silver-girl:
Je l` vam se desilo nekada da sanjate kao izasli ste, setate gradom i odjenom vidite da ste u pidzami?! E to je odvratan osecaj u snu.
Je l` sanjao neko od vas vaske??? Ja nisam ali bih volela!
MORAM DA PRIZNAM DA OVO SAD NE PISEM TOLIKO DA BI CURI SA NIKOM SILVER-GIRL OBJASNIO SAN, KOLKO ZBOG TOGA DA BI PRIMAMIO LJUDE KOJI SE BAVE SNOVIMA, AKO SU NA OVOM FORUMU, DA MI SE JAVE DA SARADJUJEMO
DA TI NIJE MALO CUDNO (OVO PITAM SVAKOGA NA FORUMU) STO SE LJUDI (ZENE I MUSKI) SRAME DA IDU GOLI ULICOM, ALI IPAK NE OSJECAJU PONOS KAD IDU OBUCENI? I DA TI NIJE MALO CUDNO STO - EVO DA KAZEM IZ SOPSTVENOG ISKUSTVA

- STO SAM SE JA U OSNOVNU SKOLU SRAMIO KAD DOBIJEM 3 NA PISMENI IZ MATEMATIKE, I PLAKAO, ALI SE IPAK NISAM OSJECAO DOBRO I PONOSNO KAD SAM DOBIJAO PETICE? A POSTO JE OVO FORUM I MOZE DA SE PRICA SVE ZIVO, I STO SU "RODITELJI" (LJUDI KOJI SU SE SEKSALI PA SAM JA POSLIJE 9 MJESECI IZASO IZ P***) VIKALI MI UVREDE KAD DOBIJEM 3, ALI MI IPAK NISU KOPOVALI COKOLADE KAD DOBIJEM 5, I NISU GOVORILI "BRAVO SINE" VEC "PA DOBRO, SEBI SI JE DOBIO, STO SAD JA TREBA DA TE VOLIM ZBOG TOGA"

? ILI SU TO LJUDI CEKALI DA DOBIJEM SESTICU, STO LI
Evo ako te zanima bas potrudicu se da primijenim ono sto sam citao, a ne ja izmislio sam:-), na san o pidzami:
prvo da objasnim sebi sto si rekla:
"Odvratni osjecaj" je "stid" ili "sram"...ali posto ti nisi to navela, onda cu da pretpostavim da si ti u snu imala zaista "odvratan osjecaj", ali nikako da si imala "stid"
INACE: U psihijatriji se zna za 6 osnovnih emocija, od kojih su dvije: stid i gadjenje (tj. odvratnost)
Prvo, ovaj san moze da se svrsta u tip snova: SNOVI U KOJIMA OTKRIVAMO NESTO O SEBI (U tvom kontesktu: pidzamu na sebi). Ti dakle nisi znala da si u pidzami, ali to neznanje je bilo nekako "prijatno" ele te postedilo srama - mada nisi znala ni to da je to "prijatno jer te postedilo srama"....vidi, kad se tumace snovi obicno fali rijeci u Srpskom i svakom drugom jeziku, ali nadam se da kapiras sto pricam.
Imamo paradoksalnu situaciju: Kad bi "otvorila oci i vidjela da si gola" ;-) (po mitologiji biblije se kaze za adama i evu, u trenutku kada su protjerani iz 'zemaljskog raja': "otvorise im se oci i vidjese da su goli") onda bi se nervirala, i osjecala bi se odvratno, ali ovdje kao da je bjezanje od te istine dobra stvar (bez predrasuda, nastavi da citas samo.....JA NE MISLIM DA JE BJEZANJE OD ISTINE DOBRA STVAR, JA TO SVATAM KAO GRIJEH, MADA I NISAM RELIGIOZAN, ALI IMAM NEKI SVOJ MORAL).... i sad imamo ono sto se u psihijatriji zove LAZNA ALTERNATIVA (ali kazem lazna): sagledati istinu o sebi, i sramiti se, osjecati se odvratno ili sta vec..... ili zivjeti u lazi i biti aj da kazem 'indiferentan'. Ali stani....ma kakvi, mi volimo istinu i ne pristajemo na kompromise....mora da ovdje nesto nije tacno...nesto smo zajebali u ovu alternativu. Aj da vidimo sto...