, ја и то понављам - НЕЋУ да одем.

Нећу, иако бих могла, могла сам увек, и то не на "било шта", напротив.

Али сам увек бирала да - ОСТАНЕМ.

Јер, Србија је моја земља, Београд мој град. Ту имам све што ми је битно и драго.

Остајем - јер се борим за своју земљу, и људе до којих ми је стало.

"Није природно живети у туђини", рекао је и Црњански.

Ја га дубоко разумем. И слажем се стим.

Али за СТВАРНО то схватити, треба имати памети, љубави, одлучности, храбрости...

Али, коме ја причам...

od devetog marta do danas !
koliko je godina prošlo?
ono malo nade za vreme Djindjića nestalo je 12 marta
dosta je bilo
ajde sad se malo ti "bori" za svoju zemlju
ja nemam nameru da još jednom preživljavam "slobine i šešeljeve" devedesete

koliko je godina prošlo?
dosta je bilo

pa ti da imas cime,dosad bi valjda ukapirala da poslednjih 8 godina zivis demokratske dvehiljadite i da one nemaju nikakve veze ni sa Slobom ni sa Seseljem...e kad to povezes,reci mi....gde je sad zapelo?

- NIS ce se prodati rusima
- Kosovo ce se proglasiti drzavu
- Na predsednickim izborima pobedice Boris Tadic
- Na vanrednim ,parlamentarnim izborima pobedice narodnjacko - radikalska koalicije
- Srbija ce , nazalost, nastaviti da propada u svim segmentima zivota
- Masa mladih ce opet u bezaniju iz ove zemlje placa
- Srbija ne postaje ruska gubernija , ali ni nesto mnogo drugacije od toga.............
Nabrojano.

koliko je godina prošlo?
dosta je bilo

Potpuno se slažem. Zaista više nema šta da se čeka. Da sam bila mudra i dalekovida, trebalo je to uraditi još 2003. Tada je bilo jasno šta se sprema i kako se devedesete polako prikradaju.

Sad je već sve prilično jasno.

Gde je dom? Tamo gde ga ja stvorim, tamo gde je moja porodica. Prirodno je živeti u "izgnanstvu" kad ti ne dozvoljavaju da dostojanstveno živiš život u sopstvenoj zemlji.

Teško je, ali je teže boriti se protiv vetrenjača.

Наравно да ћу да се борим, и да ћу остати.

А ти, иди слободно, нико те не задржава овде.

Идите, хајде, већ једном, лепо сви, и престаните да само кукумавчите, већ сте ионако досадили свима.

Кад ионако ништа не схватате.

Идите, јер сте, у ствари, гори него и они против којих се људи који овде остају боре.

Идите, али немојте онда, оданде више ни да се јављате.

Нити икад да се случајно вратите овамо, ни на годишњи одмор.

Заборавите Србију. Биће вам захвална за то.

ИДИТЕ! ШТО ПРЕ, ТО БОЉЕ ПО СВЕ НАС!

Наравно да ћу да се борим, и да ћу остати.

А ти, иди слободно, нико те не задржава овде.

Идите, хајде, већ једном, лепо сви, и престаните да само кукумавчите, већ сте ионако досадили свима.

Кад ионако ништа не схватате.

Идите, јер сте, у ствари, гори него и они против којих се људи који овде остају боре.

Идите, али немојте онда, оданде више ни да се јављате.

Нити икад да се случајно вратите овамо, ни на годишњи одмор.

Заборавите Србију. Биће вам захвална за то.

ИДИТЕ! ШТО ПРЕ, ТО БОЉЕ ПО СВЕ НАС!

Браво!!!! Лепо си им рекла! :D

Kakav Šešelj i Toma... Oni će doći na vlast kad na vrbi rodi grožđe. Pa zar vi stvarno mislite da ima više onih koji bi glas dali haškom zatvoreniku? Pazi kad nemaju šanse. Video je ovaj narod u skupštini i na pinku kakvi su to bolidi.

