Podrška iz Hrvatske studentima i blokaderima koji prave proteste protiv Vučića!

E, kad naučiš razliku između etničkog čišćenja i ustanka, onda da popričamo.
p.s. bolje ti idu one teme na ljisu maksime :mrgreen:
Pa Oluja je isto bila ustanak. Zašto ti smatraš da Srbija ima pravo ustati protiv svojih okupatora (Turaka) a Hrvatska nema pravo ustati protiv njezinih okupatora (Srba)? Zar nije to malo licemjerno sa tvoje strane? Jesu li to dvostruki aršini? Valjda ista pravila tribaju važiti za sve a ne da jedni sve smiju a drugi ništa.

Isterati okupatora iz zemlje je odbrana zemlje, isterati ili pobiti ljude koji vekovima žive na nekoj teritoriji, bez obzira na njihovu pripadnost, versku, bez da su povlašćni na nekom nivou je zločin, genocid , etničko čišćenje. Da ne pominjem opet Jasenovac..
Pa Turci su isto bili vijekovoma u Srbiji od 14. vijeka do 19. vijeka. Punih 500 godina. Jednako dugo kao i Srbi u Hrvatskoj. Ja i dalje ne vidim u čemu je razlika? Zašto smatraš da je obrana zemlje kada Srbi potiraju Turke iz Srbije a zločin, genocid, etničko čišćenje kada Hrvati potiraju Srbe iz Hrvatske?

Pa Oluja je isto bila ustanak. Zašto ti smatraš da Srbija ima pravo ustati protiv svojih okupatora (Turaka) a Hrvatska nema pravo ustati protiv njezinih okupatora (Srba)? Zar nije to malo licemjerno sa tvoje strane? Jesu li to dvostruki aršini? Valjda ista pravila tribaju važiti za sve a ne da jedni sve smiju a drugi ništa.
ok onda idi reci onima siftarima na kosovu da pakuju prnje i da pice u albaniju

ili mislis da je ok da to njima pripadne jel kad se otima srbiji onda je ok

Pa Turci su isto bili vijekovoma u Srbiji od 14. vijeka do 19. vijeka. Punih 500 godina.
ne budi licemeran!

oni su dosli OKUPACIJOM!
oni su opstajali terorom i DANKOM U KRVI, PREKO 200 000 otetih malih decaka...

Jednako dugo kao i Srbi u Hrvatskoj.
ali srbi tamo nisu dosli okupirnajem tih predela!
Ja i dalje ne vidim u čemu je razlika?
ovo samo licemer moze da izjavi
Zašto smatraš da je obrana zemlje kada Srbi potiraju Turke iz Srbije a zločin,
jer su to osmanlije okupatori!

kao sto su engleyi bili u indiji!

genocid, etničko čišćenje kada Hrvati potiraju Srbe iz Hrvatske?
srbi su tamo od vajkada a nisu dosli nikakvom okupacijom

ok onda idi reci onima siftarima na kosovu da pakuju prnje i da pice u albaniju

ili mislis da je ok da to njima pripadne jel kad se otima srbiji onda je ok
Koliko ja znam 100 država su priznale Kosovo uključujući Ameriku, Britaniju, Njemačku, Francusku, Italiju, Tursku itd. Dakle imaju oni itekako međunarodni legitimitet. Nisu više Srbija. Zakasnili ste. Sad je već gotovo. Tribali ste ih zaustaviti na vrime dok ih još nitko nije priznavao.

ne budi licemeran!

oni su dosli OKUPACIJOM!
oni su opstajali terorom i DANKOM U KRVI, PREKO 200 000 otetih malih decaka...

ali srbi tamo nisu dosli okupirnajem tih predela!

ovo samo licemer moze da izjavi

jer su to osmanlije okupatori!

kao sto su engleyi bili u indiji!

srbi su tamo od vajkada a nisu dosli nikakvom okupacijom
Srbi u Hrvatskoj su isto došli okupacijom bez da su pitali starosjedioce Hrvate šta misle o tome, da li se slažu sa tim, da li im daju dozvolu da se nasele na njihovu zemlju. Okupacija ne mora nužno odmah biti oružana. Ima više vrsta okupacije. Srbi nisu u Hrvatskoj od vajkada. Od 16. vijeka nije od vajkada. Ako je 16. vijek od vajkada onda su i Turci još više od vajkada u Srbiji jer su oni u Srbiji od 14. vijeka.

