Podrška iz Hrvatske studentima i blokaderima koji prave proteste protiv Vučića!

Ali mi bar ponekad priznamo da smo grešili, vi, nikad. Još ni jednog Hrvata nisam čula ovde da je priznao da su ubijali i proterivali Srbe i i iz onih krajeva gde se nisu bunili.
Zašto bi mi priznali takvo nešto kad ionako to nije bitno i kad ionako to ne minja činjenicu da su u tom ratu Hrvati branili svoju državu a Srbi bili agresori i okupatori? Mi smo u tom ratu pobijedili vas. Di si ti vidila da oni koji su pobjednici priznaju svoje "zločine" i dodvoravaju se neprijateljima koje su porazili? Zar Amerikanci, Britanci, Rusi pričaju da su pravili zločine nad Nijemcima i Japancima 1945. godine?

Moja malanekost je govorila nešto o tome na pdf povijest, a i Zagor se javia u toj raspravi i ostavia svoj komenat koji je također bia na tom tragu. Ne mogu pronać neke svoje objave u kojima sam se dotaka Lore i nekih drugih stvari koje nam zasigurno ne idu na čast, al niko normalan ne biži od toga:

"Svjestan sam da je bilo naših "junaka" koji su se iživljavali na vašim ljudima koji nisu bili za rat pa su svejedno protjerani iz svojih kuća i stanova, al ipak je veći dio njih prošlo cili rat bez da im je pala dlaka s glave. Na kraju svega i dan danas tu žive. U Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Zagrebu, Varaždinu i mnogim drugim gradovima i krajevima RH koji nisu pripadali RSK."
https://forum.krstarica.com/threads/republika-srpska-krajina.905648/page-133#post-50888123

"To su mahom bili pojedinačni slučajevi, a ne ciljano etničko čišćenje ka šta je bilo s vaše strane u Slavoniji, Baranji, Baniji, Kordunu, Kninskoj krajini itd. To su dvi odvojene stvari iako sam svjestan da je dosta normalnih Srba moralo iselit iz dijelova Hrvatske koji nisu bili pod okupacijom jer im se pritilo i zastrašivalo."
https://forum.krstarica.com/threads/republika-srpska-krajina.905648/page-135#post-51053683

Zagor:

"Slažem se da je važno priznati pogreške obje strane i da se ne smije ignorirati patnja nevinih ljudi s obje strane. Ali važno je i razumjeti kontekst u kojem su se te pogreške dogodile. Obje strane su bile pod jakim utjecajem povijesnih trauma i strahova, i to ne opravdava zločine, ali objašnjava zašto su se dogodili"
https://forum.krstarica.com/threads/republika-srpska-krajina.905648/page-131#post-50882532
Čekaj, 'ladno si mi preveo post na hrvatski? :D A u redu je ako ste priznali ''pojedinačne slučajeve'' a ne čišćenje celih srpskih naselja? I slažem se sa Zagorom, ako se ne priznaju greške, doveka ćemo biti neraščišćeni susedi koji i svoja pokoljenja uče da mrze druge narode...

Čekaj, 'ladno si mi preveo post na hrvatski? :D A u redu je ako ste priznali ''pojedinačne slučajeve'' a ne čišćenje celih srpskih naselja? I slažem se sa Zagorom, ako se ne priznaju greške, doveka ćemo biti neraščišćeni susedi koji i svoja pokoljenja uče da mrze druge narode...
Mi priznajemo čišćenje "srpskih" naselja, nikad to nismo negirali, ali ne smatramo to zločinom nego pravednom borbom protiv onih koji su bili uljezi na povijesnoj hrvatskoj zemlji. Teritorij pripada onima koji su prvi tamo živjeli, vladali, uspostavili svoju državu a ne onima koji su na to područje došli naknadno mnogo kasnije i to mimo volje starosjedilačkog stanovništva. Dok su u srednjem vijeku hrvatski knezovi, kraljevi, banovi Trpimirovići, Šubići, Nelipčići, Babonići stolovali, okrunjeni, pokopani u Dalmatinskoj zagori, Ravnim kotarima, Bukovici, Lici, Baniji, Kordunu, Slavoniji tada u tim krajevima još nije bilo niti S od Srba. Hrvati su u Hrvatskoj prisutni od 7. stoljeća a Srbi tek od 16. stoljeća. Zato se Hrvatska i zove Hrvatska po nama Hrvatima koji smo je osnovali. Zato se Knin i Benkovac zovu Zvonimirov grad i Branimirov grad a ne grad svetog Save i grad cara Dušana. Malo se educiraj, guglaj, pročitaj neku knjigu. Nisu Informer, Pink, Hepi jedini izvori informacija. Uostalom pred sudom Ujedinjenih nacija u Hagu oslobođeni su hrvatski generali Gotovina, Markač, Čermak koji su napravili Oluju. Dakle Oluja ima i međunarodni legitimitet i priznanje od strane čitavog svita da je bila čista kao suza i usmjerena protiv terorista i protiv onih koji su podržavali teroriste.