Kakav Šešelj i Toma... Oni će doći na vlast kad na vrbi rodi grožđe. Pa zar vi stvarno mislite da ima više onih koji bi glas dali haškom zatvoreniku? Pazi kad nemaju šanse. Video je ovaj narod u skupštini i na pinku kakvi su to bolidi.

,ma kakvi videli:(:(
njima, samo daj neko "dobro" objašnjenje i to što gluplje i nebuloznije i sve će oni da "progutaju
tolike godine, NACIONALSOCIJALISTIČKE DIKTATURE (SPS-SRS)uništili sve što su dotakli, zaratili sa celim svetom,od "prijatelja" smo imali nešto malo nesvrstanih, beda, inflacija, kriminal....
njihova politika NEZAJAŽLJIVOG VLASTOLJUBLJA, i nesposobnosti dovela nas je dotle da se nemožemo oporaviti bar još 50 godina
glavni su krivci za nemire na Kosovu........
sve će to ovaj "narod" pripisati nama, stranim plaćenicima, i ostalom svetu, koji se udružio protiv "ponosnog srBskog naroda"

,ma kakvi videli:(:(
njima, samo daj neko "dobro" objašnjenje i to što gluplje i nebuloznije i sve će oni da "progutaju
tolike godine, NACIONALSOCIJALISTIČKE DIKTATURE (SPS-SRS)uništili sve što su dotakli, zaratili sa celim svetom,od "prijatelja" smo imali nešto malo nesvrstanih, beda, inflacija, kriminal....
njihova politika NEZAJAŽLJIVOG VLASTOLJUBLJA, i nesposobnosti dovela nas je dotle da se nemožemo oporaviti bar još 50 godina
glavni su krivci za nemire na Kosovu........
sve će to ovaj "narod" pripisati nama, stranim plaćenicima, i ostalom svetu, koji se udružio protiv "ponosnog srBskog naroda"
А шта тебе све то брига, кад "палиш" одавде? :roll:

Ми остајемо, да се против тога боримо, и ми о томе треба да размишљамо.

vidim, osećaš se "većinskim vlasnikom" pa si spremna i da se boriš:roll:samo još da se izjasniš protiv koga :?:
Зар ти то још увек ниси схватила?

Да ли си, уопште, ИШТА схватила?

Да јеси, вероватно ово не би ни питала.

ја пишем врло јасно. Ономе ко СТВАРНО жели да схвати. И ко жели да чује и друге, а не само себе.

П. С.
И, да ли је борба само "против" неког и нечег, или је и борба "за" нешто?

Или, то треба да иде заједно...

Али, доста, вероватно ти је већ и ово МНОГО компликовано.

П. П. С

Ја се борим, не од 9. марта '91, него, ако говоримо о новијем времену, још од - средине 80-тих, а заправо, - од рођења. Из грађанске сам породице, одувек "противкумуњарски" настројене.
(А потражујем извесну отету имовину после '45.)

koliko je godina prošlo?
dosta je bilo

putuj igumane i ne brini za manastir!

takvi antisrbi kao ti nam u srbiji nista ne trebaju.

ja bih platio da ti odes iz srbije.

Зар ти то још увек ниси схватила?

Да ли си, уопште, ИШТА схватила?

Да јеси, вероватно ово не би ни питала.

ја пишем врло јасно. Ономе ко СТВАРНО жели да схвати. И ко жели да чује и друге, а не само себе.

П. С.
И, да ли је борба само "против" неког и нечег, или је и борба "за" нешто?

Или, то треба да иде заједно...

Али, доста, вероватно ти је већ и ово МНОГО компликовано.

opširan ne znači biti i jasan, i ne bi ti meni bila "komplikovana" da si i sama sebi malo jasnija
ne sumnjam ja u tvoju "borbenost" naročito sa tim nedefinisanim stavom-nit smrdi- nit miriše
moj stav je jasan po pitanju aktuelne politike
ovoj zemlji nema spasa dok su radikali u tolikom broju a što je posledica sistematskog otupljivanja naroda, na sve moguće načine
meni ovde nije dobro
ja , jednostavno, nisam deo te većine niti želim da budem i moji "protivnici" su isti već blizu 20 godina, sa malim prekidom od 2000-2003
koliko vidim, nudi nam se "svetla" budućnost sa tomom mizantropom, pa kome to odgovara neka TRPI, meni je dosta!

putuj igumane i ne brini za manastir!

takvi antisrbi kao ti nam u srbiji nista ne trebaju.

ja bih platio da ti odes iz srbije.