Koliko ja znam 100 država su priznale Kosovo uključujući Ameriku, Britaniju, Njemačku, Francusku, Italiju, Tursku itd.
a jel ?
a kolko je nisu priznali ?

Dakle imaju oni itekako međunarodni legitimitet. Nisu više Srbija.
licemerno gledanje
Zakasnili ste. Sad je već gotovo. Tribali ste ih zaustaviti na vrime dok ih još nitko nije priznavao.
nista niej gotovo

i ti sacekaj doci cete na red

baranja i to ...

Isterati okupatora iz zemlje je odbrana zemlje, isterati ili pobiti ljude koji vekovima žive na nekoj teritoriji, bez obzira na njihovu pripadnost, versku, bez da su povlašćni na nekom nivou je zločin, genocid , etničko čišćenje. Da ne pominjem opet Jasenovac..

Upravo tako, uostalom izgledaju li ovi ljudi sa slike kao žrtve etničkog čišćenja i civilne žrtve ili vojnici koji se povlače nakon uspešne vojne akcije hrvatske vojske ili možda eto tako samo vole da se vozikaju u traktorskim prikolicama ?

Mislim oluja ti je ono školski primer etničkog čišćenja (najvećeg u Evropi posle drugog svetskog rata).

_102821112_635963319-594x594.jpg

oluja.jpg

Je l tvoje izbacivanje iz tvoje kuće teži prekršaj nego izbacivanje celih sela srpskih sa mape? Ne volim da se vraćam u prošlost, nije mi problem da priznam krivicu i svog naroda ali vi ga preteraste sa negiranjem...
Oko za oko, zub za zub.. uostalom, većina ljudi je zbrisala po naredbi koju je dobila od vašeg vodstva.. povampirene ustaše stižu pa svi biježite.
Dovoljno o tome govori činjenica da se dio ljudi koji je inicijalno pobijegao vratio.

Upravo tako, uostalom izgledaju li ovi ljudi sa slike kao žrtve etničkog čišćenja i civilne žrtve ili vojnici koji se povlače nakon uspešne vojne akcije hrvatske vojske ili možda eto tako samo vole da se vozikaju u traktorskim prikolicama ?

Mislim oluja ti je ono školski primer etničkog čišćenja (najvećeg u Evropi posle drugog svetskog rata).

_102821112_635963319-594x594.jpg

oluja.jpg
Etničko čišćenje koje ste vi fino odradili do 91. uredno zaboravljate, za vas rat počinje s Olujom.
Olujom je Hrvatska oslobođena od separatista koji su digli pobunu i protjerali nesrpsko stanovništvo sa prostora tzv RSK.

Uostalom, ti isti separatisti, kao što već rekoh ranije, biježe po naredbi svog vlastitog vodstva.
U drugu ruku, zahvaljujući tim separatistima, danas još uvijek i imate Vojvodinu.

Pa Turci su isto bili vijekovoma u Srbiji od 14. vijeka do 19. vijeka. Punih 500 godina. Jednako dugo kao i Srbi u Hrvatskoj. Ja i dalje ne vidim u čemu je razlika? Zašto smatraš da je obrana zemlje kada Srbi potiraju Turke iz Srbije a zločin, genocid, etničko čišćenje kada Hrvati potiraju Srbe iz Hrvatske?
Turci su vekovima bili vladari okupirane teritorije. Ne sećam se da su Srbi bili vladari Hrvatske a ni da su je okupirali. Mi i danas imao ceo region, Sandžak, naseljen muslimanskim narodom pa ih ne "čistimo" :mrgreen: Kao što rekoh, nauči prvo razliku između odbrane zemlje i etničkog čišćenja.

