Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kremen:
bok!nedavno sam sanjala san koji mi je bitan jer se spremamo na kupnju nekretnine.
sanjala sam se da mi je u sobu izvana uslo mnogo zmija (zeleno-smedjih, dugackih oko metar) i da mi se skrivaju ispod kreveta i ormara. ja se spremam ici spavati i stvaraju mi neugodu. nije me toliko strah, koliko neugodno. trazim tatu da ih ubije, ali on kaze da mi nece nista i da odem u krevet. na kraju, gledam i nema u sobi vise ni jedne. zmije su mi, kao, dopuzale u sobu izvana, ispod starog oraha.
moja mama je sanjala taj dan da je goni covjek sa duplim nozem i da je sve mracno i gnjusno... puno nekakvih zatocenih ljudi.
moj tata je sanjao da je dosao u hotelsku sobu, ostavio kofer ispred kupatila, ali, kako nije zakljucao ulazna vrata, netko ju je drpio torbu.
a nakon nekoliko dana mama mi je sanjala da ona i ja hodamo po bistoj, velikoj vodenoj povrsini.

pitanje: nekoliko dana nakon sna isli smo vidjeti kucu na selu koju bismo kupili. meni se tamo nesto bas i ne svidja... ispred kuce raste golemi orah i parcela je podjeljena potokom na dva dijela.
iako sam pogledala u sanjaricu i vidjela da ovi snovi nemaju negativnog znacenja, zanima me vase misljenje. hvala i pozdrav!

Hm,bojim se samo da se zdravlje tvoga oca uskoro ne pogorsha-pazi na njega i njegovo zdravlje 8)

MaRiJa-CH:
Sanjala sam da se UDAJEM! Dosli moji gosti i mi tako cekamo da dodje mladozenja, medjutim njega nema, pa nema..... ;(
Na kraju krajeva javio mladozenja da se predomislio;(
Ne secam se ni ko je bio taj mladozenja.
U tom snu sam se tako slatko ispricala sa mojom tetkom koju inace nikad ne sanjam.
Znali neko sta bi to sve moglo da znaci?

A pre neki dan sam sanjala da imam rak na grudi, da sam kasno to primetila i da mi sad kao nema spasa tako da cu morati da umrem;(

Neznam sto sanjam tako glupe snove, jer niti planiram da se udajem niti imam rak ( bila sam 9.10 kod ginekologa na godisnju kontrolu i sve je uredu)
Znali neko sta bi to moglo da znaci?

To znaci da ce u bliskoj buducnosti da se rastanes sa vrlo bliskom osobom i da ce ti to mnogo tesko pasti :roll:

j.sander:
Sanjala sam nebo puno zvezda,i videla tri zvezde padalice,koje su padale jedna za drugom... a ja sam sva tri puta zamislila istu zelju,drugacije formulisanu-zelju koju i u javi zamisljam! Volela bih da mi neko to protumaci.........

Znachi da te uskoro ocekuje znatniji materijalan dobitak-iliti ocekuje te veca svota novca

Ne, nego da bi zelela da mu produzis zivot ( koliko ja znam ).

Setio sam se sad jos jednog sna od nocas: dolazim ja u autobus, srecem jednu drugaricu, i iz nekog razloga skidam patike. Izlazimo iz busa, bus ode, a ja se setio da sam zaboravio te crne patike?!

Ako ovo neko ume protumači, svaka mu čast...

"Sanjao sam da sam na nekom takmičenju DJ-eva i da sam u pauzi skinuo svoju glavu sa ramena, stavio u krilo i uzeo brijač da sebi obrijem bradu, da kao budem uredan za sledeću rundu. I sve sam to video iz prvog lica. Kako ? Nije mi jasno pošto mi je glava bila u krilu..."