Umrećeš Igumane, tako da ti teritorija, tj. zemlja neće pobeći. Treba da se vežeš za život, a ne za zemlju. Ljudski život je važniji od zemlje. Ti tuđ život ne ceniš čim sebe smatraš prvo Srbinom, a zatim čovekom. Nije Srbin više od čoveka. Nisu svi ljudi kerovi da obeležavaju, tj. zapišavaju teritoriju. Tamo gde si dobrodošao to je tvoja zemlja, to je sve Srbija, tamo gde nisi dobrodošao to nije tvoja zemlja. Mi pričamo istim jezikom, zašto da nas mrtva zemlja razdvaja? Idi ljuljaj se na Kosovu, idi ljuljaj se u Beogradu ali pusti druge ljude da žive. Imaju pravo na život i oni koji ga cene više od tvoje zapišane zemlje, kolevke gde god da si je smestio. Otiđi na neki pašnjak pa lezi na zemlju, pasi travu ako je toliko voliš. Srbija je samo ime, a to važi i za svaku drugu državu. Idite ratujte protiv zelenih malih Marsovaca, osvojite neku drugu planetu pa je nazovite Srbija. Razmnožite se tamo pa pišajte svako u svoj ćošak. Previše je ljudi nastradalo zbog takvih branioca univerzuma - transformersa.

П. П. С

Ја се борим, не од 9. марта '91, него, ако говоримо о новијем времену, још од - средине 80-тих, а заправо, - од рођења. Из грађанске сам породице, одувек "противкумуњарски" настројене.
(А потражујем извесну отету имовину после '45.)

.......navijam za crvenu zvezdu, i volim sve sto vole mladi:roll:

Umrećeš Igumane, tako da ti teritorija, tj. zemlja neće pobeći. Treba da se vežeš za život, a ne za zemlju. Ljudski život je važniji od zemlje. Ti tuđ život ne ceniš čim sebe smatraš prvo Srbinom, a zatim čovekom. Nije Srbin više od čoveka. Nisu svi ljudi kerovi da obeležavaju, tj. zapišavaju teritoriju. Tamo gde si dobrodošao to je tvoja zemlja, to je sve Srbija, tamo gde nisi dobrodošao to nije tvoja zemlja. Mi pričamo istim jezikom, zašto da nas mrtva zemlja razdvaja? Idi ljuljaj se na Kosovu, idi ljuljaj se u Beogradu ali pusti druge ljude da žive. Imaju pravo na život i oni koji ga cene više od tvoje zapišane zemlje, kolevke gde god da si je smestio. Otiđi na neki pašnjak pa lezi na zemlju, pasi travu ako je toliko voliš. Srbija je samo ime, a to važi i za svaku drugu državu. Idite ratujte protiv zelenih malih Marsovaca, osvojite neku drugu planetu pa je nazovite Srbija. Razmnožite se tamo pa pišajte svako u svoj ćošak. Previše je ljudi nastradalo zbog takvih branioca univerzuma - transformersa.

bolje da nas ima i manje a da smo pravi srbi , patriote i ljudi nego da nas ima mnogo a da nista ne valjamo kao sto je to slucaj sad. zlata ima malo ali zlato je vredno, g.vana ima puno ali ne vrede nista.

bolje da nas ima i manje a da smo pravi srbi , patriote i ljudi nego da nas ima mnogo a da nista ne valjamo kao sto je to slucaj sad. zlata ima malo ali zlato je vredno, g.vana ima puno ali ne vrede nista.

Da li bi mogli da nam objasnite šta je merodavno da neko bude Srbin i ko to odlučuje?
U ovoj zemlji nas ima mnogo jer su prisutne i nacionalne manjine. Šta ste želeli da nam objasnite?

Back