Turci su vekovima bili vladari okupirane teritorije. Ne sećam se da su Srbi bili vladari Hrvatske a ni da su je okupirali. Mi i danas imao ceo region, Sandžak, naseljen muslimanskim narodom pa ih ne "čistimo" :mrgreen: Kao što rekoh, nauči prvo razliku između odbrane zemlje i etničkog čišćenja.
Etničko čišćenje je prvotno odrađeno od strane vas na početku, kad ste očistili sve nesrpsko stanovništvo.
Zatim se ploča okreće i dolazi do oslobađanje teritorija od separatizma i separatista.. te vama srcedrapajuće slike izbjeglica ne znače ništa, jer ti ljudi su biježali po nalogu vašeg vlastitog vrha, Hrvati im to nisu naredili.

Uostalom, naučite više da rat ne počinje '95.
I pomirite se napokon sa odlukama međunarodnog suda da Oluja nije nikakav zločin već čista vojna akcija kojoj je jedina svrha bila oslobađanje teritorija međunarodne priznate države od separatista koji su etnički očistili nesrpsko stanovništvo.

Etničko čišćenje je prvotno odrađeno od strane vas na početku, kad ste očistili sve nesrpsko stanovništvo.

Ti se dečko drogiraš, lupaš kao maksim po diviziji, očigledno pojma nemaš o čemu pišeš, mislim gde su to Srbi očistili nesrpsko stanovništvo, mislim bilo je možda tu i tamo slučajeva nekih Hrvata recimo u Vojvodini koji su kad je počeo rat otišli u Hrvatsku (ono za svaki slučaj jer su možda malo počeli da osećaju neki pritisak ali opet takvi nisu bili u većini) ali niko ih nije prisiljavao na to, pogotovo ne pod pretnjom oružjem ili šta ja znam i realno nikad Hrvatima u Srbiji nije falila dlaka s glave i uglavnom Hrvati koji su živeli pre rata u Srbiji žive ovde i dan danas i nikad oni ovde nisu bili ugroženi.

Konkretno recimo znam ja u Beogradu i neke Hrvate, Bošnjake, Slovence, itd i svi oni koji su živeli pre rata ovde žive i sad i nikad niko se nije ovde osećao ugroženim i da mu je i u jednom trenutku pretilo neko proterivanje, da im je bila ugrožena fizička bezbednost ili nešto tako.

Ne čistite više Albance sa Kosova ne zato jer ne želite i ne zato jer ste ih odjednom zavolili nego zato jer ne možete i zato jer niste dovoljno sposobni. Pokušali ste pa znamo kako ste prošli 1999. Napravili bi vi to opet da vas nije strah međunarodne zajednice. Što se tiče Srba u Hrvatskoj htjeli su oni itekako biti vladari ovdje. Zato se i desio domovinski rat 1991.-1995. Zato su i padale bombe po Vukovaru, Škabrnji, Dubrovniku i ostalim hrvatskim gradovima i selima. Uvik im je bio cilj Velika Srbija i Republika Srpska Krajina. Zar je moguće da si prespavala devedesete?

mozda smo tu i pogresili ? :think:

no, buduca istorija ce pokazati dal' je trebalo ili ne

Želim kao hrvatski domoljub izraziti podršku studentima u Srbiji koji ruše Vučića. Šta vi mislite o tome Srbi? Da li prihvaćate hrvatsku podršku?
na tvoju zalost, poznajem hrvate bolje od tebe.Nemaju veze sa hrvatskim politicarima jer ih oni nisu ni birali.
Nego...........jesil poslo broj tvog bankovnog racuna Pentagonu ? Da ne zaboravis.