hahaha :lol: baš ti je lud ovaj san. doduše nemam pojma kako da ga protumačim, probaj ga povezati s nečim što ti se trenutno događa ili se nedavno desilo u životu. Ja sam naprimjer prije par mjeseci sanjala nekakav trgovački centar i da se družim s nekim vragom i još tako nekakve ljude i mjesta koji nisu imali nikakve veze jedno sa drugim. kad sam prijateljici rekla šta sam sanjala on aj eni pet ni šest rekla pa to ti je cijelo tvoje ljetovanje. i tek sam onda skužila da je stvarno tako. inače kad sanjaš da vidiš vraga to znači uspjeh u trgovini, ali da treba paziti na svoje ponašanje. a kad sanajaš da bježiš od vraga bit ćeš uvučen u neprilike i svađe. nije mi se dogodilo niti jedno od to dvoje, ali meni je vrag u mome snu bio ljubavnik. zato sam i bila jako potresena nakon tog sna. inače, zna li neko možda ima li kakvo značenje ovako prisan odnos s vragom? :evil:

vODiLeJa:
Ako ovo neko ume protumači, svaka mu čast...

"Sanjao sam da sam na nekom takmičenju DJ-eva i da sam u pauzi skinuo svoju glavu sa ramena, stavio u krilo i uzeo brijač da sebi obrijem bradu, da kao budem uredan za sledeću rundu. I sve sam to video iz prvog lica. Kako ? Nije mi jasno pošto mi je glava bila u krilu..."

Taj san mogu da objasnim kao tvoje konfuzno stanje u kome se vec duze nalazis i tesko ces izaci iz njega ako te neko ne podstakne-probudi se covece i dovedi sebe malo u red!!! :roll:

malla-malla:
hahaha :lol: baš ti je lud ovaj san. doduše nemam pojma kako da ga protumačim, probaj ga povezati s nečim što ti se trenutno događa ili se nedavno desilo u životu. Ja sam naprimjer prije par mjeseci sanjala nekakav trgovački centar i da se družim s nekim vragom i još tako nekakve ljude i mjesta koji nisu imali nikakve veze jedno sa drugim. kad sam prijateljici rekla šta sam sanjala on aj eni pet ni šest rekla pa to ti je cijelo tvoje ljetovanje. i tek sam onda skužila da je stvarno tako. inače kad sanjaš da vidiš vraga to znači uspjeh u trgovini, ali da treba paziti na svoje ponašanje. a kad sanajaš da bježiš od vraga bit ćeš uvučen u neprilike i svađe. nije mi se dogodilo niti jedno od to dvoje, ali meni je vrag u mome snu bio ljubavnik. zato sam i bila jako potresena nakon tog sna. inače, zna li neko možda ima li kakvo značenje ovako prisan odnos s vragom? :evil:

hehe pa chitaj malo izmedju redova-blizu si bila-treba paziti na svoje ponašanje,to te je san samo malo opomenuo u vezi toga-a posto kazes da si bila potresena nakon sna,san je bio samo jedan veliki znak uzvika!!! A to sto si bila malo potresena to je na neki nacin dobro i delovalo je prosveshcujuce na tebe jer te je taj strah naveo da pazis na svoje ponashanje-kapito? :razz:

Truman:
Ne, nego da bi zelela da mu produzis zivot ( koliko ja znam ).

Setio sam se sad jos jednog sna od nocas: dolazim ja u autobus, srecem jednu drugaricu, i iz nekog razloga skidam patike. Izlazimo iz busa, bus ode, a ja se setio da sam zaboravio te crne patike?!

hahaha rasejan si trumane a i mnogo si bre zaljubljive prirode-kad vidish zensko sav se izgubish :shock: :shock: :shock:

malla-malla:
ima li istine u tome da kad sanjamo da nam neko blizak umre da mu ustvari produžujemo život?

Moj prvi san na tu temu,jos kad sam bio klinac je jedna bakica iz komsiluka.Evo je i dan danas zivi-dodushe izgleda kao da nosi kosmodisk naopako,sva je pogrbljena ali ziva je.A takvi snovi nemoj da vas plase,jer ... to su samo snovi i oni su tu samo da bi nas naterali na razmisljanje.Jer posle ovakvih snova covek se zamisli i zapita o mnogo chemu.
Jer zasto je coveku zapisano da mora da spava?Jeste li nekad razmisljali o tome?
Kad bi covek bio prinudjen da ne spava do kraja zivota,taj kraj bi bio jako blizu.San je stvoren da bi se nase telo odmorilo u svakom smislu.
A zamislite tek da covek non-stp spava i sanja,i ne budi se dugo dugo.U takvom snu,covek vise ne bi to mogao da izdrzi i pozeleo bi da umre.A kada umre san javlja se zivot,java.Pa zato,ako neko umire u snu,to implicira da taj sto umire u snu ima veliku volju za zivotom.A volja za zivotom svi znamo sta znaci i kako utice na nase zdravlje.
Ja sam malo otiso daleko al ko zna zasto je to dobro. :p

Psihologue:
Sanjano notjas po prvi put: LUK i STRELA...odapinjanje strele...
Da li se zna shta znachi LUK i STRELA u snu ?

