Tuzba protiv NDH (Hrvatske)

Лик са твог аватара је захтевао да дрес ФК. Партизана буде црне боје. Не са белим пругама који је усвојен, што је њега емотивно погодило.
to su urbane legende , em je u to vreme rahmetli Tuki Grobar jos bio ********* i partizan koji je rokao ustase po Blajburgu , em sto se niko u to vreme ne bi usudio da jugoslovenskom i armijskom klubu stavi skroz crne dresove ,po uzoru na ustase ili italijanske fasiste
pa nije ni Njofra bio bas toliki idiot da se tako zayebava

..naravno ..kad je sam postavljac teme..namjerno nazvao Hrvatskom ..NDH..azijom..
..kako bi se ti osjecao kad bih ja nazivao Srbiju..četničkom..drzavom...

ОДЛИЧНО!!! КАО И СВАКИ АНТИФАШИСТА!!!:super::super::super:

Е видиш ово ти је класично прављење паралеле :evil::evil::evil:
између усташа - фашистичких кољача и злотвора
и четника - доказаних и признатих антифашиста!!!

report.gif

:bye::bye::bye:

Zašto greška?
Njemačka je svoje platila odma nakon poraza.
Više nitko nema prava da bilo šta traži od Njemačke na osnovu nacističkog perioda.
To je prošlo svršeno vrijeme. :rtfm:

zato sto je Nemacka do i posle tog perioda imala drzavni kontinuitet. zato je mogla odmah da odgovara i plati (mada ni tu naravno nisi u pravu, nemacka i dan danas po ad hoc dokazima i postupcima novoustanovljenih logorasa posle tuzbi placa i nove reparacije)

e, a Hrvatska moze da odgovara za iste zlocine tek od 1991, tek od tog momenta ona se kvalifikuje kao istorijski (nema veze sto nije pravni) naslednik hrvatske drzavnosti. i naravno da kao i nemacka koja se takodje u ustavu odrice nacisticke proslosti, svejedno mora da plati to sto su sve druge drzave zbog svoje ljubavi prema rasizmu i sovinizmu davno platile. sta ti tu nije jasno? mislim, ili hoces da kazes da istorijski kontinuitet Hrvatske treba otpocinjati samo od 1991? ali onda imamo problem, gde vam je osnova za drzavnost i ukidanje srba kao konstitutivnog naroda (kao u starom ustavu hrvatske)? dakle, ili kazes da je Hrvatska pocela da postoji istorijski tek 1991 (sto je beslmislica, kako je onda mogla da sluzi Austro-Ugarskoj u relativnoj nezavisnosti tolike godine?), ili je NDH istorijski jedna manje uspesna etapa razvitka drzavne nezavisnosti Hrvatske... nema treceg. nemoj da se trudis, uostalom, sud ce presuditi, ja te samo informisem o sansama tvoje drzave da taj spor obori, i one su - 0.1%

povodom nekih potpuno smesnih replika na temu:

ne. nema u ovome niceg cudnog i stranog medjunardnom pravu. upravo suprotno, hrvatska je jedina drzava koja nije isplatila ratnu stetu u vidu kompenzacija logorasima i moralnih kompenzacija za ono sto se na njenoj teritoriji desavalo posle proglasenja NDH. pravno eliminisati novim ustavom naslednost u smislu ovakve odgovornosti - to nije u kompetenciji hrvatskog ustava vec medjunarodnog prava. tako da, strpite se malo, nije prijatno to znamo, ali takva je procedura, platili su i italijani, iako su bili pametniji 1943, vama je trebao blajburg da biste konacno shvatili na cijoj ste strani...
kakve veze ima , nije ni poljska placala ostetu za geto na njenoj teritoriji iako su strazari bili Poljaci ,a drugo Italija nije prekidala drzavni kontinuitet pre i posle rata i isto je spadala u porazene sile kao i Nemacka samo sa mnogo blazim posledicama
dok se ovde radi o dokazivanju krivice drzave koja je nastala 50 godina posle dogadjaja koji su predmet optuzbe
a ne postoji nijedan medjunarodno pravni, validan dokument koji sadasnju tvorevina dovodi u vezu sa ondasnjom

Pa nije ni Srbija, iako je isto tako bila marionetska tvorevina u WW2 kao i NDH.
U Srbiji je pobijeno blizu 20.000 Židova.
Možda ih nisu lično Srbi ubili, ali ih je srpska milicija privodila Njemcima, pa tako i oni snose veliki dio krivice.

eto opet ti... pa u tome je sustinska razlika - srbija nije imala vojno-policijske ingerencije, marionetska drzava -da, ali u udruzenom-zlocinackom-poduhvatu nase strukture subile direktno subordinirane nemackim okupacionim institucijama. I UPRAVO SU NEMCI vec platili za sve jevreje koji su u Srbiji tada pobijeni, jer je na njima pravna odgovornost.

A NDH nije bila okupirana, nije imala status okupirane drzave, i sve sto je cinjeno cinjeno je NEZAVISNIM HRVATSKIM INSTITUCIJAMA MILICIJE I VOJSKE.

sam si rekao sve sto je relevantno za slucaj - nezavisna fasisticka drzava i drzava pod okupacionom vladom su pravno-politicki savrseno razliciti termini.

Pa nije ni Srbija, iako je isto tako bila marionetska tvorevina u WW2 kao i NDH.
U Srbiji je pobijeno blizu 20.000 Židova.
Možda ih nisu lično Srbi ubili, ali ih je srpska milicija privodila Njemcima, pa tako i oni snose veliki dio krivice.

..čekaj.
..tko je vladao..Srbijom..za vrijeme..WW2...koja politička..organizacija..i tko joj je bio načelu..
.da li je netko od vodećih sila(zapadnih) u WW2..prizno Srbiju kao svoga saveznika..
..ako napises u trazilici..srpska vikipedija..
Srbija u drugom svjetskom ratu..dobiješ...
http://sr.wikipedia.org/w/index.php...u+drugom+svjetskom+ratu&fulltext=Search&ns0=1

Poslednja izmena:
Наравно поносан ево ја пристајем да ме увек зовеш четником ,

Питање је како би се ти осећао да те зовемо усташом?

..moj politicki stav znas..nisam proustaški..orijentiran..ne podrzavam ustasku ideologiju..i znas da sam tu nemilosrdan kad me se tako proziva..odma prijavljujem..:ok:

kakve veze ima , nije ni poljska placala ostetu za geto na njenoj teritoriji iako su strazari bili Poljaci ,a drugo Italija nije prekidala drzavni kontinuitet pre i posle rata i isto je spadala u porazene sile kao i Nemacka samo sa mnogo blazim posledicama

??? (pssst, evo ti kvisko - poljska pravo nije postojala u to vreme, nemoj da se blamiras, poljska je bila deo nemacke....)

a NDH nije bila ni integrisana rajhom ni u statusu okupirane i privremeno upravljane drzave - ona je bila nezavisna i slobodna, sve nemacke institucije imale su samo diplomatsko savetodavnu ulogu, sve vojne aktivnosti i unutrasnje-politicka dejstva su bila pravno striktno hrvatska... ajde da zavrsimo ovu temu, nemoj da stitis tu poziciju, ona je besmislena, sad jedino ako planiras da zahebavas tako zeza radi, ali batali, nije mi do toga, sve je ovde jasno.

Back