Mi priznajemo čišćenje "srpskih" naselja, nikad to nismo negirali, ali ne smatramo to zločinom nego pravednom borbom protiv onih koji su bili uljezi na povijesnoj hrvatskoj zemlji. Teritorij pripada onima koji su prvi tamo živjeli, vladali, uspostavili svoju državu a ne onima koji su na to područje došli naknadno mnogo kasnije i to mimo volje starosjedilačkog stanovništva. Dok su u srednjem vijeku hrvatski knezovi, kraljevi, banovi Trpimirovići, Šubići, Nelipčići, Babonići stolovali, okrunjeni, pokopani u Dalmatinskoj zagori, Ravnim kotarima, Bukovici, Lici, Baniji, Kordunu, Slavoniji tada u tim krajevima još nije bilo niti S od Srba. Hrvati su u Hrvatskoj prisutni od 7. stoljeća a Srbi tek od 16. stoljeća. Zato se Hrvatska i zove Hrvatska po nama Hrvatima koji smo je osnovali. Zato se Knin i Benkovac zovu Zvonimirov grad i Branimirov grad a ne grad svetog Save i grad cara Dušana. Malo se educiraj, guglaj, pročitaj neku knjigu. Nisu Informer, Pink, Hepi jedini izvori informacija. Uostalom pred sudom Ujedinjenih nacija u Hagu oslobođeni su hrvatski generali Gotovina, Markač, Čermak koji su napravili Oluju. Dakle Oluja ima i međunarodni legitimitet i priznanje od strane čitavog svita da je bila čista kao suza i usmjerena protiv terorista i protiv onih koji su podržavali teroriste.
Aman, pobiješ celo selo i kažeš da je to normalna odbrana teritorije? Čije pobogu, ako su ti ljudi živeli vekovima na toj teritoriji?? Koji bre pink i inforemer, nismo svi u Srbiji senilni i neobrazovani pa da nam prišivaš jeftini nacionalizam, već bi trebali da se pomirite i sa istorijskim činjenicama.

Aman, pobiješ celo selo i kažeš da je to normalna odbrana teritorije? Čije pobogu, ako su ti ljudi živeli vekovima na toj teritoriji?? Koji bre pink i inforemer, nismo svi u Srbiji senilni i neobrazovani pa da nam prišivaš jeftini nacionalizam, već bi trebali da se pomirite i sa istorijskim činjenicama.
Ubijanje ljudi koji nisu naoružani i ne mogu se braniti to ne podržavamo. Ni jedno selo naši nisu kompletno ni pobili u domovinskom ratu, bilo je samo pojedinačnih ubojstava. Dakle ubijanje civila ne opravdavamo. Ali potirati ih je normalna stvar jer nisu ni došli legalno ovdje. Opet ona o vijekovima. Kao papagaj ponavljaš jedne te iste gluposti i ništa konkretno ne odgovaraš kada ti postavim pitanja. Nije bitno tko je tamo živio vijekovima nego tko je tamo živio duže vijekova. Ako u Ravnim kotarima Hrvati žive 1500 godina a Srbi žive 500 godina kome onda ta zemlja više pripada? Ajmo matematika tvoja da je vidimo. Jel više 1500 ili 500?