Ne čistite više Albance sa Kosova ne zato jer ne želite i ne zato jer ste ih odjednom zavolili nego zato jer ne možete i zato jer niste dovoljno sposobni. Pokušali ste pa znamo kako ste prošli 1999. Napravili bi vi to opet da vas nije strah međunarodne zajednice. Što se tiče Srba u Hrvatskoj htjeli su oni itekako biti vladari ovdje. Zato se i desio domovinski rat 1991.-1995. Zato su i padale bombe po Vukovaru, Škabrnji, Dubrovniku i ostalim hrvatskim gradovima i selima. Uvik im je bio cilj Velika Srbija i Republika Srpska Krajina. Zar je moguće da si prespavala devedesete?
Dubrovnik su vam bombardovali Crnogorci pa ste im posle polizali krac zato što su Hrvati najveći poltroni i ulizice na planeti
zašto nikada niste podigli optužnicu protiv Mila Đukanovića koji je podržavao bombardovanje Dubrovnika u kome su ubijani Hrvati? zato što ste ljigavci!

lizali ste krac Auistrougarskoj u WW1 pa kad su vas Srbi oslobodili Srbima..imaš dokumentovane veličanstvene dočeke iz Splita, Zagreba i Rijeke oslobodiocima Hrvatske tj Srbima! pa onda u ww2 Švabama i Hitleru..najveće zločine ste radili..ubijali bebe i decu u Pribilovcima npr , Jasenovcu.. pa Komunjarama posle ww2 ... pa opet Švabama, pevali ste Danke Dojčland..pa sada Briselu.. ko je sledeći?

Ti se dečko drogiraš, lupaš kao maksim po diviziji, očigledno pojma nemaš o čemu pišeš, mislim gde su to Srbi očistili nesrpsko stanovništvo, mislim bilo je možda tu i tamo slučajeva nekih Hrvata recimo u Vojvodini koji su kad je počeo rat otišli u Hrvatsku (ono za svaki slučaj jer su možda malo počeli da osećaju neki pritisak ali opet takvi nisu bili u većini) ali niko ih nije prisiljavao na to, pogotovo ne pod pretnjom oružjem ili šta ja znam i realno nikad Hrvatima u Srbiji nije falila dlaka s glave i uglavnom Hrvati koji su živeli pre rata u Srbiji žive ovde i dan danas i nikad oni ovde nisu bili ugroženi.

Konkretno recimo znam ja u Beogradu i neke Hrvate, Bošnjake, Slovence, itd i svi oni koji su živeli pre rata ovde žive i sad i nikad niko se nije ovde osećao ugroženim i da mu je i u jednom trenutku pretilo neko proterivanje, da im je bila ugrožena fizička bezbednost ili nešto tako.
Da naravno, svi su "otišli sami", kao da su jednog jutra kolektivno odlučili spakirati kofere i promijeniti državu zbog vremenske prognoze. Fascinantno kako se etničko čišćenje uvijek slučajno dogodi točno tamo gdje netko tvrdi da ga nije bilo.

Ja ne govorim o "Hrvatima" u Srbiji, niti o Srbima u globalu, već o separatistima koji su digli pobunu u Hrvatskoj, i onim srbima koji su im odlučili pomoći u tome, bilo kroz JNA ili četničke paravojne horde.
Skocentriraj se, droge čine svoje.

Poslednja izmena:
Dubrovnik su vam bombardovali Crnogorci pa ste im posle polizali krac zato što su Hrvati najveći poltroni i ulizice na planeti
zašto nikada niste podigli optužnicu protiv Mila Đukanovića koji je podržavao bombardovanje Dubrovnika u kome su ubijani Hrvati? zato što ste ljigavci!

lizali ste krac Auistrougarskoj u WW1 pa kad su vas Srbi oslobodili Srbima..imaš dokumentovane veličanstvene dočeke iz Splita, Zagreba i Rijeke oslobodiocima Hrvatske tj Srbima! pa onda u ww2 Švabama i Hitleru..najveće zločine ste radili..ubijali bebe i decu u Pribilovcima npr , Jasenovcu.. pa Komunjarama posle ww2 ... pa opet Švabama, pevali ste Danke Dojčland..pa sada Briselu.. ko je sledeći?
Samo Crnogorci granatirali Dubrovnik? Nitko više? Ma nemoj. A Srbi iz Crne Gore? A Srbi iz istočne Hercegovine (Trebinjska brigada)? A Srbi iz Srbije (Užički korpus)? Kako vas nije sram toliko lagati?

Back