Zna se.Ako strela pogodi cilj,uspece ti neki poduhvat na koji se koncentrises.Ako ne pogodi cilj,nista od poduhvata.Ako samo odapinjes strelu a strela ne poleti,znaci da ces se potpuno posvetiti resavanju tog problema i koncentrisaces se jos neko vreme dok strela ne poleti.A kad strela poleti-sta ti bog da. 8)

Aj da ispricam jedan opustajuci san-popodnevna dremka,pre jedno 7-8 godina se to izdeshavalo.
U tom periodu sam bio navuchen na multivitu.Tri popodne,leto vrucina a ja ceo dan bio napolju.Sav smoren od zege.Da smuckam malo multivitu sa vodom iz frizidera a ono ostalo za pola chase samo.Spremim ja 15dinara,toliko je kostala multivita tada,da sidjem do prodavnice na brzinu da kupim multivitu.A pije mi se...nervozan sam kolko mi se pije.Zato sam i izvadio 15din jer ako ponesem vise para sigurno cu da se zadrzim u prodavnici,jer kad imam pare kod sebe,kolko imam tolko potrosim.To je trebao da bude leteci start-istrcim niz stepenice,multivita do kase,uzimam,placam,trcim uz stepenice ulazim u stan,otvaram frizider,muckam,na ex minimum tri cashe.Medjutim,toliko sam bio premoren,aj da se ispruzim na krevetu minut,da se spremim za leteci start.I...zadremam.
Krece san.Stepenice nisam sanjao,valjda da bih skratio sebi put do uzitka.Sanjam kako uzurbano ulazim u gore pomenutu prodavnicu,pruzam ruku da uzmem kutiju multivite narandza,bas kao sto sam se i spremao za leteci start,potpuno identichno.I raf sa multivitom i kasa sve na istom mestu.Ali kad sam zgrabio multivitu,vidim cena nije vise 15din koliko je bila nego 20din.Kao poskupela.
U tom trenutku se budim,par sekundi mi je bilo potrebno da se prosvestim i...pogadjate-leteci start.Uzimam 15din sa stola do kreveta,sekund psiholoske pauze,pa se mislim san je san al aj da ponesem ja vise para.Sta ga znam.
Uzimam 30din-vodim se logikom,i da je poskupela ne bi sigurno poskupela 100 odsto.
Vec sam u hodniku,posto sam stanovao na prvom spratu,trk niz stepenice a prodavnica dao bog odma ulaz do.Ulazim,direktno zumiram cenu multivite-pogadjate.Nije vise 15din.Poskupela.
Stoji cena 19.90din.Dajem 20din na kasi a posto je 10 para u to vreme bilo nista a mislim da je i bilo izvuceno iz opticaja,to je to.20din isto kao i u snu.Chudo ljudi.
No moj leteci start je i dalje bio u toku,tako da sam morao da ga ispostujem do kraja pa onda da se iscudjavam-jer sam ipak dupli strelac u horoskopu.I ako je leteci start onda je leteci start.Kad imam cilj pred ocima,ja sam kao u transu.Koncentracija 300,adrenalin 500.Trchi,leti.Vec sam ispred frizidera.Jedna druga na ex,treca do pola,druga ruka je vec na stomaku,gore dole,gore dole-znate vec kako to ide i sledeci sekund i treca chasa prazna.
Bacim se na krevet,zagledam se u jednu tacku i premotavam film.
To je to.Morao sam ovo da vam ispricham.I nije neki san za preprichavanje,al meni je bilo tako lepo dok sam zurio u tu tacku naposletku.

Back