Čekaj, 'ladno si mi preveo post na hrvatski? :D
To mi ostala uključena opcija za prevodit s ćirlice pa biće povuklo i tvoj post jer označim cilu stranicu :D

A u redu je ako ste priznali ''pojedinačne slučajeve'' a ne čišćenje celih srpskih naselja?

Zato šta smatram kako je i vaša (ratna) politika 90ih odigrala značajnu ulogu da se nakon četri godine sukoba pa i samog proglašenja RSK na našoj zemlji ti ljudi nisu više osjećali sigurnim u svojm domovima kad je krenila oluja s naše strane. Al zato ti pojedinačni slučajevi idu više nama na dušu jer su 91. protjerane neke poštene i lojalne srpske obitelji iz krajeva koji nisu bili okupirani i po meni snosimo puno veću odgovornost radi toga nego za samu oluju pa tako i za nestanak srpskih sela nakon nje.

Znam kako ovo zvuči i svjestan sam da neću pronać previše istomišljenika među vama, al morate bit svjesni da je vaša tadašnja politika također dala golem doprinos egzodusu Srba iz Hrvatske i nestanku vaših sela. Jer ovako ispada da su Hrvati 95. iz čista mira odlučili protjerat Srbe iz Krajine, a nije bilo baš tako i oluja je zapravo bila posljedica svega šta se zbilo od 91.-95.

I slažem se sa Zagorom, ako se ne priznaju greške, doveka ćemo biti neraščišćeni susedi koji i svoja pokoljenja uče da mrze druge narode...
Navik sam govoria da je Zagor jedno pametno čeljade :)

To mi ostala uključena opcija za prevodit s ćirlice pa biće povuklo i tvoj post jer označim cilu stranicu :D

Zato šta smatram kako je i vaša (ratna) politika 90ih odigrala značajnu ulogu da se nakon četri godine sukoba pa i samog proglašenja RSK na našoj zemlji ti ljudi nisu više osjećali sigurnim u svojm domovima kad je krenila oluja s naše strane. Al zato ti pojedinačni slučajevi idu više nama na dušu jer su 91. protjerane neke poštene i lojalne srpske obitelji iz krajeva koji nisu bili okupirani i po meni snosimo puno veću odgovornost radi toga nego za samu oluju pa tako i za nestanak srpskih sela nakon nje.

Znam kako ovo zvuči i svjestan sam da neću pronać previše istomišljenika među vama, al morate bit svjesni da je vaša tadašnja politika također dala golem doprinos egzodusu Srba iz Hrvatske i nestanku vaših sela. Jer ovako ispada da su Hrvati 95. iz čista mira odlučili protjerat Srbe iz Krajine, a nije bilo baš tako i oluja je zapravo bila posljedica svega šta se zbilo od 91.-95.

Navik sam govoria da je Zagor jedno pametno čeljade :)
Više puta sam naglasila da naša tadašnja politika doprinela u najgoroj mogućoj meri, na stranu priče da su međusbno vaši i naši političari prodavali oružje jedni drugima. Ja pričam o običnom, srpskom narodu koji je platio preskupu cenu, a ne mogu reći da su krivi oni sami. Uvek ima dve strane.

Više puta sam naglasila da naša tadašnja politika doprinela u najgoroj mogućoj meri, na stranu priče da su međusbno vaši i naši političari prodavali oružje jedni drugima. Ja pričam o običnom, srpskom narodu koji je platio preskupu cenu, a ne mogu reći da su krivi oni sami. Uvek ima dve strane.

Niko normalan ne može ostat ravnodušan na one slike kolone starih ljudi ili dice koji su na onakav način morali napustit svoje domove, al to je očito bila cijena koju ste morali platit. Da ne govorim kako je i naš narod platia skupu cijenu jer i njih se raseljavalo od Vukovara do Knina pa niko s vaše strane nije ni trepnija na sve to i uzima se zdravo za gotovo.

Back